Αλλαγή τοπίου των δασικών «εθνικών γαιών».


Αλλαγή τοπίου, κυριολεκτικά και μεταφορικά, των δασικών «εθνικών γαιών» είναι ο στόχος.  Και δεν είναι η πρώτη φορά που το ετερόφωτο κράτος «μας» εκποιεί, υποθηκεύει, χαρίζει «εθνικές γαίες». 

Αναγκαία προϋπόθεση για την ιδιωτικοποίηση των δασικών εκτάσεων είναι η ολοσχερής καταστροφή τους, αλλά και η εκμηδένιση των όποιων παραγωγικών δραστηριοτήτων, των σχετικών με τον φυσικό πλούτο, των τοπικών κοινωνιών. 

Οσονούπω, άλλες επαγγελματικές δραστηριότητες θα προταθούν στους απελπισμένους κατοίκους από τη κάθε λογής μαφία «αναδόχων». (Έχει ενδιαφέρον το πώς θα αντιδράσουν).

Ο δρόμος των ιδιωτικοποιήσεων των δασών άνοιξε με την 2499/2012 απόφαση του ΣτΕ όπου διαμόρφωσε το νομικό υπόβαθρο. Πρωταγωνιστικό ρόλο σε εκείνη την απόφαση (και σε άλλες) έπαιξε η σημερινή «ένοικος» του Προεδρικού Μεγάρου, και αυτός είναι ένας από τους λόγους που είναι «ένοικος».

Τα ατελείωτα ολοκαυτώματα των δασών αιτιολογούνται απόλυτα από το γεγονός της διακυβέρνησης της χώρας από κυβερνήσεις με νεοφιλελεύθερες πολιτικές, γιατί οι ιδιωτικοποιήσεις είναι η πεμπτουσία των πολιτικών αυτών, αυτοί είναι οι πραγματικοί εμπρηστές. Η σημερινή κυβέρνηση, ως αμιγώς νεοφιλελεύθερη δίνει τα ρέστα της, το αυτί της δε ιδρώνει που καίγεται ο τόπος, δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα… (FB. Ανδρέας Κλαυδιανός)

Βlogger: 

Συμφωνώ απολύτως με τις παραπάνω παρατηρήσεις.  Σαν πολλές είναι οι φωτιές που καίνε τη χώρα. Μάλιστα είναι η χρονιά με τις μεγαλύτερες καταστροφές σε αριθμό στρεμμάτων.  Το πράγμα ξεφεύγει από τα συνηθισμένα και μόνο ένας αφελής δεν θα σκεφτεί ότι το όλο θέμα έχει μεγάλες ουρές.

Έχουμε και λέμε. 

1. Για πρώτη χρονιά μετά από χρόνια δεν προσλήφθηκαν οι 5000  δασοπυροσβέστες που για χρόνια αποτελούν τον κορμό της δασοπυρόσβεσης. (Κάτι σαν ...νεύμα για φωτιές μοιάζει αυτή η κίνηση...)

2.  Ας μην μιλήσουμε για την επιχειρησιακή ικανότητα της πυροσβεστικής που διαθέτει οχήματα 50 και 60 ετών για το θεαθήναι. (βλέπε σχετικά εδώ  και εδώ)

3. Υπάρχουν καταγγελίες για σχεδιασμένη  μη δράση ώστε να καούν στα σίγουρα μεγάλες δασικές εκτάσεις. (Το ίδιο αναπάντητο ερώτημα κάθε καλοκαίρι; Ποιοι καίνε τα ελληνικά δάση; Γιατί δεν καταδικάζονται ποτέ;)

Συμπληρώστε στα παραπάνω τις παρακάτω αποδεικτικές εγγραφές και δεν θα κουραστείτε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας. 

  1. Φωτιές και οι ..ουρές τους...
  2. Όλυμπος: εισιτήριο (6€/ημέρα) και ιδιωτικές εταιρείες προ των πυλών. ( Η εξαφάνιση του δημόσιου χώρου)
  3. Αναδάσωση: «Παράλογο να εισάγουμε δέντρα-Κόστος τρομακτικό και αποτέλεσμα αμφιλεγόμενο» λέει ειδικός
  4. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, οι ανεμογεννήτριες και ο Γεραπετρίτης (Radio)
  5. Ἐρημοποίηση ὑπαίθρου καὶ νοσηρὴ ἀστικοποίηση
  6. Δεν θέλουν να προστατεύσουν τη γη της Ελλάδας, Η Δρ. Κέρη Μαυρομμάτη στο Radio Marconi
  7. Η ανατομία του εγκλήματος
  8. «Είναι όλα στημένα, μας δουλεύουν ψιλό γαζί... Βρήκαμε χιλιάδες γκαζάκια» Κάτοικος Βασιλικών Εύβοιας
  9. "Είναι εσκεμμένη κατάσταση να κάψουν όλη την Εύβοια..." "Είναι κοροϊδία!"
  10. Ο Όλυμπος και η διάλυση του δημόσιου χώρου (ή καλύτερα: η κλοπή της δημόσιας περιουσίας).
  11. Η μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή στην ελληνική ιστορία και οι συνέπειές της
  12. Μείωση 97,8% στα κονδύλια πρόληψης των πυρκαγιών!
  13. Κι όμως, υπάρχουν ευθύνες! – Το δια παραλείψεως διαρκές έγκλημα
  14. «ΝΟΜΙΜΑ τα αιολικά σε αναδασωτέες εκτάσεις...»
  15. Παραίτηση με βαριά σκιά και πλήθος ερωτηματικών για την κυβέρνηση
  16. Τι έγινε τελικά το 1,3 δις ευρώ της ΕΕ για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών;
  17. Πριν πιάσει η φωτιά: τα σχέδια «αξιοποίησης» της περιοχής Βαρυμπόμπης – Κρυονερίου – Τατοϊου

Η Κυβέρνηση λοιπόν με τον Κυριάκο μπροστάρη επιχειρεί στα πλαίσια της "αξιοποίησης", των ιδιωτικοποιήσεων να αλλάξει όλο το καθεστώς των δασικών εθνικών γαιών. Με την μεθοδικά σχεδιασμένη φτωχοποίηση ελπίζει ότι θα βρει λίγες αντιστάσεις. Γίνεται πια ορατό φτάνουμε σε οριακές καταστάσεις. Οι εκσυχρονιστάδες του Σημιτικού μπλοκ - που ξέρουν τα κόλπα και είχαν και έχουν δεσμούς με τους ολιγάρχες των οποίων αποτελούν βραχίωνες και που κυβερνάνε ουσία μέσω του Κυριάκου δεν θα σταματήσουν το πλιάτσικο, αν δεν τους σταματήσει  ο λαός. 

Η χώρα χρειάζεται πριν απ΄όλα μια πολιτιστική επανάσταση για να απαλλαγεί από το "εκσυχρονιστικό" πνεύμα μιας σάπιας "ελίτ" που ελέω ΕΕ έχει διαλύσει κάθε παραγωγική ικανότητα αυτής της χώρας. Τα δάση καίγονται γιατί αφέθηκαν να καούν. Χωρίς φύλαξη, χωρίς ένταξη στον οικονομικό ιστό, με την εξορία δραστηριοτήτων και των ανθρώπων απ΄αυτό  είναι φυσικό να δημιουργούνται μεγαφωτιές από τη τεράστια καύσιμη ύλη που έχει συγκεντρωθεί από τα τόσα χρόνια εγκατάλειψης. Με τη δασική υπηρεσία κουφάρι, με μόνη δυνατότητα να απαγορεύει χωρίς τη δυνατότητα να παρεμβαίνει στο δάσος (με δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, με καθαρισμούς...) η καταστροφή ήταν αναμενόμενη, ας μην παριστάνουν πια τους έκπληκτους οι (αν)αρμόδιοι!

.....................

«Ας ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα, ας ιδιωτικοποιηθεί η θάλασσα και ο ουρανός, ας ιδιωτικοποιηθεί το νερό και ο αέρας, ας ιδιωτικοποιηθεί η Δικαιοσύνη και ο Νόμος, ας ιδιωτικοποιηθεί και το περαστικό σύννεφο, ας ιδιωτικοποιηθεί το όνειρο, ειδικά στην περίπτωση που γίνεται την ημέρα και με τα μάτια ανοιχτά. Και σαν κορωνίδα όλων των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιωτικοποιήστε τα Κράτη, παραδώστε επιτέλους την εκμετάλλευση υμών των ιδίων σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα με διεθνή διαγωνισμό. Διότι εκεί ακριβώς βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου… Και μια και μπήκατε στον κόπο, ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε».

Ζοζέ Σαραμάγκου (Νόμπελ Λογοτεχνίας 1998)

----------------------------------



Σχόλια