«Human Rights 360»: Ο ιδρυτής της ΜΚΟ παραπέμπεται στον εισαγγελέα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης!

Τα... πλοκάμια της για «ευκαιρίες χρηματοδότησης» και στην Ελλάδα, φέρεται να έχει απλώσει η ελεγχόμενη ΜΚΟ.

Για βαριά αδικήματα ελέγχεται ο ιδρυτής της ΜΚΟ Human Rights 360, καθώς η Αρχή Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος εντόπισε στοιχεία για ιδιοποίηση μεγάλων χρηματικών ποσών. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ειδικότερα, σύμφωνα με το dikastiko.gr, η Μη Κυβερνητική Οργάνωση που έγινε ευρέως γνωστή για την εμπλοκή της στις καταγγελίες πως οι ελληνικές αρχές άφησαν στην «τύχη» τους 38 μετανάστες στον Έβρο τον φετινό Δεκαπενταύγουστο, αν και βρίσκονταν σε ελληνικό έδαφος, με αποτέλεσμα να πεθάνει ένα παιδί, βρίσκεται, πλέον, στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης, καθώς η ανεξάρτητη Αρχή υπό τον επικεφαλής της, ε. τ. Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπο Βουρλιώτη, κατέθεσε στην Εισαγγελία και στα συναρμόδια υπουργεία ένα ογκώδες πόρισμα, το οποίο περιγράφει ένα πολυπλόκαμο δίκτυο ΜΚΟ με ενασχόληση με τους μετανάστες, οι οποίες συνδέονται μεταξύ τους με στόχο την αφαίμαξη κονδυλίων από χώρες που στηρίζουν τη δράση τους, τα οποία οικειοποιούνται συγκεκριμένα πρόσωπα.

Σύμφωνα με το εν λόγω πόρισμα, κινητήριος οργάνωση για τη «μόχλευση» των χρημάτων, είναι η ΜΚΟ Human Rights 360, ο ιδρυτής της οποίας, που αναγκάστηκε, τελικά, να πάρει πίσω τις καταγγελίες κατά των ελληνικών αρχών, κάνοντας λόγο για «εσφαλμένη πεποίθηση» ότι οι 38 μετανάστες βρίσκονταν στην ελληνική πλευρά, ζητείται από την Εισαγγελία να ερευνηθεί για το κακούργημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης (με ποσά άνω των 120.000 ευρώ) με βασικό αδίκημα την απιστία, ενώ έχουν ήδη δεσμευθεί οι λογαριασμοί τόσο του ιδίου, όσο και προσφιλούς του ατόμου, της ΜΚΟ αλλά και άλλων -εμπλεκόμενων στην υπόθεση- προσώπων.

Σύμφωνα με τα όσα περιγράφονται στο πόρισμα της ανεξάρτητης Αρχής, το συγκεκριμένο πρόσωπο φέρεται να είχε συστήσει εγκληματική οργάνωση με διάφορους συνεργούς, με στόχο να ιδιοποιηθεί μεγάλα ποσά από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (όχι την Ε.Ε.), στον οποίο συμμετέχουν χώρες όπως, π.χ., η Νορβηγία, που χρηματοδοτούν τέτοιες οργανώσεις για μετανάστες.

Όπως αναφέρεται σχετικά, στήθηκε, παράλληλα, ένα δίκτυο άλλων συνεργαζόμενων ΜΚΟ με τους φερόμενους ως συνεργούς του, στις οποίες διοχέτευε μεγάλα χρηματικά ποσά για παροχή υπηρεσιών προς την δίκη του ΜΚΟ. Επιπλέον, ο ίδιος ως «πρόσωπο» πλέον, είχε συνάψει σχέση εργασίας με τις εν λόγω ΜΚΟ και φέρεται να εισέπραττε τα χρήματα που πήγαιναν από την ΜΚΟ Human Rights 360 στις συνεργαζόμενες ΜΚΟ, στις οποίες ο ίδιος εμφανιζόταν ως συνεργάτης. Το ποσό φέρεται να ξεπερνά κατά πολύ τις 120.000 ευρώ.


Πέραν της Εισαγγελίας το πόρισμα έχει ήδη διαβιβαστεί τόσο στο Υπουργείο Μετανάστευσης, που έχει εποπτικό ρόλο, όσο και στο Υπουργείο Ανάπτυξης, που εποπτεύει ειδικά αυτές τις χρηματοδοτήσεις από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο. Μάλιστα, οι κινήσεις ήταν αστραπιαίες για να μπλοκαριστεί η χρηματοδότηση με το ποσό μαμούθ των 24 εκατομμυρίων ευρώ, που ήδη φέρεται να είχε εγκριθεί για να καταβληθεί στην ΜΚΟ.

Η έρευνα

Η έρευνα ξεκίνησε με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου και αφορά ελέγχους γύρω από τις οργανώσεις, εταιρείες, ιδρύματα, αλλά και πρεσβείες με τις οποίες συναλλάσσεται η εν λόγω ΜΚΟ, προκειμένου να διαπιστωθεί η πορεία του χρήματος.

Σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία, όπως τα είχε καταγράψει η εφημερίδα «Real News», τα έσοδα της HumanRights360 από δωρεές το 2017 ήταν μόλις 18.750 ευρώ. Την επόμενη χρονιά, το 2018, ανεβαίνουν στα 430.700 ευρώ, το 2019 φτάνουν τα 679.722 ευρώ, το 2020 τα 1.558.491 ευρώ και το 2021 τα 1.048.280 ευρώ. Η ανοδική πορεία των εσόδων φαίνεται, πάντως, να συνεχίζεται και το 2022, παρά το ανησυχητικό περιβάλλον λόγω του ξεσπάσματος δυο πολέμων (όπως αναφέρεται στις χρηματοοικονομικές καταστάσεις της για το 2021), καθώς ο συνολικός προϋπολογισμός των εσόδων φτάνει τα 2.079.442,02, με το ποσό του 1.464.949,86 να φέρεται ήδη επιβεβαιωμένο.

Στις δημοσιευμένες χρηματοοικονομικές καταστάσεις της Οργάνωσης στις 31 Δεκεμβρίου 2021, που δημοσιοποιήθηκαν στις 23 Μαΐου 2022, αναφέρεται: «Επεκτείναμε και ανανεώσαμε όλες τις χρηματοδοτήσεις μας από το προηγούμενο έτος, συμπεριλαμβανομένης της χρηματοδότησης από την κυβέρνηση της Νορβηγίας, των επιχορηγήσεων της Νορβηγίας του ΕΟΧ, του Rockefeller Brothers Fund, του OpenSociety Foundations, του Social Change Initiative και του Kahane Foundation (Αυστρία)».

Στη συνέχεια σημειώνεται ότι η ΜΚΟ έχει ανοίξει διαύλους επικοινωνίας και συνεργασίας για υποστήριξη και από μεγάλα ελληνικά ιδρύματα, ενώ λίγο πιο κάτω αναφέρει: «Στα άμεσα σχέδιά μας είναι να επιδιώξουμε χρηματοδότηση μέσω των ευρωπαϊκών διαρθρωτικών ταμείων της Ε.Ε. (…) Αναμένουμε νέες σημαντικές επιχορηγήσεις από το Global Whole Being Fund και τα Open Society Foundations και σκοπεύουμε να αναζητήσουμε χρηματοδότηση από 10 νέα ιδιωτικά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένων των γερμανικών ιδρυμάτων στα οποία ήδη έχουμε υποβάλει αίτηση (…) Τέλος, διαφαίνονται αρκετές ευκαιρίες χρηματοδότησης για την υποστήριξη πληθυσμών που έρχονται στην Ελλάδα από την Ουκρανία, που υπολογίζονται ήδη σε 25.000 άτομα».

=======================

Δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό για να καταλήξει κανείς στο συμπέρασμα ότι χώρα έχει ξεπουληθεί. Αφήνει τον κάθε απατεώνα να κάνει ότι γουστάρει στο έδαφός της. Φυσικά τα αργύρια πολλά και πολλοί οι κερδισμένοι. Όσο για τον λαό, πάντα προδομένος από τις ηγεσίες του, που για χρόνια καμώνονται ότι ...ψάχνουν  τις ΜΚΟ, αλλά ώ του θαύματος οι ΜΚΟ αυξάνονται. Μόνο μια λέξη μπορεί να περιγράψει κανείς αυτό το πλιάτσικο σε βάρος της χώρας. ΠΡΟΔΟΣΙΑ. Μια προδοσία που έχει τις ρίζε του στο ΣΥΜΦΩΝΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ που πριν δυο χρόνια υπέγραψε - χωρίς να ρωτηθεί ποτέ ο λαός γι' αυτό - ο Τσίπρας και συνεχίζει να εφαρμόζει ο Κυριάκος. Κρατήστε στο αρχείο σας τα παρακάτω πειστήρια....

------------------------

Για να το λήξουμε το θέμα και για να μην πριονίζουμε τα πριονίδια. Από το παρακάτω μπουκέτο των εγγραφών αποδεικνύεται ότι όλοι ξέρουν: Οι ΜΚΟ είναι βραχίωνας άλωσης της χώρας. Σαν τέτοιος πρέπει να αντιμετωπισθεί. Όλος ο εσμός που σιτίζεται απ' αυτές (και δεν μιλάμε για τους φουκαράδες που κάνουν μεροκάματα, αλλά τους υπευθύνους που τρώνε με χίλιες μασέλες) πρέπει να αντιμετωπισθούν ως προδότες του κράτους και ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ.  
Πριν απ' όλα να γίνει καταγραφεί  ποιες είναι, να δεσμευτούν τα στοιχεία τους - δεν θα βρείτε τίποτα, αφού πρόκειται για κελύφη αδειανά, που κάθε μέρα κάνουν εξαγωγή των όποιων διαθεσίμων τους σε τράπεζες του εξωτερικού - και να απαγορευτεί η λειτουργία τους στην Ελληνική επικράτεια. Έτσι κάνουν τα κράτη που είναι αυτεξούσια και δεν είναι προτεκτοράτα. Στα καθ' υμάς: Αφού μας σκοτίσουν τα  ....φρύδια για  καμιά βδομάδα θα ανακαλύψουμε κάποιο άλλο θέμα για να απασχολήσουμε το πόπολο....

 
Να τελειώνουμε με τις ΜΚΟ.
O ρόλος των ΜΚΟ είναι ύποπτος, τώρα πια υπάρχουν και οι αποδείξεις. Όλες οι κυβερνήσεις που ανέχτηκαν (για την ακρίβεια στελέχια τους τις δημιούργησαν και έφαγαν τον αγλέορα) πρέπει να στιγματιστούν. 
Τα στοιχεία πολλά, τόσα που δεν μπορούν να καλυφθούν. 
Στο βαθμό που και η σημερινή κυβέρνηση δεν παίρνει θέση (διαλύοντάς τες, τις περισσότερες) σημαίνει ότι είναι συνένοχος και συνεχίζει την πολιτική ΓΑΠ, ΣΥΡΙΖΑ .. (Ανέχεται υπονομευτικές πράξεις εναντίον της χώρας - διαπράτει το έγκλημα της προδοσίας).

Η «ανθρωπιστική βοήθεια» μέσω της πλειοψηφίας των διαφόρων καθοδηγούμενων ΜΚΟ, είναι η συνέχιση της πολιτικής με άλλα μέσα.
Είναι ολοφάνερο: καθώς δεν έχουμε οργανώσει τον κόσμο μας κάτω από την έμπνευση ενός πραγματικού ανθρωπισμού, καταφεύγουμε, γι αυτή τη μεγάλη μας αποτυχία, στην προσφυγή για ανθρωπιστική βοήθεια ως παρηγορητική φροντίδα... και για πολλούς ως τρόπος για χοντρές κονόμες!

...αν στα παραπάνω προσθέστε και

...τότε προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι την όποια πολιτική συζήτηση την ορίζουν πληρωμένοι δημοκάφροι και ΜΚΟ που παράγουν ψευδογεγονότα με τα πληρωμένα τσιράκια τους. Είναι οι τύποι που εκπλήσσονται(;) για το γεγονός ότι 500.000 μαζεύονται χωρίς να τους ...ρωτήσουν

===================

  1. Τα υπερκέρδη της μετανάστευσης

  2. MKO: Μπορεί ο λύκος να φυλάει τα πρόβατα; 

  3. Πότε η κυβέρνηση θα «ξεδοντιάσει» τις ΜΚΟ; 

  4. Tο πάρτι με τις ΜΚΟ 

  5. Παραδόθηκε και συνελήφθη στη Μυτιλήνη ο ιδιοκτήτης της ΜΚΟ ERCI για διακίνηση μεταναστών 

  6. «Προσφυγικό»: Ένας από τους πυλώνες της νέας δουλείας... 

  7. Πως φύτρωσαν ξαφνικά το 2001 οι ΜΚΟ που έπαιρναν ανεξέλεγκτα λεφτά 

  8. ΣΟΚ! Στην Ιταλία συλλήψεις "φιλάνθρωπων-αντιρατσιστών", ΜΚΟ-Μαφίας για τους λαθρομετανάστες!

  9. ΜΚΟ: πολλά ψέματα είπανε, ας πούνε και μια αλήθεια

  10. Λεφτά υπάρχουν (Σίγουρα για τις ΜΚΟ)
    Ο Σόρος στο Φρουραρχείο – Η λερναία ύδρα της Open Society 

  11. Το μεγάλο φαγοπότι των ΜΚΟ – 1 

  12. Οι άρρηκτοι δεσμοί μεταξύ κράτους, κεφαλαίου και ΜΚΟ που ασχολούνται με το μεταναστευτικό. 

  13. Λέσβος: ΜΚΟ, αναρχικοί και μετανάστες εναντίον κατοίκων 

  14. Economist: Ντροπιαστικό για τον Παπανδρέου το σκάνδαλο με τις ΜΚΟ 

  15. Για τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) και τη δράση τους 

  16. Με πράσινο φως από το κράτος το πάρτι των ΜΚΟ με τα κοινοτικά κονδύλια 

  17. Οι ανθρωπιστές από τα lidl εναντίον των ανθρώπων


Σχόλια