...περιμένοντας την επόμενη κρίση...

Makis Andronopoulos

Προς Stefanos Kasselakis αξονας ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ και λοιπούς ζαίους και συνοδοιπόρους της αριστεράς και της προόδου. Ακούστε από το 40΄ έως το 1.05΄ την ανάλυση του Νίκου ΧΡιστοδουλάκη για την οικονομία και τι πρέπει να κάνουμε, διότι πάμε για τον τοίχο

 

-- ----

1. Κέρδη επιχειρηματικά, αλλά οι μισθοί στάσιμοι (μειούμενοι λαμβάνοντας υπ όψιν τον πληθωρισμό... )

2. Επενδυτικό έλλειμα.

3. "Δημογραφική απίσχνανση  της χώρας.."

==================

... είναι από τις λίγες δημόσιες συζητήσεις που το ενεργειακό  κόστος είναι στο επίκεντρο, κάτι για το οποίο  ...φωνάζουμε χρόνια! Λιγνίτη θα λέμε και θα κλαίμε! (όσο για τις ΑΠΕ είναι προς τιμήν του κ. Χριστοδουλάκη αναφέρει ότι αύξησαν αντί να μειώσουν - όπως έλεγαν και λένε - το ενεργειακό κόστος!)

Ποιος δεν θυμάται τις διαβεβαιώσεις και τις υποσχέσεις της συμμορίας της μεταΑλήτευσης για την ελληνική οικονομία?
Λοιπόν ευρωλιγούρηδες της μεταΑλήτευσης και ΝΑΤΟμπατριώτες, πως πάνε τα πράγματα?
Όλα καλά?
Τους πετύχατε τους στόχους?
Γίνατε επιτέλους ευρωΠέη ή τον ρουφάτε κανονικά αλλά ντρέπεστε να το ομολογήσετε?
Σας περνάει καθόλου από μυαλό ρε χαμένα κορμιά ότι εκτός από παλιάνθρωποι είσαστε και ηλίθιοι ή μπα?

 

Ελένη Παπαδοπούλου


Άλλη μία επιτυχία της κυβέρνησης αποκαλύπτεται λίγο πριν τις ευρωεκλογές, ώστε να δώσει επιχειρήματα στο 41% να ξαναψηφίσει "Σταθερότητα, ανάπτυξη κτλ" και "σταθερά, τολμηρά, μπροστά" προς τον γκρεμό, όπως μας δείχνει πολύ παραστατικά το διάγραμμα της Eurostat. Τίποτα φασίστες ακροδεξιοί θα είναι και αυτοί που θέλουν να πλήξουν την αναπτυξιακή πορεία της χώρας με πρότυπο την Βουλγαρία, αλλά και άλλες χώρες υποθέτω, όπως το Νεπάλ, την Ουγκάντα κτλ.
Μετά το 2010 ήρθαν τρόϊκες, σύμβουλοι, οι φωστήρες του διεθνούς οικονομικού τζετ σετ να μας σώσουν. Τελικά ήρθαν να πάρουν τα ασημικά, καθώς δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται.
Κάτι υποπτευόμασταν βεβαίως. Διότι όταν έχεις αναλάβει να σιτίσεις όλο τον πληθυσμό των Βαλκανίων, της Αφρικής και της Ασίας, όταν έχεις γίνει η Κολομβία της Ευρώπης και όταν κάθε αλήτης κάνει πάρτυ με το μαύρο χρήμα της παρανομίας, δεν έχεις οικονομία. Καζίνο έχεις. Επενδύσεις δεν ήταν το ξεπούλημα των ελληνικών ακινήτων σε ξεπλυματίες, ούτε το φύτεμα ανεμογεννητριών ολούθε, γιατί έτσι τους έταξε το 41% έξω μπας και τον κρατήσουν στην εξουσία. Ούτε το χρήμα που εισρέει αφειδώς για την περιποίηση λαθρομεταναστών και ταϊζει ένα σωρό λαμόγια. Επενδύσεις κάνουν οι άλλες χώρες που έχουν την διπλάσια αγοραστική δύναμη και ΑΕΠ. Εμείς απλά φυτοζωούμε.
Νομίζω έχουμε ελπίδες και για την 1η θέση ως φτωχότερη χώρα της Ευρώπης. Αρκεί να πάμε "σταθερά, τολμηρά, μπροστά", εκεί που μας πάει το 41%. Στα βράχια.
=================

Lavrentzos Anastasios


ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑΣ
Το σοβαρό και ιδιαίτερα επιτυχημένο πολιτικό σύστημα που κυβερνά τη χώρα, αφού τη χρεοκόπησε και την υποθήκευσε, πέτυχε το απίστευτο: αντί να συγκλίνουμε με την Ευρώπη, σε λίγο θα μας περάσει και η Βουλγαρία που είχε 50 χρόνια κομμουνισμό. Financial Times: Οι Έλληνες έγιναν οι δεύτεροι πιο φτωχοί στην Ευρώπη.
 
 ======================

Οι FT ξεμπρόστιασαν το αφήγημα περί βελτίωσης της οικονομίας, ενώ εφαρμόζεται η μνημονιακή «ρήτρα βουλγαροποίησης» των Ελλήνων.

Για ολόκληρες γενιές Ελλήνων που θα πάνε χαμένες και για την επίσημη κατάντια της Ελλάδας ως της φτωχότερης χώρας της Ε.Ε. έγραψαν οι «Financial Times», σε ένα άρθρο που περιγράφει με στοιχεία την πραγματικότητα της ελληνικής οικονομίας και ταυτόχρονα, καταρρίπτει το αφήγημα δήθεν επιτυχίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

  • του Βασίλη Γαλούπη

Όποια άνοδος των δεικτών, είναι αναπόφευκτη για κάθε χώρα που έχει χρεοκοπήσει και η οικονομία της έχει πιάσει πάτο. Η ελληνική οικονομία είναι σήμερα 19% μικρότερη απ’ ό,τι το 2007, ενώ η οικονομία της Ε.Ε. στο σύνολό της έχει αυξηθεί κατά 17%. Δηλαδή, η οικονομική «ανάπτυξη» της Ελλάδας είναι 36% πίσω από τον μέσο όρο όλων των άλλων.

Οι «F.T.» κατέγραψαν αυτό που βιώνει καθημερινά ο Έλληνας πολίτης και γκρέμισαν τα περί success story της κυβέρνησης. Μια χώρα με φτωχή κοινωνία, με τους χειρότερους μισθούς σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες στον κόσμο και με ευκαιρίες μόνο για ξένους αετονύχηδες επενδυτές.

Σύντομα θα γίνουμε κι επίσημα φτωχότεροι από τη Βουλγαρία.

Αν και η Ελλάδα βγήκε -θεωρητικά- από τα Μνημόνια το 2018, η εικόνα κατάρρευσης συνεχίζεται στην πραγματική οικονομία. Από το 2019 ο Κυριάκος Μητσοτάκης εφαρμόζει κατά γράμμα τη «ρήτρα βουλγαροποίησης» που είχε υπογραφεί με το δεύτερο Μνημόνιο, τον Φεβρουάριο 2012, επί Λουκά Παπαδήμου.

Στο δεύτερο Μνημόνιο υπήρχε ειδική πρόβλεψη, στη σελίδα 713 του νόμου 4046/2012, για την «κατεδάφιση» των μισθών στα επίπεδα των πιο αδύναμων χωρών της Ευρωζώνης, όπως ήταν τότε κι άλλες μνημονιακές χώρες (π.χ. Πορτογαλία), αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (νοτιανατολική Ευρώπη, με χώρες όπως η Βουλγαρία).

Στη μνημονιακή διάταξη για τη μείωση μισθών αναφερόταν ρητώς:

«Τα μέτρα αυτά θα δώσουν τη δυνατότητα μείωσης της απόκλισης στο επίπεδο του κατώτατου μισθού σε σχέση με τους ανταγωνιστές μας (Πορτογαλία, κεντρική και νοτιοανατολική Ευρώπη)». 
«Αυτό θα ευθυγραμμίσει το πλαίσιο του κατώτατου μισθού της Ελλάδας με αυτό συγκρίσιμων κρατών και θα του επιτρέψει να εκπληρώσει τη βασική του λειτουργία, δηλαδή τη διασφάλιση ενός ενιαίου δικτύου ασφαλείας για όλους τους υπαλλήλους».
«Προσαρμογή του μη μισθολογικού κόστους εργασίας. Για να βοηθήσουμε στη μείωση του μη μισθολογικού κόστους και να ενθαρρύνουμε την απασχόληση, θα ευθυγραμμίσουμε το φορολογικό βάρος στην εργασία στην Ελλάδα με αυτό των συγκρίσιμων ευρωπαϊκών χωρών (…). Οι εισφορές θα μειωθούν μόνο όταν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για να καλυφθούν οι μειώσεις στα έσοδα».


 


Ο Αλέξης Μητρόπουλος, νομικός – εργατολόγος, πανεπιστημιακός και πρώην βουλευτής, έχει αναφέρει τόσο σε κείμενά του όσο και σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξή του ότι η «ρήτρα Βουλγαρίας» των Μνημονίων είναι που φτωχοποίησε τους μισθωτούς τού ιδιωτικού τομέα!

Σε υλοποίηση εκείνης της συγκεκριμένης δευτερομνημονιακής διάταξης, μειώθηκε ο κατώτατος μισθός τού ιδιωτικού τομέα σε 586,8 ευρώ για τους εργατοϋπαλλήλους άνω των 25 ετών και σε 510,95 ευρώ για τους κάτω των 25 ετών. Με την ίδια διάταξη καταργήθηκαν όλα τα επιδόματα και οι προσαυξήσεις.

Σήμερα, η πλαστή εικόνα του «οικονομικού θαύματος Μητσοτάκη» αποδομείται βήμα προς βήμα από μια εκ των εφημερίδων με την ισχυρότερη επιρροή στον κόσμο, ειδικά σε θέματα οικονομίας, τους «Financial Times».

Το «δόγμα φτωχοποίησης και βουλγαροποίησης» εφαρμόζεται κατά γράμμα από την ελληνική κυβέρνηση. 

Δείτε επίσης:

 ========================

Ο πρώην επικεφαλής της διεθνούς ένωσης τραπεζών, Τσαρλς Νταλάρα, έγραψε ένα βιβλίο που θα ήταν αρκετό να οδηγήσει το περιβόητο δίδυμο, Παπανδρέου και Σαμαρά στο Ειδικό δικαστήριο με την κατηγορία της προδοσίας.

Ο τρόπος με τον οποίο το συγκεκριμένο κοράκι αποθεώνει το PSI, θα αρκούσε για την σύνταξη ενός βαρύτατου κατηγορητηρίου, σε συνδυασμό με την οδυνηρή εμπειρία και τις ολέθριες συνέπειες που ζούμε ακόμα και σήμερα, το 2024.

Ο Νταλάρα είναι ξεκάθαρος. Το PSI, έσωσε τις τράπεζες, την Ευρωζώνη και την Ιταλία! Όχι φυσικά την Ελλάδα, πράγμα που φυσικά σήμερα είναι γνωστό, αλλά η ομολογία του διεθνούς τραπεζίτη, τεκμηριώνει με «σφραγίδα».

Η οικονομική δολιοφθορά λοιπόν κατά της Ελλάδας, ήταν συντονισμένη, με δόλο και αποσκοπούσε στο να καταστραφεί ολοκληρωτικά η ελληνική οικονομία, η κοινωνία και το Δημόσιο, για να μην επεκταθεί η κρίση στην Ιταλία και στις τράπεζες.

Οι Έλληνες φορολογούμενοι, αναγκάστηκα να ανακεφαλαιοποιήσουν τις τράπεζες με δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ.

Τα ασφαλιστικά ταμεία και τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, υπέστησαν ένα πρωτοφανές πλιάτσικο, το οποίο δεν έχει προηγούμενο σε καμιά χώρα, στην σύγχρονη ιστορία.

Χιλιάδες Έλληνες μικροομολογιούχοι, δηλαδή η εντιμότερή μορφή επενδυτή, έχασαν τις περιουσίες τους.

Οι συνέπειες είναι οδυνηρές ακόμα και σήμερα. Σε όλα τα επίπεδα. Η κοινωνία μαραζώνει με την Ελλάδα αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη μείωση πληθυσμού στην νεότερη ιστορία της. Η οικονομία βρίσκεται στην απόλυτη εξαθλίωση με το δημόσιο χρέος όχι μόνο να μην έχει νιώθει, αλλά να έχει εκτοξευτεί σε επίπεδα ρεκόρ, όλων των εποχών. Η εθνική άμυνα υπέστη τεράστιο ρήγμα λόγω της έλλειψης πόρων.

Κυρίως όμως, όλο το σκυλολόι που τότε αποθέωνε το δολοφονικό PSI, σήμερα προσπαθεί να εξαφανίσει την ομολογία Νταλάρα. Όσο για την δικαιοσύνη; Εσχάτως, επιδίδεται σε μπαζώματα κατά του ελληνισμού…

 =========================


 

 ============

και για να μην παριστάνετε διαρκώς τους έκπληκτους....

 ----------------

 ==============


 

είναι που μας έσωσαν!

Η άτακτη χρεοκοπία και η ελληνική βόμβα του €1 τρισ. Πηγή: Protagon.gr
Η άτακτη χρεοκοπία και η ελληνική βόμβα του €1 τρισ. Πηγή: Protagon.gr

Σχόλια