ΣυΡΙΖΑ+ΚΑΣΕΛ


Konstantinos Poulis


Πιστεύω ότι υπάρχει μόνο μία λύση για τον ΣυΡιζΑ. Να αντιμετωπίσουν την υπόθεση Κασελάκη σαν ένα μεθυσμένο one night stand. Να κάνουν όλοι δηλαδή σα να μη συνέβη ποτέ. Θα κοιτάζονται στο δρόμο με τον Κασελάκη, θα αναγνωρίζονται με νόημα, αλλά θα προσπερνούν ο ένας τον άλλον και δεν θα μιλάνε. Αυτή είναι η μοναδική λύση που μπορώ να σκεφτώ για το κολοσσιαίων διαστάσεων ρεζιλίκι στο οποίο σύρεται ο ΣυΡιζΑ κάθε μέρα, με το που ανοίγει το στόμα του να μιλήσει (ή δεν ανοίγει το στόμα του να μιλήσει γιατί κάνει κάτι άλλο, ταξιδεύει, παντρεύεται, γενικώς ζει τη ζωή του) ο Στέφανος Κασελάκης. Δεν υπάρχει κανένα κριτήριο σουρεαλισμού με το οποίο να μπορούμε να κατανοήσουμε πώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης λείπει σε ταξίδι στη Νέα Υόρκη την ημέρα των εκλογών και στέλνει ένα βιντεάκι που λέει ότι θα ήθελε να είναι μαζί τους. Η πιο εύστοχη φράση που έχει γραφτεί για τον Στέφανο Κασελάκη είναι πως μπορεί ο άνθρωπος αυτός να ξυπνήσει ένα πρωί και να πει σας ευχαριστώ, δε μου ταιριάζει αυτό που γίνεται τώρα, θα επιστρέψω στη ζωή μου, να είστε καλά, σας ευχαριστώ για όλες τις ξεχωριστές εμπειρίες που ζήσαμε μαζί, τις καλές και τις κακές, γεια. Δεν υπάρχει τίποτε πάνω του που να προδίδει ότι έχει συνείδηση ευθύνης πολιτικού αρχηγού. Γίνεται σφαγή στην Παλαιστίνη και ανεβάζει ένα ποστ το οποίο κρατάει ίσες αποστάσεις, λέγοντας ότι είναι με τους αμάχους, λες και θα μπορούσε κανείς να πει ότι είναι γενικώς και αορίστως εναντίον των αμάχων, και δεν αντιλαμβάνεται ότι μιλάμε για μια συγκυρία όπου απαιτείται θαρραλέα να αναλάβει κανείς το κόστος της γνώμης του. Όποιας γνώμης.
Έχουμε μια πολιτική που είναι κουβέντα που κάνουν μπαρμπάδες στα καφενεία. Ο Στέφανος Κασελάκης είναι το αντίστοιχο της, αλλά με ακριβό ουίσκι ή κοκτέιλ σε ένα πιο trendy μαγαζί. Πάντως παραμένει ψιλή κουβέντα, που κάνει ένας άσχετος λέγοντας την άποψή του για την πολιτική επειδή έχει λεφτά, κι αυτό κάνει κάποιους να τον ακούνε. Δεν έχει την παραμικρή ιδέα για τα θέματα που προσεγγίζει. Κάνει τον πατριώτη και δεν ξέρει πού παν τα τέσσερα και πού πέφτει η Κύπρος, πάει να μιλήσει στον ΣΕΒ και κάνει τον Σταύρο Θεοδωράκη να μοιάζει Τσε, ο ΣυΡιζΑ βγάζει μια πολύ προβληματική πρώτη ανακοίνωση για την Παλαιστίνη και μετά κρατάει μία υποτονική θέση απέναντι σε κραυγαλέες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και τώρα ο πρόεδρος ανεβάζει τραγούδι με ανθρωπιστική κορώνα ίσων αποστάσεων, λες και είναι καψούρης έφηβος και όχι αρχηγός πολιτικού κόμματος. Δεν ανήκω στον ΣυΡιζΑ, συνεπώς όλα αυτά με ενδιαφέρουν ως έναν παρατηρητή που αντιλαμβάνεται ότι το τι συμβαίνει στην αντιπολίτευση που γίνεται στην κυβέρνηση από τα αριστερά της και όχι από τα δεξιά της είναι σημαντικό για όλους μας. Περιμένω τα δηλητηριώδη σχόλια διαφόρων φανατικών του Κασελακισμού, αλλά όλες αυτές οι αντιδράσεις είναι καταβάθος εντελώς ασήμαντες. Η λύση είναι μία: να κάνουμε όλοι ότι δεν συνέβη ποτέ αυτό, να επιστρέψει ο άνθρωπος αυτός στη ζωή του, που φαίνεται τόσο πολύ να του λείπει, και κάποιος κόσμος να προσπαθήσει να μην εξαφανιστεί κάθε στοιχείο αριστερής κριτικής από το λόγο του ΣυΡιζΑ. Τουλάχιστον όχι σε βαθμό τέτοιου αυτοεξευτελισμού.
Επειδή μπορεί να θεωρηθεί παραβίαση των δημοκρατικών διαδικασιών που έχουν προηγηθεί η πρότασή μου, μπορεί ο τωρινός πρόεδρος του ΣυΡιζΑ να διευκολύνει την κατάσταση λέγοντας ότι τελικά η προσωπική του ζωή του απορροφά περισσότερο χρόνο απ’ όσο μπορούσε να υπολογίσει. Προφανώς είναι κι αυτό ένα από τα προβλήματα με τους νέους πολιτικούς: λίγο να παντρευτεί, λίγο να πάει φαντάρος, ώσπου να περιμένουμε να ενηλικιωθεί ο Κασελάκης θα έχει διαλυθεί το σύμπαν. Βεβαίως, για όσους θεωρούν ότι είναι προσβολή να πεις ότι ο αρχηγός τους βαριέται να ασχοληθεί με το κόμμα, ακόμη και την ημέρα των εκλογών, αλλά δεν τους προσβάλει το ίδιο το γεγονός ότι αυτό συμβαίνει, δεν έχω να πω τίποτα.
==============

 -------------

 ---------

 --------------------

------------------------


  • IW: Κατά 40% αυξήθηκε η φτώχεια στην Ελλάδα το 2008-2015

    Από τον Κάπο στον Καρανίκα - ή: ο οδικός χάρτης της Υβρεως

    (b*: blogger: αυτή είναι και η "μεγάλη" υπηρεσία του Τσίπρα και της παρέας του. Να καταστρέψει κάθε ελπίδα, να εμπεδώσει τη μία και μοναδική λύση. Φυσικά αυτό φαινόταν από πολύ νωρίς. Χωρίς να καλλιεργηθεί το φρόνημα του λαού για μάχη, χωρίς την καλλιέργεια εναλλακτικών λύσεων, ο Τσίπρας οδήγησε τα πράγματα σε μια προδιαγεγραμένη ήττα. Δύσκολα ο λαός θα ξαναπιστέψει. Είναι μεγάλη η βιωμένη προδοσία και οι πολίτες εξουθενωμένοι, προσπαθούν να περισώσουν ότι μπορεί να περισωθεί. "Ο σώζων εαυτόν σωθήτω" μέχρις ότου αποδειχθεί ότι αυτό δεν εξασφαλίζει τη σωτηρία και θα αναζητηθούν κοινοί τρόποι δράσης...)

Σχόλια