Παραίτηση με βαριά σκιά και πλήθος ερωτηματικών για την κυβέρνηση

 Μία παραίτηση που μπορεί να αφορά το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, αλλά έχει σημαντικές προεκτάσεις και παρασκήνιο σημειώθηκε την Τρίτη, καθώς ο πρώην υπαρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αντιστράτηγος εν αποστρατεία Ανδριανός Γκουρμπάτσης, εκ των πραγματογνώμων οικογενειών στην υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, αφήνει σοβαρές αιχμές για την πολιτική διαχείρισης κρίσεων της κυβέρνησης.

«Αίρω την εμπιστοσύνη μου προς την κυβέρνησή σας, γιατί θεωρώ ότι με την παρούσα σύνθεση είναι ανίκανη στο να διαχειριστεί αποτελεσματικά τις κρίσεις» αναφέρει στην επιστολή παραίτησης που απέστειλε προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τη Γενική Γραμματεία του πρωθυπουργού και τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη ο πρώην υπαρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αντιστράτηγος εν αποστρατεία Ανδριανός Γκουρμπάτσης, προκαλώντας αίσθηση. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ο ίδιος αναφέρει για την κυβέρνηση πως «υπάρχει έλλειμμα αποτελεσματικής διαχείρισης των κρίσεων από μέλη της κυβέρνησης» τα οποία είναι «αρεστά στο πρωθυπουργικό περιβάλλον» αλλά όχι «άριστοι». Παράλληλα, την χαρακτηρίζει ως «ανίκανη στο να διαχειριστεί αποτελεσματικά τις άνω κρίσεις για το καλό του τόπου και του κοινωνικού συνόλου» ενώ σημειώνει ότι διαφωνεί κάθετα και με άλλες πολιτικές σε κρίσιμα ζητήματα.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή παραίτησης του Ανδρ. Γκουρμπάτση:

«Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Ως μέλος της ΝΔ αλλά και ως πολίτης νιώθω απέραντο θυμό και πλήρη απογοήτευση για τις αποτυχημένες και ατελέσφορες πολιτικές στους χειρισμούς της κυβέρνησης στις σημαντικότερες κρίσεις λχ ελληνοτουρκική, υγειονομική, οικονομική, φυσικές καταστροφές, που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα.

Θεωρώ λοιπόν, ότι υπάρχει έλλειμμα αποτελεσματικής διαχείρισης των ως άνω κρίσεων από μέλη της Κυβέρνησης που είναι «ΑΡΕΣΤΟΙ» σε εσάς προσωπικά και στο πρωθυπουργικό σας περιβάλλον και όχι οι «ΑΡΙΣΤΟΙ», οι οποίοι σήμερα, που η κοινωνία βιώνει ένα γενικότερο κλίμα κρίσης θεσμών και αξιών είναι περισσότερο από ποτέ απαραίτητοι.

Αίρω λοιπόν την εμπιστοσύνη μου προς την Κυβέρνησή σας, γιατί θεωρώ ότι με την παρούσα σύνθεση είναι ανίκανη στο να διαχειριστεί αποτελεσματικά τις άνω κρίσεις για το καλό του τόπου και του κοινωνικού συνόλου, ενώ διαφωνώ κάθετα και με άλλες πολιτικές σε κρίσιμα ζητήματα.

Κατόπιν τούτου και επειδή δεν προτίθεμαι στις επόμενες εκλογές να ψηφίσω τη ΝΔ, ζητώ τη διαγραφή μου από μέλος της παράταξης, την οποία υπηρέτησα πιστά ενστερνιζόμενος τις αρχές και αξίες της και στηρίζοντάς την με την ψήφο μου αδιάλειπτα σε όλες τις εκλογές από τα 18 μου μέχρι και σήμερα.

Με σεβασμό

Ανδριανός Γκουρμπάτσης

Αντιστράτηγος – Υπαρχηγός ΠΣ, ε.α.

Υ.Γ. Διαβλέπω μια δυσκολία να αφουγκράζεστε τη φωνή μας, – επανειλημμένα σας έχω ενημερώσει για τις συνεχιζόμενες μέχρι και σήμερα δυσλειτουργίες και παθογένειες της Πολιτικής Προστασίας – γιατί δεν σας επιτρέπει το αισθητήριο των προσωπικών επιλογών σας, που τις στηρίζετε σθεναρά κι ας έχουν πολιτικό κόστος γιατί σας εκθέτουν. Οι ΑΡΕΣΤΟΙ αυτοί, με τις εσφαλμένες πολιτικές, την έπαρση και ανικανότητά τους θα σας στερήσει στις επόμενες εκλογές την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, και μοιραία θα οδηγήσει την ΝΔ στην αντιπολίτευση. Βέβαια τότε θα ναι πολύ αργά για να επανορθώσετε τα τραγικά λάθη ως προς τις επιλογές σας.

================

Βlogger:

Mόνο θλίψη μπορεί να προκαλέσουν τα αναφερόμενα στην επιστολή. Η θλίψη γίνεται ακόμα μεγαλύτερη όταν αφορά την Κυβέρνηση της χώρας - συμφωνείς δεν συμφωνείς πολιτικά μαζί της - γιατί το κόστος των λαθών θα κληθούμε να πληρώσουμε όλοι μας.  Η θλίψη γίνεται οργή όταν κοιτάζοντας προς την πλευρά αντιπολίτευσης  βλέπεις πολιτικά περιτρίμματα, ιδεοληπτικούς, καβαλημένους, δήθεν προοδευτικούς που απολαμβάνουν τους παχυλούς μισθούς και τα ωφελήματα  που ξέρουν ότι ποτέ δεν θα αποκτούσαν στον στίβο της  ελεύθερης οικονομίας, αυτό το ασκέρι δεν μπορεί να είναι εναλλακτική!

Ζούμε  την πλήρη κατάρρευση  και απαξίωση του πολιτικού συστήματος που φοβάμαι ότι μόνο δεινά μπορεί να επιφυλάσσει  στη χώρα και τους πολίτες. Η εκκωφαντική ανεπάρκεια του πολιτικού προσωπικού - λογικό για ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με την πραγματική ζωή και είναι προϊόντα κομματικών σωλήνων  -  που συμπληρώνεται από διάφορα κομματικά σαπρόφυτα που ζουν στις αυλές των κομμάτων είναι κατ' αρχή θετικό γεγονός, αλλά δεν βλέπω τη διάδοχη  κατάσταση. Αλλοίμονό μας.

Υ.Γ. 1.

Για ένα πράγμα δεν συμπονώ τον Κυριάκο. Πληρώνει την επιλογή του να πλαισιωθεί από έναν εσμό σημιτανθρώπων που περιφέρουν την αποτυχία τους, από κυβερνητικό σχήμα σε κυβερνητικό σχήμα μοστράροντας τον εαυτό τους, χρυσούς....ως μόνους γνώστες. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι λείψανε τα άξια στελέχη από το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας για να συμβουλέψουν να εργαστούν  μαζί με τον Πρωθυπουργό.  βλέπε σχετικά εδώ: 

Υ.Γ. 2.

Με ένα επιτελείο βαρυφορτωμένο από διάφορους δημοσιογράφους και πληρώνοντας αδρά τα ΜΜΕ νόμισαν ότι μπορούν να κατασκευάσουν την πραγματικότητα και την πουλήσουν στον (ηλίθιο) λαό. Αυτή είναι και παγίδα του ηλιθίου: Νομίζει ότι ότι είναι ο εξυπνότερος και σίγουρα ο ομορφότερος, σε αντίθεση με ένα  πραγματικά έξυπνο που διαρκώς μαθαίνει και προφανώς είναι και άσχημος... (Παράδειγμα: Αυτός ο άνθρωπος είναι στρατευμένος: και φυσικά πληρώνεται αδρά...)



Στρατευμένη Δημοσιοκαφρία > ΑΝ ΦΥΣΑ ΔΥΝΑΤΑ ο Ανεμος η φωτιά μπορεί να σβηστεί, αν έχει άπνοια τα πράγματα γίνονται
εξαιρετικά επικίνδυνα
ΥΓ > Δεν το είπε έτσι, το είπε με γιουβέτσι

Υ.Γ. 3.

Ποιά είναι η ποιότητα του επιτελείου περί τον Πρωθ/ό που μιλάει για "Το – επικίνδυνο – δόγμα της «αδιαμφισβήτητης» Επιστήμης!"

Υ.Γ. 4.

Αυτό που συμβαίνει η ήττα  του σημιτισμού. Η ΝΔ έχει μια λύση ( όχι ότι με κόφτει δηλαδή...). Να αποκηρύξει τον Κυριάκο και να τον αφήσει να "καεί" με τους φίλους του, τους ανθρώπους του. Δεν μπορεί να μην έχει καταλάβει το ρόλο τους... Δεν μπορεί να τρελάθηκαν όλοι και να βλέπουν πράγματα που μόνο ο Κυριάκος δεν βλέπει...

==================

====================

Σχόλια