Η Λάρκο και ο Σκρέκας...

=============== 

------------------------------

ΛΑΡΚΟ / Όταν ο πατέρας του υπουργού Σκρέκα ήταν πρόεδρος και διόρισε νύφη και συμπέθερο (βίντεο)

 -----------------------

 

Για ακούστε πρώτα εδώ

.... έγραφα (15-2-2022) Blogger:

Είναι αλήθεια ότι όλες οι διοικήσεις της ΛΑΡΚΟ, διορισμένες από κομματικά επιτελεία, το μόνο που έκαναν με αποτελεσματικότητα ήταν να πλιατσικολογογούν και να γεμίζουν το πουγκί της "οικογένειας" και των κομμάτων. Δεν υπήρξε σοβαρή διοίκηση με σχέδιο και όραμα. (Τί άλλο να σημαίνει όταν τοποθετείς έναν απόστρατο αξιωματικό στην κορυφή της διοίκησης; Λες και λείψανε τα βιογραφικά για να αναλάβουν την οργάνωση και εκτέλεση ενός αναπτυξιακού σχεδίου! Οι καταγγελίες που κάνει εδώ ο κ.Λύκος για τον πατέρα του Υπουργού, κάποτε θα ρίχνανε Κυβερνήσεις, τώρα δεν συμβαίνει τίποτα... τα ΜΜΕ ασχολούνται με κάποιν  ..πουστριώτη... δεν θυμάμαι τ΄όνομά του...)

Αυτό που βλέπουμε είναι η κορύφωση του πλιάτσικου. Το δράμα είναι ότι χάνοντας την ΛΑΡΚΟ - πωλείται η Ελλάς. Και χάνετε έτσι κάθε δυνατότητα ενδογενούς ανάπτυξης, αφού ο λαός - ιθαγενείς αυτού του τρόπου μετατρέπονται στην πράξη ξένοι - παρείσακτοι - σε ένα τόπο που αξιοποιείται από ξένα συμφέροντα.  Ένας λαός που θα μοιράζεται τα ψίχουλα από το τραπέζει της "ανάπτυξης"  μαζί με τους νεοφερμένους δούλους - μετανάστες.

Δυστυχώς η ιστορία της χώρας δείχνει ότι αυτός ο λαός είχε να "διαλέξει" μεταξύ του πλιάτσικου από ντόπιους αλήτες και πλιάτσικου από διεθνείς εταιρείες. Ο λαός ζαλισμένος στη μέση μπορεί και να λέει. "Να γλυτώσουμε απ΄αυτούς και βλέπουμε! Το ίδιο δεν έλεγε όταν στη Βυζαντινή περίοδο καλοδεχόταν ή τουλάχιστον δεν αντιστέκονταν στους Θθωμανούς που ως κατοχή τους εμφανιζόταν πιο πολιτισμένη, από ομόθρησμους διεφθαρμένους ηγεμονίσκους...

Κατά πως πάμε, αυτό που οικοδομείται μέρα με τη μέρα, είναι η ανάπτυξη τύπου Γουατεμάλας

-----------------------

-------------------------------------------

https://www.facebook.com/100055393770689/videos/1104244654006854/

================

ΛΑΡΚΟ / Όταν ο πατέρας του υπουργού Σκρέκα ήταν πρόεδρος και διόρισε νύφη και συμπέθερο (βίντεο)

Ο γιος του πρώην πρόεδρου της ΛΑΡΚΟ, Κώστας Σκρέκας, σημερινός υπουργός ΠΕΝ στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, συνυπογράφει το κλείσιμο του εργοστασίου και στέλνει στην ανεργία και στην απώλεια στέγης 1.200 εργαζομένους.

Ω, τι σύμπτωση, ο πατέρας του Θεόδωρος Σκρέκας, βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ στις εκλογές του 1996, του 2000, του 2004 και του 2009, τοποθετήθηκε πρόεδρος του Δ.Σ. της ΛΑΡΚΟ στις 22/2/2008 με αμοιβή 7.000 ευρώ μηνιαίως, η οποία αναπροσαρμόστηκε αμέσως μετά στα 9.000 ευρώ με αναδρομική ισχύ.

Τις αναφορές με συγκεκριμένα στοιχεία είχε κάνει στις 28 Ιουλίου 2017, ο τότε υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης κατά την ενημέρωση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για το θέμα της ΛΑΡΚΟ και τις διαχρονικές ευθύνες για την απαξίωση της βιομηχανίας.

Τέσσερις μήνες μετά στις 2/6/2008, προσέλαβε και τη νύφη του, δηλαδή τη γυναίκα του γιού του, Ειρήνη Kαραγκούνη-Σκρέκα ως υποδιευθύντρια με τακτικές υποδοχές ύψους 4.219,35 ευρώ.

Ο πατήρ Σκρέκας είχε προσλάβει και τον συμπέθερό του, τον πατέρα της κ. Καραγκούνη-Σκρέκα, ως διευθυντή Aσφαλείας στο εργοστάσιο της Λάρυμνας με μισθό 2.700 ευρώ, ο οποίος ήταν απόστρατος ταξίαρχος της Χωροφυλακής.


https://youtu.be/mm3RjbSUIW0

Εκτός από τα οικογενειακά ρουσφέτια, όπως είχε αναφέρει ο Γιώργος Σταθάκης, η εταιρεία βρισκόταν σε δύσκολη οικονομική θέση, έχοντας διαθέσιμα μόλις 1 εκατ. ευρώ και αδυνατώντας να πάρει πιστώσεις από τράπεζες επειδή δεν διέθετε στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης. Για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα ρευστότητας, η Διοίκηση «έσπασε» τα συμβόλαια αντιστάθμισης κινδύνων.

Η απόφαση ήταν ένα ακόμα μοιραίο λάθος, καθώς είχε ήδη αρχίσει η «κατρακύλα» τις διεθνούς τιμής. Σύντομα, η ΛΑΡΚΟ υπό τη Διοίκηση Σκρέκα-Τσουκαλά, βρέθηκε να παράγει με κόστος 20.000-22.000 δολ. / τόνο και να πουλά σε τιμές χαμηλότερες από 10.000 δολ. Μέσα σε λίγα χρόνια, δηλαδή, οι διορισμένες από κυβερνήσεις της ΝΔ διοικήσεις, κατάφεραν να χαθούν κέρδη περί τα 400 εκατ. ευρώ και στη συνέχεια να καταγράφονται ετήσιες ζημιές άνω των 100 εκατ. ευρώ.

Σχόλια