Εξ' αφορμής της βραβεύσεως του Σημίτη.

 

===================

ΠΗΓΗ

Ξανά μανά τα ίδια! Παραείναι προβλέψιμα τα ...παιδιά του Σημίτη.

Σε όλους τους συνδαιτημόνες αυτής της φιέστας που θα οργανώσουν για τον Σημίτη τους αφιερώνω το κείμενο  του Διονύση Χαριτόπουλου που γράφτηκε για τον εν λόγω κύριο:

πό τον Διονύση Χαριτόπουλο
Δύο μεγάλες περιόδους σκληρής λογοκρισίας έχει γνωρίσει μεταπολεμικά η χώρα μας.

  • Την μία επίσημη, σκαιή και βάρβαρη επί δικτατορίας. 
  • Τη δεύτερη ανεπίσημη, μουγγή και δόλια επί Σημίτη. 
Επρόκειτο κυριολεκτικά για τον άνθρωπο χωρίς κανένα χάρισμα αλλά τον τέλειο αχυράνθρωπο της οικονομικής εξουσίας...
  • Για να ληστεύουν ανεμπόδιστα τη χώρα κι αυτός να κάνει πως δεν ξέρει. (Και το ίδιο κάνει ακόμα.) Στο ανθρωπάκι είχαν φορέσει μια αστραφτερή μηντιακή πανοπλία. Και ήταν επιτακτική ανάγκη να μη φανεί ότι αποκάτω δεν υπάρχει τίποτα. 
Την κατασκευή της εικόνας του είχαν αναλάβει εργολαβικά τα μεγάλα ΜΜΕ. Ήταν «ο σοβαρός», «ο εκσυγχρονιστής», «ο καταλληλότερος», «ο καλύτερος πρωθυπουργός που είχαμε». Και βέβαια, «ο πρωθυπουργός που μας έβαλε στην ΟΝΕ».
  • Με απάτη που πληρώνουμε εφτά χρόνια τώρα, γιατί κάποιους ισχυρούς τους συνέφερε να μπούμε κι ας καταστραφούμε οι υπόλοιποι. Δεν επιτρεπόταν ο παραμικρός αντίλογος.
  • Όποιος διατύπωνε διαφορετική θέση εξουδετερωνόταν ποικιλοτρόπως. Αν ήταν δημοσιογράφος απολυόταν και πέρναγε στα αζήτητα. Αν ήταν πολιτικός τον διέβαλαν ή τον γελοιοποιούσαν. 
Αν ήταν συγγραφέας, σκηνοθέτης, καλλιτέχνης, έμπαινε στη μαύρη λίστα. Το όνομα και το έργο του αποκλείονταν από τα κρατικά κανάλια, τα μεγάλα ιδιωτικά και βέβαια τις μεγάλες εφημερίδες.
  • Στο ανθρωπάκι είχαν φορέσει μια αστραφτερή μηντιακή πανοπλία. Και ήταν επιτακτική ανάγκη να μη φανεί ότι αποκάτω δεν υπάρχει τίποτα.  
Κυνηγήθηκαν αρκετοί δημοσιογράφοι και μεταξύ αυτών απολύθηκε από το «Έθνος» που δούλευε χρόνια ο Βασίλης Ραφαηλίδης. Αυτός πήρε ανάποδες και έκανε μήνυση στον πανίσχυρο πρώην εργοδότη του. Οι αιτιάσεις του ήταν δικονομικά σωστές αλλά δεν ήταν δυνατόν να υπάρξουν απτές αποδείξεις. Κατά τον δικηγόρο του χρειαζόταν κάποιους μάρτυρες, κάπως γνωστούς, να καταθέσουν υπέρ του. Ο Βασίλης παρά την εικόνα καυγατζή που εξέπεμπε ήταν ένας πολύ ευγενικός και διακριτικός άνθρωπος. Δεν θέλησε να βαρύνει κανέναν φίλο του. Ήξερε ότι θα σήμαινε τον αποκλεισμό του από τα ΜΜΕ του Σημιταριού. Δεν ζήτησε από κανέναν να πάει μάρτυρας υπέρ του στο δικαστήριο. Αλλά και κανείς δεν προσφέρθηκε. Ίσως κάποιοι να μην το έμαθαν γιατί πουθενά δεν δημοσιοποιήθηκε. Ισχύει κι αυτό. Πήγα εγώ ως μοναδικός μάρτυρας, παρά τις αντιρρήσεις του. Όχι πως υπήρχε πιθανότητα να δικαιωθεί. Αλλά τουλάχιστον εμπόδισα τον Βασίλη να δείρει μέσα στο δικαστήριο τον μάρτυρα κατηγορίας εναντίον του. Ήταν ένας δημοσιογράφος από την ίδια εφημερίδα, δηλωμένος φίλος και θαυμαστής του Βασίλη που αιφνιδίως ανέβλεψε και τον έβγαλε άχρηστο.  
Πηγή:

=======================



Blogger:  (26-11-2017)
Δεν είναι η πρώτη φορά που ενεργοποιούν το Σημίτη (προσέχτε: Ο Σημίτης είναι και ήταν πάντα όργανο μεγάλων "κόλπων" της ντόπιας ολιγαρχίας, γι' αυτό τον έχουν πάντα στο relanti μέχρι νεωτέρας...ποτέ αυτεξούσιος! 
{Προσθήκη: Ήδη ο Προβόπουλος _...ο κ. Τ+10 , το εργαλείο που ενεργοποίησε εντελώς τυχαία το σορτάρισμα των ελληνικών ομολόγων -  εμφανίζεται να συντάσσεται με τον κ. Σημίτη και να ετοιμάζονται για την (ξανα-μανα) σωτηρία της χώρας. Βλέπετε αν είσαι έξω από τη φυλακή έχεις πολλούς βαθμούς ελευθερίας, μέχρι και να καταλάβεις την διακυβέρνηση μπορείς!!!}
Η καλύτερη απάντηση για τον εν λόγω κύριο είναι εδώ:

"Ελ Σημίτης"

Επαναφορά Σημίτη επιθυμεί η #diaploki. 
"Ελ Σημίτης"  

Οι πολεμιστές του είχαν στήσει το νεκρό σώμα του Ελ Σίντ, του Καστιγιάνου ήρωα των αγώνων κατά των Μαυριτανών, πάνω στο άλογό του για να του δίνει κουράγιο και να τρομάζει τους εχθρούς τους. Ο Κώστας Σημίτης, βεβαίως, είναι βιολογικά ακμαιότατος στα 80 του χρόνια, πολιτικά ωστόσο, έχει αποστρατευτεί  εδώ και πολύ καιρό. Η απελπισία όμως στο χώρο της κεντροαριστεράς είναι τόσο μεγάλη ώστε ορισμένα δημοσιεύματα ή δημόσιες παρεμβάσεις του στρώνουν το έδαφος για την επιστροφή του σε πρωταγωνιστικό ρόλο ως εγγυητή της ενότητας του χώρου. Aναγνωρίζουμε ότι δημοσιογράφοι και ξεπεσμένοι πολιτικοί που έφαγαν ...παντεσπάνι επί Σημίτη δεν είναι αγνώμονες και σπεύδουν να τον επαναφέρουν στον αφρό με την πρώτη ευκαιρία. 

  • Αλήθεια όμως, πιστεύουν ότι με την ανακύκλωση απαξιωμένων από την κοινωνία πολιτικών θα έρθει η αναγέννηση της Σοσιαλδημοκρατίας; Δεν τους έχουμε για τόσο αφελείς... 
(ΕΠΙΚΑΙΡΑ 27/05-02-/6/2016)

επίσης σχετικά: 

{Ο ξεχασμένος Σημίτης, που εμφανίζεται σαν φάντασμα του μεσονυκτίου, δεν είπε τίποτα για την Γαλλία και την χτιακιασμένη ευρώπη της σήμερον. Από το βήμα της Δημοκρατικής συμπαράταξης έδωσε προσφάτως μαθήματα πολιτικής συμπεριφοράς λέγοντας "Αριστερή πολιτική είναι η γλώσσα της αλήθειας" Ποιός; Ο αλχημιστής της "δημιουργικής λογιστής. Ο τελάλης  ψευδών περί "ισχυρής οικονομίας" και Χρηματιστηρίου. Ο άρχων της διαπλοκής. Ο υπερεκτιμημένος λογιστής. Ο ολίγιστος Κ. Σημίτης.
Γιάννης Τριάντης ΕΠΙΚΑΙΡΑ: 20/5-26/5/16
Blogger: 
Εύστοχα και τα δυο σχόλια για τον Σημίτη και τους περί αυτόν. Μόνο μια υποσημείωση: Δεν υπάρχει καμιά κεντροαριστερά ούτε σοσιαλδημοκρατία που κάποιοι θέλουν να υπηρετήσουν, υπάρχουν μόνο: Το πάθος για την εξουσία (πλούτο) και ομάδες - συμμορίες που  συνωθούνται γύρω από τον "ηγέτη". (Αυτόν που θα τους οδηγήσει στα πράσινα λιβάδια της εξουσίας στα οποία θα ...σιτίζονται ακόπως και θα εξασφαλίσουν τέκνα και συγγενείς...) Βέβαια για να πούμε του στραβού το δίκιο η "σχιζοφρενική" συμπεριφορά του νεοΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κάνει πολλές ..επαναφορές παράδεισο!

------------
Υ.Γ. Χθες στην ΕΡΤ1 έπιασε το μάτι μου στο πανελ ένα φίλο του Κωστόπουλου και του ...Λαλιώτη  - θυμάστε το άλλον πουλεν του Λαμπράκη, τον Πέτρο. 
Κάτι σε εμπροσθοφυλακή του επερχόμενου Σημίτη.
Ούτε κάν πρωτότυπες ...λακίες δεν μπορεί να πει! Αποσύρατέ τον! Μυρίζει ανυπόφορα μούχλα, ότι και να κάνετε - τόσα χρόνια στη σαλαμούρα - δεν φεύγει η μυρουδιά του σημιτιστανισμού... 
=============

Προσοχή! Επανεμφάνιση του Σημίτη!

Βέβαια μπορεί κανείς να απαντήσει με έναν άλλο τρόπο στην επανεκκίνη* του Σημίτη χωρίς να θεωρηθεί ότι δεν είναι ουσιαστικός!

===============

Σχόλια