Σε μία τετραετία 1,3 δισ. πήγαν σε οργανισμούς και ΜΚΟ σύμφωνα με Μηταράκη

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου επέμεινε ότι προτεραιότητα είναι η μείωση των ροών και ο περιορισμός των επιπτώσεων της μεταναστευτικής κρίσης στα νησιά.
Καταλυτική σε ό,τι αφορά την αποσυμφόρηση των νησιών χαρακτήρισε ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης τη συμβολή του νομοσχεδίου για τη «Βελτίωση της μεταναστευτικής νομοθεσίας».
Το νομοσχέδιο πρόκειται να τεθεί σε ψηφοφορία στη Βουλή εντός της ημέρας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.  ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Κατά την τοποθέτησή του, κ. Μηταράκης επέμεινε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η μείωση των ροών και ο περιορισμός των επιπτώσεων της μεταναστευτικής κρίσης στα νησιά.
Αναφερόμενος στην κριτική της αντιπολίτευσης, ο κ. Μηταράκης επεσήμανε ότι, εκτός από τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο που «εφαρμόζουμε πλήρως», «δικαιώματα έχει πρωτίστως και η χώρα».
Όπως εξήγησε, είναι συνταγματική υποχρέωση η προστασία των συνόρων, η ασφάλεια και η ευημερία των πολιτών.
Κατηγορίες κατά ΣΥΡΙΖΑ
Ο κ. Μηταράκης υποστήριξε εξάλλου ότι το πρώτο εξάμηνο του 2019 σε 500 περιπτώσεις Αφρικανών δεν βρίσκονταν διερμηνείς για σπάνιες γλώσσες που ισχυρίστηκαν ότι μιλούν.
>
Ο υπουργός διερωτήθηκε πώς οι 500 μπορούσαν να συνεννοηθούν με τους δικηγόρους τους και τις ΜΚΟ, ενώ οι τελευταίες δεν μπορούσαν να βρουν διερμηνείς για τη συνέντευξη.
Στάθηκε επίσης στην ανάγκη αλλαγής της κοινής δήλωσης ΕΕ – Τουρκίας και χαρακτήρισε «ρητορικό» το ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ για αποσυμφόρηση.
Κατήγγειλε επιπλέον ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούσε στο μεταναστευτικό με τις ΜΚΟ και παρέθεσε στοιχεία για τα κονδύλια 1,5 δισ. ευρώ που διέθεσε η ΕΕ στην Ελλάδα την περίοδο 2015 – 2019.
Όπως είπε, το υπουργείο απορρόφησε το 1,9%, ενώ το 82% των κονδυλίων (1,3 δισ.) πήγαν σε διεθνείς οργανισμούς και σε ΜΚΟ. 
===========================
Blogger:

Για να το λήξουμε το θέμα και για να μην πριονίζουμε τα πριονίδια. Από το παρακάτω μπουκέτο των εγγραφών αποδεικνύεται ότι όλοι ξέρουν: Οι ΜΚΟ είναι βραχίωνας άλλωσης της χώρας. Σαν τέτοιος πρέπει να αντιμετωπισθεί. Όλος ο εσμός που σισίζεται απ' αυτές (και δεν μιλάμε για τους φουκαράδες που κάνουν μεροκάματα, αλλά τους υπευθύνους που τρώνε με χίλιες μασέλες) πρέπει να αντιμετωπισθούν ως προδότες του κράτους και δοσίλογοι.  
Πριν απ' όλα να γίνει καταγραφεί  ποιες είναι, να δεσμευτούν τα στοιχεία τους - δεν θα βρείτε τίποτα, αφού πρόκειται για κελύφη αδειανά, που κάθε μέρα κάνουν εξαγωγή των όποιων διαθεσίμων τους σε τράπεζες του εξωτερικού - και να απαγορευτεί η λειτουργία τους στην Ελληνική επικράτεια. Έτσι κάνουν τα κράτη που είναι αυτεξούσια και δεν είναι προτεκτοράτα. Στα καθ' υμάς: Αφού μας σκοτίσουν τα  ....φρύδια για  καμιά βδομάδα θα ανακαλύψουμε κάποιο άλλο θέμα για να απασχολήσουμε το πόπολο....

 
Να τελειώνουμε με τις ΜΚΟ.
O ρόλος των ΜΚΟ είναι ύποπτος, τώρα πια υπάρχουν και οι αποδείξεις. Όλες οι κυβερνήσεις που ανέχτηκαν (για την ακρίβεια στελέχια τους τις δημιούργησαν και έφαγαν τον αγλέορα) πρέπει να στιγματιστούν. 
Τα στοιχεία πολλά, τόσα που δεν μπορούν να καλυφθούν. 
Στο βαθμό που και η σημερινή κυβέρνηση δεν παίρνει θέση (διαλύοντάς τες, τις περισσότερες) σημαίνει ότι είναι συνένοχος και συνεχίζει την πολιτική ΓΑΠ, ΣΥΡΙΖΑ .. (Ανέχεται υπονομευτικές πράξεις εναντίον της χώρας - διαπράτει το έγκλημα της προδοσίας).

Η «ανθρωπιστική βοήθεια» μέσω της πλειοψηφίας των διαφόρων καθοδηγούμενων ΜΚΟ, είναι η συνέχιση της πολιτικής με άλλα μέσα.
Είναι ολοφάνερο: καθώς δεν έχουμε οργανώσει τον κόσμο μας κάτω από την έμπνευση ενός πραγματικού ανθρωπισμού, καταφεύγουμε, γι αυτή τη μεγάλη μας αποτυχία, στην προσφυγή για ανθρωπιστική βοήθεια ως παρηγορητική φροντίδα... και για πολλούς ως τρόπος για χοντρές κονόμες!

...αν στα παραπάνω προσθέστε και

...τότε προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι την όποια πολιτική συζήτηση την ορίζουν πληρωμένοι δημοκάφροι και ΜΚΟ που παράγουν ψευδογεγονότα με τα πληρωμένα τσιράκια τους. Είναι οι τύποι που εκπλήσσονται(;) για το γεγονός ότι 500.000 μαζεύονται χωρίς να τους ...ρωτήσουν. 

===================

Σχόλια