Κλινικά νεκρή η Δημοκρατία στην ΕΕ – Η αποκάλυψη του θανάτου έγινε από τις ωμές απειλές της μη εκλεγμένης Von der Leyen στην Ιταλία

Η μη εκλεγμένη πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula Von der Leyen, απείλησε ανοιχτά τους Ιταλούς να «ψηφίσουν σωστά» διαφορετικά θα αντιμετωπίσουν την οργή της. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Είναι κοινό μυστικό ότι η ΕΕ είναι ένας αντιδημοκρατικός οργανισμός.
Η ηγεσία δεν εκλέγεται, αλλά επιλέγεται από μια προκαθορισμένη ομάδα υποψηφίων από τη δομή των κομμάτων.
Όλοι όσοι είχαν την εξουσία να λάβουν μια απόφαση τοποθετήθηκαν εκεί όχι με λαϊκή ψηφοφορία αλλά από παρασκηνιακή συμπαιγνία, γράφει σε άρθρο του ο γνωστός πανεπιστημιακός καθηγητής Thomas Luongo.
Με αφορμή τις ιταλικές εκλογές η ευρωενωσιακή γραφειοκρατία έδειξε για μία ακόμα φορά την απέχθειά της στις δημοκρατικές διαδικασίες.Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula Von der Leyen παρουσιάστηκε ως αυτόκλητος προστάτης των δημοκρατικών διαδικασιών αρκεί αυτές να μην διαφωνούν με τις Βρυξέλλες.
Το πολιτικό κατεστημένο της ΕΕ πάντα συσπειρώνεται γύρω από τη διατήρηση του status quo, παγώνει με κάθε πιθανότητα ενός «μη εφαρμόσιμου» ή «αντιπροσωπευτικού» συνασπισμού.

Οι τεχνοκράτες της Ιταλίας

Δεν υπάρχει καλύτερο παράδειγμα αυτής της αντιδημοκρατικής δομής με αφορμή το ιταλικό παράδειγμα.
Για περισσότερο από μια δεκαετία, οι Ιταλοί έχουν επιβαρυνθεί με ως επί το πλείστον μη εκλεγμένες τεχνοκρατικές κυβερνήσεις που, στην καλύτερη περίπτωση, εμποδίζουν κάθε λαϊκίστικη - κυριαρχική παρόρμηση στο εκλογικό σώμα της Ιταλίας ή, στη χειρότερη, προωθούν την ατζέντα συγκεντρωτισμού της ΕΕ κάτω από τις ψεύτικες επιταγές της Κλιματικής Αλλαγής και των «Ευρωπαϊκών Αξιών.»
Οι Ευρωπαϊκές Αξίες είναι μια φράση που είναι συνώνυμη με τη φράση «τάξη βασισμένη σε κανόνες». Εμείς φτιάχνουμε τους κανόνες, λένε, και εσείς τους τηρείτε.
Έτσι, δεν θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι καθώς οι Ιταλοί αναδεικνύουν ως κυβέρνηση τον δεξιό συνασπισμό υπό την ηγεσία των Fratelli D’ Italia που είναι πιθανό να κερδίσει μια σημαντική, αδιαμφισβήτητη νίκη.

Η απειλή μίας μη εκλεγμένης

Η μη εκλεγμένη πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula Von der Leyen, απείλησε ανοιχτά τους Ιταλούς να «ψηφίσουν σωστά» διαφορετικά θα αντιμετωπίσουν την οργή της.
«Θα δούμε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην Ιταλία. Εάν τα πράγματα πάνε σε δύσκολη κατεύθυνση, έχουμε εργαλεία, όπως στην περίπτωση της Πολωνίας και της Ουγγαρίας», είπε.
Αυτό ονομάζεται ανάμειξη στις ιταλικές εκλογές, παρέμβαση στα εσωτερικά ενός κυρίαρχου κράτους.
Η απειλή της Von der Leyen για την Ιταλία είναι η ίδια κίνηση που έγινε μόλις κατά της Ουγγαρίας,
«Ψηφίστε με τον σωστό τρόπο, διαφορετικά θα χάσετε την υποστήριξη της ΕΕ».

Η Ιταλία δεν είναι Ουγγαρία

Το πρόβλημα με αυτήν την απειλή, ωστόσο, είναι ότι η Ιταλία δεν είναι Ουγγαρία. Η Ουγγαρία είναι ένα κράτος που η ΕΕ θέλει να έχει πλήρως υπό τον έλεγχό της.
Η συντριβή του εθνικισμού και της πολιτιστικής του ταυτότητας είναι απαραίτητη για να κρατηθούν οι άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης στη γραμμή και να προβληθεί ένα ενιαίο μέτωπο, ένα υπερέθνος υπό το ΝΑΤΟ, αδιαίρετο, με ελευθερία και δικαιοσύνη καθορισμένη για όλους.
Τούτου λεχθέντος, η ΕΕ δεν χρειάζεται την Ουγγαρία για να επιβιώσει.
Αλλά ούτε μπορεί να επιτραπεί να αντιταχθεί στην πλειοψηφία, μήπως υπονομεύσει την εξουσία τους. Δεν επιτρέπεται σε αυτό το ποντίκι να βρυχάται.
Η ώθηση συνεχίζεται για τη μεταρρύθμιση του χάρτη της ΕΕ για την άρση του δικαιώματος αρνησικυρίας κάθε χώρας επί των φόρων και της εξωτερικής πολιτικής.
Από την άλλη πλευρά, η Ιταλία είναι η  τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στην ΕΕ. Αντιπροσωπεύει το τρίτο σκέλος του τριπόδου πάνω στο οποίο είναι χτισμένο ολόκληρο το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα.
Έτσι, ενώ η ΕΕ θέλει να συντριβεί η Ουγγαρία για να κρατήσει την Ανατολική Ευρώπη στη γραμμή της και να προωθήσει τις νέες «δημοκρατικές» μεταρρυθμίσεις της, χρειάζεται την Ιταλία για να μην καταρρεύσει η Ένωση.
Τα προβλήματα χρέους της Ιταλίας χάρη στην επιμονή της ΕΕ να διατηρήσει τον έλεγχο του πολιτικού συστήματος της Ιταλίας είναι πολύ χειρότερα σήμερα από ό,τι ήταν το 2011, όταν ο Silvio Berlusconi εκδιώχθηκε και τοποθετήθηκε ο τεχνοκράτης Mario Monti.
Σήμερα, οι υποχρεώσεις της Ιταλίας στο TARGET2 είναι υποχρεώσεις της ΕΕ. Δεν υπάρχει μηχανισμός για να τους αποπληρώσει.
Οι ηγέτες του δεξιού συνασπισμού που πρόκειται να αναλάβουν την εξουσία στην Ιταλία πρέπει να συνειδητοποιήσουν αυτή την κατάσταση.

www.bankingnews.gr

================


  1. Mazower: Το έθνος-κράτος παίρνει τώρα τη ρεβάνς

  2. Οι «πολίτες του κόσμου» ενάντια στον λαό...

  3. Το εθνικό κράτος εκδικείται την ΕΕ – Ο ΣΥΡΙΖΑ πλήρωσε τις ‘Πρέσπες

  4. Η ψυχή των Ελλήνων δεν έχει ηττηθεί...

  5. Ο δρόμος για την Ευρώπη των λαών περνάει από την Ρώμη

  6. “Η Ιταλία δίνει μάχη αξιοπρέπειας απέναντι στα θηρία…”

  7. Πατρίδα και μητρίδα: Αναζητώντας το ρίζωμα

  8. Όταν ο διεθνισμός συναντάει την "αριστερά"...

  9. Süddeutsche Zeitung: Η ιδέα της Βρετανίας περί εθνικής κυριαρχίας δεν συνάδει με τον σύγχρονο κόσμο

  10. Οι χώρες δεν είναι τόποι

  11. "Ξεκαθάρισαν τα στρατόπεδα και είναι ΔΥΟ" (μετά και από τις Γαλλικές εκλογές και την θέση που πήραν τα κόμματα)."ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ και οι ΠΑΤΡΙΔΕΣ.

  12. Η πρόβλεψη του Φουκουγιάμα: Η πολιτική της ταυτότητας και η άνοδος του εθνικολαϊκισμού

  13. Βύρων Πολύδωρας : “Ποια Έυρώπη”

    -------------------

 
Η πτώση της UERSS (Union Européenne Républiques Socialistes Soviétiques)
Η Ευρωπαϊκή Ένωση Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών (UERSS) οδεύει προς την πτώση της.
Από την ΕΕ στην ΕΕΣΣΔ (UERSS)
Ας θυμηθούμε την αρχή, τη "φιλελεύθερη" ΕΕ. Η ιστορία της ξεκινά με την Ευρωπαϊκή Κοινότητα Άνθρακα και Χάλυβα το 1951. Ο Στόχος της ήταν στον τίτλο: να δημιουργήσει αλληλεγγύη γύρω από τον άνθρακα και τον χάλυβα για να αυξήσει τις αποταμιεύσεις όλων. Αυτό το "όραμα" με επίκεντρο την οικονομία έφτασε στο αποκορύφωμά του με τη Σένγκεν το 1985 και το ECU (πρόδρομος του ευρώ) το 1979. Η ΕΕ ήθελε χρήματα, άνθρωποι, επιχειρήσεις και ιδέες να κυκλοφορούν όσο το δυνατόν πιο ελεύθερα για να προωθήσουν τον πλούτο.. του καθενός.
Σήμερα, η UERSS επιδιώκει να μας φτωχοποιήσει. Μείωσε εν γνώσει της την πρόσβαση στην ενέργεια αποθαρρύνοντας την πυρηνική ενέργεια, σταματώντας και το ρωσικό φυσικό αέριο. Προηγουμένως, η ΕΕ διευκόλυνε την πρόσβαση στον άνθρακα.
Η Ε.Ε.ΣΣΔ θέλει να απαγορεύσει τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα, ενώ αυτή παραμένει μια από τις λίγες ακόμη κερδοφόρες βιομηχανίες στην Ευρώπη.
Στην αρχή, η ΕΕ διευκόλυνε την πρόσβαση στον χάλυβα για να βοηθήσει τη βιομηχανία.
Η ΕΕΣΣΔ θέλει να παρακολουθεί την παραμικρή χρηματοοικονομική ροή ακόμα κι αν αυτό σημαίνει την απαγόρευση νέων τεχνολογιών όπως το Bitcoin.
Παλαιότερα, η ΕΕ ήθελε ελεύθερη κυκλοφορία κεφαλαίων.
Η ΕΕΣΣΔ κλειδώνει τους πολίτες στα σπίτια τους και ζητά διαβατήριο υγείας για να περάσουν τα σύνορα ή να πάνε σε ένα εστιατόριο.
Παλαιότερα, η ΕΕ ήθελε την ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών.
Ακόμη, η ΕΕ έπρεπε μόνο να μεγιστοποιήσει τις συνέργειες των ευρωπαϊκών οικονομιών.
Σήμερα η ΕΕΣΣΔ μας λέει τι να φάμε (https://food.ec.europa.eu/horizonta.../farm-fork-strategy_en),
• τι αυτοκίνητο να αγοράσουμε (https://www.lefigaro.fr/.../le-parlement-europeen...),
• πώς να ζεσταθούμε (https://www.letemps.ch/.../crise-energetique-lue-veut...),
• ποιες πληροφορίες να δούμε (https://www.liberation.fr/.../sur-quoi-se-base-lunion.../),
• πώς να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας (https://www.lefigaro.fr/.../01003-20181130ARTFIG00148-l...),
ή ακόμα και • πώς να πλένουμε τα χέρια μας (https://www.youtube.com/watch?v=sLa_QiWulPE).
Η UERSS μόλις κυκλοφόρησε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι (https://state-of-the-union.ec.europa.eu/von-der-leyen...) για να εξηγήσει τη δόξα της Ursula von der Leyen στις κατώτερες τάξεις..
Φαίνεται ότι η ευρωπαϊκή ελίτ δεν άντεξε την πτώση της κομμουνιστικής τεχνοκρατικής ουτοπίας της το 1991. Δεν έπαψε ποτέ να αναδημιουργεί μια τεχνοκρατία στη Δυτική Ευρώπη. Ξεκίνησε με το Μάαστριχτ το 1992 και τελειώνει με τη Λισαβόνα το 2007.
Ίδια αιτία, ίδια συνέπεια, η τεχνοκρατία της Δύσης χρεοκοπεί εξαιτίας καταστροφικών επιλογών, μερικές φορές ήδη δοκιμασμένες από την τεχνοκρατία της Ανατολής.
Πώς πεθαίνουν οι τεχνοκρατίες. Κατάρρευση του νομίσματός τους.
Τίποτα καλύτερο για να σαμποτάρεις μια οικονομία από το να χάσεις την εμπιστοσύνη στο νόμισμά σου. Οι Ρωμαίοι προκάλεσαν την απώλειά τους αγοράζοντας το δικό τους χρυσό νόμισμα για να το λιώσουν ξανά με χαλκό τον 3ο αιώνα (https://www.radiofrance.fr/.../inflations-a-rome-l...). Στη Κίνα ήταν μια βάναυση επιστροφή στο ασημένιο πρότυπο τον 16ο αιώνα (https://www.orencash.fr/.../largent-et-la-chine-une.../), αφού έπαιξε πολύ με τα χαρτονομίσματα της.
Ο υπερπληθωρισμός της Γερμανίας το 1923 (https://fr.wikipedia.org/.../Hyperinflation_de_la_r%C3...) κατέστρεψε ό,τι είχε απομείνει από την οικονομία της μετά την ήττα.
Σήμερα, μετά την άκρατη νομισματική έκδοση που προκλήθηκε από τα επιτόκια 0% και την ποσοτική χαλάρωση https://fr.wikipedia.org/wiki/Assouplissement_quantitatif, το ευρώ είναι πιο αδύναμο από ποτέ. Έπεσε κάτω από την ισοτιμία με το ελβετικό φράγκο https://www.boursorama.com/.../taux-de-change-euro.../ και μετά το δολάριο (0,97) https://www.boursorama.com/.../taux-de-change-euro.../ . . .
Η κρατική επιστήμη αντικαθιστά την πραγματική επιστήμη
Το πιο ανησυχητικό σημάδι της παρακμής της Ευρώπης βρίσκεται στην επιστήμη της. Κάποτε το στολίδι της Δύσης, η ευρωπαϊκή επιστήμη έλαμψε σε όλο τον κόσμο. Τώρα εξυπηρετεί κυβερνητικές ιδεολογίες.
Η επιστήμη έχει το τρομακτικό "καθήκον" να αποδείξει ότι τα ατυχή ηλιακά πάνελ θα αντικαταστήσουν τους πυρηνικούς σταθμούς. Ωστόσο, ο ιστότοπος της EDF καθιστά δυνατή την κατανόηση της απάτης. Τα ηλιακά δεδομένα (https://www.edf.fr/.../le-solaire-photovoltaique-en-chiffres) δείχνουν ότι ένα ηλιακό πάνελ παράγει μόνο το 14% της χωρητικότητάς του. Ενώ τα πυρηνικά στοιχεία (https://www.edf.fr/.../produire.../le-nucleaire-en-chiffres) δείχνουν ότι ένας πυρηνικός σταθμός παράγει στο 71% της δυναμικότητάς του... (https://www.contrepoints.org/.../439367-la-chute-de-luerss-2)
Πρέπει να αποδείξει ότι ένας άντρας δεν ορίζεται από σαφή βιολογικά δεδομένα όπως τα χρωμοσώματά του, τα γεννητικά του όργανα ή οι ορμόνες του, αλλά σύμφωνα με την οπτική γωνία του καθενός. Ένας άντρας μπορεί να μείνει ακόμα και έγκυος! https://www.lefigaro.fr/.../des-hommes-aussi-peuvent-etre...
Κατά τη διάρκεια του Covid, η κρατική επιστήμη έτρεχε ολοταχώς. Ήταν απαραίτητο να μετρηθεί (https://www.dailymotion.com/video/x7sh6ng) η αποτελεσματικότητα των μασκών σύμφωνα με το διαθέσιμο απόθεμα. Πείστε για το ρίσκο-όφελος από την ένεση στον εαυτό σας με τρεις δόσεις (https://www.service-public.fr/particuliers/actualites/A15393) ενός πειραματικού "ε μ β ο λίου" όταν δεν διατρέχετε κίνδυνο. Εξηγήστε γιατί το "ε μ β ο λιο", ο περιορισμός ή το δελτίο υγείας είναι πολύ αποτελεσματικά για την καταπολέμηση της επιδημίας, ακόμα κι αν δεν καταφέρουν να ισοπεδώσουν μια καμπύλη.
Ο κομμουνισμός αγαπούσε πολύ την κρατική επιστήμη. Μπορούμε να αναφέρουμε τον Στάλιν για τον οποίο η κληρονομικότητα, ακόμη και περιορισμένη στους σπόρους, ήταν αφόρητη για αυτόν. Ευτυχώς, η κρατική επιστήμη, στο πρόσωπο του Lyssenko (https://www.facebook.com/photo/?fbid=10229164693365300), απέδειξε γρήγορα ότι "δεν υπάρχει κληρονομικότητα στους σπόρους". Όλες αυτές οι επιστημονικές οπισθοδρομήσεις προκάλεσαν ελλείψεις και λιμούς στην ΕΣΣΔ.
Ο Μάο ήταν επίσης καλός ειδικός στους σπόρους. Αποφάσισε ότι έπρεπε να σκοτώσει όλα τα πουλιά https://www.youtube.com/watch?v=ojOmUWLDG18 για να αποφύγει αν τρώνε τους σπόρους στα χωράφια. Οι άνθρωποι εκτέλεσαν την εντολή αμέσως χτυπώντας ... στις φωλιές. Τα πουλιά έπεσαν νεκρά.. Χωρίς πουλιά στα χωράφια, οι ακόλουθες καλλιέργειες καταστράφηκαν από έντομα, υπήρξαν 45 εκατομμύρια θάνατοι από πείνα μετά το «Μεγάλο Άλμα Μπροστά» του Μάο.
Σημειώστε το έντονο γούστο των τεχνοκρατών για τη ρημαγμένη γεωργία. Η Ε.ΕΣΣΔ δεν αποτελεί εξαίρεση. Μόλις μας στέρησε το αζωτούχο λίπασμα ψηφίζοντας υπέρ των ρωσικών κυρώσεων. Η UERSS εξακολουθεί να προωθεί το πρόγραμμα Farm to Fork https://food.ec.europa.eu/horizonta.../farm-fork-strategy_en για να απαλλαγεί από χημικά στη γεωργία.
Ωστόσο, ήταν πράγματι οι εξεγέρσεις της πείνας που ανέτρεψαν την κυβέρνηση της Σρι Λάνκα το 2022, της Συρίας το 2012 ή της Τυνησίας, της Αιγύπτου και της Λιβύης το 2010.
Μπορούμε να πάμε ακόμη πιο πίσω, στη Γαλλική Επανάσταση, ο λαός ξεσηκώθηκε για να ζητήσει ψωμί. Στην οποία η Μαρία Αντουανέτα απάντησε: «Ας φάνε παντεσπάνι! »
Αυτή η ελίτ εντελώς αποκομμένη από τη ζωή των υπηκόων της είναι ορατή στην UERSS όπου αυτή η πρόταση... έγινε καραμέλα.. à toutes les sauces.
Σου έχει τελειώσει η βενζίνη στο αυτοκίνητο; Πηγαίνετε ηλεκτρικά!
Δεν έχεις άλλο αέριο να σε ζεστάνει; Εγκαταστήστε μια αντλία θερμότητας!
Τελείωσε το ψωμί; Φάτε βιολογικά!
Οι τεχνοκράτες της ΕΕΣΣΔ έχουν φτωχοποιήσει τον λαό, ωστόσο επιμένουν να επιβάλλουν τα ήθη και την ιδεολογία τους. Συνεχίζουν να παίζουν μουσική, όπως οι μουσικοί του Τιτανικού, αλλά έχουν δει τουλάχιστον το παγόβουνο μπροστά τους;

Σχόλια