Süddeutsche Zeitung: Η ιδέα της Βρετανίας περί εθνικής κυριαρχίας δεν συνάδει με τον σύγχρονο κόσμο

Επικριτική απέναντι στην απόφαση της Βρετανίας για απομάκρυνση από την ΕΕ είναι η γερμανική Süddeutsche Zeitung η οποία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο Λονδίνο και στο βρετανικό κοινοβούλιο που θα κληθεί να  ψηφίσει υπέρ ή κατά της συμφωνίας για το Brexit.

«Η ιδέα της Μ. Βρετανίας περί εθνικής κυριαρχίας δεν συνάδει με τον σύγχρονο κόσμο, όπου η ιδέα της αυτοκρατορίας έχει πεθάνει και τα μεγάλα έθνη έχουν κατατροπωθεί από νέους γίγαντες, όπως η Κίνα.
  • Οι Βρετανοί χρειάζονται την Ευρώπη, όπως η Ευρώπη χρειάζεται τους Βρετανούς.
  • Η πρόσληψη της έννοιας της εθνικής κυριαρχίας από τους υπέρμαχους του Brexit είναι παιδαριώδης.
    Η πρόσληψη αυτή αγνοεί την επιρροή των Βρετανών στην ΕΕ και αποδυναμώνει εν τέλει τη χώρα.» υπογραμμίζει η γερμανική εφημερίδα.
    Από την πλευρά της η Frankfurter Allgemeine Zeitung σημειώνει για το ίδιο θέμα:
    «Το αν τελικά κατατεθεί ψήφος δυσπιστίας κατά της Theresa May και το πώς θα καταφέρει το δικό της ντιλ για το Βrexit να αποσπάσει την πλειοψηφία στην Κάτω Βουλή αποτελούν ακόμη ίσως και για την ίδια μυστήριο.
    Για αυτόν τον λόγο η May κάνει έκκληση στο αίσθημα ευθύνης των βουλευτών.
    Ωστόσο η γενική αβεβαιότητα παραμένει. Ποιος θα την διαδεχθεί εάν απολέσει την εμπιστοσύνη των Συντηρητικών; Ένας θιασώτης του σκληρού Brexit; Σε μια τέτοια περίπτωση μια άναρχη αποχώρηση από την ΕΕ θα είχε (οδυνηρές) συνέπειες.
    Τι θα συμβεί εάν το Κοινοβούλιο απορρίψει την πρότασή της, η οποία λογικά είναι συμβιβαστική;
    Η ΕΕ απορρίπτει το ενδεχόμενο νέων διαπραγματεύσεων.
    Η προσφυγή σε πρόωρες εκλογές θα ήταν μια λύση, αλλά ούτε μια τέτοια λύση θα χαροποιούσε την May γιατί δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να έρθει στην εξουσία ο παλαιάς κοπής αριστερός και επικεφαλής των Εργατικών Jeremy Corbyn. Όπως φαίνεται το διακύβευμα είναι το μέλλον της διαιρεμένης αυτής χώρας».

    Πηγή: bankingnews.gr
Blogger: Το είδαμε κι' αυτό. Κατηγορείται το Η.Β. επειδή εγκαταλείπει τη φυλακή της ΕΕ. Λες και οι Άγγλοι είναι χθεσινοί στην Ιστορία και θα αφήσουν άλλους να αποφασίζουν για τους ίδιους. Από πότε κατηγορείται ο ..κρατούμενος επειδή επιχειρεί απόδραση από τη φυλακή!
Να που φθάσαμε στον πυρήνα του προβλήματος: Τώρα το λένε ανοιχτά. Aυτό που παίζεται είναι: Έθνος κράτος ή Αυτοκρατορία (υπό την καθοδήγηση μιας ..φωτισμένης τραπεζικής ελίτ...σε αγαστή συνεργασία  άλλων αλήτ...)
Η απάντηση είναι: Μα γι' αυτό ξεκίνησε το Ευρωπαϊκό Πείραμα. Ένα πείραμα που τελικά απέτυχε αφού τελικά: 1. Φτωχοποίησε μεγάλες μάζες εργαζομένων-πολιτών. 2. Έφτιαξε χώρες προτεκτοράτα (βλέπε Ελλάδα). 
Τι πιο λογικό: αφού σταματήσει το αποτυχημένο πείραμα και οι χαμένοι - ηττημένοι γλύψουν τις πληγές τους να δούμε πως θα πορευθούμε στη συνέχεια. Η εμμονή για συνέχιση της ίδιας πορείας με κερδισμένους μόνο τους Γερμανούς και κάποιες κατά τόπους ελίτ, θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε έκρηξη.  Η οικονομική ολοκλήρωση που μεθοδεύεται δεν απέχει καθόλου από το σχέδιο του Ράίχ, "γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε..."


Blogger:  
O κ. Γιανναράς είναι εύστοχος. Φωτίζει το δίπολο και τολμάει να μιλήσει για Πατρίδες.  ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ απέναντι στις ΠΑΤΡΙΔΕΣ.  Όσο η κρίση θα κορυφώνεται  τόσο το δίπολο θα είναι  ορατό  και όλοι θα κληθούν  να πάρουν θέση και να πάψουν να κρύβονται πίσω από λέξεις και ονόματα χωρίς περιεχόμενο. (π.χ. Ελιά, Συμπαράταξη και άλλες τέτοιες αρ...διές)
Ακολουθεί ένα μπουκέτο εγγραφών σχετικά με το θέμα: Εθνικό κράτος.
1. Από μια εξόχως ...ζουμερή συνέντευξη του Κλεάνθη Γρίβα..."

2. Mazower: Το έθνος-κράτος παίρνει τώρα τη ρεβάνς

3. Το Έθνος – Κράτος καταρρέει.

4. Το έθνος του κράτους και το έθνος της κοινωνίας

5. Όταν το ταξικό γίνεται άλλοθι προδοσίας

6. Περί ελληνικού έθνους

7. Οι «πολίτες του κόσμου» ενάντια στον λαό...

8. Πρέπει το ταχύτερο να εμφανιστεί ο αντίπαλος πόλος της παγκοσμιοποίησης.

9. Το ελληνικό πρόβλημα: το κράτος κατοχής και η έξοδος από την κρίση

10. Η ΑΝ0Δ0Σ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ

11. Το μέλλον του έθνους στην Ευρώπη του αύριο ( Παν. Κονδύλης)

12. ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ: Η ΑΓΟΡΑ, ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ Η ΤΑΞΗ [1]

13. «Εγκώμιο των συνόρων», σ’ έναν κόσμο «δίχως όρια»

14. "Χωρίς σύνορα δεν μπορεί να υπάρξει επικοινωνία" 

15. Ο λαϊκιστικός εθνικισμός και η νέα παγκόσμια τάξη

16. Καρτέλ εθνοαποδόμησης

Τέλος: Φαίνεται ότι η Ιταλία και η ελίτ της δεν αποφάσισε να ..αυτοκτονήσει, οπότε το έργο θα έχει συνέχειες...(Δεν μιλάμε πια για την Ελλάδα όπου όλη η πολιτική νομενκλατούρα προφανώς υπακούοντας στους πάτρωνές της το Ιούλιο του 2015 αποκαλύφθηκε ότι προ πολλού έχει  παραδώσει τα κλειδιά της χώρας...αρκούμενη στο ρόλο του τοπάρχη-κοτζάμπαση)

 

Σχόλια