Από τη Goldman Sachs στον ΣΥΡΙΖΑ!

 Παντελής Σαββίδης

Στις 17 Μαίου ο φίλος δημοσιογράφος και εξαιρετικός αναλυτής Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος έγραφε:
Μάνατζερ με θητεία στη Goldman Sachs (την τράπεζα που έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στο στήσιμο και στην εξέλιξη της ελληνικής κρίσης χρέους) και στα ναυτιλιακά στις ΗΠΑ, o κ. Στέφανος Κασσελάκης στρατολογήθηκε στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, γράφει η Καθημερινή (14.5.2023). ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Όπου κι αν πας, στην Ελλάδα, την Ευρώπη, την Αμερική, βρίσκεις το “κόμμα της Goldman Sachs”, των βετεράνων της δηλαδή. E, καιρός είναι να εγκατασταθεί και στη “ριζοσπαστική αριστερά” της Ελλάδος να παρακολουθεί από τα μέσα την πορεία καταστροφής της Αριστεράς και της Ελλάδας.
Ε ρε κατακαημένη Αριστερά τι σούμελε να πάθεις.
Τον γνώρισε ο Πολάκης στον Τσίπρα. Έχει δουλέψει στην προεκλογική καμπάνια του αντιπροέδρου Μπάιντεν
ΔΚ
ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ: Την φύση, την σύνθεση και τη νοοτροπία αυτής της ομάδας καιροσκόπων που το “έπαιζαν” αριστεροί την γνωρίζαμε και απο νωρίς ήρθαμε σε αντίθεση μαζί της.
Κατάφερε, όμως, να αποκτήσει μια λαϊκή δυναμική και οι επιθέσεις της ήταν σκληρές. Κέρδισε και την εξουσία.
Είναι η κατάληξη – καλύτερα ο εκφυλισμός- αυτού που αποκλήθηκε ευρωκομμουνισμός.
Στην αρχή διαφοροποιήθηκαν απο τα σταλινικά κομμουνιστικά κόμματα και στην προσπάθειά τους να καταλάβουν και να νέμονται την εξουσία εκφυλίστηκαν στο σημερινό σημείο. Στελέχη της Goldman Sachs, συνολάκια, παρεούλες συγχρωτιζόμενες με τα γνωστά κέντρα να διεκδικούν την ηγεσία τους.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα ευδοκιμήσουν. Δεν υπάρχει πάτος σε μια χώρα με τα χαρακτηριστικά της ελληνικής. Γιατί; Διότι η χώρα δεν απέκτησε ποτέ και δεν διαθέτει και σήμερα ΕΘΝΙΚΗ αστική τάξη. Ούτε κοινωνία των πολιτών.
Διάφοροι κομπραδόροι την λυμαίνονται. Τηρουμένων των αναλογιών βρισκόμαστε σε κάποια φάση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με τους κοτζαμπάσιδες να κυριαρχούν.
Θα μου πείτε υπερβολές. Θα το δούμε.
Τουλάχιστον ας εγκαταλείψουν τα περί αριστεράς. Αριστερά δεν είναι η διαφορετική μάρκα τσάντας, μπουτίκ, collier ή κολόνιας που φοράς.
Θα κυβερνήσουν, δεν υπάρχει αμφιβολία. Ακόμη και αν εμφανισθούν με το πραγματικό τους όνομα: το κόμμα της Goldman Sachs. Και τα άλλα κόμματα θα πάρουν τα πραγματικά τους ονόματα. Το Κόμμα των Δεδομένων, π.χ. για τη Νέα Δημοκρατία κλπ. Το ΠΑΣΟΚ ακόμη προσπαθεί να καταλάβει αν είναι κόμμα, πριν το διεκδικήσει κάποια εταιρεία. Μια ομάδα πιτσιρικάδων νόμισαν πως ο πολιτικός φορέας είναι φοιτητικός σύλλογος. Και για να παίζουν χωρίς άγχος την πρέφα τους, καθάρισαν οτιδήποτε τους ήταν ενοχλητικό.
Η τραγωδία της Ελλάδας είναι οτι δεν υπάρχουν ούτε κόμματα, ούτε πρόσωπα να την κυβερνήσουν. Μοντελάκια, δεδομένοι και αγχώδεις αναζητητές κάποιας υποστήριξης ενός πολιτικοοικονομικού κέντρου.
Τουλάχιστον στην πρώτη μετεπαναστατική περίοδο ήσαν πιο ειλικρινείς. Τα κόμματά τους τα ονόμαζαν Αγγλικό, Γαλλικό Ρωσικό. Τώρα που την θέση των κρατών αναλαμβάνουν εταιρείες, ας προσαρμοσθούν ανάλογα.
ΥΓ: Για να διευκρινίσω: Το σχόλιο αφορά στον Συριζα ως αριστερό κόμμα. Αυτό αμφισβητώ. Μια εναλλακτική του φιλελευθερισμού είναι. Ο περί ου ο λόγος κύριος ο οποίος διεκδικεί την ηγεσία του ήταν στέλεχος της Goldman Sachs και είναι εφοπλιστής. Δηλαδή, ενας πετυχημένος άνθρωπος που εργάσθηκε στη ζωή του. Δεν είναι προϊόν κομματικού σωλήνα. Μακάρι να εμπλακούν στην ελληνική πολιτική ικανά πρόσωπα της διασποράς. Με τα τζάκια πρέπει να τελειώνουμε. Αλλά ένα λαός με ζωντανές, ακόμη, τις ρίζες και τις αναμνήσεις απο την Οθωμανική Αυτοκρατορία δεν μπορεί να ζήσει χωρίς τους δυνάστες του.
Παντελής Σαββίδης

=====================


  Νίκος Αγαμέμνων Καραβέλος

....Ο ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ!!!
Αριστερός! Της Γκόλντμαν Σακς! Παραλής και νέος! Με άποψη, αριστερή αλλά σύγχρονη. Όχι σαν τις ιδέες των παλιών που τις έφερναν με τιμή μπροστά στα εκτελεστικά αποσπάσματα.
Αριστερός της έξυπνης Αριστεράς ! Παρατρεχάμενος του Μπαϊντεν, του πορνόγερου, του αληταρά  προέδρου των ΗΠΑ, με τον οποίο γελάει ο κόσμος, που είχε την παράνοια να τα βάλει με τον Πούτιν. Αυτόν τον εσχ(κ)ατόγερο εκθειάζει ο αριστερός μας κ (;)Κασσελάκης, που τρίβεται για πρόεδρος του Σύριζα.
Αριστερός, όπως και ο Τσίπρας, που δεν είχε το φιλότιμο να διακόψει τις ξάπλες του στο Αμέρικα, ή να πει ,έστω, μια κουβέντα για την πυρπόληση της Ελλάδας! Αριστερός όσο και ο Μητσοτάκης !
Είναι αυτό που έλειπε από την Ελληνική Αριστερά! .
Που μας ξέφευγε τόσες δεκαετίες.
Γι αυτό η Αριστερά καρκινοβατούσε και δεν σήκωνε κεφάλι.
Γι αυτό σερνόταν, παράσιτη στα πολιτικά αποφάγια των ρεμπεσκέδων του πλούτου.
Να γιατί!
Γιατί της έλειπε ο... Κασσελάκης! Ένας άξιος ανήρ του πλούτου αυτοδημιούργητος παρακαλώ!
Ευτυχώς τώρα λύθηκε το ζήτημα. Τέρμα η φασαρία. Τώρα η Αριστερά θα σηκώσει κεφάλι. Θα γίνει το δημοκρατικό κόμμα της εσχάτης πολιτείας των ΗΠΑ, ήτοι της Ελλάδος.
Όλοι πλέον οι αριστεροί (αριστεροί όπως τους κοιτάς), θα αναπνεύσουν υπό την καθοδήγηση ενός ...τοιούτου, ήτοι... μεγάλου σύγχρονου πολιτικού ανδρός.

====================
Isidora Pasalidou

..."Ο Κασσελάκης είναι ομοφυλόφιλος..Έχει  παντρευτεί άντρα..Ντροπή να διεκδικήσει την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ"...
...Κι αυτά να τα λένε τώρα αριστεροί εεεέ...Και κουμμουνιστές....Ότι σε ""αριστερόπ@υστα""  κυκλοφορεί που λέω γω δηλαδή...Και με κατηγορούν για το λεξιλόγιο μου....Και με λένε κι ομοφοβικό οι βλαμμένοι...
...Το λεξιλόγιό μου είναι αυτό που είναι και δεν αλλάζει για κανέναν π@ύστη...Οι λέξεις έχουν δύναμη...Και τονίζουν αλήθειες...Ειδικά όταν χρησιμοποιούνται μεταφορικά...
...Ο Στέφανος Κασσελάκης δείχνει τζετ και εμένα με αρέσει ο τυπάς λέμε...Απαραίτητος για την κεντροαριστερά...Και για τη χώρα..Και μόνο 35 ετών...
Και........
...Μόνο που ξέρω ότι θα χορέψει στο ταψί τους παρωχημένους αριστεροκουμμούνες...

Η καλύτερή μου σας λέω αφού..!!!!!!!!
Τσουρνεμένο από : Geleridis
==================

Βlogger: 

Τελικά η κίνηση του kas...ΛΑΚΗ  να διεκδικήσει την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι παρά μια κίνηση της  Goldman Sachs να δείξει ποιος κάνει κουμάντο. Κουμάντο είπα και θυμήθηκα ότι ο πρώτος τη τάξει οικονομικός Σύμβουλος του πολυχρονεμένου Π/Θ μας (σας) έχει επίσης την ...σφραγίδα της. 

Ιδού:

την Ιουνίου 15, 2020

------------

την Ιουνίου 15, 2021
------------------

-----------------------------------

Και για να σοβαρευτούμε. Για τα λεφτά γίνονται όλα!  Οι λαμπερές αυτές παρουσίες είναι για ..ξεκάρφωμα για να απασχολούν το πόπολο με τα καμώματά τους. Ενώ το πλιάτσικο συνεχίζεται με ασφάλεια. Κλοπή με τη μέθοδο της απασχολήσεως...  Τα παρακάτω που θα διαβάσετε  είναι από τα ΕΠΙΚΑΙΡΑ (ΙΟΥΝΙΟΣ 22- Τ.423) από ρεπορτάζ του ΑΡΓΥΡΗ ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (κλικ πάνω στις εικόνες για να διαβάσετε το κείμενο)

https://www.hcap.gr/








 Είπαμε! όλα είναι δουλειές! Πάρτε το χαμπάρι. Η χώρα είναι ένα μεγάλο project για την Goldman Sachs και χρειάζεται να έχει τους ανθρώπους της παντού
(...τους είχε και φυτεύει πάντα και άλλους...) "Δεν υπάρχει νόμος που να απαγορεύει να εκμεταλλεύεσαι ένα μαλάκα", όπου μαλάκας ο Ελληνικός λαός...

 ======

 ----------

-----------

Σχόλια