Ενοχλήθηκαν και άρχισαν τις διαμαρτυρίες «δικαιωματιστές-ανθρωπιστές»....

Ενοχλήθηκαν και άρχισαν τις διαμαρτυρίες «δικαιωματιστές-ανθρωπιστές» για τις ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν από την εισαγγελία της Κω για εγκληματική οργάνωση και διευκόλυνση μεταναστών σε βάρος του Παναγιώτη Δημητρά διευθυντή της Μ.Κ.Ο. «Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι» και του Νορβηγού Τόμι Όλσεν ιδρυτή της οργάνωσης «Aegean Boat Report.». Στην ηλεκτρονική μορφή της ΕΦ.ΣΥΝ με άρθρο που φέρει τίτλο: «Παραπέμπονται για κακουργήματα οι υπερασπιστές της νομιμότητας» αναφέρεται ότι είναι ανήκουστο να γίνεται κάτι τέτοιο.
Ποιοι είναι οι εν λόγω κύριοι :
- Ο μεν πρώτος στον οποίο είχε δοθεί ο τίτλος «εθνικός μηνυτής» μέχρι τον Ιούλιο του 2019 είχε καταθέσει 5.000 μηνυτήριες αναφορές για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αντιρατσιστικού νόμου σε όσους διαφωνούσαν με τις απόψεις του και τους είχε κατηγορήσει ότι είναι δήθεν «ρατσιστές», «ακροδεξιοί», «εθνικιστές», «ισλαμοφοβικοί», κ.λπ.
- Ο δεύτερος είναι ο ιδρυτής της οργάνωσης Aegean Boat Report με έδρα τη Νορβηγία, η οποία αναδημοσίευε ειδήσεις της Τουρκίας, σύμφωνα με τις οποίες η χώρα μας στρατικοποιεί τα ελληνικά νησιά. Η τουρκική εφημερίδα Sabah ανέφερε : «Νορβηγική ΜΚΟ αποκάλυψε το παιχνίδι της Ελλάδας στα νησιά. Η Τουρκία έχει δίκιο: Παραβιάζεται η Λωζάνη».
Αν διαβάσει κάποιος τη δικογραφία η οποία κυκλοφορεί στο διαδίκτυο αναφέρεται ότι ότι ο οργανωτής της μεταφοράς που βρισκόταν στη βάρκα, κατόπιν εντολής του Τούρκου διακινητή στην Τουρκία, πριν από τον απόπλου από τα τουρκικά παράλια, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον προαναφερόμενο επικεφαλής της Ελληνικής ΜΚΟ και του γνωστοποίησε την ακριβή ώρα του απόπλου, το δρομολόγιο του ταξιδιού τους, καθώς και τα στοιχεία των μεταναστών. Επιπρόσθετα, προ του απόπλου, ο Τούρκος διακινητής έδωσε οδηγία-εντολή στους επιβαίνοντες στη βάρκα να τραβούν βίντεο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους με σκοπό να τα στείλουν στο «Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι» ώστε να κατηγορήσουν την Ελλάδα σε περίπτωση που δεν κατάφερναν να φτάσουν στα ελληνικά παράλια.
Σύμφωνα με τη δικογραφία οι δυο προαναφερόμενοι επικεφαλής Μ.Κ.Ο. κατηγορούνται για: «συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό να παραλαμβάνει στοιχεία πολιτών τρίτων χωρών, οι οποίοι επιχειρούν παράνομη είσοδο στην Ελλάδα, προκειμένου να διευκολύνει την παράνομη είσοδο και διαμονή αυτών, αποστέλλοντας στις αρχές τα πλήρη στοιχεία τους και το ακριβές σημείο εντοπισμού τους στη χώρα, προκειμένου οι τελευταίοι να υπαχθούν στις διαδικασίες ασύλου», ενώ οι κακουργηματικές διώξεις συνοδεύονται από την επιβαρυντική περίπτωση της τέλεσης των αδικημάτων «κατ’ επάγγελμα, καθώς από την υποδομή που έχει δημιουργήσει (δηλαδή τη λειτουργία της οργάνωσης Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι) προκύπτει πρόθεση επανειλημμένης τέλεσης της πράξης και ΠΟΡΙΣΜΟΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ».
Αν ισχύει αυτό που αποδίδεται στον Τ. Οζάλ ότι : «θα τους στείλουμε μερικά εκατομμύρια μουσουλμάνους αδελφούς μας και δεν θα χρειαστεί να κάνουμε πόλεμο με την Ελλάδα», ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.
===============
 ----------------------------------

Eπιτέλους αρχίζει να αναδεικνύεται ο ρόλος των ΜΚΟ. Είναι ένα σημείο στο οποίο έχουμε εστιάσει εδώ και χρόνια. 

Επιτέλους η δράση των ΜΚΟ και η εισβολή των λαθρομεταναστών πρέπει να αντιμετωπισθεί. Πρόκειται για υβριδικό πόλεμο που αδυνάτισε και συνεχίζει να αποδυναμώνει τη χώρα.

Τι θα κάνουν και τι θα πουν όλοι αυτοί η κατ' επάγγελμα "ψυχοπονιάρηδες" προοδευτικάτζες τώρα που αποκαλύπτεται η δράση των ΜΚΟ που τόσο προστάτευσαν;

...για να πάμε τελικά στη ρίζα του κακού που κανείς δεν κουβεντιάζει δημόσια (μπας και δυσαρεστήσει τον Σόρος...)

....και φυσικά πίσω από την ...αθρόα μετανάστευση, ένα άλλα σχέδιο κοινωνικής μηχανικής σε εξέλιξη....

 ...αν η Κυβέρνηση δεν ξεδοντιάσει τις ΜΚΟ και δεν αντιμετωπίσει στα σοβαρά την λαθρομετανάστευση θα έχει την τύχη του ΣΥΡΙΖΑ που μετά την συμφωνία των Πρεσπών, απλά προσπαθεί δια της ανυπαρξία του να σταματήσει την  εξαφάνισή του, αφού η ανυποληψία του δεν ξεχνιέται.

 =============================

Η Διεθνής Αμνηστία εκφράζει την ιδιαίτερη ανησυχία της για την ποινική δίωξη του υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Παναγιώτη Δημητρά, εκπροσώπου της οργάνωσης Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι.

«Η οργάνωση ανησυχεί βαθύτατα για το γεγονός ότι ο Παναγιώτης Δημητράς γίνεται στόχος ποινικοποίησης επειδή πραγματοποιεί το νόμιμο έργο του, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την ανάδειξη των δικαιωμάτων των προσφυγισσών και προσφύγων και των μεταναστριών και μεταναστών. Αντιμετωπίζει τον κίνδυνο απαγόρευσης της εργασίας του στο Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι και κατ' οίκον περιορισμό. Οι υπερασπιστές και υπερασπίστριες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν πρέπει να ποινικοποιούνται και να στοχοποιούνται για το νόμιμο έργο τους στα ανθρώπινα δικαιώματα. Όταν οι δράσεις για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων περιορίζονται, παρεμποδίζονται, τιμωρούνται ή καταστέλλονται αδικαιολόγητα, τα κράτη δεν συμμορφώνονται με τις διεθνείς υποχρεώσεις τους στα ανθρώπινα δικαιώματα. Τον περασμένο Ιούνιο, η Μαίρη Λώλορ [σσ. Ειδική Εισηγήτρια του ΟΗΕ για τους Υπερασιπστές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων] ιπροειδοποίησε για την "ασφυκτική επίδραση" που έχει η μεταναστευτική πολιτική της Ελλάδας στις υπερασπίστριες και στους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», σημειώνει η Διεθνής Αμνηστία σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Άλλες 21 οργανώσεις συνυπογράφουν την ανακοίνωση της Καμπάνιας για το Ασυλο, που κάνει λόγο για απόπειρα φίμωσης του Π. Δημητρά (ΑΡΣΙΣ, Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, Ελληνικό Δίκτυο για το Δικαίωμα στη Στέγη & την Κατοικία, ΕΠΣΕ, ΕλΕΔΑ, ΕΣΠ, Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών , Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων, Θετική Φωνή, Κίνηση Εθελοντών SCI-Hellas, Κόσμος Χωρίς Πολέμους και Βία, Ομάδα Δικηγόρων για τα Δικαιώματα Προσφύγων και Μεταναστών , Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, Μωβ, Υποστήριξη Προσφύγων στο Αιγαίο, Equal Rights Beyond Borders, HIAS, Fenix, Legal Centre Lesvos, Refugee Biriyani and Bananas , Refugee Legal Support – έχουν προστεθεί 7 οργανώσεις στον αρχικό κατάλογο των 14 οργανώσεων που υπέγραφαν).

Σε προηγούμενη ανακοίνωση, η Καμπάνια για το Ασυλο κάνει λόγο για κυνήγι μαγισσών κατά των υπερασπιστών των δικαιωμάτων.

Ο κ. Δημητράς κατηγορείται ότι συγκέντρωνε στοιχεία προσφύγων που έρχονταν στην Ελλάδα και ενημέρωνε τις ελληνικές αρχές, προκειμένου να ενταχθούν οι πρόσφυγες στη διαδικασία ασύλου, όπως προβλέπει ο νόμος, και να μην επαναπροωθηθούν παράνομα στα κρυφά από τις ελληνικές αρχές. Γι' αυτή του τη δραστηριότητα η Εισαγγελία της Κω του άσκησε δίωξη, με βάση δικογραφία του Λιμενικού του νησιού, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που είχε σκοπό να διευκολύνει την παράνομη είσοδο και διαμονή προσφύγων,

Πιο εξωφρενικό ακόμη είναι ότι, μετά την απολογία του, η Εισαγγελέας και η Ανακρίτρια της Κω πρότειναν από κοινού να του απαγορευτεί η ενασχόληση με την οργάνωση που ίδρυσε πριν από 30 χρόνια και την οποία διευθύνει, ενώ επιπλέον η Εισαγγελέας πρότεινε κατ' οίκον περιορισμό με δυνατότηα εξόδου για ιατρικές επισκέψεις και η Ανακρίτρια απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα κάθε 15 μέρες και εγγύηση 10.000 ευρώ. Εξαιτίας της διαφωνίας Εισαγγελέα και Ανακρίτριας η απόφαση παραπέμφθηκε στο Δικαστικό Συμβούλιο.

Σχόλια