Ποιός φοβάται τον Ματέο Σαλβίνι; Και με ποιον θα μπορούσε να συνασπιστεί στην Ελλάδα;

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ
Ώστε έτσι λοιπόν! Μετά τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τράμπ που συνιστά «φανερή, ευθεία και ωμή απειλή» για την Ευρωπαϊκή Ενωση, η δεύτερη πρόκληση, ακόμη πιο σοβαρή αν και πιο …κεκαλυμμένη είναι αυτή που έρχεται από τον Ματέο Σαλβίνι. Τον ηγέτη της ιταλικής «Ακροδεξιάς Λέγκας»…
Το ανακάλυψε χθες η πάντα επιρρεπής σε θεωρίες «αντι-ευρωπαικής συνομωσίας» Φαινάνσιαλ Ταιμς. Το τελευταίο ανάχωμα του… «Γιουγκερισμού» στην Μεγάλη Βρετανία. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Δεν είναι κάποιος τυχαίος αυτός που υπογράφει το «ρεπορτάζ». Είναι ο παλιός μας γνώριμος από την εποχή της …Βαρουφακιάδας, που προφήτευε το «αναπότρεπτο Grexit». Ο Γερμανός (σ.σ. φυσικά) αναλυτής της εφημερίδας επί ευρωπαικών θεμάτων Βόλφγκαγκ Μούνχαου. Που επισημαίνει με νόημα ότι σε αντίθεση με τους Ελληνες αριστερούς που αποδείχθηκαν ακίνδυνοι γιατί επιχείρησαν άσφαιρη εξέγερση κατά του ευρωπαικού κατεστημένου, χωρίς να έχουν κανένα σύμμαχο, ο Σαλβίνι είναι μια άλλη περίπτωση.
Ακριβώς επειδή διαθέτει διαφορετική στρατηγική. Επιχειρεί να γκρεμίσει την Ευρωπαική Ενωση εκ των έσω, δημιουργώντας συμμαχίες. «Η φιλοδοξία του είναι να καταλάβει τους ευρωπαικούς θεσμούς και να καταστρέψει την Ευρωπαική Ενωση εκ θεμελίων» ισχυρίζεται με τους γνωστούς της αφορισμούς η βρετανική εφημερίδα.
  • «Ο Ματέο Σαλβίνι έχει στρέψει το βλέμμα του στις ερχόμενες ευρω-εκλογές, τον Μάιο του 2019»λέει ο Μούνχαου, προσθέτοντας ότι «φαίνεται να έχει καλές πιθανότητες». Και ξέρετε γιατί; Γιατί όπως επισημαίνει με σαρκασμό, αλλά και ενδόμυχο δέος ο Γερμανός αναλυτής, «ο Σαλβίνι είναι ο πρώτος μοντέρνος Ιταλός ηγέτης χωρίς συναισθηματική ανάγκη να βρίσκει φίλους στο Νταβός ή τις Βρυξέλλες».
Πράγματι έτσι είναι. Και γι’ αυτό σπάει τα κοντέρ και εκτός συνόρων η δημοτικότητα του οδοστρωτήρα της ιταλικής (αντισυστημικής και όχι «ακραίας») Δεξιάς.
  • Ο σημερινός υπουργός εσωτερικών της Ιταλίας έχει μπει για τα καλά στη μύτη των Γερμανών. Την δύναμη του αντλεί κυρίως από τις ξεκάθαρες θέσεις του στο μεταναστευτικό. Αλλά όχι μόνον. Φαίνεται να εξελίσσεται επίσης και στον πρώτο Ευρωπαίο ηγέτη που έχει τα κότσια να αμφισβητήσει έμπρακτα το «αλάθητο» του Βερολίνου.
Μόλις προχθές τάραξε συθέμελα το «ευρω-ιερατείο» των Βρυξελλών προβλέποντας ότι το 2019 η ΕΕ θα μπορούσε και να διαλυθεί, ερχόμενη αντιμέτωπη με ένα μέτωπο πολιτικών δυνάμεων που βλέπουν διαφορετικά την λειτουργία της από ένα κλειστό γερμανικού κλάμπ. Ο ίδιος μάλιστα απηύθυνε κάλεσμα για την συγκρότηση ενός τέτοιου μετώπου, έναν πανευρωπαικό συνασπισμό πολιτικών δυνάμεων με στόχο την «Ευρώπη των εθνών» και ορόσημο τις ερχόμενες ευρω-εκλογές.
Το ερώτημα είναι με ποιόν θα μπορούσε να συνασπιστεί στην Ελλάδα, που έχει υποφέρει τα πάνδεινα από την γερμανική πατρονεία αφού οι κατ’ όνομα αριστεροί κυβερνήτες έχουν γίνει πεκινουά της Μέρκελ και η κατά φαντασίαν δεξιά «Νέα Δημοκρατία» του Κυριάκου έχει γυρίσει την πλάτη στον Σαλβίνι, προσάπτοντας του την εύκολη ετικέτα του…«εθνολαικιστή».
====================
BLOGGER:
Επειδή ήδη οι εξουσιαστές έχουν πάρει θέσεις να μολύνουν λέξεις να διαστρεβλώσουν άλλες (έτσι για να χαθούμε στη μετάφραση και να χειραγωγηθούμε..) δείτε ένα μπουκέτο εγγραφών σχετικών με το θέμα. 
Υ.Γ. Στην Ελλάδα με μια "αστική" τάξη κοτζαμπάσηδες να έχουν πάρει όλοι το μέρος των δανειστών για διατηρήσουν τα προνόμιά τους, τη σημαία πρόλαβαν να την δώσουν στην κατασκευασμένη επίσης ΧΑ, ώστε τώρα όποιος εμφανισθεί με σημαία Ελληνική και απαιτήσει κάτι για αυτόν τον γηγενή λαό αμέσως εκτός από Εθνικιστής θα χαρακτηρισθεί και ΧΑυγίτης άρα φασίστας! Με 
1. Την "κυβερνώσα αριστερά" να έχει βρει τον διεθνισμό που δικαιολογεί την παράδοσή της στους "θεσμούς"... (αν δεν πείθεσθε δείτε και εδώ)
2. Την Ν.Δ. να μην μπορεί να αρθρώσει "πατριωτικό λόγο" ("Μην πούμε καμιά μα...κία και θίξουμε τα αφεντικά μας..")
3. Το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ να ζει τον μακρόσυρτο θάνατό του (επιτέλους!) και ως εκ τούτου μη έχοντας επαφή με το περιβάλλον... (Δεν περιμένει κανείς φαντάζομαι  νεκρανάσταση, μην ξεγελιέστε, η όποια δραστηριότητα αφορά φάσεις αποδρομής ...)
4. Το ΠΟΤΑΜΙ όντας ...βρώμικο εξ' αρχής  συνεχίζει να θολώνει κι' άλλο αφού συνεχίζει να  ξεπλένει ΣΗΜΙΤΙΚΕΣ πολιτικές πατσαβούρες...(Μην περιμένετε τίποτε! είναι το ΚΙΝΑΛ 2, δεν το λέει γιατί ..ντρέπεται..)
5. Δεν μιλάμε για τους ΑΝΕΛ που ήδη έβγαλαν και το κυλλωτάκι τους απαρνούμενοι τις όποιες λαϊκές θέσεις είχαν (αν είχαν ποτέ..)
...δεν φαίνεται - δεν επιτρέπουν να αναπτυχθεί(;?) - στον ορίζοντα πρόταση που οι Έλληνες θα μπορούσαν να ακολουθήσουν... 

Μέχρι τότε ..οπλιστείτε:
  1. Είναι για λύπηση οι αντι-λαϊκιστές...

  2. Ο λαϊκισμός των αντιλαϊκιστών 

  3. Όσοι αμφισβητούν την πολιτική ορθότητα της γερμανικής κυριαρχίας βαφτίζονται …λαϊκιστές

  4. Να μας ξαναπούνε λαϊκιστές

  5. Οι παραγωγοί του λαϊκισμού τον ανάγουν σε σκιάχτρο

  6. Η παγκοσμιοποίηση και η ρομφαία του «εθνικολαϊκισμού»

  7. Λαϊκισμός vs Καθεστωτικού Αντιλαϊκισμού ή πως ο Λαϊκισμός, με τον ένα ή άλλο τρόπο, τελικά επικρατεί.

  8. Ο λαϊκισμός ως ιδεολογική τρομοκρατία

  9. Αντι-λαϊκισμός, Λαϊκισμός και Γαλλικές Προεδρικές Εκλογές

  10. Λαϊκισμός, ή η πενία της Πολιτικής

  11. Η τύφλωση των ελίτ

  12. Είναι λάθος η δημοκρατία; Ή το δικαίωμα στο λάθος;

  13. Αντιπαγκοσμιοποίηση: εθνικισμός, λαϊκισμός και Αριστερά

  14. Οι βαθύτερες επιπτώσεις του αντιλαϊκισμού. Μια απάντηση στον Ευ. Βενιζέλο

  15. Ο νέος πολιτικός διαχωρισμός ....

  16. Η αποτυχία της αριστεράς και 4 νέες ιδεολογίες

    ...για τις "πολιτικές δυνάμεις" - μαριονέτες - στο προτεκτοράτο {που δεν είναι ούτε πολιτικές, αφού δεν παράγουν πολιτική και παίζουν απλά το ρόλο πραιτοριανών του ΚΑΙΣΑΡΑ και φυσικά ούτε δυνάμεις είναι, αφού είναι "τόσο δυνατοί", όσο επιτρέπουν τα αφεντικά...} διαβάστε κι' αυτό:

  17. Εθνολαϊκισμός οτιδήποτε αμφισβητεί τον ευρωδεσποτισμό


Σχόλια