Κρίσιμες ώρες....

Blogger: 
Τις τελευταίες μέρες, έχουμε  μια σειρά από γεγονότα  που δείχνουν ότι μπήκαμε ολοταχώς σε μια στροφή της Ιστορίας μας που πολλοί δυσκολεύονται να κατανοήσουν. Και είναι φυσικό, αφού ο μέσος καταναλωτής εθίζεται και καθοδηγείται από κατασκευασμένες ή και πραγματικές εικόνες, πλασσαρισμένες κατάλληλα. Χρειάζεται λοιπόν μια ανακεφαλαίωση:
1. Πέντε λεπτά με τον Ιστορικό Ηλ. Ηλόπουλο για να μπει ένα εννοιολογικό πλαίσιο. (Ρουαντοποίηση, "κύριο εργαλείο αποδόμησης του έθνους κράτους έχει καταδειχθεί ο μαζικός εποικισμός ιστορικών μητροπολιτικών χώρων και η εθνοπολιτική αναδιάταξη....")
2. Σύμφωνο Μαρακές (Μια συμφωνία που υπογράφηκε από τον Τσίπρα, αλλά ερήμην του Ελληνικού Λαού. Δευτερεύον για τον Τσίπρα, αφού όποιος διαφωνεί μαζί του είναι φασίστας και άρα κατάπτυστος, γιατί να ζητήσει τη γνώμη τους αυτός ο "δημοκράτης!")
3. Ψυχοπονιάρηδες και ανθρώπινα δικαιώματα... {Πόσους  μετανάστες (έστω) μπορεί να φιλοξενήσει η Ελλάδα; Η απάντηση στο ερώτημα θα σας δώσει την ευκαιρία να μάθετε πολλά για τον συνομιλητή σας...}
4.  Τους όρους της φιλοξενίας τους θέτουν οι οικοδεσπότες.
5. Έθνος - κράτος: Ο Παν. Ήφαιστος θα σας βοηθήσει να καταλάβετε μερικά πράγματα. 

Σχόλια