Να τελειώνουμε με την 5η φάλαγγα.

 

Και να που ήρθε η ώρα της αποκάλυψης του ρόλου της πέμπτης φάλαγγας:
Ένα μπουκέτο σχετικών εγγραφών...οπλίσατε:
...........................
1. "...δυσκολεύομαι να δεχθώ την αγνότητα των προθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ - και όλων των γκουπούσκουλων που παριστάνουν την προοδευτιάνζα - όπως λέμε παπάντζα - σχετικά με τους μετανάστες - αφού δεν έχουν τα κότσια να δούν την  πηγή του προβλήματος και να την καταγγείλουν, δηλ. τι είναι εκείνο που φέρνει τόσο κόσμο στη χώρα, αλλά ως καλοί υπηρέτες έρχονται να εξωραϊσουν μια κατάσταση, να την ωραιοποιήσουν κάτι σαν σοβάτισμα....  Οι τύποι που με μεγάλη ευκολία υπέγραψαν το "άδεισμα" της χώρας από το πλέον δυναμικό του κομμάτι. Δεν είχαν αντίρρηση να φύγουν 600.000 έλληνες - γηγενείς οι οποίοι ...αντικαταστάθηκαν από υπερδιπλάσιους εισαγόμενους "μετανάστες". Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ ως ...πονόψυχος θα έχει πολλά χρόνια να περιθάλπτει αναξιοπαθούντες και να ψηφίζεται βεβαίως - βεβαίως... κατά το "εμείς να κερδάμε και οι άλλοι να πάνε να .γ@μηθούν". (Και φυσικά τα μέλη του να διαχειρίζονται με το αζημίωτο διάφορες ΜΚΟ...)  Από εδώ
  • Μεταγεννέστερη εγγραφή: Τί σχέση μπορεί να έχει ο Σόρος - το πορτοφόλι όλων των ΜΚΟ - με τους μετανάστες; Να η σχέση! Αγαπάει Ερντογάν!
 ----------------------------------
«Η μάζα των διανοουμένων που μετατόπισε τον αγώνα υπέρ των ατομικών δικαιωμάτων,εντάσσοντας τον έτσι στον προοδευτικό κώδικα, ή στον κομφορμισμό της αριστεράς,
δεν κάνει τίποτα άλλο παρά το παιχνίδι εξουσίας:
όσο περισσότερο ο προοδευτικός διανοούμενος είναι φανατικά πεπεισμένοςγια την αγαθότητα της δικής του συμβολής στην υλοποίηση των ατομικών δικαιωμάτων,τόσο περισσότερο, κατ 'ουσίαν, αυτός αποδέχεται τη σοσιαλδημοκρατική λειτουργίαπου του επιβάλλει η εξουσία, καταργώντας, μέσω της πλασματικής και
συσσωρευμένης υλοποίησης των ατομικών δικαιωμάτων, κάθε πραγματική διαφορετικότητα. Επομένως, αυτή η εξουσία προσλαμβάνει τους προοδευτικούς διανοούμενους ως δικούς της κληρικούς. Κι αυτοί έχουν ήδη δώσει σ' αυτή την αόρατη δύναμη μια αόρατη συναίνεση... κερδίζοντας στην τσέπη τους μια αόρατη ταυτότητα»
=============================

------------------------------
---------------------------------
------------------------------------
-----------------------------------
---------------------------------
Πέθανε... κι ενταφιάστηκε στον "προοδευτισμό" & τον "δικαιωματισμό"!
------------------------------------
----------------------------------
----------------------------------
-----------------------------
 λαού», και πως ψαρεύουν στα θολά νερά της «αποϊδεολογικοποίησης»..
----------------------------
=============================
Θανάσης Κ.
Η προσπάθεια να μείνει «ο Έβρος όρθιος», δηλαδή να ΜΗΝ περάσει η λαθρο-εισβολή, ήταν μια «συμβολική» μάχη. Που κερδήθηκε!
Αλλά ως εκεί!
Ξύπνησε τους Έλληνες. Τους ένωσε και τους έδωσε αυτοπεποίθηση και κουράγιο.
Αλλά ως εκεί!
Κερδίσαμε μια μοναδική συμβολική μάχη. Τώρα πρέπει να κερδίσουμε και πραγματικά.
Ο κίνδυνος δεν πέρασε. Κάθε άλλο.
Η απειλή υπάρχει. Και ο υβριδικός Πόλεμος από την πλευρά της Τουρκίας τώρα θα αρχίσει να κλιμακώνεται.
  • Η Τουρκία χρησιμοποιεί τους αμάχους για να αποσταθεροποιήσει γειτονικό της κράτος: Την Ελλάδα!
Δεν είναι η πρώτη φορά που συνέβη αυτό. Το έκανε και το Μαρόκο στην Ισπανική Σαχάρα, το 1975. Όταν κινητοποίησε 350 χιλιάδες πολίτες να προελάσουν και να καταλάβουν «ειρηνικά» τα εδάφη που εγκατέλειπε τότε η Ισπανία. Ήταν η περιβόητη «Πράσινη Προέλαση» (March Verde ή Green March στην αγγλοσαξονική βιβλιογραφία).
Το κίνημα Πολισάριο των τοπικών φυλών Σαχράουι τις ερήμου, αγωνίστηκε να τους συγκρατήσει, αλλά δεν τα κατάφερε. Η γειτονική Μαυριτανία προέλασε κι εκείνη στρατιωτικά μέσα στα εδάφη της Ισπανικής Σαχάρας.
Αλλά η «Πράσινη Προέλαση» των «αόπλων» Μαροκινών (συνοδευομενων από 20 χιλιάδες τακτικό στρατό του Μαρόκου) υπερφαλάγγισε και τους Μαυριτανούς.
Κι έτσι το μεγαλύτερο μέρος της Ισπανικής Σαχάρας προσαρτήθηκε το 1975 - και τμηματικά τα επόμενα 16 - χρόνια στο Μαρόκο.
Παρά τις αντιστάσεις του Πολισάριο και τις αντίστοιχες προσπάθειες της Μαυριτανίας. Από ένα «μαζικό κίνημα» αόπλων πολιτών του Μαρόκου.
  • Αλλά η χρήση αμάχων ή ατάκτων πάει πολύ πιο πίσω στην Ιστορία της Ισλαμικής κατάκτησης: Από τα πρώτα χρόνια μετά το θάνατο του Μωάμεθ (632 μ.Χ.), οι επίγονοί του χρησιμοποίησαν σώματα ατάκτων, πέρα από τα κανονικά τους στρατεύματα, για να λεηλατούν και να τρομοκρατούν τους κατοίκους των περιοχών στις οποίες επρόκειτο να επεκταθούν. Κι όταν έφταναν τα τακτικά στρατεύματα των Αράβων, οι καταπονημένοι κάτοικοι ένιωθαν «ευγνωμοσύνη» που τους έσωζαν από τις επιδρομές των ατάκτων. Και υποτάσσονταν πιο πρόθυμα στην νέα Ισλαμική κυριαρχία.
Σε όλη την χιλιόχρονη πορεία της Μουσουλμανικής επέκτασης – Αραβικής αρχικά, Βερβερίνικης, Μογγολικής και Τουρκικής αργότερα – οι άτακτοι και οι άμαχοι νομάδες και ο στρατηγικός συνδυασμός τους με τα τακτικά στρατεύματα απέδωσαν εκπληκτικά αποτελέσματα.
  • Στους πιο πρόσφατους αιώνες, υπάρχουν δύο θρυλικές ομάδες ατάκτων που χρησιμοποίησε η Οθωμανική Αυτοκρατορία, και για να κατακτήσει το Βυζάντιο, και για να κρατήσει υπό έλεγχό τους λαούς που υποδούλωνε:
Οι Βασιβουζούκοι (που θα πει «κακοκέφαλοι» ή «θηριώδεις») και οι Τσέτες.
Οι Βασιβουζούκοι πρωτοστάτησαν στις σφαγές των Βαλκανικών λαών στα τέλη του 19ου αιώνα, στη σφαγή του Ηρακλείου της Κρήτης το 1898 και της Ελληνικής πόλης Φώκαια της Μικράς Ασίας το 1914.
Ενώ οι Τσέτες πρωτοστάτησαν στη σφαγή του Ελληνισμού της Σμύρνης (1922) στη Γενοκτονία του Πόντου (1915-22). Αλλά και στις Γενοκτονίες όλων των Χριστιανικών πληθυσμών της Μικράς Ασίας (Αρμενίων και Ασσυρίων - πέραν των Ελλήνων).
Βλέπουμε λοιπόν, ότι η χρήση ατάκτων είναι πολύ παλιά και πολύ εδραιωμένη τακτική της ισλαμικής επέκτασης. Και οι άτακτοι – επειδή ακριβώς ΔΕΝ είναι τμήμα του τακτικού στρατού – μπορούν πολύ συχνά να εμφανίζονται ως «άμαχοι», ή να συνδυάζονται με κινήσεις «φίλιων» αμάχων.
--Το κλασικό μοντέλο είναι: πρώτα πλησιάζουν οι νομάδες άμαχοι και εγκαθίστανται σε μια περιοχή προκαλώντας προστριβές με γηγενείς.
--Ύστερα δημιουργούνται «πολιτοφυλακές αυτοπροστασίας» των αμάχων – αυτοί λειτουργούν πια ως άτακτα σώματα.
--Κι ύστερα, όταν γενικεύονται οι συγκρούσεις με τους γηγενείς, έρχεται ο τακτικός στρατός και καταλαμβάνει την περιοχή.
Οι άτακτοι λοιπόν, πολύ συχνά υπήρξαν οι πολιτοφύλακες των νομάδων που επιχείρησαν να εγκατασταθούν σε περιοχές, αρχικά ως «αθώοι άμαχοι» και τελικά ως «προπομπός» της Ισλαμικής Κατάκτησης.
  • Αυτό που κάνει σήμερα η Τουρκία, μπορεί να μοιάζει «καινοφανές» για τους δυτικούς που έχουν «κοντή μνήμη», αλλά είναι πανάρχαια τακτική του Ισλάμ.
Φαίνεται πως όταν ο Ερντογάν υποσχέθηκε την «επιστροφή στο Ισλάμ» η σκέψη του πήγαινε πολύ πιο πέρα από εσωτερικά ζητήματα που αφορούν στις σχέσεις Θρησκείας-Κράτους. Έφερε στη σύγχρονη εποχή και ανανεωμένες παμπάλαιες πολεμικές παραδόσεις.
  • Μόνο που σήμερα δεν είναι νομαδικοί πληθυσμοί. Είναι πλήρως εργαλειοποιημένοι λαθρομετανάστες! Καλά οργανωμένοι από τους διακινητές τους, πλήρως δικτυωμένοι με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας (κινητά, tablets κλπ.) μπορούν να ενημερωθούν με αποστολή μαζικών sms και να κινητοποιηθούν ταχύτατα – εντός και, κυρίως, εκτός συνόρων...
Η τακτική της σύγχρονης δικτύωσης έχει χρησιμοποιηθεί τα τελευταία χρόνια από πολλές πλευρές για να διάφορους ΜΗ πολεμικούς σκοπούς:
Για την υποκίνηση των «πολύχρωμων επαναστάσεων» σε διάφορες πρώην σοβιετικές Δημοκρατίες (Γεωργία, Ουκρανία κλπ.) αλλά και στο Ιράν,
για να την «παρέμβαση» ξένων δυνάμεων στις δημοκρατικές εκλογές δυτικών χωρών,
για την επιρροή σε κρίσιμα δημοψηφίσματα,
και για την χειραγώγηση χρηματιστηρίων μέσω της διάδοσης «κερδοσκοπικού πυρετού» ή ακόμα και πανικού.
Με την ηλεκτρονική δικτύωση μεγάλων λαθρομεταναστευτικών ροών, το φαινόμενο παίρνει για πρώτη φορά διαστάσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε διεθνείς εντάσεις και Πόλεμο.
  • Έτσι φτάνουμε στο σύγχρονο «υβριδικό Πόλεμο». Όρο που χρησιμοποίησε για πρώτη φορά η Ελληνική κυβέρνηση (και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης) τις τελευταίες μέρες.
-- Είναι «Πόλεμος», γιατί απειλεί ευθέως την κυριαρχία της χώρας μας. Καθώς μια απότομη ανεξέλεγκτη εισροή λαθρομεταναστών από τα σύνορά μας – που μάλιστα δεν έχουν να πάνε αλλού – τους παγιδεύει εδώ και καθιστά την Ελλάδα failed state.
-- Και είναι «υβριδικός», γιατί χρησιμοποιεί ΜΗ «συμβατικά» μέσα και παρακάμπτει τις συμβατικές «άμυνες». Είναι ακόμα «υβριδικός», γιατί εκμεταλλεύεται τα «αδύνατα» σημεία του αντιπάλου, για να διεισδύσει και να τον αποδυναμώσει εσωτερικά, προτού χρησιμοποιήσει συνηθισμένα τακτικά μέσα για να τον «αποτελειώσει».
  • Εμείς είμαστε ο «αντίπαλός» - δηλαδή ο στόχος αυτούς του «υβριδικού πολέμου» που έχει ήδη εξαπολύσει η Τουρκία.
--Και «αδύνατα σημεία» μας είναι η «διεθνής νομιμότητα», την οποία εμείς σεβόμαστε - εκείνοι όχι.
--Η διεθνής κοινή γνώμη, την οποία εμείς υπολογίζουμε - εκείνοι όχι.
--Ο έλεγχος των ΜΜΕ, που εκείνοι ασκούν ασφυκτικά - εμείς όχι.
--Η εργαλειοποίηση δικτυωμένων ανθρωπίνων ροών, που εκείνοι κάνουν συστηματικά - εμείς όχι.
--Και η εξαγορά «μοχλών πολιτικής πίεσης» μέσα στην Ελλάδα, που εκείνοι μπορούν να κάνουν σε μας - αλλά όχι και εμείς σ’ εκείνους.
  • Κι έτσι μας έρχονται χιλιάδες από παντού, αλλά μας παρουσιάζονται εδώ ως «πρόσφυγες από τη Συρία»! Κι από τη Συρία δεν είναι πια ούτε το 5%...
--Μας έρχονται στη συντριπτική πλειονότητα νεαροί άνδρες, αλλά μας παρουσιάζονται εδώ ως «οικογενειάρχες» με… «μωρομάνες» και βρέφη, προβάλλοντας πάντα σε πρώτο πλάνο τις ελάχιστες γυναίκες με μωρά παιδιά που κουβαλούν μαζί τους. Και που δεν έχουν πρόβλημα να τα… πνίγουν, όταν μόνοι τους βουλιάζουν τις βάρκες τους, ή να τα εκθέτουν σε κινδύνους, όταν πετάνε οι ίδιοι χημικά σε Έλληνες συνοροφύλακες, ή να τα κακοποιούν στις «δομές» ή να εκδίδουν τις «γυναίκες» τους ή να και βιάζουν τα «παιδιά» τους. Αλλά πάντα εμείς πρέπει να «απολογούμαστε».
--Παραβιάζουν όλη τη νομοθεσία περί «διεθνούς ασύλου» που υποτίθεται ότι τους «προστατεύει». Παραβιάζουν κι όλο τον Ποινικό Κώδικα της χώρας που τους φιλοξενεί. Μπαίνουν παράνομα, λένε ψέματα, δίνουν ψεύτικα, διπλά και τριπλά στοιχεία, πολλαπλές χώρες καταγωγής, κι όμως: δεν τιμωρούνται ούτε λογοδοτούν γιατί μέσα στην Ελλάδα, ένα ολόκληρο «δίκτυο ξένων ακτιβιστών» οργανωμένων από τις ΜΚΟ, τους «προστατεύει» με νύχια και με δόντια. Διαθέτοντας άφθονα οικονομικά μέσα, αγνώστου προέλευσης, πλήρη νομική κάλυψη και διασυνδέσεις με τον ξένο τύπο. Ενίοτε και διαφθείροντας τον τοπικό πληθυσμό και τοπικούς άρχοντες.
Αυτή είναι σε πολύ γενικές γραμμές η απειλή που αντιμετωπίζουμε.
  • Είναι «υβριδικός Πόλεμος με κύριο «βραχίονα» τη κατευθυνόμενη λαθροεισβολή, τη δικτυωμένη διακίνηση πληθυσμών που δεν ελέγχουμε και που παραβιάζουν συνεχώς κάθε έννοια εθνικής κυριαρχίας.
-- Πιθανός στόχος – ένας τουλάχιστον – να προκαλέσουν αιματηρό επεισόδιο – και να το χρησιμοποιήσει η Τουρκία ως «πρόσχημα» για να επέμβει, «για ανθρωπιστικούς λόγους», «υπερασπίζοντας τους ταλαίπωρους πρόσφυγες» στα νησιά μας του Ανατολικού Αιγαίου. Και να δημιουργήσει τετελεσμένα εκεί…
--Ή για να αποικίσουν ελληνικές κατοικήσιμες νησίδες στο σύμπλεγμα του Καστελορίζου και να δημιουργήσουν άλλης κατηγορίας τετελεσμένα εκεί, ακρωτηριάζοντας την Ελληνική ΑΟΖ.
-- Ή για να παραβιάσουν μαζικά τα σύνορα του Έβρου και να δημιουργήσουν νέα τετελεσμένα εκεί, αναβαθμίζοντας τις απαιτήσεις τους για «αυτονομία στη Θράκη».
-- Ή για να προκαλέσουν απευθείας με γεωτρήσεις στην Ελληνική ΑΟΖ νοτιοανατολικά της Κρήτης και την ίδια στιγμή να υποκινήσουν εξεγέρσεις «προσφύγων-μεταναστών» σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια.
Τίποτε απ’ όλα αυτά να μη θεωρείτε «τραβηγμένο» πια…
Από τη στιγμή που η ίδια η Ελληνική κυβέρνηση υιοθέτησε τον όρο «υβριδικός Πόλεμος», όλα αυτά – και άλλα πολλά – είναι πιθανά.
Γιατί όλα αυτά τα έχουν ήδη προετοιμάσει μέσα στην Ελλάδα με την «ανεκτικότητα» της πολιτικής μας ελίτ – που τώρα μόλις αφυπνίζεται.
  • Η κυβέρνηση ευτυχώς άρχισε να τα καταλαβαίνει. Κι άρχισε να αντιδρά. Και άρχισε να τα εξηγεί και στους Ευρωπαίους εταίρους μας. Που άρχισαν να τα καταλαβαίνουν κι εκείνοι. Και έχει μαζί της και τον ελληνικό λαό, που τα έχει καταλάβει εδώ και καιρό. Αλλά τώρα συσπειρώνεται γύρω από την κυβέρνηση, γιατί μέχρι πριν λίγο, όσοι έβλεπαν τι γίνεται κατηγορούνταν ως… «ακροδεξιοί» και «ρατσιστές»!
Ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ που μας βρίζει από το πρωί ως το βράδυ, άκουσε έκπληκτος τον αρχηγό του να λέει ότι «καλά έκανε η κυβέρνηση και έκλεισε τα σύνορα»! Προφανώς ο Τσίπρας φύλαξε τα νώτα του, γιατί βλέπει πως ο ελληνικός λαός έχει συσπειρωθεί εναντίον τους. Αλλά δεν μαζεύει τους συντρόφους τους, οι οποίοι εξακολουθούν να βρίζουν την κυβέρνηση, γιατί κάνει αυτό με το οποίο τελικά συμφωνεί και ο Τσίπρας. Χάος.






Συνεπώς, το εσωτερικό μέτωπο είναι συμπαγές, οι εξωτερικές συμμαχίες υπάρχουν, τώρα δεν μένει παρά να σπάσουμε αυγά
Να σπάσουμε το απόστημα της Πέμπτης Φάλαγγας που έχει δημιουργηθεί μέσα στη χώρα, και δίνει νόημα στην έννοια του «υβριδικού Πολέμου» που χρησιμοποίησε η ίδια η κυβέρνηση.
Γιατί μη κάνετε λάθος: ο υβριδικός Πόλεμος είναι Πόλεμος! Που ακόμα δεν έχε κηρυχθεί επισήμως.
Και υβριδικός Πόλεμος χωρίς Πέμπτη Φάλαγγα εντός των τειχών δεν υπάρχει.
ΥΓ.1 Παρεμπιπτόντως, όλα τα εγχειρίδια περί «υβριδικού Πολέμου», ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα που επικαλούνται από το βαθύ παρελθόν, είναι ο Δούρειος Ίππος! Μην την πάθουμε, λοιπόν, όπως οι Τρώες.
ΥΓ.2 Για αρχή, κάποιος να μαζέψει μια μεγαλόσχημα κυρία, επικεφαλής γνωστής (και μη εξαιρετέας ΜΚΟ) που βγαίνει στα ραδιόφωνα και αποδοκιμάζει μετά βδελυγμίας την τωρινή Πολιτική της Κυβέρνησης!
Δεν είναι ΣΥΡΙΖΑΙΑ – αυτή ειδικά.
Κάποιος να τη μαζέψει, επειγόντως
=================== 

Πλήρης αποδόμηση

Τα γεγονότα που εξελίσσονται στα ελληνοτουρκικά σύνορα γκρεμίζουν με την ταχύτητα του φωτός όλα αυτά τα σενάρια περί ανθρωπιστικής κρίσης, καημένων προσφύγων και υποχρεωτικής αλληλεγγύης που κυκλοφόρησαν σε ποικίλες εκδόσεις, μετριάζοντας τις καθ’ όλα φυσιολογικές αντιδράσεις των Ευρωπαίων απέναντι στο μουσουλμανικό αφροασιατικό τσουνάμι που εισέβαλε στις χώρες τους.
  • Από τη Δρ. Ελένη Παπαδοπούλου*
Αποδομούν το γλωσσάρι που συνόδευσε όλη αυτή τη λαίλαπα η οποία σαρώνει επί δεκαετίες την Ευρώπη, όπου ο αντιδρών δεν ήταν κάποιος σώφρων που ανησυχούσε για τη χώρα του, αλλά ήταν ακροδεξιός, ρατσιστής και ξενοφοβικός, αφού δεν έβλεπε τα χιλιάδες καλά που έφερναν στον τόπο του όλοι αυτοί που έμπαιναν παράνομα.
Διαλύουν τις αλληλέγγυες, αριστερές, σοσιαλίζουσες, δήθεν φιλελεύθερες και δήθεν προοδευτικές θεωρίες που μέχρι σήμερα στήριζαν τις λαθρομεταναστευτικές ροές και συνοψίζονταν στη φράση «ο γάιδαρος έχει φτερά και πετάει και είσαι φασίστας που δεν το βλέπεις»
Γελοιοποιούν όλους αυτούς που έως σήμερα έσκιζαν τα ιμάτιά τους για τα δικαιώματα των παράνομα εισελθόντων, για την υπεράσπιση του ευ ζην τους εις βάρος των πολιτών κάθε χώρας. Αυτοί οι επικίνδυνα ανόητοι κυριάρχησαν στον δημόσιο λόγο με επιχειρήματά τους ένα σωρό συκοφαντίες σε όποιον δεν συμφωνούσε με τις παλαβομάρες που εκστόμιζαν.
Είναι πραγματικά εντυπωσιακό πώς μέσα σε λίγες ημέρες αναποδογύρισε όλο το πολυπολιτισμικό αφήγημα, έπεσαν οι μάσκες και ο κεντροαριστερός βασιλιάς με τη μορφή κομμάτων, κομματιδίων και ΜΚΟ γκρεμοτσακίστηκε από τον θρόνο όπου είχε τοποθετηθεί και ξεγυμνώθηκε. Ο Ερντογάν έδειξε σε όλο τον πλανήτη αυτό που οι κεντροαριστεροί, σοσιαλοκομμουνισμένοι δεν έβλεπαν: ότι όλοι αυτοί οι πληθυσμοί είναι ένα χειραγωγήσιμο εργαλείο, εξαιρετικά συνεργάσιμο και αποτελεσματικό στο να αποσταθεροποιήσει μία χώρα με χίλιους τρόπους.
Οτι πρόκειται ουσιαστικά για ένα όπλο, έτοιμο να «πυροβολήσει», όταν του δοθεί εντολή από κάποιον επιτήδειο. Έδειξε, επίσης, κυρίως σε εμάς τους Ελληνες, ότι η χώρα μας δεν έχει για γείτονες την Ελβετία και το Λουξεμβούργο για να αντιμετωπίζει τα σύνορά της σαν λιβάδια για πεζοπορία και πικνίκ και τους παράνομα εισελθόντες σε αυτήν ως «καημένους», που χρήζουν αλληλεγγύης, φροντίδας και προδέρμ.
Και αποδείξαμε για ακόμη μία φορά ότι απέναντι σε μία απειλή για την πατρίδα μας υπάρχουν ομοψυχία, ετοιμότητα και θάρρος. Έπειτα από πολλά χρόνια η Ελλάδα έκανε αυτό που έπρεπε να έχει συμβεί εξαρχής, να κλείσει τα σύνορα, να κατεβάσει Στρατό, να οδηγήσει σε φυλακές τους παράνομα εισελθόντες και να κόψει την παροχή ασύλου. Παραμένει το ερώτημα τι θα κάνει με όσους έχει ήδη μέσα στη χώρα – και είναι πάρα πολλοί. Θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε θύλακες αποσταθεροποίησης, εργαλεία στα χέρια κάθε Ερντογάν, ή θα αλλάξουμε επιτέλους πολιτική και θα ξαναγίνουμε από Καμπούλ Ελλάδα;
*Διδάκτωρ Διδακτικής Γλωσσών και Πολιτισμών του Πανεπιστημίου Paris III – Sorbonne Nouvelle
==================

Σχόλια