"Στείλτε με στα δικαστήρια..Σας προκαλώ' (ΛΑΡΚΟ)

-------------------

"Η ΛΑΡΚΟ είναι ένας από τους 5 μεγαλύτερους παραγωγούς σιδηρονικελίου στον κόσμο και ο μοναδικός σε τέτοιο μέγεθος στην Ευρώπη. Στους πελάτες της συγκαταλέγονται οι μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής ανοξείδωτου χάλυβα.
Διαθέτει υπαίθρια και υπόγεια μεταλλεία, εργοστάσια παραγωγής, δικό της λιμάνι, εγκαταστάσεις διαμονής με 2 οικισμούς και εργαζόμενους με εμπειρία και τεχνογνωσία.
Η Ελλάδα διαθέτει το 90% κοιτασμάτων νικελίου της Ευρώπης. Έχει κοιτάσματα λατερίτη που περιέχουν νικέλιο και κοβάλτιο με αξία που υπερβαίνει τα 20 δισ. δολάρια. Αυτή την στιγμή το νικέλιο έχει 23.000 $ / τόνος και το κοβάλτιο, ο επονομαζόμενος και “μπλε χρυσός” καθώς είναι μαζί με το λίθο απολύτως αναγκαίος στην κατασκευή μπαταριών για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κ.α., 80.000 $ / τόνος.
Η αυτοκινητοβιομηχανία έχασε μόνο το 2021 210 δισ. δολάρια λόγω έλλειψης νικελίου, ενώ υπολογίζεται πως η ζήτηση για νικέλιο θα αυξηθεί 19 φορές μέχρι το 2040 στον δρόμο για την “Πράσινη Ανάπτυξη”. Η Ευρώπη υπολογίζεται ότι θα εισάγει μέσα στα επόμενα 3-4 χρόνια 53.000 τόνους κοβαλτίου για να καλύψει τις ανάγκες της. Αυτή την στιγμή υπάρχει στη Φινλανδία ένα εργοστάσιο που παράγει 2.300 τόνους ετησίως. Αν έμπαινε και η Ελλάδα με την ΛΑΡΚΟ στην παραγωγή, θα καλύπταν αυτά τα 2 εργοστάσια σχεδόν το 40% των αναγκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αυτή την εταιρία κλείνουν για να τη δώσουν στα φιλαράκια τους, εκπληρώνοντας τη μνημονιακή τους δέσμευση."
Από Α.Μ.

 

Σχόλια