Παραγωγική ανασυγκρότηση (ή αλλιώς: το Forum της Καστοριάς, απαντά στο Forum των Δελφών)

Blogger:  Από το Forum των Δελφών, ακόμα μια φορά από επίσημα χείλη, ότι το όποιο παραγωγικό μοντέλο της χώρας ...μπάζει. (Βλέπετε η πραγματικότητα είναι ξεροκέφαλη και δεν σκαμπάζει από πανηγυρισμούς του τύπου: "οι αγορές μας εμπιστεύονται, αφού μας δανείζουν!", "οι οίκοι αξιολόγησης μας βλέπουν με καλό μάτι.." και άλλα αντίστοιχα της εποχής Σημίτη: "Η οικονομία είναι πανίσχυρη και αυτό το δείχνει η πορεία του χρηματιστηρίου!"... (Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην ΕΣΤΙΑ - 14/4/2024, κάντε Click στην εικόνα για να είναι αναγνώσιμη) 

Τι απαντήσεις σε όλα, μα σε όλα, όσο κι' αν φαίνεται περίεργο δίνει ένας επαγγελματίας αγροτοκτηνοτρόφος με την παρέμβασή του στο Forum της  Καστοριάς.
την Απριλίου 15, 2024
Μετά την ανάγνωση (και άκουσμα) των δυο θέσεων που ακούστηκαν στα δυο Fora, το συμπέρασμα είναι προφανές. Αν τίποτα δεν πάει καλά σ' αυτή τη χώρα είναι γιατί το Forum της Καστοριάς ποτέ δεν συνάντησε, δεν λήφθηκε υπ' όψιν από το Forum των Δελφών. Οι φωνές στο  Forum των Δελφών, λένε τα ίδια 30  χρόνια τώρα, μας νανουρίζουν μέχρι τον οριστικό ύπνο - θάνατο κάθε παραγωγικής μονάδας. Τότε οι πάσης φύσεως μεσάζοντες  θα κάνουν πάρτυ, ενώ οι απορρουφηχτές κοινοτικών προγραμμάτων θα ζητήσουν περαιτέρω προγράμματα που κατά κανόνα οφελούν μόνο τους ίδιους! 

Υ.Γ1. Η παρουσία του Στουρνάρα στο Forum των Δελφών μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί. Συνάμα είναι και μια απόδειξη του γεγονότος ότι η χώρα πάει από το κακό στο χειρότερο. Οι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι για την καταστροφή της χώρας, αντί να τιμωρηθούν και να εξαφανιστούν από την πολιτική ζωή και από θέσεις ευθύνης, εξακολουθούν να έχουν τον πρώτο λόγο στα πράγματα σαν να μην έγινε τίποτα, οι ίδιοι λοιπόν οι καταστροφείς  έχουν αναλάβει τη "διάσωσή" μας.... η κατάληξη γνωστή .
 Ένας άνθρωπος λοιπόν που έχει συνδέσει το όνομά του με την καταστροφή της χώρας πήγε να μιλήσει για "ανάγκη μεταρρυθμίσεων". Μα αυτό δεν κάνει χρόνια τώρα, αλλά  δεν.... Είναι σαν να  μιλάει ένας καθ' έξιν βιαστής σε συνέδριο για τα "καλά της παρθενίας",  και δεν είναι για γέλια, αλλά για κλάματα, όταν ακόμα μιλάνε τέτοιοι τύποι. https://youtu.be/vYwyu1n6MmM  
=================
Υ.Γ2. 

Ας δούμε το Forum των Δελφών ως συνέχεια ενός άλλου συνεδρίου -πλυντηρίου των ίδιων πολιτικών δυνάμεων:

Titos Christodoulou


Ειρωνεία και πολιτική
Ο είρων (πολιτικός) παρουσιάζει ένα φαινόμενο και υποκρίνεται ότι αγνοεί μια πραγματικότητα (π.χ. το μη δυνατόν της ανάπτυξης, ειδικά μετά από τα 'αναπτυξιακά' του μέτρα) ενώ το θύμα εξαπατάται από το φαινόμενο, αγνοώντας την πραγματικότητα:
ότι τα 'αναπτυξιακά μέτρα' αποφασίζονται για το φαίνεσθαι μονάχα, για να αποκρυβεί η πραγματικότητα ότι ούτε θα φέρουν αυτά το παραμικρό αποτέλεσμα, ούτε οι πολιτικοί τα εννοούν σαν τέτοια.
 ====================
 

Σχόλια