Συγκλίνουσα αμφισβήτηση ελληνικής κυριαρχίας από Τουρκία και Δυτικούς


Κώστας Γρίβας
Η πρωτοφανής για τη μεταπολεμική Ευρώπη αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας ενός κράτους μέλους της ΕΕ από ένα ημιεπίσημο όργανο ενός άλλους κράτους μέλους (της Φινλανδίας) που έφερε στην δημοσιότητα σχετικό άρθρο στο SLpress, όπως και προηγηθέντα δυτικά δημοσιεύματα, καθιστά πλέον ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα δέχεται πολλαπλή και πολυδιάστατη υβριδική επίθεση στρατηγικού χαρακτήρα, η οποία αποσκοπεί στον γεωπολιτικό της ακρωτηριασμό. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Με άλλα λόγια, βρισκόμαστε ήδη σε έναν περιορισμένης έντασης αλλά στρατηγικών στοχοθετήσεων παρατεταμένο πόλεμο (protracted limited war), με τον τρόπο που τον περιέγραφε ο Μάο Τσε Τουνγκ, που περιλαμβάνει, μεταξύ των άλλων, στρατιωτική βία ή απειλή άσκησης στρατιωτικής βίας, ψυχολογικό πόλεμο και έμπρακτη αμφισβήτηση της υπόστασης της χώρας, τόσο στο νομικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο αντιλήψεων της διεθνούς κοινής γνώμης.
Και ο πόλεμος αυτός έχει εξαπολυθεί στην Ελλάδα από πολλές κατευθύνσεις και πολλαπλούς δρώντες. Ο σημαντικότερος, φυσικά, αλλά όχι ο μόνος, είναι η Τουρκία. Δηλωμένος στόχος της Τουρκίας είναι να προεκτείνει τον εαυτό της προς το Αιγαίο δια της γεωπολιτικής επιχωμάτωσης της "Γαλάζιας Πατρίδας" και συνακόλουθα οφείλει να αδρανοποιήσει την ελληνική εθνική κυριαρχία στα ελληνικά νησιά. Και επειδή αυτό δεν μπορεί να το πράξει με στρατιωτική εισβολή έχει επιλέξει τον συνδυασμό της "ήπιας" εφαρμογής της στρατιωτικής ισχύος με τη μαζική εισβολή που συνιστούν οι μεταναστευτικές ροές.

Πολεμικές ενέργειες ψυχρού χαρακτήρα

Στη πρώτη κατηγορία εντάσσονται, μεταξύ των άλλων, οι διαρκείς υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών πάνω από ελληνικά νησιά, που σηματοδοτούν μια κρίσιμη ποιοτική αναβάθμιση στην στρατιωτική δράση της Τουρκίας εναντίον της χώρας μας. Οι ενέργειες αυτές δεν συνιστούν απλές «προκλήσεις». Είναι έμπρακτη, δια των όπλων, αμφισβήτηση της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας.
Είναι πολεμικές ενέργειες ψυχρού χαρακτήρα, η συνεχής επανάληψη και παγιοποίηση των οποίων απειλεί να επιφέρει σε βάθος χρόνου τα ίδια αποτελέσματα με μια στρατιωτική εισβολή. Εν παραλλήλω, έχουμε τα κατευθυνόμενα «μεταναστευτικά» κύματα, τα οποία αλλάζουν την ανθρωπογεωγραφία των νησιών του Αιγαίου και συνθέτουν μια δυνάμει νέα γεωπολιτική πραγματικότητα.
Και η πραγματικότητα αυτή επιχειρείται να αποκτήσει και πιο απτή υπόσταση με ενέργειες όπως αυτή των Φινλανδών, οι οποίοι στην ουσία υποστηρίζουν ότι οι νόμιμοι πλέον κάτοικοι των ελληνικών νησιών είναι οι «μετανάστες» και η Ελλάδα είναι απλώς το κράτος που, κατ’ όνομα και μόνον έχει την κυριαρχία σε αυτά (titular state), ενώ η προσπάθεια των ελληνικών αρχών να αναχαιτίσει τις ροές συνιστά «εθνοκάθαρση».
Και για να μην νομίζουμε ότι αυτό είναι ένα μεμονωμένο φαινόμενο, με πιο συγκεκαλυμμένο τρόπο, περίπου τα ίδια είχε πει και η Επίτροπος Μετανάστευσης της ΕΕ Ίλβα Γιόχανσον πριν λίγο καιρό, επιβάλλοντας(;) στην ελληνική κυβέρνηση να ξεκινήσει εκ νέου τη διαδικασία χορήγησης ασύλου σε όσους εισέρχονται παρανόμως στα ελληνικά εδάφη. Δηλαδή, ούτε λίγο ούτε πολύ, να συνεργαστεί η Ελλάδα στην προσπάθεια γεωπολιτικού ακρωτηριασμού της.

Πολυδιάστατη επίθεση

Όλα αυτά συνιστούν πτυχές ενός ενιαίου φαινομένου. Με απλά λόγια η Ελλάδα δέχεται από πολλές πλευρές του ορίζοντα επίθεση και όχι μόνο από την Τουρκία και στόχος αυτής της επίθεσης είναι η αποκοπή εδαφών από τον ελληνικό εθνικό κορμό. Η επίθεση αυτή διεξάγεται με πολλαπλούς τρόπους και σε πολλαπλά επίπεδα αλλά η στοχοθέτηση της είναι ενιαία. Και σε αυτήν, εκτός από τους εξωτερικούς παράγοντες συμμετέχει, είτε δια πράξεων είτε δια παραλείψεων και μια πέμπτη φάλαγγα στο εσωτερικό της χώρας.
Βρισκόμαστε λοιπόν στην πιο επικίνδυνη στιγμή για τη χώρα από την εποχή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και οφείλουμε να κατανοήσουμε την κρισιμότητα των στιγμών. Όπως επίσης θα πρέπει να εντοπίσουμε και τους εχθρούς μας ώστε να μπορέσουμε να τους αντιμετωπίσουμε. Όχι απλώς αυτούς που νοιάζονται για τα δικά τους συμφέροντα και αδιαφορούν για την Ελλάδα ή για όσους κινούνται με βάσει ιδεοληψίες και παρανοϊκές αναγνώσεις της πραγματικότητας, αλλά για τις δυνάμεις που συνειδητά επιδιώκουν τον ακρωτηριασμό της χώρας.
Αυτές υπάρχουν τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό. Το μόνο καλό είναι ότι φαίνεται πως κάτι έχει αρχίσει να κινείται. Η ταχύτατη και αποτελεσματική αντίδραση του Έλληνα πρέσβη στο Ελσίνκι κ. Αϋφαντή στην φινλανδική πρόκληση δείχνει ότι η ελληνική εξωτερική πολιτική εναρμονίζεται σταδιακά με αυτήν τη νέα πραγματικότητα. Μένει να δούμε τη συνέχεια.
======================
Blogger:
και όμως υπήρξε διανοούμενοι που είχαν προβλέψει την επίθεση εναντίον της χώρας και μάλιστα είχαν προτείνει και την απάντηση σ' αυτή την απειλή. Και μετά ήρθαν οι προοδευτικάντζες τύπου ΣΥΡΙΖΑ και...και οι λοιποί κοτζαμπάσηδες από πάντα...
Πριν απ΄όλα διαβάστε σε τι ...πρόγραμμα έχουν διαθέσει τη χώρα - λες και είναι οικόπεδό τους - οι ...κοτζαμπάσηδες {τους λες και πολιτικούς - ανδείκελα (αχυράνθρωπους)} ερήμην του λαού, που όντας δόλια φτωχοποιημένοι είναι αδύνατον να καταλάβουν τι τους συμβαίνει....
Εν αρχή:
...και μετά διαβάστε και εξοργισθείτε...
  • Ο ΜΙΣΕΛ ΠΑΜΠΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ

    Η Τουρκία επιδιώκει να γονατίσει Κύπρο και Ελλάδα χωρίς πόλεμο

    Με τον "στρατό" των λαθρομεταναστών εκβιάζει η Τουρκία την Ευρώπη

    Μια μικρή ανάπαυλα... Με αφορμή μια δημοσίευση στο FB από Costas Cavathas, και προσπαθώντας να καταλάβω τι μας ετοιμάζουν εδώ στα Βαλκάνια..

    ================================================ 

    1. Κ. Γρίβας: Η Πανδημία, η Γεωπολιτική Σκακιέρα και η Τουρκία μετωπικά στον Ελληνισμό

    2. O καθηγητής Γιάννης Μάζης αναλύει τις τουρκικές κινήσεις και τα διαχρονικά μας λάθη

    3. Η εισβολή των λαθρομεταναστών, το επιβληθέν άσυλο και η προοπτική (σχέδιο;) ισλαμοποίησης της Ελλάδας

    4. Τα γκουλάγκ μεταναστών στα νησιά! – Η απάντηση-υπόδειγμα του Έλληνα πρέσβη 

    5. Ο βιολογικός πόλεμος του Ερντογάν και ο δεκάλογος της αποτροπής

    6. ΗΠΑ: «Παραφωνίες» για Ελληνικό Εναέριο Χώρο και Έρευνα - Διάσωση

    7. Υψηλό αντίτιμο θα πληρώσει η Κρήτη για την Λιβύη

    8. Διεθνείς οργανισμοί σε διατεταγμένη υπηρεσία: Ο ΟΗΕ έχει αποδείξει ότι αντί για το καλό της ανθρωπότητας εργάζεται για την προώθηση της παγκοσμιοποίησης

      • Η Ελλάδα δεν πρέπει να μείνει απροστάτευτη από την παράνομη μετανάστευση: Είναι σχέδιο της Τουρκίας

        • Μεταναστευτικό - εισβολή λαθρομεταναστών.

        • Η πολιτική "ανοικτών συνόρων" οδηγεί σε σταδιακή άλωση

        • Προειδοποίηση προσωπικοτήτων: “Η παράνομη μετανάστευση έχει λάβει διαστάσεις… εισβολής”

          • Οι δικαιωματιστές του χθες και οι Μαρίες Αντουανέτες του σήμερα

            Tα πράγματα είναι πολύ σοβαρά αφού μιλάει ο κ. Νεάρχου.

            Περικλής Νεάρχου
            ΕΠΟΙΚΙΣΜΟς ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ
            Τα 700 εκ. ευρω , που εξηγγειλε η Προεδρος της Ευρωπαικης Επιτροπης Οργος,υρσουλα φον ντερ Λαιεν, κατα την επισκεψη της στον Εβρο, μαζι με την αλλη Ευρωπαικη ηγεσια,οτι θα δοθουν στην Ελλαδα για ν' αντιμετωπισει την παρανομη μεταναστευση, θα δοθουν τελικα για επιδοματα στους παρανομους μεταναστες,για τη δημιουργια νεων " δομων '' στα νησια και σ' ολη τη χωρα,για ενοικιαση σπιτιων και ξενοδοχειων και γενικα για τη συνεχιση της ιδιας ολεθριας πολιτικης,που κατεστησε , εκ του μη οντος ,την παρανομη μεταναστευση σε μεγα εθνικο θεμα.
            ,Ο ιδιος ο Πρωθυπουργος, παρα την υπερηφανεια που ειχε δηλωσει προηγουμενως για τη μετατρεπομενη σε πολυπολιτισμικη Ελληνικη κοινωνια,αναγκασθηκε μπροστα στην απροκαλυπτη μαζικη επιθεση Ερντογαν στον Εβρο, με οπλο τους παρανομους μεταναστες,να ανακρουσει πρυμναν και να κλεισει , την τελευταια στιγμη , τα συνορα,και να καταγγειλει τον υβριδικο πολεμο , που διεξαγει ο Ερντογαν κατα της Ελλαδος,με εργαλειοποιηση των μεταναστων.
            Η πολιτικη αυτη , που χαιρετισθηκε και επικροτηθηκε απο ολον τον Ελληνικο λαο,εδωσε απτα δειγματα νικηφορας αντιμετωπισεως του υβριδικου πολεμου της Αγκυρας.δεν μακροημερευσε, δυστυχως.Η αναστολη αποδοχης αιτησεων ασυλου μονον για ενα μηνα, δεν παρεταθη.Στρωθηκε δηλαδη ο δρομος για επιστροφη στα παλια.Στο γνωστο γαιτανακι των δηθεν προσφυγων απ' ολο τον πλανητη, που δεν πρεπει ν' " απωθουνται " ,αλλα να τυγχανουν " υποδοχης " και να εξεταζεται ατομικα η περιπτωση του καθενος, δια της δικαστικης οδου.Αυτο εχει ως αποτελεσμα κανεις ουσιαστικα να μη απελαυνεται,να μη γινεται διαχωρισμος μεταξυ προσφυγων,οπως οριζονται , με βαση τη Συμβαση της Γενευης, και μεταναστων και ολι να διεκδικουν μονιμη εγκατασταση στην Ελλαδα.
            Το μεγεθος του προβληματος συγκαλυπτεται προσωρινα στο Αιγαιο, με τις περιπολιες και τις απωθησεις που διενεργει το Λιμενικο, στο πλαισιο των μετρων που λαμβανονται για τον ελεγχο του κορωνοιου και την αποτροπη σκοπιμης προωθησεως απο τον Ερντογαν παρανομων μεταναστων, προσβεβλημενων με κορωνοιο. Ειχαμε, δυστυχως ,και τετοιες αποπειρες, γεγονος που δειχνει οτι το καθεστως αυτο δεν ορρωδει προ ουδενος και οτι επιδιδεται οχι μονο σε υβριδικο αλλα και σε βιολογικο πολεμο κατα της Ελλαδος.
            Τιθεται το ερωτημα.Τι θα γινει σε λιγο , οταν η χωρα θα εξελθει απο την καραντινα και θα θελησει να ομαλοποιησει τη διεθνη προσβαση σ' αυτην για να προλαβει εστω και ενα μερος της τουριστικης περιοδου;Θα αρχισουν παλι οι ακαταπαυστες " ροες " των δηθεν προσφυγων απ' ολο τον κοσμο, που θα κραδαινουν στο χερι μια αιτηση ασυλου και τους οποιους η Ελλαδα δεν μπορει δηθεν ν' απωθησει;Γι' αυτο η αρμοδια Ευρωπαια Επιτροπος Ιλβα Γιοχανσον, η Υπατη Αρμοστεια για τους Προσφυγες και ο Διεθνης Οργανισμος για τη Μεταναστευση ασκουν μεγαλες πιεσεις στην Ελληνικη Κυβερνηση για να μεταφερουν στην " ενδοχωρα " τους λαθρομετανα στες για να αποσυμφορηθουν, υποτιθεται, τα νησια και να βελτιωθουν οι συνθηκες για οσους παραμενουν..Στην πραγματικοτητα ομως επιδιωκουν να δημιουργησουν χωρο για τους νεους αναμενομενους., μετα την υπαναχωρηση της Ελληνικης Κυβερνησεως απο την πολιτικη του Εβρου και την επιστροφη στην πολιτικη των ανοικτων συνορων.
            Η επιχειρηματολογια ειναι η ιδια και στερεοτυπη.Εχουμε υποχρεωσεις απεναντι στην Ευρωπαικη Ενωση , για την οποιαν το ασυλο ειναι μερος της κοινης της πολιτικης, οπως επισης υποχρεωσεις απεναντι σε διεθνεις Συμβασεις για τους προσφυγες και τα ανθρωπινα δικαιωματα.Μονο ομως η Ελλαδα εχει τετοιες υποχρεωσεις ;Γιατι δεν εχουν τις ιδιες υποχρεωσεις και δεν γινονται στοχος στον ιδιο βαθμο αλλες , π. χ. ,Μεσογειακες χωρες , οπως η Ιταλια, η Γαλλια ,η Ισπανια;Γιατι ,π. χ. ,ο Αλγερινος παρανομος μεταναστης δεν πηγαινει απεναντι στη Γαλλια και ο Μαροκινος απεναντι στην Ισπανια και ερχονται στην αλλη ακρη της Μεσογειου , στην Ελλαδα;Με ποια λογικη ειναι προσφυγας στην Ελλαδα, με την εννοια της συμβασεως της Γενευης,ο Πακιστανος, ο Αφχανος , ο Μπαγκλαντες,ο κατοικος του Κογκο, και της Σομαλιας;Γιατι η Ελληνικη Κυβερνηση εξεταζει αδιακριτως αιτησεις ασυλου απο καθε χωρα του κοσμου;Αλλες χωρες, μεταξυ αυτων και η Κυπρος, που κατα τα αλλα δεχεται απο την Αγκυρα τον ιδιον υβριδικο πολεμο,δεν δεχονται αιτησεις απο χωρες που θεωρουνται "ασφαλεις ".
            Στις 13 Φεβρουαριου του ετους αυτου,το Ευρωπαικο Δικαστηριο Ανθρωπινων Δικαιωματων απεφανθη ρητα,με αφορμη την προσφυγη δυο παρανομων μεταναστων που ειχαν απελαθει συνοπτικα απο τις Ισπανικες Αρχες του ευρισκομενου στο Μαροκο Ισπανικου θυλακα Μελιλα, με το αιτιολογικο οτι ενα Ευρωπαικο κρατος εχει το δικαιωμα να προστατευσει τα συνορα του και να απελασει οποιουςδηποτε εισβαλλουν παρανομα σ' αυτο.Ειναι μια νομολογια που δεν αφορα ,προφανως , μονο την Ισπανια και η οποια μπορει ν' αξιοποιηθει απο καθε Ευρωπαικη χωρα.
            Δεν ειναιομως η ελλειψη νομικων επιχειρηματων που δενει τα χερια των Ελληνικων Κυβερνησεων,της σημερινης αλλα και της προηγουμενης.Εναι η ιδεολογικη τους υποτελεια.σε ψευτοδιεθνιστικα ιδεολογηματα της παγκοσμιοποιησης και η πολιτικη τους υποτελειαστις στις Βρυξελλες,οπου τα προσωπα που διαμορφωνουν και ασκουν τις Ευρωπαικες πολιτικες για τη Μεταναστεση και το Ασυλο ειναι κατω απο την επιρροη διεθνων κεντρων, που προαγουν, με ψευτοανθρωπιστικα προσχηματα,την αποδομηση των εθνων,με εργαλειο, μεταξυ αλλων, τη μαζικη παρανομη μεταναστευση.Συμβολο αυτης της πολιτικης ειναι ο γνωστος Σορος.
            Ορολος που διαδραματιζουν στην Ελλαδα φορεις οπως η Υπατη Αρμοστεια του ΟΗΕ για τους Προσφυγες και οΔιεθνης Οργανισμος για τη Μεταναστεευση,ειναι εξω απο καθε μετρο, εξω αποκαθε λογικη και πληττουν ευθεως την κυριαρχια της χωρας.Υπολαμβανουν τη μεταναστευτικη πολιτικη και το ασυλο στην Ελλαδα ως δηθεν Ευρωπαικη και διεθνη πολιτικη και συμπεριφερονται ως κρατος εν κρατει,δημιουργωντας δομες φιλοξενιας,διαμορφωνοντας προγραμματα μονιμης εγκαταστασεως στην Ελλαδα ολων αδιακριτως και διαχειριζομενοι τον κυριο ογκο των Ευρωπαικων κονδυλιων, που δηθεν δινονται στην Ελλαδα.Στην πραγματικοτητα,επιτελουν εργο εποικισμου της χωρας με Ευρωπαικη χρηματοδοτηση..Οι φορεις αυτοι δεν εχουν κανενα προβλημα να κανουν αυτο που κανουν. Αντιθετως , ειναι συνεπεις με την πραγματικη πολιτικη που υποστηριζουν ως πυλωνα της παγκοσμιοποιησης, με τη θεσμοθετηση , υπο την αιγιδα του ΟΗΕ,της Διακηρυξεως του Μαρακες, οτι ειναι δηθεν δικαιωμα του καθενος να μεταναστευει οπου θελει και οτι ειναι " υποχρεωση " της επιλεγομενης χωρας να τον " υποδεχθει ".
            Το προβλημα ειναι με την Κυβερνηση, που την εκλεγει ο Ελληνικος λαος για να τον αντοπροσωπευει και να διαχειριζεται την εθνικη κυριαρχια του και τα συμφεροντα του.Γιατι η Ελλαδα αποδεχεται αυτον το ρολο,οταν οι αλλες Ευρωπαικες χωρες εχουν κλεισει τα συνορα τους;Γιατι εμμενει σε μια αυτοκαταστροφικη πολιτικη ανοικτων συνορων;Μηπως ειναι μυθος η Τουρκικη απειλη και ο υβριδικος πολεμος κατα της Ελλαδος;Το γεωτρυπανο Γιαβουζ εχει εισβαλει παλι στην Κυπριακη ΑΟΖ,,η Τουρκικη ασκηση " Γαλαζια Πατριδα " λαμβανει χωραν νοτια της Κρητης και τα Τουρκικα αεροσκαφη επιδιδονται καθημερινα σε προκλησεις πανω απο τα νησια μας.Πως ειναι δυνατον να εχει μια χωρα ανοικτα και ανεξελεγτα τα συνορα της με μια αλλη , που την απειλει απροκαλυπτα και επιδιωκει ν' αλλαξει τον πληθυσμο της , με παρανομη εγκατασταση Μουσουλμανικων μαζων στο εδαφος της , υπο το προσχημα του ασυλου;Ο Ελληνικος λαοσ ας συναγαγει τα συμπερασματατου και ας προετοιμασθει για αγωνα σ' ολοκληρη τη χωρα .κατα το προτυπο της εξεγερσεως των νησιων του Βορειου Αιγαιου.Η ακολουθουμενη πολιτικη δεν αφηνει,δυστυχως ,αλλη διεξοδο.

            =============

             

Σχόλια