Τί είναι το: "Παγκόσμιο Σύμφωνο του ΟΗΕ για την Ασφαλή, Ομαλή και Τακτική Μετανάστευση";

Ή αλλιώς, γιατί δεν πάνε λαθρομετανάστες από τη Βουλγαρία και προτιμούν τα Ελληνικά Σύνορα; ('Η αλλιώς γιατί κανείς δεν μιλάει για το σύμφωνο του Μαρακές;) (Μεταγεννέστερη εγγραφή: 10-12-2021: εδώ το σύμφωνο..που όλως τυχαίως δεν το βρίσκω στην πηγή πια...)

ΚΟΣΜΟΣ

Eγκρίθηκε το παγκόσμιο σύμφωνο του ΟΗΕ για τη μετανάστευση – Ποιες χώρες το απέρριψαν;

  • Το Παγκόσμιο Σύμφωνο του ΟΗΕ για την Ασφαλή, Ομαλή και Τακτική Μετανάστευση εγκρίθηκε επισήμως από την Διακυβερνητική Διάσκεψη στο Μαρακές, παρά τις έντονες αντιδράσεις και τις ηχηρές απουσίες  από τις ΗΠΑ και πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Το κείμενο αυτό θα αποτελέσει αντικείμενο μιας τελικής ψηφοφορίας επικύρωσης στις 19 Δεκεμβρίου στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.
Το Σύμφωνο απαριθμεί τις αρχές - υπεράσπιστη των ανθρώπινων δικαιωμάτων, των παιδιών, αναγνώριση της εθνικής κυριαρχίας-- και καταγράφει προτάσεις για να βοηθηθούν οι χώρες να αντιμετωπίσουν τις μεταναστεύσεις --ανταλλαγές πληροφοριών και εμπειρογνωμοσύνης, ενσωμάτωση των μεταναστών... Απαγορεύει τις αυθαίρετες κρατήσεις, καθώς δεν επιτρέπει τις συλλήψεις παρά ως ύστατο μέτρο.
Τις εργασίες της Διάσκεψης άνοιξε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, ο οποίος χαρακτήρισε το Παγκόσμιο Σύμφωνο «πλατφόρμα συνεργασίας για τη μετανάστευση και όχι συνθήκη» - δηλαδή χωρίς δεσμευτικό χαρακτήρα – και κάλεσε τις περίπου 150  χώρες που συμμετέχουν στη Διάσκεψη «να εργαστούν από κοινού για ένα ασφαλές, με λιγότερο φόβο και περισσότερη ευημερία μέλλον τόσο για τις δικές μας κοινωνίες όσο και για τους μετανάστες ανά τον κόσμο, δηλαδή για όλους μας».
Είναι η πρώτη παγκόσμια συμφωνία των Ηνωμένων Εθνών για μια κοινή προσέγγιση στη διεθνή μετανάστευση και τις προεκτάσεις της, χωρίς δεσμευτική ισχύ και με σεβασμό στην εθνική κυριαρχία, όπως αναφέρεται στο προσχέδιο του Συμφώνου.
  • Παρά το γεγονός, ωστόσο, ότι το Σύμφωνο δεν έχει δεσμευτική ισχύ έχει προκαλέσει σειρά αντιδράσεων σε διάφορες χώρες, με κυρίαρχες τις Ηνωμένες Πολιτείες, η πρέσβης των οποίων στα Ηνωμένα Έθνη, Νίκι Χάλεϊ, είχε πει ότι οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να συμμετάσχουν καθώς οι πολιτικές της χώρας σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό θα πρέπει να καταρτίζονται από τους Αμερικανούς και μόνο απ' αυτούς.
  • Στις αμερικανικές αντιδράσεις ήρθαν να προστεθούν κι αυτές από την πλευρά του Ισραήλ, της Αυστραλίας και πολλών ευρωπαϊκών χωρών, που αποφάσισαν να μην λάβουν μέρος στη σύνοδο του Μαρακές, ενώ έντονη ήταν η αντιπαράθεση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων και στο Βέλγιο. 
  • Στο ίδιο μήκος κύματος, Ελβετία, Ουγγαρία, η Πολωνία και η Αυστρία δήλωσαν πως δεν πρόκειται να δώσουν το «παρών» στη σύνοδο. Σλοβενία, Τσεχία, Βουλγαρία, Κροατία είχαν επίσης ανακοινώσει ότι δεν θα υπογράψουν τη συμφωνία.
Οι υποστηρικτές των ανθρώπινων δικαιωμάτων το βρίσκουν ανεπαρκές, ιδιαίτερα όσον αφορά την πρόσβαση των μεταναστών στην ανθρωπιστική αρωγή και στις βασικές υπηρεσίες ή όσον αφορά τα δικαιώματα των εργαζόμενων μεταναστών. Οι επικριτές του θεωρούν ότι ενθαρρύνει ανεξέλεγκτες μεταναστευτικές ροές.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
--------------------------
  • Καταλάβετε τώρα γιατί κανείς δεν μιλάει για το Σύμφωνο Μαρακές; Ένα σύμφωνο που υπογράφτηκε εν κρυπτώ από τον Τσίπρα και δεν καταγγέλθηκε από την ΝΔ! 
blogger: (έγραφα 3 ΝΟΕΒΡΙΟΥ 2018)
Έχω την αίσθηση ότι αποφάσεις σαν αυτές θα κρίνουν το μέλλον της χώρας (ότι έχει απομείνει τέλος πάντων να θυμίζει χώρα..). Με τις υπάρχουσες πολιτικές οντότητητες (δεν τις λέμε δυνάμεις αφού δεν είναι τέτοιες) να υπακούουν στα Γερμανικά κελεύσματα θα υπογράψουν την ....αλλαγή του πληθυσμού της χώρας.. . (Με το ΣΥΡΙΖΑ να πρωτοστατεί αφού έτσι νομίζει ότι θα μακροημερεύσει  εκλογικά, πιστεύοντας ότι οι μετανάστες θα αποτελούν το προνομιακό του ακροατήριο... πελάτες).  Η συμφωνία αυτή είναι ανάλογης αξίας με το σύμφωνο του Μάαστριχ  (1992) που και τότε δεν συζητήθηκε καθόλου, αλλά όλο το δουλόφρονο πολιτικό προσωπικό υπέγραψε πανηγυρίζοντας μάλιστα την εκχώρηση της νομισματικής εξουσίας - και άρα όλων των άλλων εξουσιών απ' ότι φάνηκε από το αποτέλεσμα που ζούμε -  που ορίζουν ένα σχετικά αυτόνομο κράτος που θέλει να έχει λόγο, που θέλει να υπάρχει!  ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

  ===============

Εν κατακλείδει: Η πέμπτη φάλαγγα έχει χορηγό! και μεγάλο!

και έτσι στο πλαίσιο αυτό γίνεται κατανοητό γιατί:

---------------------

Βlogger:

Μεταγεννέστερη εγγραφή (13:50): 

Ευτυχώς σοβαροί  δημοσιογράφοι - μείναν και μερικοί! - εντόπισαν το θέμα:

==============

Συμπερασματικά: Σορος (και οι πίσω απ' αυτόν) με τους Γερμανούς έχουν διαβρώσει ΕΕ και ΟΗΕ και μετέτρεψαν αυτούς του θεσμούς υποχείριά τους. Βέβαια έχουν βρει σε κάθε χώρα τα "ιδιοτελή καθάρματα" για να προχωρήσουν τα σχεδιά τους.

Θέλετε αποδείξεις:

  1. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στα δίχτυα του Σόρος!

  2. Γιάννης Διακογιάννης: «O OHE και ο ρόλος των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων»

  3. Ο Σόρος στο Φρουραρχείο – Η λερναία ύδρα της Open Society

==================

Προσοχή!
Ο όρος "παγκοσμιοποίηση" είναι παραπλανητικός - αφού έχει και θετικό φορτίο και επιτρέπει πολλούς χλεχλέδες να κρύβονται- εδώ μιλάμε για εξέγερση των ελίτ που χρησιμοποιεί διάφορα εργαλεία ανά περίπτωση (ΜΚΟ, Κόμματα, "διανοούμενους", ΜΜΕ, δεν τους έλλειψαν τα λεφτά. Με τα κλοπιμαία ...εξαγοράζουν τους πάντες.... ) 
Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΝ ΕΛΙΤ ΚΑΙ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
LASCH CHRISTOPHER (Εμπρός για διάβασμα! Όλα έχουν ειπωθεί!)
===========
Δεν ξέρετε το LASCH CHRISTOPHER; Καλά να πάθετε αν μείνατε στην σάπια ελληνική "αριστερά" (της τσέπης, δηλ την αριστερής)
=================
Aς πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε. Μια σημαντική παράμετρος είναι η δημιουργία του πρεκαριάτου, εκείνης της φθηνής, ξεφτιλισμένης μάζας - δεν την λες ανθρώπινη - που θα επιτρέψει την συνέχιση της κερδοφορίας της Γερμανικής ατμομηχανής, που έχει στομώσει ....
  • Πρεκαριάτο: Η βάση της γερμανικής ανάπτυξης 

    ===================

    Ερντογάν -  Σόρρος - Έβρος

    Leonidas C. Aposkitis
    1) Ελάχιστοι, από όσους βομβάρδισε ο Ερντογάν, είναι οι "πρόσφυγες" που προσπαθούν να μπουν στην Ελλάδα. Ο Ερντογάν βομβάρδισε Κούρδους οι οποίοι εξακολουθούν να βρίσκονται στη Συρία και είτε τον πολεμάνε (και τον έχουν ξεσκίσει) είτε -στις περιοχές ανακωχής- παραμένουν στον τόπο τους και προσπαθούν να ξαναφτιάξουν τα σπίτια τους.

2) Όντως, ανάμεσα στους εισβολείς υπάρχουν "Σύριοι πρόσφυγες". όμως δεν "βομβαρδίστηκαν" απότον Ερντογάν αλλά είναι εκείνοι οι μισθωμένοι προδότες (Αλ Νουσρα, Χαλιφάτο κλπ) που, για λογαριασμό του Ερντογάν ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΝ τους συμπατριώτες τους και τωρα τρεχουν να σώσουν το τομάρι τους μια και τους γύρισε τούμπα η κατάσταση

3) Ο Ερντογάν, σε συνεννόηση με τον Σόρρος, έστησε μια φάμπρικα προσέλκυσης όλου του ισλαμικού λουμπεναριού στη χώρα του, προκειμένου να εκτελεστεί το σχέδιο "Καλλέργη ". Συγκεκριμένα, δημιούργησε μια "ισλαμική Σένκεν" που έδινε δικαίωμα σε οποιονδήποτε ήθελε να κατευθυνθεί προς την Ευρώπη, να μπορεί πρώτα να μπει στην Τουρκία χωρίς διαβατήριο. Ταυτόχρονα οι Τουρκικές Αερογραμμές καθιέρωσαν επιδοτούμενα εισιτήρια για όποιον ήθελε, από οποιονδήποτε χώρα του Σουνίτικου Ισλάμ, να μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη, χωρίς άλλες διατυπώσεις. Με 25 ευρώ πήγαινες αεροπορικά από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη ενώ με 45 ευρώ από τις χώρες της Ασίας (Πακιστάν, Μπαγκλαντές ,Σομαλία κλπ). Οπότε, μην πιστευετε τις κλαπαρχιδιές τύπου " ήρθαμε περπατώντας" - δασκαλεμένοι από τις ΜΚΟ του Σόρρος είναι αυτοί που τις ξεστομίζουν...

4) Και κάπως έτσι κατάφερε ο Ερντο να του μαζέψει ο Σόρρος 4,5 εκατομμύρια "μετακινούμενο λουμπεναριό", μέσα στην Τουρκία, ξοδεύοντας 11 δις για να παιχτούν τα μεγάλα παιχνίδια των ελίτ. Κάποια στιγμή, ο Τούρκος μαααακας, θα αντιληφθεί ότι τον χρησιμοποίησαν,. αλλά θα είναι αργά.
5) Αυτοί που σε λένε "φασίστα" είτε έχουν χαρτζηλικωθεί (11 δις είτε αυτά μην πάνε στον βρόντο εξ΄αιτιας 4000 εξαγριωμένων αγροτών του Έβρου - ας ξοδέψουμε κάτι παραπάνω για τους πρόθυμους παπαγάλους) είτε είναι ηλίθιοι που ελέγχονται από χαρτζηλικωμένους.
Θ.Κ . Αυτό που θα συμπλήρωνα είναι ότι η επιχείρηση Ισλαμοποίηση της Ευρώπης θα γίνει μπούμεραγκ για τον Ερδογάν γιατί άρχισε να συσπειρώνεται εναντίων του η Ευρώπη και δεν θα μπορέσει να προωθήσει τα εκατ. των προσφύγων στην Ευρώπη με αποτέλεσμα να του μείνον αμανάτι στη χώρα του και να τους Κάνει και Τούρκους πολίτες πολλούς από αυτούς ( Ήδη συμβαίνει με τους Σύριους αντικαθεστωτικούς τζιχαντιστές που το ''σκάνε'' από το μέτωπο )

----------------------

Πήγαινε στο 50 λεπτό:

Σχόλια