Επίδειξη δύναμης.

Blogger: 

Ο αυτοκράτορας Καλιγούλας, έφτασε να ανακηρύξει το άλογό του Ύπατο της Ρώμης σε μια γκροτέσκα επίδειξη εξουσίας. Για να χλευάσει τους συγκλητικούς και τα υπολείμματα Δημοκρατίας στη Ρώμη. Στο πρόσωπο του Καλιγούλα ο νέος φασισμός βρίσκει το νέο του πρόσωπό του.

Η ντόπια ολιγαρχία, σε συνεργασία με τον ξένο παράγοντα, αφού:

1. Κατέλυσαν κάθε έννοια δικαίου.

2. Έκαναν κουρελόχαρτο το Σύνταγμα.

3. Διέφθειραν όλους τους θεσμούς.

4. Εξαγόρασαν ΜΜΕ και Τύπο

....έρχονται και επιβάλλουν το "άλογό" τους.  Τα ΜΜΕ φροντίζουν να φτιάξουν το κλίμα. Οι ενσωματωμένοι "δημοσιογράφοι" προσέχουν περισσότερο από κάθε φορά μην πουν καμιά ..μ@λ@κί@ και χάσουν τη δουλειά τους... (κατά κανόνα διαβάζουν χαρτάκια...)

Το projekt είναι τεράστιο για να τσαλακωθεί από κάποιον που θα κάνει τη λάθος ερώτηση.

Επίδειξη δύναμης

Α. Προς τον λαό. (Κάνουμε ότι γουστάρουμε. Την ώρα που εσύ είσαι στις λάσπες εμείς φωτογραφιζόμαστε  με το σκυλάκι μας... και εκβιάζουμε συναισθήματα.)

Β. Προς τους τωρινούς βασσάλους του καθεστώτος, μήνυμα για το πόσο εύκολα στήνεται-κατασκευάζεται η "νέα" λύση.
=========================


"Ο Καλιγούλας, όπως μαθαίνουμε από την Ιστορία, έκανε ύπατο το άλογό του Incitatus και σύμφωνα με τον Ροΐδη κάποιος πάπας με το όνομα Ιούλιος ανακήρυξε τον πίθηκό του καρδινάλιο. Αυτά στην εποχή τους μπορεί να ήταν κάτι σημαντικό. Σήμερα όμως κάτι τέτοια είναι σκέτη ρουτίνα. Κάθε τόσο ένας πρωθυπουργός, εδώ ή αλλού, παίρνει μερικά υποζύγια και τα κάνει υπουργούς. Ο φιλόσοφος Αντισθένης εξάλλου συμβούλευε τους Αθηναίους να ανακηρύξουν με την ψήφο τους τα γαϊδούρια σε άλογα. Και όταν του είπαν ότι κάτι τέτοιο είναι έξω από κάθε λογική, ο Αντισθένης παρατήρησε: «Μήπως και στρατηγούς δεν αναδεικνύετε άντρες απλώς με την ψήφο σας και χωρίς να έχουν πάρει καμία απολύτως εκπαίδευση;»

(Απόσπασμα από το βιβλίο) ΠΗΓΗ

=================

 

Σχόλια