Νικέλιο είπατε;

(...όσα λέγονται αφορούν τιμές του Νικελίου στις 17/2/2022 . Το Νικέλιο σήμερα  έχει ξεπεράσει τα 100000 δολάρια τον τόνο) 

---------------------

 -----------------

14-2-2022

-------------------------

.... έγραφα (15-2-2022) Blogger:

Είναι αλήθεια ότι όλες οι διοικήσεις της ΛΑΡΚΟ, διορισμένες από κομματικά επιτελεία, το μόνο που έκαναν με αποτελεσματικότητα ήταν να πλιατσικολογογούν και να γεμίζουν το πουγκί της "οικογένειας" και των κομμάτων. Δεν υπήρξε σοβαρή διοίκηση με σχέδιο και όραμα. (Τί άλλο να σημαίνει όταν τοποθετείς έναν απόστρατο αξιωματικό στην κορυφή της διοίκησης; Λες και λείψανε τα βιογραφικά για να αναλάβουν την οργάνωση και εκτέλεση ενός αναπτυξιακού σχεδίου! Οι καταγγελίες που κάνει εδώ ο κ.Λύκος για τον πατέρα του Υπουργού, κάποτε θα ρίχνανε Κυβερνήσεις, τώρα δεν συμβαίνει τίποτα... τα ΜΜΕ ασχολούνται με κάποιν  ..πουστριώτη... δεν θυμάμαι τ΄όνομά του...)

Αυτό που βλέπουμε είναι η κορύφωση του πλιάτσικου. Το δράμα είναι ότι χάνοντας την ΛΑΡΚΟ - πωλείται η Ελλάς. Και χάνετε έτσι κάθε δυνατότητα ενδογενούς ανάπτυξης, αφού ο λαός - ιθαγενείς αυτού του τρόπου μετατρέπονται στην πράξη ξένοι - παρείσακτοι - σε ένα τόπο που αξιοποιείται από ξένα συμφέροντα.  Ένας λαός που θα μοιράζεται τα ψίχουλα από το τραπέζει της "ανάπτυξης"  μαζί με τους νεοφερμένους δούλους - μετανάστες.

Δυστυχώς η ιστορία της χώρας δείχνει ότι αυτός ο λαός είχε να "διαλέξει" μεταξύ του πλιάτσικου από ντόπιους αλήτες και πλιάτσικου από διεθνείς εταιρείες. Ο λαός ζαλισμένος στη μέση μπορεί και να λέει. "Να γλυτώσουμε απ΄αυτούς και βλέπουμε! Το ίδιο δεν έλεγε όταν στη Βυζαντινή περίοδο καλοδεχόταν ή τουλάχιστον δεν αντιστέκονταν στους Θθωμανούς που ως κατοχή τους εμφανιζόταν πιο πολιτισμένη, από ομόθρησμους διεφθαρμένους ηγεμονίσκους...

Κατά πως πάμε, αυτό που οικοδομείται μέρα με τη μέρα, είναι η ανάπτυξη τύπου Γουατεμάλας ...

-----------------

Ακούγοντας τους δυο παραπάνω ομιλητές, διαπιστώνει κανείς ότι η ΔΕΗ χρησιμοποιείται ως κριός για την πτώχευση μιας εταιρείας σαν την ΛΑΡΚΟ που η αξία της συνεχώς θα ανεβαίνει. Κάποιος εισαγγελέας δεν υπάρχει να ψάξει ποιος βγαίνει κερδισμένος απ' αυτή τη μεθόσευση.  

 23/2/2022:..κάποιοι πονηροί ...πούλησαν ότι η Χρηματιστικοποίηση της ΔΕΗ είναι η λύση "...για πάσαν νόσον και πάσαν  μαλακία".  Πολλά τα προβλήματα της ΔΕΗ υπό τον ασφυκτικό κομματικό έλεγχο και πλιάτσικο, αλλά είνα κρίμα για τη ΔΕΗ να έχει τέτοια μεταχείριση. Μια μεταχείριση που οδηγεί (οδήγησε!) στην διάλυσή της και εν τέλει το Ελληνικό κράτος να χάσει ένα εργαλείο προστασίας των πολιτών του και ένα εργαλείο παρέμβασης στην οικονομία. Οι φωστήρες εκ Βρυξελλών που οργανώνουν την Χρηματιστικοποίηση των πάντων και τη διάλυση - απαξίωση κάθε κρατικής - κοινωνικής περιουσίας, πρέπει να κατεγγελθούν, αφού οι επιλογές τους  οδήγησαν  στο σημερινό χάλι. Ο συνδυασμός ιδιοτελούς γραφειοκράτη - ανοικτού σε διάφορα λόμπυ - και ιδεοληψίας αποδεικνύεται καταστροφικός.   Η ενέργεια δεν μπορεί να είναι Χρηματιστηριακό προϊόν, αφού είναι πριν απ' όλα κοινωνικό αγαθό, βασική παράμετρος των κοινωνιών. (Θαυμάστε λειτουργία των αγορών: ελληνικό Χρηματιστήριο ενέργειας με 4 παίκτες! Σοβαρότης μηδέν! Αλλά σ' αυτό δεν έχουν πρόβλημα: Έχουν ως παράδειγμα το Χρηματιστήριο του Σημίτη ('99) για το οποίο ουδείς ..τιμωρήθηκε..., άρα γιατί να μην κάνουμε τα ίδια...Είπα Σημίτη .. αφού λοιπόν δεν υπήρξε παραδειγματική τιμωρία τους ξαναβρίσκει κανείς όλους σε κυβερνητικούς θώκους,είτε πίσω να κάνουν κουμάντο...)

============================== 

  1. Η τυφλή πίστη στις δυνάμεις της αγοράς δημιουργεί τεράστια προβλήματα

  2. Στήνουν νέο “Σιδηρούν Παραπέτασμα” με αφορμή την Ουκρανία

  3. Νίκος Μάρτης: O κ. DOMINIQUE STRAUS-KAHN KAI OI TOMEΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

  4. ΛΑΡΚΟ: Το Νικέλιο εκτινάσσεται παγκοσμίως, η εταιρεία ξεπουλιέται, οι εργαζόμενοι απολύονται

  5. “Γιατί καίγεται η Ελλάδα και ο κόσμος κλαίει πατέρα”;

  6. Ποιους τρόμαξε η εκτίναξη του νικελίου στις 100.000 δολάρια ο τόνος

  7. Λεηλασίας συνέχεια! Εθνικό έγκλημα το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ!

  8. ΛΑΡΚΟ, πως ο δημόσιος πλούτος βγαίνει στο σφυρί.

  9. Υπ. Εξωτερικών Γερμανίας: Η απαγόρευση των ρωσικών εισαγωγών πετρελαίου θα προκαλούσε χάος

  10. Δίνουν στη ΛΑΡΚΟ τη χαριστική βολή

Σχόλια