Εισβολή λαθρομεταναστών..


 Στις 13 Ιανουαρίου 2023 η Frontex δημοσίευσε έναν ανατριχιαστικό αριθμό : «Περίπου 330.000 παράνομες διελεύσεις συνόρων εντοπίστηκαν στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ το 2022». Αύξηση 64% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Δεν υπάρχει ανθρώπινη οργάνωση, κανένας πολιτισμός που να μπορεί να διαιωνιστεί χωρίς σεβασμό στον νόμο. Αυτό ισχύει τόσο για νομικά όσο και για φυσικά πρόσωπα. Αυτό ισχύει τόσο για τη διεθνή ζωή όσο και για την εθνική ζωή.
Στη διεθνή τάξη υπάρχει νόμος. Ονομάζεται Χάρτης των Ηνωμένων Εθνών. Όλα τα μέλη του Οργανισμού τον έχουν αποδεχθεί ελεύθερα.
Εισβάλλοντας, στις 24 Φεβρουαρίου 2022, σε μια γειτονική χώρα, την κυριαρχία της οποίας είχε αναγνωρίσει ελεύθερα το 1991, η Ρωσία διέπραξε κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου.
Η Γαλλία, μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, καταδίκασε, ως όφειλε, αυτή την εισβολή. Στη συνέχεια κάλεσε τον Πρόεδρο της Ρωσίας να ανακαλέσει και να αποσύρει τα στρατεύματά του από την Ουκρανία. Οταν αρνήθηκε, η Γαλλία αποφάσισε με νόμιμο τρόπο να βοηθήσει τους Ουκρανούς να υπερασπιστούν τα σύνορά τους ενάντια στους Ρώσους εισβολείς. Τους έστειλε στρατιωτικό εξοπλισμό και μάλιστα, μερικές δεκάδες εκπαιδευτές. Ήταν, στις 4 Ιανουαρίου 2023, το πρώτο έθνος που ανακοίνωσε ότι θα παραδώσει τανκς στην Ουκρανία. Έκτοτε ακολούθησαν πολλά άλλα δυτικά έθνη.
Δεν είναι όμως περίεργο που η Γαλλία, που τόσο πρόθυμα υπερασπίζεται τα σύνορα της Ουκρανίας, να κάνει τόσο λίγα για να υπερασπιστεί τα δικά της ;
Επί δέκα χρόνια τα γαλλικά σύνορα δέχονται συστηματικές επιθέσεις από μαφίες διακινητών, από την Αφρική, τη Μέση Ανατολή ή τα Βαλκάνια, που καταπατούν τους γαλλικούς νόμους. Ως επί το πλείστον, αυτά τα δίκτυα δεν είναι καινούργια, αφού κάποτε λειτουργούσαν ως διακινητές όπλων και ναρκωτικών. Πρόσφατα δραστηριοποιούνται στην εμπορία ανθρώπων. Δύο λόγοι για αυτό : με 5.000 ευρώ για κάθε παράνομο μετανάστη, η δραστηριότητα είναι πολύ πιο προσοδοφόρα από οποιαδήποτε άλλη διακίνηση. Υπάρχουν πολύ μικρότερες  πιθανότητες να σε πιάσουν, καθώς και η επιβολή ποινής αν σε πιάσουν. Για έναν διακινητή, δεν είναι ούτε πολύ δύσκολο ούτε πολύ ριψοκίνδυνο να πάρει μια τεράστια λέμβο με πολύ μικρή μηχανή, να την γεμίσει με μετανάστες σε μια παραλία στις ακτές της Λιβύης, να επιλέξει έναν καπετάνιο ανάμεσά τους δίνοντάς του ένα GPS και ένα κινητό τηλέφωνο, να του πει να σταματήσει 12 μίλια από την ακτή, όπου ξεκινούν τα διεθνή ύδατα, και να κάνει κλήση SOS στα πλοία των ΜΚΟ που περνούν από εκεί ή στις μονάδες διάσωσης στη θάλασσα των ευρωπαϊκών χωρών που συνορεύουν με αυτές.

  • Η παράνομη μετανάστευση αποτελεί προσβολή για όλους τους αλλοδαπούς που σέβονται τους νόμους των χωρών στις οποίες επιδιώκουν να εγκατασταθούν ακολοθούντας τις νόμιμες διαδικασίες μετανάστευσης, προκειμένου να λάβουν βίζα με τη δέουσα μορφή επιλέγοντας νόμιμα μέσα μεταφοράς. Το να το ανεχόμαστε την παράνομη μετανάστευση είναι επίσης προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, γιατί γνωρίζουμε με πόσο αποκρουστική βία αντιμετωπίζουν οι έμποροι την λεία τους.

Το εκπληκτικό είναι ότι η παραβίαση των νόμων μας αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο και το κράτος μας φαίνεται αδύναμο να αντιστρέψει την τάση. Στις 13 Ιανουαρίου 2023, η Frontex δημοσίευσε έναν ανατριχιαστικό αριθμό: «Περίπου 330.000 παράτυπες διελεύσεις συνόρων εντοπίστηκαν στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ το 2022», ανέφερε η ευρωπαϊκή υπηρεσία ελέγχου συνόρων. Αυτό είναι μια αύξηση 64% σε σχέση με το προηγούμενο έτος !
Στην κεντρική μεσογειακή διαδρομή, που διέρχεται από τη Λιβύη, οι Αιγύπτιοι, οι Τυνήσιοι και οι Μπαγκλαντεσιανοί είναι οι τρεις κύριες εθνικότητες των παράνομων μεταναστών. Η Αίγυπτος, η Τυνησία και το Μπαγκλαντές είναι τρεις χώρες σε ειρήνη. Η παράνομη μετανάστευση είναι κυρίως ανδρική υπόθεση, με τις γυναίκες να αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 10% των παράνομων μεταναστών. Η παράνομη μετανάστευση είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου οικονομική. Ερχονται στην Ευρώπη για να αναζητήσουν κοινωνική βοήθεια και επίπεδα μισθών που δεν μπορούν να βρουν στην πατρίδα τους. Μόλις πατήσουν το πόδι τους στο γαλλικό έδαφος, επικαλούνται το δικαίωμα του ασύλου, σαν να είχαν διωχθεί επειδή υπερασπίστηκαν στις χώρες τους τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις αξίες της Γαλλικής Δημοκρατίας. Οι αιτήσεις ασύλου εκτινάχθηκαν σε περισσότερες από 130.000 στη Γαλλία το 2022. Πρόκειται για μαζική κατάχρηση του δικαιώματος ασύλου. Και όταν τα αρμόδια δικαστήρια αρνούνται το δικαίωμα ασύλου, οι απορριφθέντες δεν σέβονται τις δικαστικές αποφάσεις. Λιγότερο από το 10% από αυτούς οδηγούνται πίσω στα σύνορα από την αστυνομία.
Οι οικογένειες προσφύγων της Ουκρανίας δεν υπολογίζονται από τη Frontex, επειδή η διέλευση των συνόρων τους δεν ήταν παράνομη. Εγκρίθηκε από την πολωνική κυβέρνηση και οι εισερχόμενοι εγγράφονταν τακτικά στα σύνορα. Κανένας Ουκρανός δεν επέτρεψε στον εαυτό του να εισέλθει στην Πολωνία από τα χωράφια.
Ο νόμος δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς να ισχύει για όλους. Η κυριαρχία ενός έθνους συνίσταται στο να αποφασίζει ποιος εισέρχεται και ποιος μένει στην επικράτεια του.
Le Figaro
16/1/23

δια μέσω:

Babis Georges Petrakis

https://www.lefigaro.fr/vox/monde/renaud-girard-nous-defendons-les-frontieres-ukrainiennes-mais-pas-les-notres-20230116? 

==============

 -------------------------------

 ------------------------

==============================

Tάζει δουλειές και στους μετανάστες ο πρωθυπουργός

Και ξαφνικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρακαλάει τους μετανάστες να μείνουν στην Ελλάδα γιατί η χώρα μας δεν έχει εργατικά χέρια, όπως δήλωσε μιλώντας στο Νταβός.

Μάλιστα ο ίδιος υποστήριξε ότι έχει μειωθεί η ανεργία και έταξε δουλειές στους μετανάστες που θα μείνουν στην Ελλάδα:

«Λέμε στους ανθρώπους, αν σας δώσουμε άσυλο, μην πάτε στην Ευρώπη αν θέλετε να μείνετε στην Ελλάδα θα υπάρχουν δουλειές, είμαστε αντιμέτωποι με έλλειψη εργατικού δυναμικού όπως πολλές Ευρωπαϊκές χώρες» ανέφερε και πρόσθεσε:

«Η ανεργία μας έχει μειωθεί κατά 6% και έχουμε ήδη έλλειψη εργατών για παράδειγμα στον αγροτικό τομέα. Νομίζω ότι έχουμε επιβάλλει μια σκληρή αλλά δίκαιη πολιτική μετανάστευσης και αυτή τη στιγμή αν δείτε την δημόσια αντιπαράθεση στην Ελλάδα η μετανάστευση δεν είναι θέμα» δήλωσε ο πρωθυπουργός σήμερα.

 

Σχόλια