"Είναι εσκεμμένη κατάσταση να κάψουν όλη την Εύβοια..." "Είναι κοροϊδία!"

----------------------------

Blogger:

Ακούστε τον. Έχει πλήρη επίγνωση των πραγμάτων...και τα ερωτήματα που βάζει θέλουν απάντηση. Είναι ένας άρχοντας που βγάζει τίμια το ψωμί του και δεν ψωμίζεται ούτε από προγράμματα ούτε από κρατικές αργοσμισθίες. Αυτή η Ελλάδα καταστρέφεται με σχέδιο για να γίνει αυτός ο άρχοντας ξένος στον τόπο του. Του στερούν τα μέσα για να ζήσει ο ίδιος και η οικογένειά του. Αν αυτό δεν είναι γενοκτονία, τότε τι είναι; Μην περιμένετε να δείτε φούρνους για να μιλήσετε για γενοκτονία, συμβαίνει μπροστά στα μάτια μας. Και στη θέση του δάσους θα δείτε σε λίγο ανεμιστηράκια, αφού ήδη έχουν πάρει την άδεια κόντρα στην τοπική κοινωνία που όχι μόνο μπαίνει στο περιθώριο, αλλά εξοντώνεται. 

Ο κόσμος τόχει τούμπανο (και οι ..αρμόδιοι κρυφό καμάρι!) Να δούμε πως θα το μαζέψουν αυτό το πράγμα, αλλά κύρια πως θα αντιδράσουν ιδίως οι τοπικές κοινωνίες που τώρα μετά με την καταστροφή είναι υποχρεωμένοι να ...σώσουν ότι σώζεται και να απαντήσουν στην πρόκληση! Πρόκειται για σχέδιο που σκοπό έχει να κάψει το αποκούμπι, το έσχατο καταφύγιο του Έλληνα για να αντισταθεί. Αν αυτό δεν σταματήσει θα τον οδηγήσουν στα "σκλαβοπάζαρα" - ήδη 600 χιλιάδες έχουν φύγει χωρίς να γίνει και μεγάλη κουβέντα, αλλά αντιμετωπίσθηκε σαν φυσικό φαινόμενο...

  • "Τους κάψαν χωρίς καμία ηθική
  • Οι δήμοι που καίγονται στη Β.Εύβοια είχαν απορρίψει απόφαση της ΡΑΕ για αιολικά πάρκα πριν 15 μέρες
  • Υπενθυμίζουμε πως με εισήγηση της ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου επιτρέπονται τα αιολικά πάρκα στις αναδασωτέες περιοχές. Σοβαρά ερωτήματα προκαλεί η αποκάλυψη πως η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας είχε εκδώσει πριν ένα μήνα, στις 6/7, αποφάσεις για άδειες κατασκευής αιολικών πάρκων για τις περιοχές που αυτή τη στιγμή καίγονται αβοήθητες στη βόρεια Εύβοια. Μάλιστα τις αποφάσεις αυτές είχαν απορρίψει με ψήφισμα οι δήμοι των περιοχών, μόλις 15 ημέρες πριν, στις 22/7!
  • Συγκεκριμένα η απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) στις 24 Ιούνη (αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» στις 6 Ιούλη), χορηγεί άδειες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από αιολικούς σταθμούς στους δήμους Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Αννας και Διρφύων – Μεσσαπίων.
  • – Η πρώτη άδεια αφορά έναν αιολικό σταθμό ισχύος 48 MW στη θέση «Πυξαριά Πριόνας» των δημοτικών ενοτήτων Κηρέως, Μεσσαπίων, των δήμων Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Αννας και Διρφύων – Μεσσαπίων.
  • – Η δεύτερη άδεια αφορά έναν αιολικό σταθμό ισχύος 48 MW στη θέση «Γερακοβούνι Βασκαντήρα» των δημοτικών ενοτήτων Κηρέως, Μεσσαπίων, των δήμων Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Αννας και Διρφύων – Μεσσαπίων.
  • – Η τρίτη άδεια αφορά έναν αιολικό σταθμό ισχύος 34 MW στη θέση «Μπαρδάκος Σουληνό» της δημοτικής ενότητας Κηρέως, του δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Αννας.
  • Το σύνολο των ανεμογεννητριών που προβλέπονται από τις άδειες είναι συνολικά 65.
  • Η καμένη έκταση στην Εύβοια, πάνω από 100.000 στρέμματα.
  • Λίγες μέρες μετά, υπήρξε αίτημα έκτακτης σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Αννας γι’ αυτό το θέμα, στο οποίο ακούστηκαν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα και αποκαλυπτικά πράγματα.
  • – Οι ιδιοκτησίες στις οποίες η ΡΑΕ έδωσε άδειες στη Βόρεια Εύβοια ανήκουν σε δασικούς συνεταιρισμούς, στην Εκκλησία. Και βρίσκονται και σε περιοχές NATURA!
  • – Η ΡΑΕ στο παρελθόν έχει πει ότι στην περιοχή της Βόρειας Εύβοιας χρειάζεται να γίνει αναθεώρηση του υπάρχοντος χωροταξικού σχεδίου για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας!
  • – Οι εκτάσεις για τις οποίες η ΡΑΕ εξέδωσε άδειες στη Βόρεια Εύβοια (εκεί ακριβώς που εδώ και μέρες καίγονται) είναι πυκνές δασικές εκτάσεις!
  • – Η περιοχή που προβλέπεται να γίνουν αιολικά πάρκα στη Βόρεια Εύβοια έχει μεγάλη δασοκάλυψη και ταυτόχρονα θα πρέπει να διανοιχθούν πολυάριθμοι δρόμοι μεγάλου πλάτους στο δάσος και τεράστιες πλατείες για την τοποθέτηση των ανεμογεννητριών ενώ θα πέσουν περίπου 500 κυβικά μέτρα μπετόν σε κάθε βάση.
  • – Δημοσιοποιούνται πληροφορίες που αναφέρουν ότι θα εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες στη θέση Γερόβουνο του Μαντουδίου, σε άλλο σημείο της Βόρειας Εύβοιας.
  • Το δημοτικό συμβούλιο με ψήφισμα τελικά εξέφρασε την αντίθεσή του στην απόφαση της ΡΑΕ στις 22/7, δηλαδή 15 ημέρες πριν από τη φωτιά.
  • Υπενθυμίζουμε πως με εισήγηση της ΠτΔ Κατερίνας Σακελλαροπούλου επιτρέπονται τα αιολικά πάρκα στις αναδασωτέες περιοχές."

------------------------------

"Τρίτη, 13 Ιουλίου 2021

  • Πρόκειται για αίτηση που είχε υποβληθεί από το 2005 και ξαφνικά, «αδειοδοτήθηκε» τώρα. Ήδη ο Δήμος Μαντουδίου Λίμνης -Αγ.Αννας μετά την ανακοίνωση της απόφασης απο την ΡΑΕ, αναμένεται να θέσει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για λήψη αποφάσεων. Συγκεκριμένα, η  αίτηση έχει γίνει από την ίδια την ΤΕΝΕΡΓ, για αιολικό πάρκο ισχύος 34MW (με 17 ανεμογεννήτριες των 2 MW με διάμετρο πτερωτής 80 μέτρα) στη θέση «Μπαρδάκος Σουληνο» της Δημοτικής Ενότητας Κηρέως του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας  ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Βέβαια έχουν φροντίσει εδώ και καιρό οι "κατάλληλοι" άνθρωποι να προετοιμάσουν το θεσμικό έδαφος! 

========================
Από Militaire News -08/08/2021 | 10:41
Δέκα ημέρες πριν ξεσπάσει η καταστροφική πυρκαγιά στη βόρεια Εύβοια, το δημοτικό συμβούλιο Μαντουδίου συνεδρίασε με θέμα τα αιολικά πάρκα στην περιοχή. Κάποιες από τις τοποθετήσεις που έγιναν τότε σήμερα αποκτούν άλλη σημασία.
Ο δημοτικός σύμβουλος Στάθης Λιαγκάκης είχε εκφράσει την καχυποψία του: “Θα μας κάψουν” είπε επί της ουσίας.
Ο δήμαρχος εισηγήθηκε την καταγγελία της αδειοδότησης Αιολικών πάρκων στη Βόρεια Εύβοια . Η απόφαση ήταν ομόφωνη.
Δέκα μέρες μετά ξεκίνησε η καταστροφή.

-----------------------------
Blogger:   με άλλα λόγια διαμορφώνεται ένα δίπολο. Η ΑΠΕτζτήδες με τα γερμανά όργανα (παντού) και ο λαός. ...ποιο καθαρό δεν γίνεται... (ΥΓ. έτσι εξηγείται και η ...περίεργη συμπεριφορά της πυροσβεστικής - άκου το 2ο Video), αν δεν απουσιάζει, από την περιοχή..)

==========================

Βέβαια μετά πρέπει να δούμε ξανά από την αρχή το όλο σχέδιο των ΑΠΕ και την επιβολή τους στη χώρα. Και γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε, όλο και πληθαίνουν οι φωνές που μιλάνε για μια  ακόμα απάτη των Γερμανών σε βάρος της χώρας, κάτι σαν συνέχεια των μνημονίων δείτε το για να το χωνέψετε..

-------------------------

============================

  1.  Τα πολλά αιολικά και φ/β αυξάνουν (πολύ) το κόστος του συστήματος. (Τα λίγα, το αυξάνουν λιγότερο). Φάτε μάτια ψάρια...
  2. Γιατί η κυβερνητική πολιτική βλάπτει την ενεργειακή υγεία της Ελλάδας
  3. 2022: "Λιγνίτης" θα λέτε, και θα κλαίτε! Πώς το ΕΣΕΚ της ΝΔ θ' ακριβύνει κι άλλο το ρεύμα ...
  4. Μετά τους Πολωνούς και τους Γερμανούς, τώρα και οι Ισπανοί δεν φεύγουν από το κάρβουνο
  5. Περιμένοντας την ανάπτυξη από τις ...ΑΠΕ
  6. Λεφτά υπάρχουν μόνο για την πράσινη ενέργεια
  7. Τα “ταλέντα” που …ρήμαξαν την ΔΕΗ: Οι πολιτικοί μας διασκόρπισαν τα ιμάτια της και την σκύλεψαν
  8. Να διδαχθούμε από το λάθος του Τέξας
  9. Γιατί δεν πρέπει να βιαζόμαστε να απαλλαγούμε από τον λιγνίτη
  10. Ηλεκτρικό ρεύμα με τιμή Ελβετίας και μισθοί Τρίτου Κόσμου!

------------------
  • blogger:

    Έγραφα (και δεν αλλάζω ούτε μια τελεία):

    Φοβάμαι - δηλαδή είμαι βέβαιος  - ότι το προτεκτοράτο Ελλάς δεν έχει  κανένα λόγο σ' αυτό που λέγεται ενεργειακή πολιτική. Οι ολιγάρχες  διάλεξαν τους συμμάχους τους (Γερμανούς άλλοι και άλλοι τους Αμερικανούς) κι' ας πάει και το ...παλιάμπελο, η χώρα, που αργά αλλά σταθερά εκπίπτει σε έναν ενδιάμεσο χώρο διαχείρισης λαθρομεταναστών, προκεχωρημένο φυλάκιο των Αμερικανών, ενδοχώρα του Ισραήλ.... και  οσονούπω και βιαλαέτι της Τουρκίας που θα προκύψει.... και μη χειρότερα.  

    Υ.Γ. 

    Αν δεν υπάρξει περιφρούρηση οι "αναπτυξιαστές" αφού κλείσουν τα εργοστάσια της ΔΕΗ, θα πουλήσουν τα πάντα για παλιοσίδερα για να μην μπορέσει ποτέ η ΔΕΗ να ανακάμψει. Θα προσπαθήσουν να σβήσουν και από την ιστορία ότι κάποτε αυτή η χώρα είχε πετύχει ενεργειακή αυτάρκεια...

    Υ.Γ. 2

    (25/5/2021)

    (Αυτή η απαξίωση των ενεργειακών πόρων  μπορεί να έρχεται να υποστηρίξει παραχωρήσεις "θαλάσσιων ζωνών" που είναι ...άνευ αξίας για μας...αφού εμείς είμαστε υπέρ τη πράσινης ανάπτυξης και πράσινα άλογα...) 

    Υ.Γ 3. 26-4-2021

    Η απόφαση αυτή δείχνει πoιοί είναι τα αφεντικά της χώρας και αυτοί που ορίζουν τα βασικά.

    1. Οι γνωστοί - άγνωστοι πετρελαιάδες που κερδίζουν από το σημερινό καθεστώς (και θα κερδίζουν και αύριο περισσότερα αφού θα αυξηθούν οι εισαγωγές! - Χαρά οι Σαουδάραβες!)

    2. Οι εισαγωγείς φυσικού αερίου (ταυτίζονται με τους προηγούμενους, βάλε και τη χαρά οι Ρώσοι, Αμερικανοί (LNG) και φυσικά μόνο χαμένοι δεν θα βγουν οι  κάθε είδους μεσάζοντες...)

    3. Οι εφοπλιστές (ένα τμήμα) που δραστηριοποιείται στη μεταφορά: α. Πετρελαίου, β. Φυσικού Αερίου (LNG) (Χαρά οι Αμερικανοί!)

    4. Με την "ανάπτυξη" των ΑΠΕ κερδίζουν οι πάσης φύσεως εργολάβοι (Χωματουργικά, κ.λ.π.) και φυσικά οι "φίλοι" μας Γερμανοί που μας πουλάνε τα ανεμιστηράκια

    Όλως παραδόξως όλος αυτός ο συνασπισμός δυνάμεων είναι που έχει στα χέρια του και τα ΜΜΕ, οπότε άντε να φτουρίσει η αντίθετη άποψη. Οι ιθαγενείς θα ...¨αναπτυχθούν" όπως γουστάρουν τα παραπάνω συμφέροντα.  Είναι τέτοια η σιγουριά δε ότι δεν θα βρουν αντιστάσεις - αντίλογο που ο κ. Δένδιας βγαίνει και λέει αυτά που λέει. Σε άλλη σοβαρή χώρα και όχι προτεκτοράτο θ' άπρεπε να είχε ήδη παραιτηθεί ... αλλά ποιος παραιτήθηκε για να παραιτηθεί αυτός...

     -----------------------------------

     --------------

    1. Το πάρτυ δισεκατομμυρίων της "πράσινης" ανάπτυξης με τα λεφτά των Ελλήνων πολιτών

    2. Η απάτη των ΑΠΕ!

    3. Περιμένοντας την ανάπτυξη από τις ...ΑΠΕ

    4. A.Φώσκολος:Επιδοτούμε τους Γερμανούς οι οποίοι μας κοροϊδεύουν. Αυτοί δουλεύουν με λιγνίτη και μας πωλούν ανεμογεννήτριες! (ΗΧΗΤΙΚΟ)

  • Ηλεκτρικό ρεύμα με τιμή Ελβετίας και μισθοί Τρίτου Κόσμου!

  • Αφόρητη πολυτέλεια στην κρίση η βίαιη απολιγνιτοποίηση

  • Το τίμημα της αγχωμένης απολιγνιτοποίησης: Φτώχια, απολύσεις και νταμάρια με φωτοβολταικά made in Germany

  • E!!! ρε γλέντια!

====================

Βlogger:

Για να απαντήσετε στο ερώτημα του κ. Σαχίνη σχετικά με το τι θα σημαίνει η ..."ανάπτυξη".... από δω και πέρα... 

... να μερικές ιδέες για τον Επαγγελματικό προσανατολισμό των νέων στην Ελλάδα.

  1. Μενέλαος Τασιόπουλος: Αποκαλυπτικό- Γερμανικό colpo grosso- Πως μπλοκάρουν τη συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ

  2. Πολιτική Ύστατη ευκαιρία για Ελλάδα οι πόροι από ΕΕ – Παραγωγική ανασυγκρότηση ή νέο πλιάτσικο;

  3. Απουσία μοντέλου ανάπτυξης για την Ελλάδα

  4. Handelsblatt: Σε χώρα γερόντων μετατρέπεται η Ελλάδα μετά τη μετανάστευση των νέων 

  5. Paul Craig Roberts : Οι πιστωτές έκλεψαν το οικονομικό μέλλον των Ελλήνων. Η Ελλάδα δεν είναι ένα κυρίαρχο έθνος

  6. Stiglitz: Bιώνουμε τις πολιτικές συνέπειες της μεγάλης εξαπάτησης του νεοφιλελευθερισμού και των ελεύθερων αγορών 

  7. Der Spiegel: Αποστολή εξετελέσθη-Η Ελλάδα πεθαίνει

     

    -----------

     
    Noμίζω ότι δεν πρέπει να μιλάμε για ελληνικές κυβερνήσεις, αλλά για μαριονέτες που εκτελούν εντολές και φυσικά δεν υπερασπίζονται κανένα "δημόσιο συμφέρον". Σ'  ένα προτεκτοράτο, δεν υπάρχει  "δημόσιο συμφέρον", υπάρχει μόνο το συμφέρον των αφεντικών και στην περίπτωσή μας υπάρχουν πολλά αφεντικά για να αρπάξουν.  Η θέση του Δένδια φαίνεται πέρα για πέρα λογική, στο πλαίσιο των συμφερόντων των Αμερικανών, των Γερμανών, των Ισραηλινών, των  Σαουδαράβων, των Αιγυπτίων, κ.λ.π.  το συμφέρον των Ελλήνων δεν φαίνεται  γιατί απλά δεν υπάρχει...  

και εδώ:

======================
https://www.facebook.com/apostolos.efthymiadis

  • Apostolos Efthymiadis
  • 9 ώρ.  · 
  • ΡΕΚΟΡ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΦΟΡΤΙΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ μΑΠΕΣ
  • Χθες και σήμερα (πρόβλεψις) με τον καύσωνα, το ηλεκτρικό φορτίο τῆς χώρας ἄγγιξε αἰσίως τα 11.000 MW ;ὄπως ἐπιδεικνύουν ἡ πράσινη καὶ ἡ πορτοκαλόχρωα καμπυλη με ἡμερήσια ζήτησιν περί τις 212 χιλ. kWh. Την στιγμή αὐτἤ τῆς αἰχμῆς, αἱ μεταβληταί ἈΠΕ Συστήματος (ἡγουν Αἰολικά και φωτοβολταϊκά) κάλυψαν μόλις τὸ 13,7% τῆς ἡμερησίας ζητήσεως, παράγοντας ἡμερησίως περί τας 29 χιλ kWh,   παρά το γεγονός ὅτι ἔχουμε ἐγκαταστήσει περί τα 7.000 MW,  αἰολικῶν καὶ Φ/Β τα ὀποία μᾶς ἔχουν στοιχίσει ἄνω τῶν 7 δισ. εὐρώ. Τα αἰολικά χθὲς και σήμερα ἦταν καὶ εἶναι πρακτικά ἀνύπαρκτα λόγῶ ἄπνοιας  ἐνῶ τα Φ/Β καλύπουν ἔνα μικρό μέρος τῆς μεσημεριανῆς αἰχμῆς χωρίς να καλύπτουν τα βραδυνά ἠλεκτρικά φορτία τα ὀποία παραμένουν ἐξ ἴσου σημαντικά με τα πρωϊνά. Μάλιστα την Κυριακή 25 Ἰουλίου ἡ βραδυνή αἰχμή τὴν 9η ὥρα ὑπερέβη τήν μεσημεριανή ἡ ὀποία με την περαιτέρω διείδυσιν τῶν Φ/Β θα βαίνῃ μειούμενη ἔναντι τῆς νυχτερινῆς τοιαύτης καί ἡ καμπύλη φορτίου θα ἀρχίσῃ να προσομοιάζῃ με 'πάπια".
  • Ἐάν ἀντί τῶν 7 δισ. ἀνωτέρω εἴχαμε ἐπενδύσει 1 δισ. εὐρώ εἰς την ἐξοικονόμηση θα εἴχαμε ἀντικαταστήσει ὄλα τα κλιματιστικά με σύγχρονες ἀντλίες θερμότητας με βαθμό ἀποδόσεως EER περί τα 3,8 ἔναντι τοῦ μέσου EER σήμερα τοῦ 2,5 και θα εἴχαμε πετύχει μία ἐξοικονόμησιν ρεύματος ἴση με 1-2,5/3,8 = 34,2%.
  • Μεγαλύτερη ἐξοικονόμηση με το ἴδιο χρηματικό ποσό θα εἴχαμε ἐπιτύχει κατά τον χειμώνα με θερμομόνωση τῶν παλαιῶν κτιρίων και τὴν ἀντικατάστασιν τοῦ παλαιοῦ λέβητα με σύγχρονους λέβητες συμπυκνώσεως ἤ ἀντλίες θερμότητας.  
  • ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : Σταματεῖστε ἐπί τέλους τήν τρέλλα με τις μΑΠΕΣ και δῶστε ἔμφασιν εἰς την ἐξοικονόμησιν ἐνέργειας!!!!


-------------------------

“Κάψανε ένα νομό με μηδέν μποφόρ! Όχι δεν θα μας βγάλουν άλλο διάγγελμα, εμείς θα το βγάλουμε το διάγγελμα στην Εύβοια” 

Γιώργος Μπλουκίδης, ξενοδόχος από τη Λίμνη Ευβοίας.

«Δεν έχουν σχέδιο επιχειρησιακό. Έχουν μόνο σχέδιο εκκένωσης. Το ξενοδοχείο μου κάηκε ολοσχερώς. Καταστράφηκε. Είναι για κατεδάφιση» είπε με απελπισία, ενώ κατέδειξε την ανυπαρξία σχεδιασμού λέγοντας πως «το επιτελείο που έχει έρθει εδώ, ήρθε με αποστολή να κάψει το νησί και τα έχει καταφέρει μία χαρά. Αυτοί δεν μπορούν να διοικήσουν ούτε αγέλη με λυκόπουλα. Πρέπει να καθαιρεθούν άμεσα. Είναι επικίνδυνοι. Δεν άκουσαν καν τον περιφερειάρχη που ζήτησε να προφυλαχθεί η είσοδος της ρεματιάς για να μην φτάσει η φωτιά στη Λίμνη. Παραμερίστηκε ο δήμαρχος, παραμερίστηκε ο περιφερειάρχης, παραμερίστηκαν όλοι κι ανέλαβαν κάποιοι οι οποίοι γυρνούν με κάτι μπλε φωτάκια γύρω γύρω».

Οι κάτοικοι πήραν στα χέρια τους την πυρόσβεση

 «Χθες δεν επιχείρησε κανένα μέσο. Από τις ειδήσεις έλεγαν πως επιχειρούν δέκα αεροσκάφη και εμείς βλέπαμε πως δεν επιχειρεί κανένα. Ένα Σινούκ με ένα καλάθι έριχνε ανά δίωρο μία καλαθιά νερό σε ένα μέτωπο 100 χιλιομέτρων» είπε χαρακτηριστικά. «Το μόνο που κάνουν είναι να εκκενώνουν, αλλά ό,τι εκκένωσαν κάηκε. Απέκλεισαν τους ρετσινάδες και τους μελισσοκόμους που γνωρίζουν τον τόπο και γνωρίζουν από πού θα μπορούσε να αναχαιτιστεί η φωτιά. Ήρθαν πυροσβεστικά από αλλού και οι πυροσβέστες δεν είχαν καν πληροφορίες από τους ασυρμάτους για το πού βρίσκονται οι κρουνοί. Τους παίρναμε εμείς με τα μηχανάκια και τους πηγαίναμε στους κρουνούς να γεμίσουν τα πυροσβεστικά τους. Έφτασαν σε σημείο οι άνθρωποι των χωριών να κατεβάζουν με το ζόρι τους οδηγούς των πυροσβεστικών για να αναλάβουν οι ίδιοι την πυρόσβεση»

«Είκοσι χιλιάδες υπογραφές θα μαζευτούν για τις αγωγές που θα γίνουν και για τις εισαγγελικές παραγγελίες τις επόμενες ημέρες. Εμείς πλέον θα πούμε τί θα γίνει. Όχι, δεν θα μας βγάλουν άλλο διάγγελμα. Εμείς θα το βγάλουμε το διάγγελμα. Από εδώ, στην Εύβοια».

=========================


Προστατευμένη απ΄την οργή του κόσμου... μας τονίζει το πόσο "ευάλωτοι" είμαστε, στα σχέδια του συναφιού της...

ΑΠΟ ΤΟ "PRESS-GR"
Της Ιωάννας Υψηλάντη


"Απέναντι στην φωτιά είμαστε όλοι ευάλωτοι. Πολλά είναι αυτά που πρέπει να γίνουν, μεγάλα και μικρά. Τώρα όμως πρέπει να επιδείξουμε αυτοσυγκράτηση και ενότητα. Προέχει ο τόπος μας».

Προστατευμένη απ΄την οργή του κόσμου, κλεισμένη στο κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, περιτριγυρισμένη, από συνενόχους, η Πρόεδρος της κατ΄ ευφημισμό Δημοκρατίας Κατ. Σακελλαροπούλου μας τονίζει το πόσο "ευάλωτοι" είμαστε, στα σχέδια του συναφιού της.
Πρέπει να τρομοκρατηθούμε, από την... δύναμη του συστήματος, να μην διαμαρτυρόμαστε και ενωμένοι να υποκύπτουμε, στις αποφάσεις του. Ναι! Αυτό υποκρύπτουν αυτές οι άθλιες, άνευρες,  ψυχρές και υποκριτικές δηλώσεις του αχυράνθρωπου των ξένων συμφερόντων, που εγκατέστησαν στον θρόνο της ψευτοδημοκρατίας μας και δεξιοί και "αριστεροί"... υπερασπιστές του λαού!
Καμία ευθύνη και σε κανέναν δεν επέρριψε η Προεδράρα μας!
"Προέχει ο τόπος μας" είπε. Αυτός, που τον ξεπούλησε με την εισήγηση της, για δημιουργία αιολικών πάρκων, στα αποκαϊδια!
Δεν χρειάζονται τα δάση, όταν οι εκτάσεις πρέπει να μοιραστούν σε κρατικοδίαιτους ολιγάρχες του πλούτου, για περισσότερα κέρδη! Αυτοί μας στηρίζουν! Αυτούς θέλει η ΕΕ! Γι΄αυτούς θα δουλεύουμε και μάλιστα με την ψήφο σας!  
Θέλουμε ένα Τατόι με σπα και ξενοδοχεία.
Θέλουμε μια παραλιακή στην Γλυφάδα με καζίνο και υπερμεγέθη κτίρια, που θα κρύβουν την θέα, για να μαζεύονται Σαουδάραβες για τζόγο και αγοραίο σεξ, από τις γύρω πιάτσες που θα στηθούν. Τα κυκλώματα της νύχτας χρειάζονται περισσότερο χώρο, για τοκογλυφία και "προστασία".
Θέλουμε ν΄ανοιχτούν τεράστιοι δρόμοι στα δάση για να περνούν οι ανεμογεννήτριες, γιατί μόνον απ΄αυτές δέχεται η Γερμανία εξαγωγή στο ρεύμα, που θα παράξουμε.
Αυτά ζούμε!  
Έχουμε ξεχάσει να βρίζουμε! Το παίζουμε "πολιτισμένοι", απέναντι σε απολίτιστες πολιτικές, ζώντας μέσα σε απολίτιστες χαβούζες, υποταγμένοι σε απολίτιστους υπανθρώπους!
Έχουμε ξεχάσει να διεκδικούμε και να υψώνουμε φωνή, απέναντι σε ανύπαρκτους νάνους της πολιτικής, μαστουρωμένοι, από το όπιο των ΜΜΕ.
Έχουμε ξεχάσει να ελέγχουμε την Δικαιοσύνη και να ζητάμε "κεφαλές επί πίνακι" των προδοτών της χώρας, των βασανιστών του λαού και των κλεφτών της εθνικής μας περιουσίας.
Είμαστε για κλάματα!
Και κλάματα θα εισπράττουμε!



Σχόλια