Το 2021 να μην μοιάζει με το 1921: Ο Ερντογάν μας την έχει στημένη, γιατί θέλει να το παίξει ένας νέος Μωάμεθ ο πορθητής



Του ΤΑΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Ο κάθε απατεωνίσκος στις μέρες μας, ημεδαπός ή αλλοδαπός, μπορεί να δηλώνει αλληλέγγυος, προστάτης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δικαιωματιστής ή διεθνιστής και να μπουκάρει στη χώρα μας παριστάνοντας τον τιμητή των πάντων.
Λες και η Ελλάδα δεν είναι δημοκρατική χώρα, λες και δεν έχει μια εκλεγμένη κυβέρνηση, λες και δεν έχει κοινοβούλιο, λες και δεν έχει δικαιοσύνη, λες και δεν έχει ένα σωρό ανεξάρτητες αρχές που ελέγχουν από την τήρηση των νόμων, που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και αυτά των κάθε λογής αποκαλούμενων ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.
Έτσι εν μια νυκτί είδαμε να ξεπηδούν εκατοντάδες ΜΚΟ, που αμείβονται αδρά από κοινοτικά κονδύλια και κάποιες από αυτές να φτάνουν να εμφανίζουν εργαζόμενους που ξεπερνούν τους χίλιους.
  • Μια, και δεν είναι η μόνη από τις 320, που έχουν ξεφυτρώσει, δηλώνει ότι παρακολουθεί τις ροές των λάθρα εισερχομένων στην Λέσβο. Δηλαδή πια είναι ακριβώς η δουλειά της; Να συνεννοείται με τους διακινητές για το πότε θα ξεκινήσουν από τις τουρκικές ακτές και που θα πιάσουν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, για να πάνε εκεί σαν καλοί Σαμαρείτες να τους παραλάβουν; ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μολονότι ολόκληρος ο στόλος έχει κινητοποιηθεί και μαζί με το λιμενικό για να κρατήσουν τα θαλάσσια σύνορα απορθητα, εν τούτοις ο Τσαβούσογλου μας πληροφόρησε ήδη, ότι με τη λήξη της καραντίνας στην Τουρκία, θα προωθήσουν τις ροές μέσω των νησιών στην Ελλάδα.
Και είναι απορίας άξιο, για κάθε αφελή εντός των τειχών, που υιοθετεί της τουρκικές θέσεις, και υπάρχουν τέτοιοι δυστυχώς, αφού οι μετανάστες όπως ισχυρίζονται οι Τούρκοι, θέλουν να πάνε στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας, γιατί δεν κατευθύνεται ούτε ένας στα σύνορα της Βουλγαρίας, για να φθάσει στον τελικό προορισμό του, μια κι αυτή συμβαίνει να είναι μέλος της ΕΕ.
Τα σχέδια του Ερντογάν είναι πολύπλευρα. Δεν φτάνουν μέχρι το νότιο τμήμα της Κύπρου, που παραβιάζεται κυριαρχία η νόμιμη κυβέρνηση της Μεγαλονήσου. Εκεί οι Τούρκοι δικαιολογούν τις πειρατικές τους ενέργειες ισχυριζόμενοι ότι ενεργούν για λογαριασμό των Τουρκοκυπρίων.
Επεκτείνονται όμως και στον ελλαδικό χώρο, με την εκτός κάθε κανόνα Διεθνούς Δικαίου τουρκολιβυκή συμφωνία, που καταργεί κάθε δικαίωμα υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ, στην Κρήτη τη Ρόδο και άλλα νησιά της περιοχής.
  • Παρ όλα αυτά η Διεθνής Κοινότητα σφυρίζει κλέφτικα. Κι όχι μόνο αυτό γιατί όπως αποκαλύφθηκε η ΕΕ χρηματοδοτεί την Άγκυρα για την αγορά πλοίων της ακτοφυλακής. Δηλαδή τους πληρώνει η Ευρώπη για τα χρησιμοποιούν τα σκάφη αυτά να συνοδεύουν τους μετανάστες από τα τουρκικά παράλια προς τα ελληνικά νησιά. Συγχαρητήρια εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Κάνετε το κορόιδο στα συμβαίνοντα στην Ελλάδα και στην Κύπρο με την Τουρκία να προσβάλει ευθέως τα κυριαρχικά δικαιώματα δύο κρατών μελών της ΕΕ και από την άλλη, σαν να μην συμβαίνει τίποτα, με την Γερμανία πρωταγωνιστή, οργανώνετε διασκέψεις για το λιβυκό αγνοώντας την Ελλάδα, που έχει υποστεί προσβολή της Εθνικής της κυριαρχίας.
Δεν σταματούν όμως οι Τούρκοι με τις μέχρι τώρα παραβιάσεις της κυριαρχίας Ελλάδας και Κύπρου. Με συνεχείς υπερπτήσεις πάνω από κατοικημένα Ελληνικά νησιά του Αιγαίου και με φαιδρές διακηρύξεις τουρκικών ΜΚΟ πρακτόρων των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας, λένε ότι θα προσφύγουν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για να διεκδικήσουν τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη!!!
Θα πει κανείς αστεία πράγματα. Το ίδιο έλεγαν και κάποιοι για το τουρκολιβυκό σύμφωνο, που είναι πραγματικότητα και για τις γεωτρήσεις νότια της Κύπρου. Η Τουρκία έχει μάθει διαχρονικά να δημιουργεί τετελεσμένα. Το έκανε στην Κύπρο με την εισβολή το 1974 και συνέχισε με τον τρίτο Αττίλα στο θαλάσσιο χώρο της Μεγαλονήσου.
Το κάνει με το Αιγαίο, που ανενόχλητη υλοποιεί το στόχο της γαλάζιας πατρίδας, μια και οι συνεχείς υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά κατοικημένα νησιά, είτε μας αρέσει είτε όχι, δημιουργώντας έτσι νέα τετελεσμένα. Το ίδιο και με το τουρκολιβυκό σύμφωνο, που όπως έχει προαναγγείλει εντός του θέρους θα υλοποιήσει τις απειλές της στέλνοντας ερευνητικά και γεωτρύπανα.
Ο ΟΗΕ είναι ανύπαρκτος, οι Ευρωπαίοι έχουν ισχυρά οικονομικά συμφέροντα με την Τουρκία. Το ίδιο και ο Τραμπ που ετοιμάζεται τώρα να σπάσει τον αποκλεισμό της Τουρκίας από το πρόγραμμα των αεροσκαφών F-35 και να παραδώσει στον Ερντογάν ένα ακόμη ισχυρό οπλικό σύστημα, καθιστώντας τον ακόμη πιο ισχυρό άρα και επιθετικό απέναντι στην Ελλάδα.
  • Η μόνη ελπίδα για την χώρα μας είναι η αυτοπροστασία. Αυτό σημαίνει ότι οφείλουν οι πολιτικές δυνάμεις, αντί να αντιδικούν για ήσσονος σημασίας θέματα όπως είναι η ανάρτηση Σκέρτσου στο Facebook, ή η στάση της Πρωτοψάλτη στο Μαξίμου, να δουν κατάματα τον κίνδυνο.
Να ενισχύσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις με τα πέντε δις που χρειάζονται σε βάθος πενταετίας, προκειμένου να αναβαθμίσουν και να συντηρήσουν υπάρχοντα οπλικά συστήματα, να αγοράσουν τα αναγκαία πολεμοφόδια και να εκπαιδεύσουν μια νέα ομάδα κομάντος, που ειδικεύονται στις ανορθόδοξες πολεμικές επιχειρήσεις.
Και αντί για πολυέξοδες φανφάρες, που πρόκειται να διατεθούν για τα διακόσια χρόνια από την Επανάσταση του 1821, τα χρήματα αυτά μαζί με δωρεές από τους απανταχού της γης Έλληνες και παροχές από τον κρατικό προϋπολογισμό, να διατεθούν γι’ αυτό τον ιερό σκοπό.
Ο Ερντογάν μας την έχει στημένη, γιατί κι αυτός θέλει να το παίξει ένας νέος Μωάμεθ ο πορθητής, με σκοπό να γιορτάσει πανηγυρικά το 2023, τα δικά του εκατό χρόνια του νέου τουρκικού κράτους.
Αλήθεια θα του κάνουμε τη χάρη, με την επιπολαιότητα και τον φθόνο απέναντι στον πολιτικό αντίπαλο, υιοθετώντας τα όσα είπε ο Γ. Μπαλάφας ως μέλος της τότε κυβέρνησης Τσίπρα, ότι θα ρισκάρουμε μια επιθετική ενέργεια των Τούρκων και δεν θα δώσουμε χρήματα για τις ανάγκες εκσυγχρονισμού των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά να μοιράσουμε τα σε παροχές, γράφε πελατειακού χαρακτήρα…
========================

Δεν χρειάζεται και πολύ μυαλό για να καταλήξει κανείς στο συμπέρασμα ότι χώρα έχει ξεπουληθεί. Αφήνει τον κάθε επατεώνα να κάνει ότι γουστάρει στο έδαφός της. Φυσικά τα αργύρια πολλά και πολλοί οι κερδισμένοι. Όσο για τον λαό, πάντα προδομένος από τις ηγεσίες του, που για χρόνια καμώνονται ότι ...ψάχνουν  τις ΜΚΟ, αλλά ώ του θαύματος οι ΜΚΟ αυξάνονται. Μόνο μια λέξη μπορεί να περιγράψει κανείς αυτό το πλιάτσικο σε βάρος της χώρας. ΠΡΟΔΟΣΙΑ. Μια προδοσία που έχει τις ρίζε του στο ΣΥΜΦΩΝΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ που πριν δυο χρόνια υπέγραψε - χωρίς να ρωτηθεί ποτέ ο λαός γι' αυτό - ο Τσίπρας και συνεχίζει να εφαρμόζει ο Κυριάκος. Κρατήστε στο αρχείο σας τα παρακάτω πειστήρια....
----------------

  1. ΜΙΤ μαζί με Τσετσένους και Αφγανούς χτύπησαν στη Μόρια!

  2. Πρέσβυς ε.τ. Περικλής Νεάρχου: Εποικισμός της Ελλάδος με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση Πρέσβυς ε.τ. Περικλής Νεάρχου: Εποικισμός της Ελλάδος με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση 

  3. Το Δ' Ράιχ και οι μειονότητες (1) - Ηλία Ηλιόπουλου 

  4. Συγκλίνουσα αμφισβήτηση ελληνικής κυριαρχίας από Τουρκία και Δυτικούς 

  5. Διεθνές Σύμφωνο για τη Μετανάστευση

  6. Τί είναι το: "Παγκόσμιο Σύμφωνο του ΟΗΕ για την Ασφαλή, Ομαλή και Τακτική Μετανάστευση";

---------------

Blogger:

Για να το λήξουμε το θέμα και για να μην πριονίζουμε τα πριονίδια. Από το παρακάτω μπουκέτο των εγγραφών αποδεικνύεται ότι όλοι ξέρουν: Οι ΜΚΟ είναι βραχίωνας άλλωσης της χώρας. Σαν τέτοιος πρέπει να αντιμετωπισθεί. Όλος ο εσμός που σισίζεται απ' αυτές (και δεν μιλάμε για τους φουκαράδες που κάνουν μεροκάματα, αλλά τους υπευθύνους που τρώνε με χίλιες μασέλες) πρέπει να αντιμετωπισθούν ως προδότες του κράτους και δοσίλογοι.  
Πριν απ' όλα να γίνει καταγραφεί  ποιες είναι, να δεσμευτούν τα στοιχεία τους - δεν θα βρείτε τίποτα, αφού πρόκειται για κελύφη αδειανά, που κάθε μέρα κάνουν εξαγωγή των όποιων διαθεσίμων τους σε τράπεζες του εξωτερικού - και να απαγορευτεί η λειτουργία τους στην Ελληνική επικράτεια. Έτσι κάνουν τα κράτη που είναι αυτεξούσια και δεν είναι προτεκτοράτα. Στα καθ' υμάς: Αφού μας σκοτίσουν τα  ....φρύδια για  καμιά βδομάδα θα ανακαλύψουμε κάποιο άλλο θέμα για να απασχολήσουμε το πόπολο....

 
Να τελειώνουμε με τις ΜΚΟ.
O ρόλος των ΜΚΟ είναι ύποπτος, τώρα πια υπάρχουν και οι αποδείξεις. Όλες οι κυβερνήσεις που ανέχτηκαν (για την ακρίβεια στελέχια τους τις δημιούργησαν και έφαγαν τον αγλέορα) πρέπει να στιγματιστούν. 
Τα στοιχεία πολλά, τόσα που δεν μπορούν να καλυφθούν. 
Στο βαθμό που και η σημερινή κυβέρνηση δεν παίρνει θέση (διαλύοντάς τες, τις περισσότερες) σημαίνει ότι είναι συνένοχος και συνεχίζει την πολιτική ΓΑΠ, ΣΥΡΙΖΑ .. (Ανέχεται υπονομευτικές πράξεις εναντίον της χώρας - διαπράτει το έγκλημα της προδοσίας).

Η «ανθρωπιστική βοήθεια» μέσω της πλειοψηφίας των διαφόρων καθοδηγούμενων ΜΚΟ, είναι η συνέχιση της πολιτικής με άλλα μέσα.
Είναι ολοφάνερο: καθώς δεν έχουμε οργανώσει τον κόσμο μας κάτω από την έμπνευση ενός πραγματικού ανθρωπισμού, καταφεύγουμε, γι αυτή τη μεγάλη μας αποτυχία, στην προσφυγή για ανθρωπιστική βοήθεια ως παρηγορητική φροντίδα... και για πολλούς ως τρόπος για χοντρές κονόμες!

...αν στα παραπάνω προσθέστε και

...τότε προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι την όποια πολιτική συζήτηση την ορίζουν πληρωμένοι δημοκάφροι και ΜΚΟ που παράγουν ψευδογεγονότα με τα πληρωμένα τσιράκια τους. Είναι οι τύποι που εκπλήσσονται(;) για το γεγονός ότι 500.000 μαζεύονται χωρίς να τους ...ρωτήσουν. 

===================

  1. Τα υπερκέρδη της μετανάστευσης

  2. MKO: Μπορεί ο λύκος να φυλάει τα πρόβατα; 

  3. Πότε η κυβέρνηση θα «ξεδοντιάσει» τις ΜΚΟ; 

  4. Tο πάρτι με τις ΜΚΟ 

  5. Παραδόθηκε και συνελήφθη στη Μυτιλήνη ο ιδιοκτήτης της ΜΚΟ ERCI για διακίνηση μεταναστών 

  6. «Προσφυγικό»: Ένας από τους πυλώνες της νέας δουλείας... 

  7. Πως φύτρωσαν ξαφνικά το 2001 οι ΜΚΟ που έπαιρναν ανεξέλεγκτα λεφτά 

  8. ΣΟΚ! Στην Ιταλία συλλήψεις "φιλάνθρωπων-αντιρατσιστών", ΜΚΟ-Μαφίας για τους λαθρομετανάστες!

  9. ΜΚΟ: πολλά ψέματα είπανε, ας πούνε και μια αλήθεια

  10. Λεφτά υπάρχουν (Σίγουρα για τις ΜΚΟ)
    Ο Σόρος στο Φρουραρχείο – Η λερναία ύδρα της Open Society 

  11. Το μεγάλο φαγοπότι των ΜΚΟ – 1 

  12. Οι άρρηκτοι δεσμοί μεταξύ κράτους, κεφαλαίου και ΜΚΟ που ασχολούνται με το μεταναστευτικό. 

  13. Λέσβος: ΜΚΟ, αναρχικοί και μετανάστες εναντίον κατοίκων 

  14. Economist: Ντροπιαστικό για τον Παπανδρέου το σκάνδαλο με τις ΜΚΟ 

  15. Για τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) και τη δράση τους 

  16. Με πράσινο φως από το κράτος το πάρτι των ΜΚΟ με τα κοινοτικά κονδύλια 

  17. Οι ανθρωπιστές από τα lidl εναντίον των ανθρώπων

 

16 Μάιος 2020

Λίγο πριν από τον απόλυτο ευτελισμό

Υπάρχει μια σειρά γεγονότων που δείχνουν πως η χώρα έχει φτάσει στο κρίσιμο σημείο, κάτω από το οποίο θα βιώνει έναν απόλυτο ευτελισμό.
Εδώ και χρόνια παραβιάζεται η κυριαρχία της σε αέρα και θάλασσα και η Αθήνα προβάλλει το επιχείρημα της στρατηγικής ψυχραιμίας.
Οι παραβιάσεις συνεχίστηκαν πάνω από μικρά στην αρχή νησιά, στη συνέχεια πάνω από μεγαλύτερα, και τώρα πάνω από χερσαίο έδαφος της ηπειρωτικής χώρας. Η στρατηγική ψυχραιμία είναι το δόγμα της Αθήνας.
Στον Έβρο αναχαιτίστηκε ένα κύμα χιλιάδων μεταναστών καθοδηγούμενων από την Τουρκία. Η αστυνομική επιχείρηση αντιμετώπισής του ήταν επιτυχής, αλλά στον πόλεμο της πληροφορίας η Αθήνα έχασε κατά κράτος. Την ώρα που η επιχείρηση κορυφωνόταν, μερικές από τις πλέον «έγκυρες», διεθνώς, εφημερίδες εγκαλούσαν την Ελλάδα.
Και ενώ η Ελλάδα υπερασπιζόταν το έδαφός της και το έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης από μια εισβολή υβριδικού πολέμου, έχασε τον πόλεμο των εντυπώσεων. Σε ευρωπαϊκές χώρες, σε μέσα ενημέρωσης και στο Ευρωκοινοβούλιο επικρατεί η άποψη πως η Ελλάδα φέρθηκε σκαιώς ενάντια σε ανήμπορους και κατατρεγμένους ανθρώπους. Οι δυνάμεις της, μάλιστα, σκότωσαν και έναν μετανάστη. Η χώρα εγκαλείται στο Ευρωκοινοβούλιο να δώσει εξηγήσεις.
Το τραγικό είναι πως πολλοί από αυτούς τους μετανάστες θα επεδίωκαν να προωθηθούν σε χώρες των ευρωβουλευτών που εγκαλούν σήμερα την Αθήνα.
Προφανώς, οι ευρωβουλευτές θα ήθελαν την είσοδό τους στο ευρωπαϊκό έδαφος αλλά και τη μόνιμη παραμονή τους στην Ελλάδα την οποία αντιλαμβάνονται ως αποθήκη ψυχών για τις οποίες θα φροντίζουν με κάποια εκατομμύρια για να έχουν ήσυχη τη συνείδησή τους. Και τις πολιτικές σκοπιμότητές τους.
Καθώς η Αθήνα επιδεικνύει στρατηγική ψυχραιμία, το βαθύ τουρκικό κράτος ενεργοποίησε συλλόγους της χώρας του και δυνάμεις που επηρεάζει στην κεντρική Ασία και τα Βαλκάνια για να διεκδικήσουν με διεθνή πολιτική και νομική κινητοποίηση την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, τη Δυτική Θράκη και άλλες περιοχές οι οποίες βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια σε μια προσπάθεια αποκάλυψης της ελληνικής ανυποληψίας.
Όσο η Αθήνα δεν αντιδρά, η Τουρκία αποθρασύνεται. Δοκιμάζει στην αρχή, και αν δει πως δεν υπάρχει αντίδραση κλιμακώνει τις κινήσεις της. Έτσι φθάσαμε σήμερα στο σημείο η Τουρκία να κάνει ό,τι θέλει, όπου θέλει και όποτε θέλει, σε χώρο που η Ελλάδα, υποτίθεται, ασκεί κυριαρχία ή κυριαρχικά δικαιώματα.
Το μόνιμο μοτίβο της ανύπαρκτης αθηναϊκής εξωτερικής πολιτικής είναι η στρατηγική ψυχραιμία και η μη παραγωγή Δικαίου από τις ενέργειες της Τουρκίας.
Μάλιστα. Η Τουρκία με τις παράνομες ενέργειές της δεν παράγει Δίκαιο. Η Ελλάδα με τη μη άσκηση των δικαιωμάτων της, συνεχίζει να έχει την κυριαρχία ή τα δικαιώματα που επικαλείται;
Οι ευθύνες του εκμαυλισμένου, εν πολλοίς, διαχρονικά ελληνικού κράτους είναι τεράστιες.
Η πρώτη σοβαρή ευθύνη του είναι ότι οι μηχανισμοί του δεν αντελήφθησαν που οδηγείται η διεθνής κατάσταση, όταν στην Τουρκία ετοιμάζονταν και θεωρητικά και οικονομικά και πολιτικά και στρατιωτικά.
Το δεύτερο μεγάλο έγκλημα των πολιτικών του είναι η διαφθορά τους. Ρήμαξαν τα οικονομικά της χώρας και δεν φρόντισαν, τουλάχιστον, ούτε να την καταστήσουν ισχυρή αμυντικά. Βεβαίως, ξεπλένονται με την κοροϊδία των «πόθεν έσχες».
Για την ικανότητά τους να μην έχουν αντιληφθεί, ακόμη, πως η Τουρκία δεν καταλαβαίνει τίποτε άλλο παρά μόνο τη δύναμη της βίας και των όπλων, ας όψονται και οι Έλληνες ψηφοφόροι για τις διαχρονικές επιλογές τους.
Η χώρα, χωρίς αμφιβολία, πρέπει να είναι απολύτως φιλειρηνική. Αλλά απόλυτη προϋπόθεση γι αυτό είναι οι ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις. Και παρά τα φληναφήματα που ακούγονται, αυτήν τη στιγμή δεν επιτελούν τον αποτρεπτικό τους ρόλο, όπως φαίνεται από τα πράγματα. Ίσως να μην τις αφήνουν να τον επιτελέσουν οι φοβισμένοι πολιτικοί. Αλλά από τη στιγμή που η Τουρκία κλιμακώνει τις προκλήσεις της, αποτροπή δεν υπάρχει.
Για όσους κατέχουν λίγα γυμνασιακά μαθηματικά, η Τουρκία πετυχαίνει τους στόχους της διά της εφαρμογής του ορισμού της εφαπτομένης.
Στο παρακμιακό κλίμα και την παρακμιακή ζωή τής (επαρχιακής νοοτροπίας) ελληνικής πρωτεύουσας, έχει συσσωρευθεί όλο το ίζημα της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας.
Ένα πολιτικοοικονομικό και κοινωνικό κατεστημένο έχει ως κύριο ενδιαφέρον τη γοητεία της εξουσίας, τον εύκολο και –συνήθως– διεφθαρμένο πλουτισμό και τη λαθροβίωση από την εκμετάλλευση της κοινωνίας, και κυρίως της ελληνικής περιφέρειας την οποία αντιμετωπίζει ως αποικία.
Αυτό το κατεστημένο έβγαλε δεκάδες δισεκατομμύρια εκτός της χώρας την περίοδο της κρίσης.
Το ίδιο κατεστημένο καθώς μυρίστηκε μίζα από το ενδεχόμενο ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων, άρχισε διά των αντιπροσώπων του να προτείνει φαραωνικούς εξοπλισμούς. Σε βαθμό που να αναστέλλει την επίμονη προβολή του ίδιου αιτήματος από ανιδιοτελείς ανθρώπους και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.
Από άποψη νοοτροπίας, αν δει κανείς και την κομματική συστοίχιση και χθες, αλλά και σήμερα, η χώρα δεν έχει μέλλον. Ο καθείς και το βόλεμά του κάτω από την κομματική ομπρέλα. Ως κοινωνία με διαχρονικά χαρακτηριστικά συμπεριφερθήκαμε ανάλογα και το 1920 όταν διακυβευόταν ιστορία 3.000 χρόνων. Σήμερα δεν θα το κάνουμε;
Αλλά έστω και με τις σημερινές ιδιαιτερότητές μας ως κοινωνίας, η λύση για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε είναι ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις και πολιτικό θάρρος και αποφασιστικότητα για τη χρησιμοποίησή τους αν χρειαστεί. Παράλληλα με μια ικανότατη διπλωματία και έναν μηχανισμό διεθνούς προβολής της πολιτικής της χώρας. Δηλώσεις του είδους «δεν θα κάνουμε πόλεμο ό,τι και να συμβεί», μόνο αφελείς πολιτικούς μπορεί να χαρακτηρίζουν.
Πόλεμο δεν θέλουμε. Αλλά για να τον αποφύγουμε δεν πρέπει να τον εξορκίζουμε και θα πρέπει να προβάλλουμε ισχυρή αποτροπή και άμυνα.
Εν κατακλείδι, ένα μήνυμα αποφασιστικότητας στην Τουρκία πρέπει να δοθεί. Το λένε και στρατιωτικοί και διπλωμάτες.
Διαφορετικά, καλώς ήλθαμε στη Νέα Οθωμανική Αυτοκρατορία. Μερικοί επιτήδειοι μπορεί να αρχίσουν να εκπαιδεύονται στο ρόλο των νεοφαναριωτών.
Διακόσια χρόνια μετά την Ελληνική Επανάσταση.

 

 

Σχόλια