Γερμανία: Προειδοποίηση για αποβιομηχάνιση από τον CEO της χαλυβουργίας Salzgitter

O διευθύνων σύμβουλος της δεύτερης μεγαλύτερης χαλυβουργίας της Γερμανίας προειδοποίησε για κίνδυνο αποβιομηχάνισης λόγω του υψηλού ενεργειακού κόστουςΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ο Γκούναρ Γκρέμπλερ, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της Salzgitter πριν από δύο χρόνια, δήλωσε στους Financial Times ότι αν οι χαλυβουργίες και οι εταιρείες χημικών φύγουν από τη Γερμανία τότε υπάρχει κίνδυνος να «χαθεί ολόκληρη η αλυσίδα αξίας».

Τον Αύγουστο το 32% των βιομηχανικών εταιρειών ανέφεραν σε έρευνα του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Γερμανίας ότι προτιμούν την πραγματοποίηση επενδύσεων στο εξωτερικό παρά στο εσωτερικό, καθώς ανησυχούν για την έλλειψη φθηνής ενέργειας μετά τη διακοπή των ροών ρωσικού φυσικού αερίου. 

Το ποσοστό ήταν διπλάσιο από το 16% που είχε καταγραφεί στην έρευνα την προηγούμενη χρονιά. 

«Αν ακολουθήσουμε το παράδειγμα αυτό, τότε θα αποβιομηχανοποιηθεί η χώρα» τόνισε ο Γκρέμπλερ.

=================

Blogger: 

...και θα μου κάποιος: "Τί σε νοιάζει εσένα η Γερμανία;" Και βέβαια με νοιάζει, αφού τα απόνερα της κρίσης θα χτυπήσουν και την χώρας μας. Να παρφράσω μια ρήση: Αν η Γερμανία φταρνισθεί, τότε η Ελλάδα θα πάθει πνευμονία. Εξ΄άλλου όλες τις μαλακies των Γερμανών τις πληρώνουμε όλοι φταίμε δεν φταίμε. Φτώχεια των Γερμανών σημαίνει φτώχεια σε όλη την Ευρώπη! (Εκτός, λέω εκτός κι' αν αυτή τη φορά αποφασίσουν να βγάλλουν τους Ελληνικούς υδρογονάνθρακες και έτσι υπάρχει μια πιθανότητα να ξελασπώσει η χώρα, άλλως... μαύρα μαντάτα...)

 -------------------

 ------------

 

Blogger: Μόνο ηλίθιοι δεν βλέπανε που πάει το πράγμα... αλλά βλέπετε οι  ιδιοτελείς μουτζαχεντίν των ΑΠΕ τυφλωμένοι από τα γρήγορα και άκοπα κέρδη των ΑΠΕ δεν έβλεπαν τίποτα άλλο, παρά την τσέπη τους και την υπηρέτηση του Γερμανικού (ηλίθιου και ιδιοτελούς) σχεδιασμού περί τα ενεργειακά. Τώρα που πέσανε σε τοίχο θα εισπράξουν τα επίχειρα, είτε το θέλουν είτε όχι.  

Γράφαμε...

  Blogger: 

Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Κάποια στιγμή όλες οι απάτες αποκαλύπτονται! Όταν μάλιστα αποδειχθεί ότι το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας γίνεται απαγορευτικό για τα ήδη εξουθενωμένα νοικοκυριά, η συζήτηση θα γίνει από την αρχή και οι υπεύθυνοι να κληθούν να εξηγήσουν τις αποφάσεις τους, που όλως τυχαίως ευνόησαν τους Γερμανικούς σχεδιασμούς και το καρτέλ των ΑΠΕ... Η χειρισμοί  γύρω από την ενέργεια και την ΔΕΗ θα κρίνει την βιωσιμότητα  της κυβέρνησης  Μητσοτάκη. τόσο απλά! Το Liberal βλέπει ότι δεν γίνεται να το παίζει αδιάφορο και προσπαθεί να πάρει θέσεις για την επόμενη μέρα....

----------

Βlogger: (για να μην λέτε ότι δεν σας τα έλεγα!)

Eτοιμαστείτε για γενναίες αυξήσεις στο κόστος της Ενέργειας. Φαίνεται ότι το "ιερατείο"  και τα συμφέροντα περί την ενέργεια βιάζονται να δεσμεύουν τη χώρα για τα επόμενα χρόνια (και να εξασφαλίσουν για τους ίδιους τεράστιους πόρους!)
Αγνοούν προκλητικά τη βοή των επερχόμενων γεγονότων, τώρα που σιγά - σιγά αποκαλύπτεται η απάτη. Ως πότε την απάντηση στα σύγχρονα προβλήματα θα δίνουν οι "ακτιβιστές" και όχι η επιστήμη;
  • Βλέπετε... η ομάδα συμφερόντων γύρω από τις ΑΠΕ (Γερμανοί και Γερμανολάτρεις) και την υπόθεση του CO2 είναι τόσο μεγάλη και ...πλούσια που μπορεί να αγοράζει ακτιβιστές - τόσοι άνεργοι υπάρχουν!  - και άρα να αγοράζει τηλεοπτικά κατασκευασμένα γεγονότα για να ταϊζει το πόπολο με παραμύθια. Κάποια στιγμή όμως η αλήθεια θα λάμψει!
Υπάρχει όμως ένας ασφαλέστερος τρόπος να κρίνει κανείς την στροφή για "πράσινη ανάπτυξη".  Είναι μια πρόταση που εγκολπώθηκε το σύστημα εξουσίας του ΓΑΠ και κατά συνέπεια πρόκειται για καραμπινάτη ΑΠΑΤΗ.  Τον  ΓΑΠ και την  παρέα του θα την βρείτε μόνο πίσω από απάτες (λίγο πολύπλοκες για να έχουν την πατίνα της επιστήμης, αλλά ΑΠΑΤΕΣ!).
Θυμηθείτε την ..αξιόπιστη Μπιρμίλλω βλέπετε το αφήγημα "κλιματική αλλαγή" φέρνει πολλά λεφτά σ' αυτούς που το πουλάνε!  Πως περνάει τώρα αυτή η ...ακτιβίστρια (εδώ τα πιάνετε..)... εδώ και εδώ

 ---------------


Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ο Π/Θ υπονομεύει την εκμετάλλευση των εγχώριων ενεργειακών κοιτασμάτων - Πρωθυπουργική «νάρκη» στις έρευνες υδρογονανθράκων  - δείχνοντας να μην καταλαβαίνει (;!) που θα οδηγήσει η ενεργειακή φτώχεια στην οποία έχει οδηγηθεί η χώρα και με την δικιά του καθοριστική συνδρομή...

  ....ενώ λοιπόν ο Π/Θ συλλαμβάνεται να υπονομεύει - για μια ακόμα φορά - τα συμφέροντα της χώρας και να δρα μόνο σαν εντολοδόχος 4 (άντε και 10) οικογενειών (ολιγαρχών) δεν υπάρχει πολιτικός φορέας να τον ξεφωνήσει! Δεν έχει να φοβηθεί από την αντιπολίτευση που είναι "πιασμένη" στο θέμα και κάνει παιχνίδι μόνος του στα ΜΜΕ πηγαίνοντας για εκλογές...

Οι περισσότερες πολιτικές δυνάμεις είναι αντίθετες ...λέει με την εξόρυξη για ...."οικολογικούς λόγους" και έτσι πάλι αποδεικνύεται ότι δουλεύει το σχέδιο των ολιγαρχών που με τις μαριονέτες τους κάνουν κουμάντο. 

==========

 --------------

 -----------------

 ..όσοι επιμένουν να μην καταλαβαίνουν το παίγνιο, ας κάνουν τον κόπο να διαβάσουν το παρακάτω άρθρο:

 για να πάψουν να με ζαλίζουν με ανόητες ερωτήσεις! (Είπαμε: έχουμε να κάνουμε με απατεώνες που έχουν φτιάξει έναν λαβύρινθο για να κρύβουν τις απάτες τους οπότε θέλει λίγη προσπάθεια παραπάνω για να καταλάβει κανείς την κλοπή που πωλείται ως ανάφτυξη και αλληλεγγύη ...συνεταίρων, ενώ πρόκειται απλά για μοιρασιά της λείας...με λεία τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας...) 

================

...η ρευστοποίηση της χώρας και η διάλυσή της ...σε συνέχειες... για όποιον αντέχει. Μια ερώτησις: Είναι ιδιωτικοποιήσεις οι κατασχέσεις - έτσι είναι αφού δεν πληρώνουν ούτε ένα ευρώ - ελληνικών επιχειρήσεων από το Γερμανικό Δημόσιο; Τί λένε οι "φιλελεύθεροι" περί τούτου; Όσοι δεν πεισθούν για το σχέδιο διάλυσης ...απλά δεν θέλουν να πεισθούν, αφού σε αντίθετη περίπτωση θα έπρεπε να δώσουν όνομα στον κλέφτη και δυσκολεύονται.....Γερμανοί.

 Το χρονικό της λεηλασίας σε 3 άρθρα:

  1. ΜΕΡΟΣ Α. «Πράσινη ενέργεια», μια ακόμη γερμανική κομπίνα: Οι «ΑΠΕ», ο μύθος και το… black out που έρχεται
  2. ΜΕΡΟΣ Β. “Πράσινη ενέργεια”, μια ακόμη γερμανική κομπίνα: Ανανεώσιμη κοροϊδία με …μηδενικό αποτύπωμα
  3. ΜΕΡΟΣ Γ.“Πράσινη ενέργεια”, μια ακόμη γερμανική κομπίνα: Πως έβαλαν την ΔΕΗ στην υπηρεσία του Βερολίνου…

για τους...συλλέκτες...

  1. Μενέλαος Τασιόπουλος: Αποκαλυπτικό- Γερμανικό colpo grosso- Πως μπλοκάρουν τη συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ

  2. Πολιτική Ύστατη ευκαιρία για Ελλάδα οι πόροι από ΕΕ – Παραγωγική ανασυγκρότηση ή νέο πλιάτσικο;

...δηλ. τα γνωστά. Η χώρα θα ...αναπτύσσεται  υπό τον όρο επιστρέφει τα χρήματα στη Γερμανία...

ανάπτυξη τύπου ΑΠΕ! ιδού:

...και επειδή δεν φαίνεται να υπάρχει πολιτικό υποκείμενο που να ασχολείται σοβαρά μ' αυτό που λέγεται ανάπτυξη σ' αυτή τη χώρα... εδώ οδηγούν τα πράγματα νομοτελειακά:

 ----------------

** 

Εκείνο που δυσκολεύεται να καταλάβει (!@;) ο Μελάς και άλλοι οικονομολόγοι ή δεν τολμούν να καταγγείλουν είναι ότι:
Η χώρα δεν έχει τα εργαλεία ούτε το πολιτικό προσωπικό να σχεδιάσει ενδογενή ανάπτυξη (τυχαίο άραγε το γεγονός ότι 9 χρόνια κρίσης και απουσιάζει συνεκτικό σχέδιο ανάπτυξης;). 

  • Το πολιτικό προσωπικό και οι οικονομολόγοι έχουν αποδεχθεί πλήρως την αποικιοποίηση και την μετατροπή της χώρας σε γερμανικό προτεκτοράτο με ότι αυτό συνεπάγεται.  Η δε οικονομία θα πάρει τη μορφή που θα επιβάλλουν οι Ευρωπαίοι - Γερμανοί, αφού στα χέρια τους βρίσκονται οι μοχλοί για να ενισχύσουν ή να διαλύσουν ολόκληρους τομείς. 
  • Στην καλύτερη περίπτωση η χώρα θα μετατραπεί σε Ταϊλάνδη των Βαλκανίων αρκετά κοντά για τις (φτηνές) διακοπές των Ευρωπαίων.
  • {Εν κατακλείδι: Για να λυθεί ένα πρόβλημα πρέπει να ορισθούν οι "αρχικές συνθήκες", γιατί είναι αυτές που θα  επιβάλλουν τη λύση. π.χ. Αν θεωρείς τη χώρα  σαν το πλαίσιο της λύσης: Τότε η η μετανάστευση 600.000 χιλιάδων των πιο δυναμικών πολιτών της είναι τραγωδία! (πολιτική και οικονομική). Αν βλέπεις τον κόσμο ολόκληρο έτσι γενικά και αόριστα, ή σαν γραφειοκράτης της  ΕΕ, τότε η μετανάστευση  των παραπάνω είναι ...πλούτος, αφού θα ...γονιμοποιήσει άλλες κοινωνίες!| 

και δανεισμένο από παλιότερη ανάρτηση: σχετικά με την ανάπτυξη που δεν λέει να έρθει!

blogger:
Ας μην παριστάνει τον ανήξερο ο Γερμανός Οικονομολόγος. Ξέρει πολύ καλά ότι με την λεηλασία που έχει υποστεί η χώρα, με την αδυναμία της να έχει δικιά της οικονομική πολιτική και νόμισμα, δεν πρόκειται ποτέ να ορθοποδήσει. Θα παραμένει μια μίζερη οντότητα (δεν το λες κράτος) προτεκτοράτο και "ζει", αφού πρέπει να παραμένει "ζωντανή", προκειμένου να τεμαχίζεται και να πωλείται.  
Χωρίς τραπεζικό σύστημα, με το καλύτερο δυναμικό να έχει μεταναστεύσει - και το άλλο οργανώνει τη φυγή του -η χώρα δεν μπορεί να έχει μέλλον. 
Τώρα αν κάποιος περιμένει από τους Έλληνες κεφαλαιούχους να επενδύσουν στη χώρα, δεν έχει(;) καταλάβει τίποτε! 
Τόσο πολύ "πάσχισαν" οι άνθρωποι να λεηλατήσουν τη χώρα και να βάλουν τα χρήματά τους στους φορολογικούς παραδείσους και στην Ελβετία ... 
Αν έρθουν - που θα έρθουν, είναι για να πλατσικολογήσουν, είναι κάτι που ξέρουν καλά...
Άδικα περιμένετε! 
Το ελατήριο της ανάπτυξης έχει ...σπάσει!

Blogger:

Aκούστε τους πραγματικά αρμόδιους και γνώστες των ενεργειακών στα της Ελλάδας. Η προδοσία είναι εντός. Η χώρα δεν έχει σωτηρία. Ο Φώσκολος που δεν μασάει τα λόγια του και λέει την αλήθεια.

===============

Σχόλια