Τα περίεργα αμερικανικά παιχνίδια με «μοχλό» την Ελλάδα και η «ταύτιση»Μητσοτάκη-Σημίτη

Μεγάλη αναταραχή έχει προκαλέσει στην Αθήνα η διελκυστίνδα στους κόλπους του ΝΑΤΟ, όπου ικανοποιείται η Αγκυρα, η οποία έχει ζητήσει να ονομάζονται τα στενά των Δαρδανελίων «Τουρκικά στενά», καθώς και να εξαιρεθεί η ονομασία της Κυπριακής Δημοκρατίας από τους σχεδιασμούς του Οργανισμού. Πρόκειται για νέα στρατιωτικά σχέδια αντιπαραθεσης με τη Ρωσία, εξαιτίας του Ουκρανικού, τα οποία, εκτός των άλλων αφορούν το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Στο μεταξύ, ο τουρκικός φιλοκυβερνητικός Τύπος εκφράζει την ιδιαίτερη αισιοδοξία του για την επανεκκίνηση στις ελληνο-τουρκικές σχέσεις, με αφορμή την επικείμενη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, στις 11-12 Ιουλίου, με τίτλους του τύπου «Το ρολόϊ ξαναδείχνει ειρήνη στο Αιγαίο» (!). 

Η πρόσφατη Σύνοδος των υπουργών Αμυνας

Τώρα, ωστόσο, δημοσιεύματα σε μερίδα ελληνικών Μέσων Ενημέρωσης εμφανίζουν κυβερνητικούς κύκλους στην Αθήνα, καθώς και στο υπουργείο Εξωτερικών, να είναι αρκετά προβληματισμένοι ως προς αυτές τις εξελίξεις στους κόλπους του ΝΑΤΟ. Πόσο μάλλον, αφού οι ΗΠΑ φέρονται να έχουν καταθέσει πρόταση για διπλές ονομασίες των Στενών, καθώς και για προσδιορισμό της Κυπριακής Δημοκρατίας απλά με συντεταγμένες.

Τα παραπάνω προβλήματα και διαφωνίες αναδείχθηκαν πρόσφατα, στη Σύνοδο υπουργών Αμυνας (ΥΠΑΜ) του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες, στις 15 και 16 Ιουνίου 2023. Σε αυτήν, καθώς και στην Ομάδα Επαφής για την Άμυνα της Ουκρανίας (UDCG), εκ μέρους της Ελλάδας μετείχε ο υπηρεσιακός υπουργός Αμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής. Ο ίδιος, μάλιστα, συναντήθηκε και με τον νέο, μετά τις τουρκικές εκλογές, Τούρκο ομόλογό του, Γιασάρ Γκιουλέρ (Yaşar Güler).

Κόντρα Ελλάδας (και ΗΠΑ;) – Τουρκίας;

Τότε, οι ευρείας κυκλοφορίας, φιλοκυβερνητικές εφημερίδες, Turkiye και Aksam, έκαναν λόγο για «ελληνική διάταση» της αποτυχίας της Συνόδου των ΥΠΑΜ, ισχυριζόμενες ότι η ελληνική και η αμερικανική πλευρές προέβησαν σε διασπορά ψευδών ειδήσεων σχετικά με τις αιτίες της μη έγκρισης των νέων περιφερειακών σχεδίων του ΝΑΤΟ, τα οποία πρέπει να εγκριθούν στη Σύνοδο Κορυφής, στο Βίλνιους, στις 11 και 12 Ιουλίου 2023.

«Πηγές που γνωρίζουν το θέμα -έγραφαν οι τουρκικές εφημερίδες- τόνισαν ότι οι διαρροές σε ελληνικά και αμερικανικά ΜΜΕ αποσκοπούσαν να αποκρύψουν ότι η Ελλάδα ήταν εκείνη που μπλόκαρε τα σχέδια του ΝΑΤΟ, ούτως ώστε να παρουσιαστεί η Τουρκία ως αδιάλλακτη, προκειμένου να της ασκηθεί περαιτέρω πίεση για να εγκρίνει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ». Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, όπως υποστήριζαν οι εφημερίδες, «οι υπόλοιποι υπουργοί του ΝΑΤΟ δεν υποστήριξαν το αίτημα της ελληνικής αντιπροσωπείας».

Αμερικανική «πρόταση»

Τώρα, λοιπόν, όπως αναφέρει η εφημερίδα, «Καθημερινή», οι ΗΠΑ κατέθεσαν «συμβιβαστική πρόταση, η οποία περιλαμβάνει τη δυνατότητα διπλής ονομασίας των Στενών από τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ προκειμένου να υπάρξει απεμπλοκή από το αδιέξοδο που αποτρέπει αυτή τη στιγμή την ενεργοποίηση των νέων χαρτών για τα περιοχικά σχέδια (regional plans) του Βορειοατλαντικού Συμφώνου σε όλη την έκταση ευθύνης και –κυρίως– στην Ανατολική Μεσόγειο».

Και προσθέτει: «Αγκάθι» στην ολοκλήρωση των σχεδίων ήταν και η αναφορά στους χάρτες στην Κυπριακή Δημοκρατία, την οποία η Αγκυρα δεν αποδεχόταν. Σύμφωνα με πηγές της «Κ», η αμερικανική πρόταση προβλέπει διπλή ονομασία για τα Στενά και απαλοιφή των βασικών ονομασιών στους χάρτες προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να μην υπάρχει η ανάγκη αναφοράς της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά αυτή να περιγράφεται με συντεταγμένες».

Το ΝΑΤΟ θυσιάζει την Κύπρο στα πόδια της Τουρκίας! Θα μιλήσει η Ελλάδα; https://www.militaire.gr/to-nato-thysiazei-tin-kypro-sta-podia-tis-toyrkias-tha-milisei-i-ellada/

Λυμένο από το 2002;

Τι, τελικά, συμβαίνει; Εχει δίκιο η Τουρκία που κατηγορεί την Ελλάδα; Εχει η Αθήνα ξεκάθαρη θέση όσον αφορά τα Στενά (διότι, ως όλα δείχνουν, με τα της Κύπρου η κυβέρνηση μάλλον δεν ασχολείται); Εχει αλλάξει η θέση της Αθήνας; Εδωσε το υπουργείο Εξωτερικών συγκεκριμένες οδηγίες στην ελληνική αποστολή στο ΝΑΤΟ και στον υπηρεσιακό υπουργό που μετείχε στη Σύνοδο, ή όλα ήταν διαλυμμένα λόγω … εκλογών;

Να σημειωθεί πως το ίδιο θέμα, μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, έχει ανακύψει συχνά στους κόλπους του ΝΑΤΟ και στο παρελθόν. Μεταξύ των άλλων το 2002, επί κυβέρνησης Σημίτη. Τότε, η Αθήνα ανέφερε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τον όρο «Τουρκικά στενά» αρκεί να μην παραβιάζεται η Συνθήκη του Μοντρέ.

Κυβερνήσεις Μητσοτάκη – Σημίτη

Αραγε, έχει διαφοροποιηθεί, τώρα, η θέση της Ελλάδας σε σχέση με αυτήν του 2002; Η η κυβέρνηση Μητσοτάκη, παρά τις αντιρρήσεις της ελληνικής αντιπροσωπείας στο ΝΑΤΟ, τελικώς θα υϊοθετήσει και εκείνη τις θέσεις της κυβέρνησης Σημίτη;

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με δημοσιεύματα που μπορεί να βρει ο οποιοσδήποτε στο Διαδίκτυο, τον Ιούνιο του 2002 «η Αθήνα αποδέχτηκε την ονομασία «τουρκικά στενά» για τα Δαρδανέλια στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Για το θέμα προέβησαν σε διευκρινίσεις τόσο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Πάνος Μπεγλίτης, όσο και ο εκτελών χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου, Τηλέμαχος Χυτήρης.

»Ο κ.Μπεγλίτης τόνισε ότι «δεν υφίσταται κανένα ουσιαστικό πρόβλημα στο βαθμό που δεν επηρεάζονται οι διεθνείς υποχρεώσεις ενός συμβαλλόμενου μέρους όπως είναι η Τουρκία, σε σχέση με τη διεθνή συνθήκη του Μοντρέ» και σημείωσε: «Η διεθνής συνθήκη του Μοντρέ παραμένει πάντα σε ισχύ. Οι διεθνείς υποχρεώσεις της Τουρκίας παραμένουν πάντα σε ισχύ. Το πώς ονομάζονται τα στενά στη βάση της γεωγραφικής τους ονομασίας, αυτό είναι ένα θέμα που αφορά το κράτος, είναι άσκηση ενός κυριαρχικού δικαιώματος και σε καμία περίπτωση δεν αλλοιώνει την ουσία, το περιεχόμενο και τις υποχρεώσεις που εμπεριέχονται στη διεθνή συνθήκη του Μοντρέ».

»Παράλληλα, ο κ.Μπεγλίτης διευκρίνισε ότι «το θέμα στο ΝΑΤΟ δεν έχει οριστικοποιηθεί» και πως πρόκειται για ad hoc ρυθμίσεις. «Για τις ανάγκες στρατιωτικών ασκήσεων και επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή βρίσκονται φόρμουλες ονομασίας σε ad hoc βάση» επισήμανε, προσθέτοντας ότι «και στη βάση αυτή βεβαίως προχώρησε και η Ελλάδα στις συζητήσεις μέσα στο ΝΑΤΟ.

»Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Τύπου, Τηλέμαχος Χυτήρης, σημείωσε: «΄Εχει σημασία η ουσία της Συνθήκης του Μοντρέ να μην παραβιάζεται από κανέναν. Κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί. ΄Οσον αφορά τη γεωγραφική ονοματολογία, η οποία αλλάζει κατά καιρούς (είναι τέσσερις-πέντε ονοματολογίες, οι οποίες έχουν χρησιμοποιηθεί μέχρι τώρα, «Στενά», «Στενά Ινσταμπούλ», «Στενά του Βοσπόρου», «Τουρκικά Στενά») δεν έχει καμία σημασία. Είναι γεωγραφικός όρος. Μπορεί, ασφαλώς η Τουρκία, το γεωγραφικό χώρο να τον ονομάζει όπως η ίδια θέλει» και τόνισε: «Δεν έχει υπάρξει καμία αναθεώρηση της Συνθήκης του Μοντρέ».

Τουρκικοί ισχυρισμοί

Λίγο μετά τη Σύνοδο των ΥΠΑΜ του ΝΑΤΟ, ο τουρκικός Τύπος εμφανίστηκε επικριτικός έναντι της Ελλάδας. Χαρακτηριστικός ήταν ο κεντρικός, πρωτοσέλιδος τίτλο της Aksam: «Ξανά … δυσπεψία για την Τουρκία».

Κατά τους ισχυρισμούς της εφημερίδας, «καμία απόφαση δεν ελήφθη στη Σύνοδο των ΥΠΑΜ του ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα, με fake news, επέρριψε την ευθύνη στην Τουρκία. Ομως, τα θέματα της ένταξης της Σουηδίας και οι γεωγραφικοί προσδιορισμοί για την Κύπρο ναι μεν είναι προβλήματα, αλλά δεν είναι καινούργια. Ούτε αποτέλεσαν εμπόδιο.

»Εμπόδιο προέκυψε από την ένσταση της Ελλάδας για τον όρο «Τουρκικά Στενά» στο υπό έγκριση σχέδιο του ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με την ελληνική αντιπροσωπεία, θα έπρεπε να ονομάζονται «Στενά των Δαρδανελίων (Canakkale) και της Κωνσταντινούπολης (Istanbul)»!

»Ο υπουργός Αμυνας, Γ.Γκιουλέρ, αφού έδωσε μαθήματα γεωγραφίας, κράτους και δικαίου, είπε: «Τα “Tουρκικά Στενά” θα παραμείνουν». ‘Όμως ούτε άλλοι υπουργοί του ΝΑΤΟ υποστήριξαν την ελληνική αντιπροσωπεία.

»Μετά τη συνάντηση, ελληνικές πηγές έκαναν διαρροές στα ελληνικά ΜΜΕ και αμερικανικές στα αμερικανικά. Η Voice of America, για παράδειγμα, επικαλούμενη «διπλωματικές πηγές», ανέφερε ότι η Τουρκία δεν έδωσε την έγκρισή της στα ΝΑΤΟϊκά σχέδια «λόγω κάποιων διατυπώσεων που χρησιμοποιούνται αναφορικά με γεωγραφικές τοποθεσίες που σχετίζονται με την Κύπρο».

Σύμφωνα με την Aksam, «είναι αλήθεια ότι το Κυπριακό υπήρξε κατά καιρούς πρόβλημα εντός του ΝΑΤΟ, αλλά δεν είναι καινούργιο. Αυτά όμως λύνονται με ενδιάμεσους όρους ή αναβάλλονται. Με άλλα λόγια, ο λόγος της μη λήψης απόφασης στη Σύνοδο ΝΑΤΟ δεν ήταν κάποιες ευαισθησίες για την Κύπρο».

Κατά τον ισχυρισμό της εφημερίδας, ούτε «το έτερο θέμα, η ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και το ότι η Τουρκία δεν έχει ακόμη δώσει την έγκρισή της», ήταν το μεγαλύτερο αγκάθι. «Αυτό το θέμα από μόνο του δεν ήταν η αιτία για την έλλειψη απόφασης στη Σύνοδο», γράφει. Ισχυρισμός, βέβαια, που πρέπει να αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερη επιφυλακτικότητα, διότι πέραν πάσης βεβαιότητος είναι από τα μεγαλύτερα αγκάθια ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και την Αγκυρα. Πόσο μάλλον, αφού η Τουρκία προσδοκά κέρδη από το «σουηδικό παζάρι». Και ιδιαίτερα από τις ΗΠΑ. Πολιτικά, γεωπολιτικά και εξοπλιστικά.

Κατά τους ισχυρισμούς της Aksam, που στην προκειμένη αναμεταδίδει τη θέση της Αγκυρας, «το βασικό θέμα που προκάλεσε κρίση στη Σύνοδο ήταν ο όρος «Τουρκικά Στενά». Στα Περιφερειακά Σχέδια Ασφάλειας (σ.σ. του ΝΑΤΟ) που εκπονήθηκαν στη γραμματεία του ΝΑΤΟ μόνο η ελληνική αντιπροσωπεία είχε αντιρρήσεις για την ονομασία των Στενών των Δαρδανελίων και της Κωνσταντινούπολης ως «Τουρκικά Στενά».

Ωστόσο, ο Γιασάρ Γκιουλέρ εξήγησε ότι και τα δύο στενά βρίσκονται εντός των συνόρων της Τουρκίας, είναι υπό την κυριαρχία της, ανήκουν στην Τουρκία, ότι αυτή η κατάσταση είναι γνωστή και αποδεκτή στο διεθνές Δίκαιο και ότι όλοι οι διεθνείς θεσμοί, ιδιαίτερα το ΝΑΤΟ, και τα κράτη μέλη του ΟΗΕ έχουν αναγνωρίσει ξεκάθαρα αυτήν την κυριαρχία.

Στη συνέχεια επεσήμανε ότι «η ένσταση της Ελλάδας είναι προσπάθεια παραβίασης της κυριαρχίας της Τουρκίας» και επανέλαβε ηχηρά ότι «ο όρος Τουρκικά Στενά δεν μπορεί να αλλάξει».

«Το ρολόϊ ξαναδείχνει ειρήνη στο Αιγαίο»

Τις τελευταίες ημέρες, ο τουρκικός Τύπος αναφέρεται με θετικές διαθέσεις στην επικείμενη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν. Ενδεικτικά, η φιλοκυβερνητική εφημερίδα, Milliyet, έχει τίτλο: «Το ρολόϊ ξαναδείχνει ειρήνη στο Αιγαίο» (!).

Στην περίπτωση που εξελιχθεί θετικά η συνάντηση, γράφει η εφημερίδα, ενδέχεται τους επόμενους μήνες να γίνουν και άλλες συναντήσεις μεταξύ των δύο χωρών. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται να συνεδριάσει εκ νέου το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, στα τέλη του καλοκαιριού ή το φθινόπωρο.

Μορατόριουμ ασκήσεων

Ως θετικό στοιχείο αξιολογεί το μορατόριουμ ασκήσεων. «Η Ελλάδα κάθε χρόνο κατά τους μήνες Μάϊου-Ιούνιου πραγματοποίει διακλαδικές ασκήσεις, καλύπτοντας όλο το Αιγαίο. Ωστόσο φέτος πραγματοποίησε δραστηριότητες μικρότερης κλίμακας.

To σκάφος Anadolu, ήταν προγραμματισμένο να μετάσχει στην άσκηση «Θαλασσόλυκος» («DenizKurudu») στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο στο διάστημα 1 – 9 Ιουνίου. Στην άσκηση θα μετείχαν 107 πολεμικά πλοία, εκατοντάδες πολεμικά αεροσκάφη, ελικόπτερα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, και 18.000 άτομα. Ωστόσο μετά το θετικό κλίμα που δημιουργήθηκε και ως κίνηση καλής θελήσεως μεταξύ των δυο χωρών, αυτή η τεράστια άσκηση ματαιώθηκε».

Σταδιακά ανοίγει διάλογος

Αναφερόμενη στο πρόσφατο παρελθόν, η εφημερίδα γράφει ότι «η συνάντηση χωρίς γραβάτες Ερντογάν – Μητσοτάκη, στις 13 Μαρτίου 2022, στο Κιόσκι του Βαχντετίν, στην Κωνσταντινούπολη, ήταν πολύ σύντομη. Ο Μητσοτάκης τότε είχε δηλώσει: «Είχαμε μια θετική και ειλικρινή συνάντηση με τον Ερντογάν. Συμφωνήσαμε ότι είναι πιο σημαντικό να επικεντρωνόμαστε στα θέματα που μας ενώνουν παρά στα θέματα που μας χωρίζουν».

Ο λόγος που κόπηκαν οι δεσμοί ήταν ότι, αμέσως μετά από αυτές τις δηλώσεις, ο Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, εμφάνισε την Τουρκία ως επιθετική χώρα. Αυτός ήταν ο λόγος που έκανε τον Ερντογάν να πει «Μητσοτάκης γιοκ», δηλαδή «Δεν υπάρχει πια για εμένα ο Μητσοτάκης. Δεν θα συμφωνούσα ποτέ να κάνω μια συνάντηση μαζί του».

Ωστόσο με το θετικό κλίμα που δημιουργήθηκε μετά τον σεισμό και αφού ο Μητσοτάκης ανέφερε ότι ήθελε να ξανασυναντηθούν, η ένταση μεταξύ των δύο αρχηγών μειώθηκε».

===================

Blogger:

...μόνο περίεργη δεν είναι η «ταύτιση»Μητσοτάκη-Σημίτη. Είναι απολήξεις  (πες το κατασκευές) των ίδιων κύκλων συμφερόντων. Διαβάστε με δικιά σας ευθύνη...

 --------------

 ---------------------------

 -------------------------------

Blogger: 
Είχα μια ελπίδα ότι δεν θα μας απασχολήσει στο μέλλον ο Σημίτης - ως χούφταλο τα συμφέροντα κάποια στιγμή θα τον απέσειραν, αλλά φαίνεται ότι τον κρατάνε στη ζωή με νύχια και δόντια (τόση επένδυση κάνανε στην πάρτη του..). Για τον ανωτέρω άνθρωπα που δεν λέει να το βουλώσει, μερικές από τις εγγραφές για την πάρτη του.

Το μνημόνιο δεν ήταν μονόδρομος (Ωρέ τις μας λές!!)

"Το μνημόνιο δεν ήταν μονόδρομος!" Και γιατί μεγάλε δεν βγήκες να το πεις τότε και σου πήρε επτά τόσα χρόνια να το καταλάβεις. Άρα έχουμε ελπίδα να πεις κάποτε, μετά από διακόσια χρόνια. "Το Ελληνικό Χρηματιστήριο το 1999 στην Ελλάδα ήταν μια τεράστια απάτη ...." Μέχρι τότε ας θυμηθούμε τα έργα και τις ημέρες του  Σημίτη.

    1. (Προσοχή!!)Επανεμφάνιση του ...Σημίτη.1

    2. Προσοχή! Επανεμφάνιση του Σημίτη! 2

       *Οι ολιγάρχες προσδίδουν μια κάποια γυαλάδα αξιοπιστίας στον θλιβερό Σημίτη που με τη σειρά του θα στηρίξει ένα  "νέο" πολιτικό εκσυχρονιστικό κόμμα - όπως λέμε επιδέξιος κώλος -  για να του προσδώσει έτσι στοιχεία ...αντιμνημονικά.. {Σανός νέας κοπής με (από) φύλλα λωτού...}

       Η αμνησία στη χώρα θερίζει. 

      Παρθένες όλοι.
      Ο Κώστας Σημίτης παραχώρησε συνέντευξη στον Χρήστο Χωμενίδη, και ρίχνει ευθύνες στον Γιώργο Παπανδρέου για την ένταξη της χώρας στο πρώτο Μνημόνιο.
      Ο Χρήστος Χωμενίδης, δεν αντέδρασε στα όσα είπε ο Κώστας Σημίτης για τον Γιώργο Παπανδρέου, αν και ο Χωμενίδης ήταν ...λογογράφος του Παπανδρέου (σ.σ. Η αμνησία στη χώρα θερίζει. Παρθένες όλοι.).
      Επίσης, ο Κώστας Σημίτης ρίχνει ευθύνες στον Κώστα Καραμανλή, στη σημερινή κυβέρνηση και σε οποιονδήποτε άλλον εκτός από τον ίδιο.
      Ο Κώστας Σημίτης θα έπρεπε να είχε οδηγηθεί -εδώ και πολλά χρόνια- στο δικαστήριο.
      Ο Κώστας Σημίτης είναι ο πρωθυπουργός που έδωσε εντολή στην Goldman Sachs να παραποιήσει τους αριθμούς και τους δημόσιους λογαριασμούς, ώστε να μπει η Ελλάδα με πλαστά στοιχεία στην ευρωζώνη.
      Αν αυτό δεν είναι απάτη, τι είναι απάτη;

      • Με την απάτη του Κώστα Σημίτη, η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη εφτά χρόνια μέσα στην ευρωζώνη.
      • Κι όμως, ο Κώστας Σημίτης χρησιμοποιεί στη συνέντευξή του τη λέξη «απάτη» για άλλους.

      Ο Κώστας Σημίτης, ο πρωθυπουργός της φούσκας του Χρηματιστηρίου, ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης που προέτρεπε τους Έλληνες να επενδύσουν στο Χρηματιστήριο, ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης που έκανε πάρτι με τα εξοπλιστικά, ο πρωθυπουργός που μοίραζε όμορφα την πίτα στους ολιγάρχες αλλά αυτοί ξεχνούσαν να κάνουν τα δημόσια έργα, ο πρωθυπουργός που δεν είχε πάρει χαμπάρι ούτε τον υπουργό του, Άκη Τσοχατζόπουλο, ο πρωθυπουργός που διαφήμιζε τον εκσυγχρονισμό αλλά διόρισε στρατιές δημοσίων υπαλλήλων που τύχαινε να είναι γραμμένοι στο ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός των Ιμίων, ο πρωθυπουργός της παράδοσης Οτσαλάν στους Τούρκους, αυτός ο μεγάλος Κώστας Σημίτης.
      Αυτός ο Κώστας Σημίτης ξεχάστηκε την επόμενη μέρα που έπαψε να είναι πρωθυπουργός.
      Υποθέτω πως τώρα που η χώρα έχει διαλυθεί εντελώς και η εθνική καταστροφή είναι μπροστά στα μάτια μας, υπάρχει η πιθανότητα να αναζητηθούν ευθύνες για αυτή την καταστροφή και κάποιοι να οδηγηθούν στο δικαστήριο.
      Ο Κώστας Σημίτης είναι πρώτος στη λίστα.
      Και το ξέρει.
      Οι άλλοτε ισχυροί φίλοι του Κώστα Σημίτη δεν είναι τόσο ισχυροί πια, ενώ τα ΜΜΕ τους πνίγηκαν στα θαλασσοδάνεια που έπαιρναν επί Κώστα Σημίτη.
      Το πρόβλημα του Σημίτη σήμερα είναι πως δεν υπάρχουν οι ισχυροί για να τον ξεπλύνουν.
      Αυτό πρέπει να τον ανησυχεί πολύ.
      Φαίνεται.
      (Κύριε Σημίτη, θα ήθελα να μου δώσετε κι εμένα μια συνέντευξη. Είμαι κι εγώ θαυμαστής σας.)
      http://pitsirikos.net 

      ============

      http://www.capital.gr/forum/thread/5913675?page=2

      διαβάστε τα σχόλια στο άρθρο-συνέντευξη-γλύψιμο στον υπερτιμημένο λογιστή που το παίζει μειξοπαρθένα τώρα στα γεράματα....(Είναι τέτοια η αποφορά φορμόλης που αποπνέει που ποτέ δεν είχε σοβαρούς ανθωπους δίπλα του για τους συμβουλεύεται. Κρίνετε από τα μπουμπούκια που τον πλαισίωναν: Τσουκάτος - ο κύριος ένα εκατομμύριο -, ο Μαντέλης: Βρήκε στο λογαριασμό του 300000 ευρώ κατατεθημένα από τη Siemens και το θεώρησε πολύ φυσικό ένας δημόσιος λειτουργός να δέχεται δώρα! (Φυσικό ήταν για τον ίδιο, στο πλαίσιο της ιδιοκτησιακής αντίλληψης του κράτους που είχε, ο βοηθός στο γραφείο στη Βουλή, βρέθηκε με πλαστους τίτλους, ... ο άνθρωπος είναι κινούμενο σκάνδαλο...) 

      ----------------

      ΣΧΟΛΙΑ...

      Αν και κάποια από αυτά που λέει τώρα και εκ των υστέρων φαντάζουν σωστά, ο ίδιος εγκλημάτησε τρελά κατά της οικονομίας.
      Να θυμηθούμε το όργιο κατασπατάλησης των δημοσίων πόρων που έκανε κι'αυτός μαζί με τους άλλους, η την δασπάθιση των κεφαλαίων των ασφαλιστικών ταμείων που παίχτηκαν σε κρατικόχαρτα στο ΧΧΑ για να δείξουν την καλη δήθεν πορεία της χώρας και τελικα πήραν του πάντες στο λαιμό τους, τις μίζες των εξοπλιστικών η τις πολλαπλάσιες δαπάνες των Ολυμιακών αγώνων στό όνομα κάθε λαμογιάς?
      Χειρίστηκε τα μεγαλύτερα ποσά ever που έπεσαν στην χώρα με αποτέλεσμα μόνο την κορύφωση της λαμογιάς για την οποία δεν άκουσε τίποτα & μας μιλάει για ανάπτυξη με δανεικά βροχή, γιατί έτσι "αναπτύσσονται" όλοι.
      Η προσπάθεια. . . . απόψυξης του λόγω πρόσφατων πολιτικών διεργασιών, είναι τουλάχιστον αξιοθρήνητη.

      Και το κυριότερο, πως έβαλε μια πλήρως ανέτοιμη χώρα στο ευρώ καθιστώντας την τον καλύτερο πελάτη της Γερμανίας του, ισοπεδώνοντας τον ανταγωνισμό της κατα 27%  "πειράζοντας" το χρέος με swap που πολλοί δεν γνωρίζουν πόσο μας κόστισε, αλλά & ακόμη δεν έχουμε πληρώσει τον τελικό λογαριασμο.
      Φυσικά δεν έδωσε σε κανέναν λογαριασμό, ούτε κάν στη βουλή ενεργώντας κρυφά και παράνομα.
      Τι ακριβώς συνέβη και το έτος 2000 εν όψη της ένταξης της χώρας στην ΟΝΕ και το περίφημο swap «Σημίτη» ;
      Επειδή το ύψος του δημόσιου χρέους στο 103,5% δεν επέτρεπε την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ η τότε κυβέρνηση θεωρώντας ως νοητό, αριθμητικό κεφάλαιο το σύνολο των υποχρεώσεων της Ελλάδος το αντάλλαξε από δολάρια σε γιεν με αντισυμβαλλόμενο την Deutsche bank και διαμεσολαβητή την Goldman sachs.
      Υπέγραψε λοιπόν μια νέα οικονομική συμφωνία 30τους διάρκειας που αριθμητική βάση είχε το ποσό του δημοσίου χρέους
      Στην συμφωνία αυτή το κράτος κέρδιζε αν έχανε το δολάριο έναντι του γιεν και έχανε με το αντίστροφο.
      Επειδή όμως ο κύριος σκοπός που υπαγόρευσε την υπογραφή της ήταν η μείωση του δημοσίου χρέους (για να εκπληρωθεί το κριτήριο ένταξης) εξέλαβε παράτυπα τις τιμές που είχε γιεν αναδρομικά ( τιμές ανά έτος 1995-2000) όπου το γιεν κινείτο ανοδικα έναντι του δολαρίου.
      Με δυο λόγια η συμφωνία υπογράφτηκε το 2001 αλλά είχε αναδρομική ισχύ 5ετιας.
      Αυτή η εξόφθαλμη παρατυπία (παρανομία) θεωρήθηκε πολιτική απόφαση.
      Έχουμε λοιπόν δυο ξεχωριστά πράγματα
      Α) Την οφειλή του εξωτερικού όπως την προβλέπουν οι αρχικές συμβάσεις και ομόλογα που δεν αλλάζει.
      Β) Την μετατροπή της οφειλής σε πλασματικό (νοητό κεφάλαιο) ποσό επί του οποίου πραγματοποιείται η ανταλλαγή swap νομισμάτων ανάμεσα στο δημόσιο και την Deutsche bank
      Με δυο λόγια το τι χρωστάς -χρωστάς θα το πληρώσεις με τον τρόπο το νόμισμα και στο χρόνο που έχεις συμφωνήσει με τους δανειστές σου.
      Το ποσό που χρωστάς στους δανειστές το εκλαμβάνεις Ως ΝΟΗΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ και επί αυτού στοιχηματίζεις (gambling) σε άλλο νόμισμα και σε νομισματική ισοτιμία FOREX αφού βέβαια υπογράψει με αντισυμβαλλόμενους την συμφωνία ανταλλαγής (swap). Που περιγράφει τους όρους του στοιχήματος..
      Με αυτήν την οικονομική αλχημεία που βαφτίστηκε πολιτική απόφαση μπήκαμε στην ΟΝΕ . Εν συνεχεία όμως η συμφωνία αυτή που είχε 30ετη διάρκεια- παρήγαγε ετησίως ζημίες λόγο της υποχώρησης του γιεν έναντι του δολαρίου και το 2009 ήταν 21δις, αυτά τα συμπεριέλαβε ο  Γεωργίου και ο  Τομσεν στο χρέος επί ΓΑΠ εκτινάσσοντας το χρέος στο 115% του ΑΕΠ και κατά συνέπεια χρεοκοπήσαμε και λογιστικά
      Ο  Τομσεν μας υποχρέωσε να τα εξοφλήσουμε ανά 5 δις ετησίως 2010-2014, χωρίς να γνωρίζουμε σε πόσες δεκάδες δις θα αναχθεί το τελικό κόστος του swap αυτού .
      Πρόσθεσαν στο χρέος της χώρας το πρόσκαιρο οικονομικό αποτέλεσμα μιας πολιτικής (παράνομης ) συμφωνίας της οποίας το πραγματικό αποτέλεσμα της θα φανεί στην λήξη της το 2030.
      Και αυτό κατά παράβαση κάθε κοινοτικού λογιστικού (ΕΛΣ 95) και τραπεζικού κανονισμού αλλά και κατά παράβαση της κοινής λογικής .
      Διότι είναι αδύνατον να προσθαφαιρείς στις υποχρεώσεις σου τα αποτελέσματα ενός στοιχήματος σου που ακόμη δεν τα γνωρίζεις.
      Για αυτό το λόγο τις ετήσιες ενδεχομένως ζημίες από τα swap οι τράπεζες και τα κράτη τις καταγράφουν στις αποσβέσεις στον ισολογισμό τους και όχι στις οφειλές.
      Επειδή όμως αυτοί που το έκαναν σκεφτηκαν και τις ενδεχόμενες ποινικές τους ευθύνες (που δειλά και αργοπορημένα άρχισαν να προσωποποιούνται) έκαναν για ξεκάρφωμα και την εξεταστική Πρωτοπαπα –Παναριτη για τα δομημένα ομόλογα η οποία κατέληξε στο εξής αμίμητο και μοναδικό σε όλη τη ευρωζώνη ότι το swap στοίχημα αποτελεί μέρος της αξίας των δανειακών συμβάσεων (ομολόγων).
      Σε καμία περίπτωση  δεν αγνοούμε τις τεράστιες αδυναμίες του δημοσίου τομέα και τις ανάγκες για ριζικές αλλαγές και εκσυγχρονισμό, τις οποίες όμως ο ίδιος αγνόησε συστηματικά σπρώχνοντας την χώρα σε ένα σκληρό μη ανταγωνιστικό νόμισμα με αδιαφανείς διαδικασίες, αποτελειώνοντας την.
      Στην ίδια κατηγορία των πονηρών πολιτικών και ο ίδιος, πού δούλεψε για άλλα συμφέροντα.
      Κατά τα άλλα, τα μνημόνια δεν ήταν μονόδρομος και τρίχες... 

      ----------------

      Από ότι κατάλαβα δεν υπήρξε ούτε το σκάνδαλο του ΧΑΑ , ούτε η  αποβιομηχάνηση με μεταφορά των επιχειρήσεων στο εξωτερικό  με δαπάνες των Ελλήνων φορολογουμένων , ούτε τα δημόσια έργα με δεκαπλάσιο κόστος από το πραγματικό , ούτε  τοποθέτηση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων στο ΧΑΑ , ούτε το αίσχος  της Ολυμπιάδας ,ούτε επέκταση τραπεζών , ΟΤΕ κλπ με έξοδα του Έλληνα φορολογούμενου  με  δημιουργία θυγατρικών που ξεπουλάμε περίπου δωρεάν , ούτε γιγάντωση των καναλαρχών και μεγαλοεργολάβων , ούτε  φοροεπιδρομή , ούτε Οτσαλάν , ούτε Ίμια, ούτε  βομβρδισμός  της Γιουγκοσλαβίας, ούτε πάρτυ της Ζήμενς και της Γερμανικής πολεμικής βιομηχανίας ( Στις αποφάσεις του συμβουλίου η υπογραφή του Σημίτη ήταν δυο αράδες πάνω από αυτή του Άκη ). Και , το μεγαλύτερο έγκλημα , η είσοδός μας στην ΟΝΕ με  τον γνωστό τρόπο ενώ οι ενάρετοι Γερμανοί ( που οι κακέςγλώσσες λένε πως αν εφαρμόζονταν    κατά γράμμα τα κριτήρια ούτε και αυτοί ,αλλά ούτε και κανένας άλλος θα έπρεπε να μπουν στην ΟΝΕ ) κοιτούσαν από την άλλη μεριά γιατί εκείνη την στιγμή τους βόλευε να μην ξέρουν τίποτα .
       Εγκληματίας αμετανόητος .

    3. onlinedrstrangelove1
    4. 8 ψήφοι
ο τζοχατζόπουλος και η παρέα του μάζευε τα εκατομμύρια με τα τσουβάλια και ο Σημίτης δεν γνώριζε τίποτα.
και μόνο η προσπάθεια  αγιοποίησής του λέει πολλά για την περίπτωση που το παλιό πολιτικό σύστημα ξαναέρθει στα ΄πράγματα. . .
 δεν θ αφήσουν λέπι αυτή τη φορά. . . . . .
================================
 Ο κύριος «ευχαριστούμε τις ΗΠΑ» μίλησε…
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ Πολιτικη 14 Δεκεμβρίου 2019

    facebook.com/theodoropan
    theodoropoulos@imerodromos.gr


Από τον σημερινό κουρνιαχτό για την …υπεράσπιση του δρόμου του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για τα Ελληνοτουρκικά στη βάση της απόφασης του Ελσίνκι και των «λογικών φωνών» της εκχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων στα πλαίσια ενός «συμβιβασμού», δεν θα μπορούσε να λείψει ο Κώστας Σημίτης.

  • Ο πρωθυπουργός που υπέγραψε συμφωνίες που αναγνωρίζουν «νόμιμα και ζωτικά συμφέροντα» της Τουρκίας στο Αιγαίο και «εκκρεμείς συνοριακές διαφορές» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, πέρα της διευθέτησης της υφαλοκρηπίδας, βγήκε από το πολιτικό «λαγούμι» του και σε μια περίοδο όξυνσης της επιθετικότητας της Άγκυρας, έσπευσε να πάρει θέση.

Με άρθρο του στα «ΝΕΑ» ο Κώστας Σημίτης εξαπολύει επίθεση εναντίον του Κώστα Καραμανλή κάνοντας λόγο για «χαμένες ευκαιρίες» και επικρίνοντας τη στάση που κράτησε στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών το 2004 για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να καταλογίζει τελικά στον τότε πρωθυπουργό τη σημερινή προκλητική συμπεριφορά Ερντογάν. Η παρέμβαση Σημίτη δεν έγκειται φυσικά στην πρεμούρα του να καταγγείλει τον πολιτικό αντίπαλο του – παρότι επιχειρεί να την εμφανίσει ως τέτοια – αλλά στην καλλιέργεια λογικών «συμβιβασμού» με την Τουρκία που θα στρώσουν το έδαφος για μια προσφυγή στη Χάγη με προκαθορισμένους όμως όρους για τα κυριαρχικά συμφέροντα της χώρας, όπως εδώ και δεκαετίες απαιτούν τα ευρωατλαντικά ιμπεριαλιστικά κέντρα.

Ο Σημίτης που με υπογραφές του ανήγαγε τις προκλητικές τουρκικές διεκδικήσεις σε «ελληνοτουρκικές διαφορές» (!!!) μέσω της επίθεσης του στον Κ. Καραμανλή (ο οποίος φυσικά ουδέποτε αμφισβήτησε τις ευρωατλαντικές υποδείξεις), θέλει να επαναφέρει στο προσκήνιο τις λογικές της «συνεννόησης» όπως ο ίδιος της εφάρμοσε υπηρετώντας τα συμφέροντα της ντόπιας άρχουσας τάξης και εκτελώντας τις εντολές των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ.

   Το ίδιο είχε πράξει και πριν μερικούς μήνες με άρθρο του στην «Καθημερινή», όταν τότε μίλησε για «τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων» με την Τουρκία και είχε κινδυνολογήσει κάνοντας πρόβλεψη για «νέα Ίμια».
Τώρα με το άρθρο του στα «ΝΕΑ» έρχεται μετά την κινδυνολογία, να υπερασπιστεί την συμφωνία του Ελσίνκι ισχυριζόμενος ότι: «Αναπτύχθηκε μια δυναμική στις ελληνοτουρκικές σχέσεις (…) αποτέλεσμα της οποίας ήταν και οι αλλεπάλληλες διερευνητικές συνομιλίες για την αντιμετώπιση των υφισταμένων διαφορών (σ.σ η χρησιμοποίηση του πληθυντικού αριθμού περί «ελληνοτουρκικών διαφορών φυσικά δεν είναι τυχαία)». Αμέσως μετά  εγκαλεί τον Καραμανλή για τη «στάση του 2004», ισχυριζόμενος ότι αποτέλεσμα της «είναι οι σημερινές απειλές και οι εκβιασμοί της Τουρκίας».

  • Όλα τα παραπάνω τα αναφέρει για να καταλήξει στο «ζουμί»: «Συμπληρωματικά πρέπει να υπογραμμιστεί ότι, η προσφυγή στη Χάγη δεν αποκλείει ούτε την ανάπτυξη των πολιτικών και οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών, ούτε την πραγματοποίηση διερευνητικών συνομιλιών για την αντιμετώπιση των μεταξύ τους προβλημάτων. Είναι ένα μέσο για την ειρηνική διευθέτηση των ελληνοτουρκικών διαφορών». (blogger: Σχετικά με την Χάγη, ακούστε τι λέει ο Σ. Λυγερός. Για μια ακόμα ο "λαδοπόντικας" εμφανίζεται αδιάβαστος...)

Οι αναφορές Σημίτη σε συνδυασμό με τα περί «ειρηνικής διευθέτησης» θα μπορούσαν να ηχούσαν εύηχα στα αυτιά πολλών. Τι είδους προσφυγή στη Χάγη όμως οραματίζεται ο Κώστας Σημίτης; Προτείνει η Ελλάδα να πάει στο διεθνές δικαστήριο με βάση τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το δίκαιο της θάλασσας; Προτείνει η Ελλάδα να εμφανιστεί ενώπιον της Χάγης για τον καθορισμό της υφαλοκρηπίδας που είναι η μόνη διαφορά Ελλάδας – Τουρκίας;  Όχι. Προτείνει προσφυγή στη Χάγη στο πνεύμα όλων των συμφωνίων που έχει υπογράψει ο ίδιος, ως πρωθυπουργός της χώρας και έχουν μετατρέψει τις Τουρκικές διεκδικήσεις, με τις ευλογίες των «συμμάχων», σε ελληνοτουρκικές διαφορές.

    Αυτή την πολιτική του «ραγιαδισμού», του «αμερικανοτσολιαδισμού» της υποταγής στις πολιτικές ΕΕ και ΝΑΤΟ υπηρέτησε ο Κ. Σημίτης:
Α) Όταν στα Ίμια το 1996, και ενώ ετίθετο με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο το καθεστώς των «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο, εκστόμισε εκείνο το απίθανα υποτελές «ευχαριστούμε τις ΗΠΑ»…

Β) Όταν στη Μαδρίτη, το 1997, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, υπό το βλέμμα της αμερικανίδας ΥΠΕΞ Μ. Ολμπράιτ, υπέγραψε ως πρωθυπουργός μια συμφωνία στην οποία αναγνωρίζονται «νόμιμα και ζωτικά συμφέροντα» της Τουρκίας στο Αιγαίο!

Γ) Όταν προσυπέγραψε τη νέα δομή του ΝΑΤΟ, στα πλαίσια της οποίας γίνεται αποδεκτός ο πυρήνας των τουρκικών διεκδικήσεων, καθώς ο επιχειρησιακός έλεγχος του Αιγαίου αφαιρείται από την Ελλάδα και υπάγεται κατευθείαν στα ΝΑΤΟϊκά στρατηγεία!

Δ) Όταν στο Ελσίνκι, το 1999, υπό τη σκέπη των ευρωπαίων εταίρων, έβαλε ως πρωθυπουργός φαρδιά – πλατιά την υπογραφή του κάτω από ένα κείμενο που – κατά παρέκκλιση της θέσης ότι η μόνη διαφορά μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας είναι η διευθέτηση της υφαλοκρηπίδας – κάνει λόγο για «εκκρεμείς συνοριακές διαφορές και άλλα συναφή θέματα» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.


     Ο Σημίτης λοιπόν ήταν αυτός που το 1997 και το 1999 έβαλε την υπογραφή του και παρέδωσε κυριαρχικά δικαιώματα με τοποτηρητές τις ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ.

Ειδικότερα στο κείμενο των συμπερασμάτων του Ελσίνκι αναφέρεται σχετικά με την Τουρκία και τις υπόλοιπες υποψήφιες χώρες προς ένταξη στην ΕΕ (παράγραφος 4) σημειώνεται: Η ΕΕ «παροτρύνει τα υποψήφια κράτη να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για την επίλυση κάθε εκκρεμούς συνοριακής διαφοράς και άλλων συναφών θεμάτων». Καλεί δε «να φέρουν τη διαφορά ενώπιον του “Διεθνούς Δικαστηρίου”»!!!

  • Η ελληνική κυβέρνηση, αποδεχόμενη την υποψηφιότητα της Τουρκίας και υπογράφοντας την συγκεκριμένη παράγραφο, υπέγραψε ότι αναγνωρίζει το δικαίωμα (!) της Τουρκίας να εγείρει θέμα «συνοριακών διαφορών» με την Ελλάδα, η επίλυση μάλιστα των οποίων τίθεται υπό τη δικαιοδοσία της Χάγης!
Η σημερινή στάση της Τουρκίας, γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό ότι δεν απορρέει από τη «χαμένη ευκαιρία» της Συνόδου του 2004 όπως ισχυρίζεται ο Κ. Σημίτης. Απορρέει ακριβώς από τα όσα, τα υπογεγραμμένα από την τότε ελληνική κυβέρνηση δύο παραπάνω κείμενα της παραχωρούν ως δικαιώματα. Απορρέει από τη στάση που κράτησαν όλα τα επόμενα χρόνια οι κυβερνήσεις αυτού τόπου (μαζί και αυτή του Κ. Καραμανλή) που τις αποδέχτηκαν ως συνέχεια του κράτους τους. Απορρέει από την στάση των συμμάχων και εταίρων των ΗΠΑ και της ΕΕ, αφού με την ενεργητική συμμετοχή τους υπογράφησαν οι συγκεκριμένες συμφωνίες.

Αυτοί λοιπόν που σήμερα επιζητούν τη Χάγη ή την όποια επιδιαιτησία, αμερικανική, ΝΑΤΟική ή ευρωενωσιακή, όπως ο Κ. Σημίτης, έχουν απεμπολήσει κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Έχουν στρώσει το έδαφος ώστε μονομερείς τουρκικές διεκδικήσεις να γίνουν νομικό αντικείμενο!!! Δεν επιζητούν μια λύση που θα στηρίζεται στο διεθνές δικαίο και θα είναι προς όφελος του ελληνικού και τουρκικού λαού. Αναζητούν μια φόρμουλα για να κλείσουν άρον – άρον και νομικά αυτό που ονομάζουν «διάφορες» για να προχωρήσουν οι «μπίζνες» στο Αιγαίο και την ευρύτερη περιοχή, ώστε να αυξήσουν τα κέρδη τους οι κεφαλαιοκράτες και από τις δυο πλευρές του Αρχιπελάγους μαζί με τα ενεργειακά μονοπώλια που ετοιμάζονται να ριχτούν στο «ψητό»…
  • Η Χάγη λοιπόν, μπορεί να γίνει το μέσον και για την τυπική επιβολή προαποφασισμένων και το «μοίρασμα» του Αιγαίου στο όνομα μιας «λύσης» στη λογική του «Win – Win».

Μόνο που όλα τα παραπάνω είναι μπλεγμένα μέσα σε γενικότερους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς, ανταγωνισμούς για το μοίρασμα αγορών και σφαιρών επιρροής, οι οποίοι σε συνδυασμό με την Τουρκική επιθετικότητα του καθεστώτος Ερντογάν δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα. Για το κεφάλαιο μπορούν να φέρουν νέα κέρδη αλλά για τους λαούς και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου δεν εξαλείφουν τους κινδύνους. Το αντίθετο, τους γιγαντώνουν…

===============


Ο αχυράνθρωπος των «νταβάδων» και ο επαρμένος υμνητής των Αμερικανών βγήκε από τον ιστορικό σκουπιδοτενεκέ (που τον έχει στείλε τελεσίδικα ο ελληνικός λαός) και αυθαδιάζει: Νέες συμφορές προοιωνίζονται…
Μιλάμε για τον Κώστα Σημίτη!

Τον άνθρωπο που ευχαρίστησε, με ηχηρό δωσιλογισμό, τους Αμερικανούς (εντός Βουλής) για τα Ίμια, τον άνθρωπο που παρέδωσε τον Οτζαλάν, τον άνθρωπο που εκτελούσε τις ΕΝΤΟΛΕΣ, με ηδονική δουλικότητα, των πλανητικών ληστών και δημίων της ανθρωπότητας.


Αυτός, λοιπόν, ο πολιτικός αχυράνθρωπος που εδραίωσε τα θεμέλια των μεγάλων προδοσιών και καταστροφών της Ελλάδας, ο αχυράνθρωπος που επιτάχυνε τις διαδικασίες μετατροπής της χώρας σε ΑΠΟΙΚΙΑ της ΕΕ και του 4ου Ράιχ, βγαίνει ΞΑΦΝΙΚΑ, να ρίξει τις «οβίδες» του εναντίον του Κώστα Καραμανλή: Να χρεώσει σ’ αυτόν και τα δικά του ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ…

Διαβάστε το κατατοπιστικό ρεπορτάζ:
«Για δέστε ποιος καταγγέλλει, ο άνθρωπος των “γκρίζων” Ιμίων, ο Κ.Σημίτης!».
Εδώ:
https://iskra.gr/%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%b4%ce%ad%cf%83%cf%84%ce%b5-%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%bf%cf%82-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%ce%b3%ce%ad%ce%bb%ce%bb%ce%b5%ce%b9-%ce%bf-%ce%ac%ce%bd%ce%b8%cf%81%cf%89%cf%80%ce%bf/


Είναι πράγματι μακάβριος ιστορικός μορφασμός να βγαίνει ο Σημίτης και να εμφανίζει την αβυσσαλέα πολιτική του δειλία και την ακραία δουλική υποταγή του στις ΗΠΑ και την ΕΕ, σαν πολιτική Δικαίου και Ειρήνης…

Το ΟΝΕΙΔΟΣ της προδοτικής πολιτικής να παρουσιάζεται σαν αθώα περιστερά, να το παίζει «Κινέζος»…

Αναμφίβολα η πολιτική του παρέμβαση, παραμένει παρέμβαση ενός αχυράνθρωπου: Δηλαδή είναι διατεταγμένη και καθοδηγούμενη…

Το ρόλο του «λαγού» υποδύεται ο Σημίτης…


Σημεία και τέρατα έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια, η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε προτεκτοράτο, σε ΑΠΟΙΚΙΑ-ΑΠΟΘΗΚΗ αλλοδαπών δούλων και πολλά άλλα, ΚΑΙ ο Σημίτης δεν άρθρωσε ούτε λέξη!!!

Και ξαφνικά …θυμήθηκε τον Καραμανλή!!!

Τον θυμήθηκαν τα αφεντικά του, ακριβώς, διότι ακούγεται ή δρομολογείται η προώθησή του στην Προεδρία της Δημοκρατίας: Στην Προεδρία της Αποικίας…

Μια τέτοια εξέλιξη, ακόμα και σε ένα προτεκτοράτο, δεν τη θέλουν τα ισχυρά και υψηλά κέντρα του 4ου Ράιχ: Οι ΗΠΑ…

Αυτά τα κέντα δεν είναι μόνο εκδικητικά, αλλά και ΔΕΝ ξεχνούν…

Δεν Ξεχνούν ότι ο Καραμανλής ψέλλισε ένα Βέτο στο ζήτημα των Σκοπίων, εμμέσως πλην σαφώς διαφοροποιήθηκε στο Σχέδιο Ανάν, αλλά το κυριότερο: Έκανε ανοίγματα προς τη Ρωσία…

Μπορεί ο Καραμανλής να ΥΠΟΤΑΧΤΗΚΕ πλήρως και να αγωνίστηκε, ακόμα και για την εκλογική του συντριβή, αλλά το γεγονός ότι ΤΟΛΜΗΣΕ να «κουνηθεί», έστω και ελάχιστα, στους δικτάτορες του κόσμου, δεν του το συγχωρούν…

Οι «βολές» του Σημίτη είναι προειδοποιητικές «βολές» των Αμερικανών…

Για να ακυρώσουν κάθε σκέψη προς αυτήν την κατεύθυνση…

=================

σημίτης
Ο Κ. Καραμανλής πράγματι είναι υπόλογος για τις επιλογές του και στα οικονομικά και στα εθνικά θέματα. Ούτε καν υποψιάστηκε την επερχόμενη οικονομική κρίση και αμέριμνος οδηγούσε το σκάφος στα βράχια εν μέσω υπερπλουτισμού μιας ολιγαρχίας. Ήταν ο Κ. Καραμανλής, επίσης, που πήρε την σκυτάλη του αδιέξοδου “κατευνασμού” της Τουρκίας και της ευρωατλαντικής προσήλωσης, έχοντας κι αυτός την αυταπάτη ότι η Άγκυρα μπορεί να αλλάξει στάση μέσα από τις πιέσεις που θα υποστεί στην ευρωπαϊκή πορεία.
Πάει, όμως, πολύ και χρειάζεται απίστευτο θράσος για να βγαίνει, στο μεταίχμιο του 2020, ο Κ. Σημίτης και να γίνεται τιμητής του οποιουδήποτε τρίτου, να μη βλέπει την καμπούρα του και να επιχειρεί να μεταθέσει στην πλάτη άλλων τις εγκληματικές ευθύνες του, προκειμένου να βγει ο ίδιος λάδι.
Πάει πολύ να επιχειρεί να βγει τιμητής άλλων, ο πρωθυπουργός που είναι ο κατεξοχήν υπεύθυνος της “γκριζοποίησης” των Ιμίων και αυτός που άνοιξε στη συνέχεια την όρεξη της Άγκυρας για την “γκριζοποίηση” δεκάδων νησίδων, πράγμα που διαμόρφωσε νέα κατάσταση και άνοιξε νέο κεφάλαιο εδαφικών, πλέον, διεκδικήσεων σε βάρος της Ελλάδας.
Πάει πολύ να φορτώνει σε όποιους τρίτους ευθύνες ο πρωθυπουργός που παραλυμένος από τον φόβο του και ενθουσιασμένος με την μακάβρια κατάληξη, είπε, “ευγνώμων”, εκτός τόπου και χρόνου στη Βουλή, “ευχαριστώ τις ΗΠΑ”.
Πάει πολύ να μεταθέτει σε άλλους ευθύνες ο άνθρωπος που έκανε τη συμφωνία της Μαδρίτης, εκείνος που υποστήριξε με νύχια και δόντια το σχέδιο Ανάν για την Κύπρο που την παρέδιδε ολόκληρη στον υψηλό έλεγχο της Τουρκίας.
Πάει πολύ, επίσης, να παριστάνει την αθώα περιστερά αυτός που συνέδεσε την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε (κατά τη γνώμη μας αμφίβολης αποτελεσματικότητας…) με το ταυτόχρονο εισιτήριο της Τουρκίας για ενταξιακές διαπραγματεύσεις, χωρίς να θέτει, όπως ισχυρίζεται σήμερα, όρους και προϋποθέσεις.
Μάλιστα, όταν ο υπογράφων τότε επέμενε να τεθεί ως πρώτη προϋπόθεση για οποιαδήποτε άνοιγμα του ευρωπαϊκού δρόμου της Τουρκίας την πλήρη αποδοχή από την τελευταία του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας και την παραίτησή της από διεκδικήσεις νησίδων στο Αιγαίο, όχι μόνο δεν έβρισκα καμία ανταπόκριση αλλά και με “λοιδορούσαν” σύσσωμοι οι “ευρωπαϊστές” για την “αυθάδειά” μου και τις “εθνικιστικές” (έλεος!) εξάρσεις μου.
Ορίστε σήμερα τα χάλια μας! Και έχουμε και τον Κ. Σημίτη με την στήριξη των μίντια να βγάζει γλώσσα και από πάνω, αντί να κρύβεται! Πάντως για να βγαίνει με τέτοια αλαζονεία στην επιφάνεια ξανά ο Σημίτης, κάτι πολύ κακό ετοιμάζεται ή θα συμβεί στην χώρα μας.

Ν.Ζ
Υ.Γ: Σωστά αναγνώστες μου θυμίζουν και άλλες μείζονες εθνικά σωτήριες πράξεις του Σημίτη: την προδοτική παράδοση Οτσαλάν στην Τουρκία και την απαγόρευση στην Κύπρο να εγκαταστήσει στα εδάφη της τους πληρωμένους από την ίδια ρωσικούς πυραύλους S-300.

  ===============

ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ του Πολάκη στον Σημίτη! ΟΙ ΤΡΕΙΣ (πρώην) «εκσυγχρονιστές» του ΣΥΡΙΖΑ που έγιναν ρόμπα...

Απάντηση στον Παύλο Πολάκη δόθηκε από τους Αντώνη Λιάκο, Νίκο Μπίστη και Παναγιώτη Παναγιώτου για τις αιχμές που άφησε κατά των "εκσυγχρονιστών" στο σχόλιο του κατά του Κώστα Σημίτη.
Σε κοινή δήλωσή τους τα τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτικής Συμμαχίας, που προέρχονται από το χώρο αυτό, υπήρξαν υποστηρικτές του κ. Σημίτη και τώρα βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση,  σημειώνουν ότι: «Είναι δικαίωμα του Παύλου Πολάκη να κρίνει και να επικρίνει την διακυβέρνηση Σημίτη. Ακόμα και όταν άθελα του -όπως πιστεύουμε - η κριτική του στα εθνικά θέματα ταυτίζεται με αναχρονιστικές και εθνικιστικές προσεγγίσεις».
«Όταν, όμως, η κριτική μετατρέπεται σε προσωπικό λίβελο και εκτρέπεται σε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς βλάπτει σοβαρά την υπόθεση της ανασυγκρότησης της σύγχρονης Αριστεράς», συμπληρώνουν και προσθέτουν με νόημα ότι: «Το ύφος στην πολιτική αντιπαράθεση πρέπει να συμβαδίζει με το ήθος της Αριστεράς. Αυτή είναι απαίτηση του κόσμου που ακολουθεί τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία».

Τα «καρφιά» Πολάκη
Με ανάρτησή του στο Facebook, ο τέως αναπληρωτής υπουργός Υγείας, επιτέθηκε στον Κώστα Σημίτη, με αφορμή το άρθρο του στα «ΝΕΑ».
«Σημίτη, άει κρύψου σε καμία τρύπα που έχεις και άποψη για τα εθνικά. Με τη στάση σου "γκριζαρίστηκαν" τα Ίμια. Εσύ έδωσες τον Οτσαλάν στους Τούρκους. Εσύ έκανες "νόμο κίνησης" της ελληνικής κοινωνίας τη μίζα και το μαύρο χρήμα. Εσύ έφαγες τα λεφτά του κοσμάκη στο Χρηματιστήριο. Εσύ έστησες το πάρτι των Ολυμπιακών του 2004 με την Αγγελοπούλου. Από σένα και τον Κοσμίδη ξεκίνησε το 1997 το μεγάλο πάρτι με τη φαρμακευτική δαπάνη», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Την επίθεση του Παύλου Πολάκη στον Κώστα Σημίτη σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, με αιχμές κατά όσων πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ προσχώρησαν στον ΣΥΡΙΖΑ.
«Είναι προφανές ότι τον Κώστα Σημίτη δεν τον αγγίζουν οι χυδαιότητες Πολάκη. Μετάλλαξαν όμως όσους πήγαν στο ΣΥΡΙΖΑ για να τον αλλάξουν και άλλαξαν οι ίδιοι. Με λίγα λόγια οι κκ. Ζορμπά, Μουζέλης, Μπίστης και άλλοι, μπορούν από σήμερα να διασχίζουν απομονωμένοι, τις γέφυρες της σιωπής», σχολίασε ο Παύλος Χρηστίδης.
«Ψάχνω στα like να βρω τον Νίκο Μπίστη, την Μυρσίνη Ζορμπά …. και άλλους "εκσυγχρονιστές" συντρόφους του Παύλου. Δεν θα με ξένιζε ιδιαίτερα», σχολίασε επίσης ο Μανώλης Όθωνας, διευθυντής του γραφείου της Φώφης Γεννηματά και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

==================

«Όταν επί των ημερών σας έγιναν ΟΙ μίζες με Τσουκάτους, Τσοχατζόπουλους και λοιπούς πατρικίους της πολιτικής μας ζωής.
Όταν το Χρηματιστήριο έσκασε στα χέρια σας και πήρε μια χώρα στο λαιμό του. Όταν...
παραδώσατε ψυχρά τον Οτσαλάν στους εκτελεστές του.
Όταν η μεγαλομανία σας - ασορτί με αυτήν της Γιάννας Αγγελοπούλου - βούλιαξε τη χώρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.
Όταν έγινε το μεγάλο φαγοπότι με τα δημόσια έργα. Όταν έγινε το τρελό γλέντι με τα εξοπλιστικά προγράμματα.
Όταν διορίζατε ότι ζούσε, κολυμπούσε, ανέπνεε - με μόνο προσόν την κομματική ταυτότητα ΠΑΣΟΚ.
Όταν με τα Ίμια...
Όταν, Όταν, Όταν, Τότε δεν μιλήσατε.
Μιλάτε τώρα. Μόνο που τώρα δεν σάς ακούει κανείς. Τα λόγια σας δεν μετράνε. Ούτε εσείς. Καλές γιορτές!»
 Έλενα Ακρίτα

Σχόλια