«ΝΟΜΙΜΑ τα αιολικά σε αναδασωτέες εκτάσεις...»

 

Sakis Papadopoulos 

Εις ανταμοιβην εξαιρετων πραξεων διοριζομεν την υφ' ημας θεραπενιδα Σακελλαροπουλου Αικατερινη

Που τ ΔΟΥΛΑ του καθεστωτος μας!

1/ https://eletaen.gr/wp-content/uploads/2019/01/2012-apofasi_2499_ste_anadasotea.pdf

2/ Νόμιμη η εγκατάσταση αιολικού σταθμού σε αναδασωτέα έκταση (εισηγητρια...... Σακελλαροπουλου Αικατερινη)

ΜΕ ΕΙΣΗΓΗΣΗ της Κ. Σακελλαροπούλου! «ΝΟΜΙΜΑ τα αιολικά σε αναδασωτέες εκτάσεις...»


ΠΗΓΗ

====

===========

Οι Α.Π.Ε. ως εργαλείο ουσιαστικής περιβαλλοντικής προστασίας: Ζητήματα εφαρμογής και ερμηνείας της περιβαλλοντικής και δασικής νομοθεσίας

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010

Η σοφία του Συντάγματος και η δύναμη της κοινής λογικής επιβάλουν την προστασία και των δασικών και των αναδασωτέων εκτάσεων. Η αξία της δασικής έκτασης πριν την καταστροφή της είναι η κρίσιμη παράμετρος που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη για να κριθεί αν μπορεί ή αν απαγορεύεται να γίνει ένα έργο δημοσίου συμφέροντος σε αυτή.

Στην περίπτωση των Α.Π.Ε. μάλιστα συντρέχουν δύο πρόσθετες προϋποθέσεις:

Οι Α.Π.Ε. έχουν θετικές συνέπειες στο σκοπό της αναδάσωσης και στην άμεση και έμμεση προστασία και διατήρηση της δασικής βλάστησης και της βιοποικιλότητας.

Το κοινοτικό δίκαιο επιβάλει την προώθηση των Α.Π.Ε.. Όποια μέτρα λαμβάνονται, που πιθανόν εμποδίζουν την ανάπτυξή τους, θα πρέπει να τεκμηριώνονται ανάλογα με το προστατευτικό αποτέλεσμα που επιτυγχάνουν και να μην προκαλούν αναστολή της ανάπτυξης χωρίς ανάλογη ουσιαστική προστασία κάποιας υψηλής περιβαλλοντικής αξίας.

Η ΕΛΕΤΑΕΝ στην προσπάθεια της να θέσει το ανωτέρω ζήτημα σε ορθολογική και επιστημονική βάση οργάνωσε τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010 συνάντηση εργασίας (συζήτηση) με θέμα: «Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ως εργαλείο ουσιαστικής περιβαλλοντικής προστασίας: Ζητήματα εφαρμογής και ερμηνείας της περιβαλλοντικής και δασικής νομοθεσίας» Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και μίλησε ο Γενικός Γραμματέας Δασών κ. Αμοργιανιώτης.

Τις κεντρικές εισηγήσεις πραγματοποίησαν η κα Γλυκερία Σιούτη, Καθηγήτρια Νομικής Ε.Κ.Π.Α., ο κ. Κίμων Χατζημπίρος, Αν. Καθηγητής Ε.Μ.Π., ο Καθηγητής Δημήτρης Μέλισσας, Νομικός Σύμβουλος Ε.Σ.Η.Α.Π.Ε. και ο Δασολόγος Νίκος Χλύκας, Πρόεδρος Συλλόγου Γεωτεχνικών.

Στη συζήτηση που ακολούθησε συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος της Ρ.Α.Ε. κ. Θ. Πανάγος, ο κ. Τ. Χαβιαρόπουλος εκ μέρους του Κ.Α.Π.Ε. και του ΥΠΕΚΑ, εκπρόσωποι των κομμάτων Λ.Α.Ο.Σ. και Οικολόγοι Πράσινοι, ο Νομικός Σύμβουλος της ΔΕΗ, ο Σύμβουλος ΥΠΕΚΑ κ. Κάραλης και πολλοί από τους παρευρισκομένους πολίτες, επιχειρηματίες και επιστήμονες. Παρευρέθηκε επίσης ο Πρόεδρος του ΔΕΣΜΗΕ κ. Μ. Παπαδόπουλος. Τη συζήτηση συντόνισε το μέλος της ΕΛΕΤΑΕΝ Μανόλης Βελεγράκης, Δικηγόρος Α.Π.

Στην παρούσα έκδοση συγκεντρώνονται οι περιλήψεις των βασικών εισηγήσεων και το κείμενο εργασίας της ΕΛΕΤΑΕΝ.

Κατεβάστε τη μελέτη σε pdf

Δείτε την Απόφαση 2499/2012 της Ολομέλειας του ΣτΕ

==================

  1. Η ΡΑΕ, αδειοδότησε την ΤΕΡΝΑ ,για 17 ανεμογεννήτριες των 2 MW με διάμετρο πτερωτής 80 μέτρα) στη θέση «Μπαρδάκος Σουληνο» της Δημοτικής Ενότητας Κηρέως του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας.
  2. Και τώρα ο λογαριασμός...(της ΔΕΗ προς καταναλωτές & Κυβέρνηση...)
  3. Ποια "κλιματική αλλαγή" και κολοκύθια μάντολες, βρε πληρωμένα φερέφωνα;
  4. Πριν πιάσει η φωτιά: τα σχέδια «αξιοποίησης» της περιοχής Βαρυμπόμπης – Κρυονερίου – Τατοϊου
  5. O καύσωνας, η ηλεκτρική ενέργεια και οι λιγνιτικές μονάδες...
===============

Του Άρη Σπίνου

Σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, κανείς δεν δικαιούται να παίζει με τους θεσμούς και τους εκπροσώπους αυτών. Ενίοτε, όμως, δεν μπορεί να παρακάμπτει και πράγματα ή να αδιαφορεί για ορισμένες λεπτομέρειες. Όπως για το που μένει η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Όχι φυσικά πως σημαίνει κάτι...απλά να το γνωρίζουμε
Η κυρία Σακελλαροπούλου – Σαρπ κατοικεί σε πολυτελές διαμέρισμα στο Μεταξουργείο στο -πλέον σύγχρονου design- συγκρότημα των Αθηνών, όπου η τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο κυμαίνεται στις 3.800 ευρώ, όπως φαίνεται σε σχετικές αγγελίες (spitogatos.gr αρ. αγγελίας 8193736) .


Σχετικά με το κτίριο της οδού Μυλλέρου, στο οποίο εισέρχεται κι εξέρχεται κανείς με τη χρήση ηλεκτρονικού κωδικού. Πέραν των πολλών βραβείων που έχει αποσπάσει για την αρχιτεκτονική και την εργονομία του, σε ημιυπαίθριο χώρο διαθέτει και θερμαινόμενη πισίνα.

Η κατασκευή και η επίβλεψη του έγινε το 2006-2009 από την εταιρεία ΓΕΚ – ΤΕΡΝΑ της οικογένειας Περιστέρη, πρωταγωνίστρια στον κλάδο των δημοσίων έργων (βλ. gekterna.com, activities, real estate), κι αυτή που πέρασε ως μοναδική διεκδικήτρια στο διαγωνισμό για το καζίνο του Ελληνικού, αφήνοντας εκτός τελικής φάσης το σχήμα Hard Rock – Intrakat του Κόκκαλη.Το συμβούλιο της επικρατείας το επόμενο διάστημα θα έχει πολύ δουλειά αφού η εταιρεία που αποκλείστηκε θα προσφύγει εκεί.

Πολλές από τις εργολαβίες που έχει αναλάβει, είτε αυτόνομα, είτε σε συνεργασία με άλλους ομίλους, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έχουν κριθεί περιβαλλοντικά, δομικά κ.λπ. από το Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, στο οποίο επί σειρά ετών υπηρετούσε η κυρία Σακελλαροπούλου – Σαρπ, καθώς διαθέτει και σχετική εκπαίδευση,επί αυτών το θεμάτων.Συνένοικοι μεταξύ άλλων με την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου είναι δημοφιλής τραγουδιστής με έντεχνο ρεπερτόριο επιχειρηματίες και μηχανικοί.

Κατά τα άλλα το edolio5 εύχεται καλή θητεία στην νέα ΠτΔ

Σχόλια