MKO: Μπορεί ο λύκος να φυλάει τα πρόβατα;

Βlogger: 

Με αφορμή το αδιέξοδο στη Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό, είναι μια ευκαιρία να δούμε το ρόλο των ΜΚΟ, κομμάτων και προσώπων σ' αυτή τη μεγάλη κατά πώς φαίνεται μπίζνα της ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ. Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά...

1. Ας δούμε τον ρόλο της ΜΚΟ «Solidarity Nοw». (Αντιγράφω μια άκρως κατατοπιστική εγγραφή του ΗΛΙΑ ΣΚΥΛΛΑΚΟΥ από τον ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟ με ημερομηνία 11-4-2016).

Βρισκόμαστε μέσα στη δίνη της προσφυγικής κρίσης η οποία είναι αποτέλεσμα των πολέμων κυρίως στη Μέση Ανατολή.

Το προσφυγικό όμως αποτελεί ένα σύνθετο ζήτημα, διότι αυτές οι ροές φαίνεται να αξιοποιούνται για την κάλυψη των αναγκών της κερδοφορίας των πολυεθνικών εταιρειών, μέσω της μετατροπής των κατατρεγμένων ανθρώπων σε φθηνή εργατική δύναμη, ενώ ταυτόχρονα στήνονται μεγάλες μπίζνες που έχουν την σφραγίδα, δουλεμπόρων, κρατικών μηχανισμών, αλλά και των γνωστών ΜΚΟ – ιδρυμάτων.
Τα ιδρύματα και οι ΜΚΟ ειδικά, φαίνεται να απολαμβάνουν όμως εκατομμύρια ευρώ από την ΕΕ και τις ΗΠΑ για τον έλεγχο των δομών «στήριξης» των προσφύγων.
Η άμεση χρηματοδότηση των ΜΚΟ από τα κέντρα εξουσίας, τις μυστικές υπηρεσίες, αλλά και άλλων σκοτεινών κύκλων που κατά καιρούς έχουν έρθει στην δημοσιότητα, επιβεβαιώνουν πως ο ρόλος των οργανώσεων αυτών συνδέεται άμεσα με τους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών.
Στις δράσεις τους για παράδειγμα δεν θα διαπιστώσει κανείς να γίνεται κάποια αναφορά στα αίτια των πολέμων, ή στους υπευθύνους των επεμβάσεων όπως είναι η Ε.Ε και οι ΗΠΑ.
Συνεπώς η δράση των ΜΚΟ είναι εμφανές πως δεν έχει καμία σχέση με την προσφορά αλληλεγγύης. Αυτό που μόνο τελικά παράγουν είναι μια επίπλαστη φιλανθρωπία για τον έλεγχο των δομών αλληλεγγύης.

  • Ίδρυμα δίνει 14.000.000 εκατομμύρια ευρώ στις Ελληνικές ΜΚ

Ας δούμε όμως ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα κάποιου ιδρύματος που έχει τεράστια δραστηριότητα στη χώρα μας.
Στη Ελλάδα, από το 2013 δραστηριοποιείται το ίδρυμα Solidarity NoW «Αλληλεγγύη Τώρα».
Το ίδρυμα αυτό σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην επίσημη ιστοσελίδα του δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία ενός άλλου «φιλανθρωπικού ιδρύματος»,  με την ονομασία Open Society Foundations (OSF), δηλαδή του γνωστού Ιδρύματος στο οποίο επικεφαλής είναι ένας από τους μεγαλύτερους κερδοσκόπους του πλανήτη, ο Τζόρτζ Σορος.
Το «Solidarity Nοw» αποτελεί ουσιαστικά ένα ίδρυμα «ομπρέλα» που στηρίζει, χρηματοδοτεί και ελέγχει πάνω από 40 ΜΚΟ στην Ελλάδα, οι οποίες σήμερα δραστηριοποιούνται και στις δομές για τους πρόσφυγες.
Αυτό όμως που προκαλεί εντύπωση είναι πως την υποστήριξη του στις ΜΚΟ το ίδρυμα, την δείχνει δίνοντας απλόχερα τεράστιες δωρεές που φτάνουν το ποσό των 14.000.000 εκατομμυρίων ευρώ!
Στην επίσημη σελίδα του «Solidarity Now» μπορεί κάποιος να δει αναλυτικά τα ποσά που δαπανώνται για τις δράσεις.

Στις δραστηριότητες του το «Solidarity Now», όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα, εκτός ότι χρηματοδοτεί με εκατομμύρια ευρώ δεκάδες ΜΚΟ στην Ελλάδα, εντούτοις προχωρά στην δημιουργία «κέντρων αλληλεγγύης», τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν από ΜΚΟ για αναπτύξουν τις δράσεις τους. Επίσης εντάσσονται σχέδια για την υλοποίηση προγραμμάτων για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες με την παροχή θέρμανσης κ.α.
Ας δούμε όμως κάτι ακόμα (πέρα από την παρουσία του Σόρος) που ενισχύει την άποψη πως σε καμία περίπτωση ο …λύκος δεν μπορεί να φυλάει τα πρόβατα.
Αν για παράδειγμα ρίξουμε μια ματιά στο ΔΣ του «φιλάνθρωπου ιδρύματος» SolidarityNow στην Ελλάδα θα καταλάβουμε πολλά.


Όπως διαπιστώνει κανείς, οι άνθρωποι που το απαρτίζουν αποτελούν τον βασικό πυρήνα της οικονομικής ελίτ της χώρας.
Αποτελείται δηλαδή από μεγαλοεπιχειρηματίες, από καθηγητές Πανεπιστημίων και από νεοφιλελεύθερους πολιτικούς που ως γνωστόν ανήκουν στους πρωτεργάτες της υλοποίησης των ακραίων πολιτικών λιτότητας, ενώ στηρίζουν συνειδητά και την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα.
Μεταξύ άλλων στο Δ.Σ του «φιλάνθρωπου ιδρύματος», διαβάζουμε το όνομα του Ευθύμιου Βιδάλη (αντιπρόεδρος του ΣΕΒ), του Στελιου Ζαββού ( διευθύνων σύμβουλος της επενδυτικής εταιρείας Zeus Capital Partners.) του γνωστού μεγαλοεπιχειρηματία, Πάνου Μαρινόπουλου κ.α
Επίσης φιγουράρει και ξεχωρίζει το όνομα της Αντιγόνης Λυμπεράκη του «Ποταμιού» που πέρυσι είχαμε την ευκαιρία να την «απολαύσουμε» για τις… πανανθρώπινες ευαισθησίες της.


Και το ερώτημα που προκύπτει είναι προφανές: Μπορεί τελικά ένα Ίδρυμα το οποίο βρίσκεται στα χέρια ενός από τους μεγαλύτερους κερδοσκόπους του πλανήτη και διοικείται από μερίδα των ολιγαρχών της χώρας μας , να είναι και φιλάνθρωπο;

  • Φθηνό εργατικό δυναμικό οι μετανάστες –πρόσφυγες

Όπως φάνηκε και παραπάνω μία από τις αρμοδιότητες του συγκεκριμένου Ιδρύματος του Τζορτζ Σόρος και των ΜΚΟ είναι να παρέχουν προτάσεις και λύσεις πάνω στα ζητήματα ενσωμάτωσης των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων στις κοινωνίες.
Στη περίπτωση των προσφύγων, όπως φαίνεται και στη συνέχεια, το ίδρυμα «Solidarity Now», αναπτύσσει δράσεις ώστε αυτές οι προσφυγικές ροές να ενταχθούν στην κοινωνία. Η αλήθεια όμως είναι πως ο κύριος στόχος του είναι να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για την μετατροπή τους σε ευέλικτο φθηνό εργατικό δυναμικό που θα δουλέψει στις επιχειρήσεις τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ.

Στην Αθήνα στις 23 Μαρτίου 2016 πραγματοποιήθηκε μια κοινή εκδήλωση – παρουσίαση του Harvard Business School και του «SolidarityNow»
Στην εκδήλωση έγινε αναφορά στη συμβολή της μετανάστευσης και των μετακινούμενων πληθυσμών ως «σημαντικού μοχλού οικονομικής ανάπτυξης στη σύγχρονη Ευρώπη.». Ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου τoυ Columbia, Bimal Ghosh, στην εκδήλωση είπε: «Πρέπει να γνωρίζουμε ότι μολονότι η άφιξη ήδη ενός και πλέον εκατομμυρίου ανθρώπων μέσα στο χρονικό διάστημα ενός έτους φαντάζει ως ένα συγκλονιστικό γεγονός, ας έχουμε κατά νου ότι οι άνθρωποι αυτοί αντιπροσωπεύουν μόλις το 1/5 του 1% του πληθυσμού της ΕΕ. Οι νέες αφίξεις θα αντιπροσωπεύουν μόλις το 0,4% του εργατικού δυναμικού στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο και την Ελβετία»

  • Ποιος είναι όμως ο Τζόρτζ Σόρος;

Στο σημείο αυτό ας κάνουμε όμως μια ιστορική αναδρομή στα έργα και τις ημέρες του μεγαλοκερδοσκόπου Τζόρτζ Σόρος, διότι έτσι θα κατανοήσουμε ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος που παρουσιάζεται ως «φιλάνθρωπος» και εμφανίζεται ως επικεφαλής του ιδρύματος «Solidairity Now» στην Ελλάδα.
O Τζόρτζ Σόρος, γεννήθηκε στην Ουγγαρία το 1930 αλλά εγκαθίσταται στην Αγγλία μετά το τέλος του δεύτερου παγκόσμιου πόλεμου. Το 1956, φεύγει στις ΗΠΑ και εκεί δημιουργεί τα πρώτα «κεφάλαια ασφαλείας» με την πρόθεση των μεγάλων περιουσιών. Ο Τζορτζ Σόρος δεν δημιούργησε ποτέ πλούτο από την εργασία του, αλλά πλούτισε χάρη στη χρηματιστηριακή δραστηριότητά του. Με 7 δισεκατομμύρια δολάρια, η κληρονομιά του πρέπει να είναι σήμερα η 28η περιουσία στις ΗΠΑ σύμφωνα με την ταξινόμηση του περιοδικού Forbes το 2003.
Η μεγάλη του μπίζνα
Η δράση του Τζόρτζ Σόρος είναι γνωστό πως είναι αρκετά σκοτεινή. Η μεγαλύτερη μπίζνα του θεωρήθηκε αυτή που πραγματοποιήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου 1992, κατά τη διάρκεια της νομισματικής κρίσης που μάστιζε τη βρετανική οικονομία.

Τότε ο Σόρος κερδοσκόπησε σε βάρος του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να προβεί σε υποτίμηση της στερλίνας. Ο ίδιος αποκόμισε βέβαια κέρδη της τάξης του 1,1 δισ. δολαρίων. Η κίνηση αυτή του έδωσε από τότε το παρατσούκλι «ο άνθρωπος που έσπασε την Τράπεζα της Αγγλίας», καθώς οι κερδοσκοπικές του πρακτικές κόστισαν στη Βρετανία περισσότερα από 3,4 δισ. Στερλίνες.
ΜΚΟ για την ανατροπή του Σοσιαλισμού
Στον τομέα των ΜΚΟ και των ιδρυμάτων ο Σόρος έχει μακριά πορεία. Κατά την περίοδο του 89, 1991, η δράση του ήταν καθοριστική στο σχεδιασμό των ΗΠΑ για την ανατροπή των Σοσιαλιστικών χωρών της Ανατολικής Ευρώπης.
Ο ίδιος σε συνεργασία με την CIA είχαν προχωρήσει σε ένα σχέδιο παρέμβασης, μέσω των ΜΚΟ. Το σχέδιο όπως ο ίδιος ο Σόρος αποκάλυψε σε συνέντευξη του στο CNN, δεν ήταν άλλο από την χρηματοδότηση με εκατομμύρια δολάρια σε ιδρύματα που ιδρύθηκαν στην Ανατολική Ευρώπη υπό το δόγμα «Open Society».

Λέει ο Σόρος σε εκείνη την συνέντευξη: «Δημιούργησα το πρώτο μου ίδρυμα στην Ουγγαρία το 1984. Η ιδέα ήταν απλή: το κρατικό δόγμα, που επέβαλε το κομμουνιστικό καθεστώς, ήταν εσφαλμένο και προσφέροντας μια εναλλακτική, θα μπορούσαμε να εκθέσουμε αυτά τα λάθη. Ετσι, υποστηρίζαμε κάθε πολιτιστικό γεγονός που δεν μπορούσε να εκφραστεί μέσα από το καθιερωμένο δόγμα…» .
«Συνέχισα την επιτυχία της Ουγγαρίας, με ιδρύματα από το 1989 στην Πολωνία, την Κίνα και τη Σοβιετική Ένωση. Νομίζω ότι επηρέασα τον στρατηγό Γιαρουζέλσκι να αλλάξει γνώμη έναντι της αντιπολίτευσης και να τον κάνω να δει ότι στελέχη της αντιπολίτευσης όπως ο Ανταμ Μίτσνικ και ο Γιάτσεκ Κούρον ήταν επίσης πατριώτες, παρά την κριτική από το Ενωμένο Εργατικό Κόμμα της Πολωνίας. Όταν η σοβιετική αυτοκρατορία κατέρρευσε και η Γιουγκοσλαβία διαλύθηκε, συνεχίσαμε να επεκτεινόμαστε. Έως το 1992 υπήρχαν ιδρύματα «Open Society» σε 22 χώρες και τα έξοδα είχαν φτάσει στα 53 εκατομμύρια. Ένα χρόνο μετά ξοδεύαμε σχεδόν 184 εκατομμύρια»… (Ριζοσπάστης -Σάββατο 1 Αυγούστου 2009)
Ο Σόρος αναφέρει πολλά παραδείγματα, όπως ότι στην Ουκρανία ίδρυσε το «Ίδρυμα Αναγέννησης της Ουκρανίας» πριν τη διάλυση της ΕΣΣΔ και της ανεξαρτητοποίησης της χώρας. Στο Τατζικιστάν οι δραστηριότητες του ιδρύματος συνέχισαν και κατά τη διάρκεια των πέντε χρόνων του εμφυλίου, «στα τελευταία 30 χρόνια, τα ιδρύματα έχουν εργαστεί για την ανάπτυξη της «ανοιχτής κοινωνίας» σε όλο τον κόσμο…».

  • Εμπλοκή και στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας

Η δράση του Σόρος δεν σταμάτησε όμως εκεί, καθώς επεκτείνεται αργότερα παρεμβαίνοντας σε αρκετές χώρες. Όπως έγινε γνωστό μετά το τέλος της ΝΑτοικής επέμβασης στην Γιουγκοσλαβία ο Σόρος ουσιαστικά …διορίζεται από την αμερικάνικη κυβέρνηση ως επικεφαλής στο σχέδιο «ανοικοδόμησης» της χώρας.
Η επένδυση τότε όπως είχε αποκαλυφθεί από την εφημερίδα, «Wall Street Journal», δινόταν στην εταιρεία «Soros Private Funds Management LLC» η οποία και επένδυσε 50 εκατ. δολάρια για την ανακούφιση της περιοχής. Στις χώρες, που θα λάβουν τη βοήθεια συγκαταλέγονται η Αλβανία, η Βοσνία – Ερζεγοβίνη, η Βουλγαρία, η Κροατία, η ΠΓΔΜ, το Μαυροβούνιο, η Ρουμανία, η Σλοβενία και η Τουρκία.

  • Και στην Αφρική…


Παρόμοια η δράση του και στην Αφρική, μιας και το 2011 αποφάσισε να χρηματοδοτήσει επιχειρηματικά σχέδια ύψους 20.000.000 εκατομμυρίων δολαρίων, στο όνομα της καταπολέμησης της φτώχειας, της ανισότητας, των δύο φύλων κτλ.
Πίσω όμως από αυτό το μεγαλεπήβολο επιχειρηματικό πλάνο, δεν υπήρχε άλλος στόχος από τον έλεγχο της γης, της αγροτικής παραγωγής και του ορυκτού πλούτου της περιοχής. Άλλωστε ένας μεγαλοκαρχαρίας κερδοσκόπος τα χρήματα του τα βάζει μόνο εκεί που ξέρει ότι θα βγάλει κέρδος.

Στήριξη στους Νεοναζί της Ουκρανίας
Τo όνομα του δεν μπορούσε όμως να μην εμπλακεί και στα όσα συνέβησαν στην Ουκρανία κατά την διάρκεια του πρόσφατου νεοφασιστικού πραξικοπήματος που πραγματοποιήθηκε με την στήριξη της Ε.Ε και των ΗΠΑ.
Ο ίδιος μέσω της αρθρογραφίας του εκείνη την περίοδο, αν και δήλωσε πως το Ίδρυμα του στην Ουκρανία δεν συμμετείχε ενεργά στα γεγονότα για την ανατροπή της κυβέρνησης, εντούτοις παραδέχθηκε πως υπήρξε συμμετοχή. Επίσης δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει τις εξελίξεις στο Κίεβο μετά το πραξικόπημα ως «ανέλπιστα θετικές»….
«Το ίδρυμα δεν πήρε μέρος στην πρόσφατη εξέγερση, όμως υπερασπίστηκε όλους όσοι στοχοποιήθηκαν από την κυβερνητική καταστολή. Το ίδρυμα είναι τώρα έτοιμο να στηρίξει τη βαθιά επιθυμία της Ουκρανίας να εγκαθιδρύσει ανθεκτικούς δημοκρατικούς θεσμούς. Όμως η Ουκρανία θα χρειαστεί εξωτερική βοήθεια, που μόνο η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να προσφέρει: πραγματογνώμονες διοίκησης και πρόσβαση στις αγορές» είχε δηλώσει μεταξύ άλλων.
Ανάμεσα στη «σκύλα» και την «Χάρυβδη»
Εν κατακλείδι είναι προφανές πως το μεγάλο κόλπο που έχει στηθεί από τους ιμπεριαλιστές βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.
Από την μία βλέπουμε δηλαδή πως ο έλεγχος των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των χωρών είναι η βασική επιδίωξη τους, ενώ οι πόλεμοι, η αστάθεια και οι κρίσεις είναι τα εργαλεία τους. Άλλοτε αιματοκυλούν στο όνομα της ελευθερίας, άλλοτε στο όνομα της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και άλλοτε χρησιμοποιούν ακόμα και την ανοιχτή φασιστική δράση για την ισοπέδωση των χωρών και το ξεζούμισμα των λαών.
Εντούτοις τα αποτελέσματα των πρακτικών τους αποτελούν και αυτά αξιοποιήσιμες πηγές γα την αύξηση των κερδών τους.

Γι αυτό και γίνεται εμφανές πως η μαζική παρέμβαση για τον έλεγχο του προσφυγικών ροών στο όνομα της προστασίας των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων», από ενώσεις, ιδρύματα ΜΚΟ, κέντρα εξουσίας, και μυστικές υπηρεσίες που παρατηρείται από την μια, αλλά και φασιστική έξαρση και ο ρατσισμός που βλέπουμε να γενικεύεται στην Ευρώπη από την άλλη, αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.
Είναι το ίδιο εργαλείο που όπως φαίνεται θα χρησιμοποιηθεί για να μετατραπούν οι πρόσφυγες – μετανάστες αλλά και συνολικά οι εργαζόμενοι σε σύγχρονους δούλους στα νέα εργασιακά Νταχάου του ετοιμάζονται.

=======================

...Μετά την ελάφρυνση του χρέους, που δεν ήταν παρά επιμήκυνσή του και για τα δισέγγονα, έρχεται και το δεύτερο πουγκί, με το οποίο πληρώθηκε η κυβέρνηση από το Βερολίνο για να πουλήσει το Μακεδονικό και για να κρατηθεί στην καρέκλα: Η απόφαση του πρωθυπουργού να δεχτεί επαναπροώθηση μεταναστών από τη Γερμανία στην Ελλάδα, χαρακτηρίζοντας για πρώτη φορά στη ζωή του δημόσια τους μετανάστες «παράτυπους»!

Η στροφή του κ Τσίπρα από τη μέχρι τώρα ελληνική πολιτική είναι εντυπωσιακή. Πριν λίγο δήλωνε ότι φοβάται την πρόθεση της Γερμανίας να επιστρέψει μετανάστες στην Ελλάδα! Ευθυγραμμισμένος με την μέχρι τώρα πολιτική της Ελλάδας να αρνείται να πάρει πίσω πρόσφυγες από τη Γερμανία.
Η Γερμανία αιτήθηκε πέρυσι την επαναπροώθηση 2.312 ανθρώπων στην Ελλάδα, οι ελληνικές αρχές δήλωσαν αρμόδιες μόνο για 81 και τελικά δεν δέχτηκαν κανέναν! Την ίδια ώρα, όμως, η Γερμανία δέχτηκε από την Ελλάδα πέρυσι 3.189 πρόσφυγες στο πλαίσιο της επανένωσης οικογενειών. Η Ελλάδα είχε ζητήσει να πάνε στη Γερμανία 5.800 άνθρωποι.
Οι αριθμοί, όμως, κρύβουν το αληθινό πρόσωπο της στροφής Τσίπρα. Που δεν είναι άλλη από τη βοήθεια στη Μέρκελ, που αντιμετωπίζει πρόβλημα πολιτικής επιβίωσης εξ αιτίας του μεταναστευτικού. Η καγκελάριος θέλει να πουλήσει στο γερμανικό λαό το πρόσωπο μιας σκληρής ηγέτιδας, που δεν ευνοεί πια την εύκολη είσοδο μεταναστών στη χώρα. Αντιθέτως, τους περιορίζει και τους διώχνει.
Για όσους δεν κατάλαβαν, ο κατά τα άλλα αριστερός και υπερασπιστής των μεταναστών κ Τσίπρας βοηθάει την κ Μέρκελ να αντιμετωπίσει τους Γερμανούς πολίτες που δεν θέλουν ξένους στην πατρίδα τους! Ωραίος αριστερός!
Στις προχτεσινές δηλώσεις του ο πρωθυπουργός στους Financial Times ήταν εντελώς ξεκάθαρος στη στήριξή του σ αυτή τη νέα πολιτική της κ Μέρκελ. Και εντελώς ανεύθυνος στην αντιμετώπιση του προβλήματος για την Ελλάδα. Είπε:
«Δεν μας ενδιαφέρει το γεγονός ότι ίσως θα έχουμε κάποιες επιστροφές από τη Γερμανία αν αυτό βοηθήσει ώστε να δοθεί το σήμα στους παράνομους διακινητές ότι η Ευρώπη αντιμετωπίζει τις παράτυπες μεταναστευτικές ροές».
Και συμπλήρωσε, για να μην υπάρχει αμφιβολία σε ποιόν κάνει σέρβις: «Δεν είναι δίκαιο όλοι αυτοί οι άνθρωποι να πάνε στη Γερμανία, αν πιστεύουμε ότι αυτό είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα».
Τον πρωθυπουργό μπορεί να μην τον ενδιαφέρει, όπως λέει, αν θα έχουμε κάποιες επιστροφές ανθρώπων από τη Γερμανία, για έναν απλό λόγο. Δεν έχει συναίσθηση της κατάστασης των προσφύγων και των περιοχών υποδοχής τους στην Ελλάδα!
Προφανώς δεν έχει δει και ακούσει ποτέ για τα στρατόπεδα της Μόρια στη Λέσβο και τα αντίστοιχα στη Χίο, τη Σάμο, την Κω, τη Λέρο, στη Βόρεια Ελλάδα και στην Αττική. Που στα περισσότερα στοιβάζονται διπλάσιοι και βάλε από όσους ανθρώπους χωράνε οι στοιχειώδεις συνθήκες ζωής. Μέσα σε απόβλητα, λύματα, ακαθαρσίες, λάσπες, κρύο ή καύσωνα, με άθλιο φαγητό και ρούχα.
  • Ο γενναιόδωρος στη ματρόνα του κ Μέρκελ πρωθυπουργός, που ενδιαφέρεται μόνο για την παραμονή του στην εξουσία ακόμα και με τις χειρολαβές ξένων δυνάμεων, τις οποίες ξεσκονίζει όσο κανείς άλλος από την εποχή του Σοφούλη, προφανώς δεν έχει ακούσει για το μισό δισεκατομμύριο ευρώ ενισχύσεις από την ΕΕ στην Ελλάδα για το μεταναστευτικό, από τις οποίες έχουν απορροφηθεί από τις ελληνικές κυβερνήσεις μόνο 20 εκατ.
  • Ούτε έχει ακούσει για τα κυκλώματα και τις οργανώσεις που δρουν ανεξέλεγκτα μέσα και έξω από τα στρατόπεδα, ξεκοκαλίζοντας προσφορές, επιδόματα των μεταναστών, κομποδέματα και από τα εκατ. των ευρώ των ευρωπαϊκών πιστώσεων.
  • Ούτε έχει ακούσει για την αδυναμία ελέγχου και παροχής ασύλου στα χρονοδιαγράμματα των χαρτογιακάδων των Βρυξελών, στους χιλιάδες που ζουν στις άθλιες συνθήκες στα ελληνικά νησιά. Και που ματώνουν μεταξύ τους στις απάνθρωπες συνθήκες που ζουν, ματώνοντας και τη ζωή των κατοίκων στις περιοχές που στοιβάζονται.
Δεν έχει ακούσει δηλαδή ο πρωθυπουργός για τις οργίλες ανακοινώσεις της ΕΕ και του ΟΗΕ για το πάρτυ ανικανότητας και διαφθοράς που γίνεται στην Ελλάδα. Και το οποίο είναι είτε ανίκανη είτε απρόθυμη να σταματήσει η ελληνική κυβέρνηση. Δεν έχει ακούσει ούτε ότι η κυβέρνησή του είναι ανίκανη να βρεί πόσους μετανάστες και πρόσφυγες έχει αυτή τη στιγμή η χώρα! Ξέρει μόνο ότι 58.000μ έχουν ζητήσει άσυλο. Αυτό μόνο!
Εξ ίσου σημαντικό, δεν έχει ακούσει ότι το 95% των προσφύγων δεν έρχονται για να μείνουν στην Ελλάδα. Δεν θέλουν να μείνουν εδώ. Σχεδόν όλοι θέλουν να πάνε στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη. Επομένως, ούτε αυτοί ούτε η Ελλάδα έχουν συμφέρον να παραμένουν εδώ εγκλωβισμένοι.
Επιπλέον, οι σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας είναι τέτοιες που η Άγκυρα, η οποία περιφρονεί από παράδοση κάθε συνθήκη και συμφωνία όταν δεν τη συμφέρει, μπορεί ανά πάσα στιγμή να στείλει από τα παράλια, κυρίως, εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες ως μέσο πίεσης ή ως επιθετική κίνηση. Έτσι κι αλλιώς, για το τουρκικό κράτος οι ανθρώπινες ζωές δεν έχουν καμιά αξία. Είναι αναλώσιμες.
  • Παρόλα αυτά, ο πρωθυπουργός υπόσχεται στη Γερμανία να στέλνει στην Ελλάδα πρόσφυγες για να ελαφρύνει την πολιτική θέση της κυρίας Μέρκελ! Στην οποία στηρίζει τα δυο από τα πόδια της καρέκλας του. Με όμηρο και θύμα τον ελληνικό λαό και τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα.
Ο κ Τσίπρας ξέρει πολύ καλά ότι οι μετανάστες δεν φύτρωσαν ξαφνικά. Γεννήθηκαν από τους πολέμους που έσπειραν Άγγλοι, Γάλλοι, Αμερικανοί κυρίως, με τη συμμετοχή Γερμανών, Ολλανδών, Βέλγων και Τούρκων σε όλη τη Μέση Ανατολή, για να αλλάξουν τους κανόνες επιρροής των εκεί εξουσιών. Για να εγκαταστήσουν κανονικά ελεγχόμενα ανδρείκελα. Και να διώξουν τη ρώσικη παρουσία με τις βάσεις της. Οι Τούρκοι για λόγους ιμπεριαλιστικούς.
Επομένως, ο κ Τσίπρας ξέρει σαν, έστω και γιαλαντζί αριστερός, ότι δεν μπορεί να βρει λύση για το προσφυγικό από εκείνους που το έχουν δημιουργήσει και το τροφοδοτούν. Οι Γερμανοί και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι δεν δίνουν δεκάρα πραγματικά για τους πρόσφυγες σαν ανθρώπους. Απορροφούν όσους χρειάζονται για φτηνό προσωπικό και τους υπόλοιπους θέλουν να τους ξεφορτωθούν. Οι πιο πολλοί δεν τους θέλουν καν στις χώρες τους πραγματικά. Ψάχνουν να βρούν τρόπο ώστε να κάνουν την πολεμική δουλειά τους και τα αποτελέσματά της να τα λούζονται άλλοι.
Μέχρι στιγμής τα μεγάλα θύματα αυτής της αναλγησίας είναι κυρίως η Ιταλία, η ίδια η Γαλλία, ο Λίβανος και η Ελλάδα. Γιατί η Τουρκία τους υποδέχεται ασμένως ως ομήρους για να εκβιάζει την περιοχή και την Ευρώπη.
Ο κ Τσίπρας υπόσχεται να φέρνει πρόσφυγες από τη Γερμανία στην Ελλάδα αντί να πιέζει την Ευρώπη για μεγαλύτερη και αποτελεσματικότερη παρουσία της FRONTEX και για ευνοϊκότερους όρους στην παραμονή και στο μοίρασμα των προσφύγων. Με τον ίδιο τρόπο που πιέζει η Τουρκία. Το προσφυγικό δεν είναι ελληνικό πρόβλημα. Δεν το δημιουργεί η Ελλάδα. Και κάποιος πρέπει να το πει φωναχτά στις Γερμανίες. Και απαιτητικά. Αλλιώς ανοίγουμε τις διόδους προς Ιταλία και Βουλγαρία.
  • Κι επειδή η πολιτική έχει δύο όψεις και η στρατοκρατική πολιτική δεν θα σταματήσει και δεν θα τη σταματήσει η Ελλάδα, ο κ Τσίπρας καλά θα κάνει να βάλει τάξη στο ξέφραγο αμπέλι των προσφυγικών δομών και παροχών και στους απατεώνες του κράτους και των οργανώσεων που τα διαχειρίζονται. Γιατί δεν μπορεί να έχεις το σπίτι σου ξέφραγο αμπέλι και να προσκαλείς και νέους μουσαφίρηδες στου κασίδη το κεφάλι. Go back κύριε Τσίπρα. Go back κυρίες και κύριοι της ξεπουλημένης πολιτικής.
Γ. Παπαδόπουλος - Τετράδης
Blogger: Αν ακόμα επιμένετε να μην καταλαβαίνετε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα, ρίξτε μια ματιά εδώ: Όταν ο διεθνισμός συναντάει την "αριστερά"...

====================== 

 blogger: Με αφορμή τα επεισόδια έγραφα τότε:
 Blogger: 
Πριν βιασθούν οι "προοδευτικές" φωνές να πάρουν θέση για τη στάση των κατοίκων της Χίου, ας απαντήσουν στο ερώτημα: 
  • "Ποιοί επέπτρεψαν, ποιοί άφησαν χώρο στους όποιους αλληλέγγυους* να υποκαθιστούν το κράτος;" 
  • Είναι ή δεν είναι ευθύνη η διατήρηση της έννομης τάξης υπόθεση του κράτους; 
  • Πόσο καιρό οι κάτοικοι μιας περιοχής όπως της Χίου, θα μπορούν να βλέπουν να καταστρέφεται η όποια κανονικότητά τους και άλλοι - δεν ενδιαφέρει ποιοι- να καθορίζουν τη ζωή τους και την καθημερινότητά τους;

*Αφού πήραμε χαμπάρι το ρόλο τον ΜΚΟ - επιχειρήσεις κερδοσκοπικές, πέρα για πέρα κρατικές αφού σιτίζονται και διαγκωνίζονται για το κρατικό χρήμα, μας επέβαλαν τη λέξη: "Αλληλέγγυος". (http://www.freepen.gr/2016/04/to.html)
Άλλο και τούτο... μια λέξη που πρέπει να ορισθεί για να μην καταλαβαίνει ο καθένας ότι θέλει. 
Π.χ. Αλληλέγγυος δεν είναι ο "ιθαγενής" - άνεργος που στωϊκά βλέπει  κρατικούς πόρους να διατίθενται στο μεταναστευτικό και στους μετανάστες και άρα αφαιρούνται από την καταπολέμηση της ανεργίας;
Είναι αλληλέγγυος ο "ευαίσθητος" - στην τσέπη τύπος - που με το κότερό του παίρνει μετανάστες από τα τουρκικά παράλια και τους φέρνει στα ελληνικά νησιά; 
Προφανώς είναι αλληλέγγυος ο κύριος και η κυρία που συμμετέχει στη διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος πάντα όμως κάτω από τις εντολές κάποιοι φορέα που έχει τη συνολική εικόνα και ευθύνη! 
Αν τέτοιος φορέας δεν υπάρχει φταίει η κυβέρνηση.
Αν το κράτος δεν ορίσει ακριβώς τι κάνει, τότε τη διαχείριση θα την αναλάβουν διάφοροι καλοθελητές που αφού φωτογραφηθούν με τους μετανάστες, "αναγεννήσουν" την δημοτικότητά τους και τσεπώσουν τα λιανά, θ' αφήσουν τις τοπικές κοινωνίες να αντιμετωπίσουν τα πραγματικά - υπαρκτά προβλήματα - που η κ. Τασία ποτέ δεν ήθελε να δει- την σίτιση, την διαμονή, την υγιεινή, την συλλογή σκουπιδιών, την ασφάλεια της τοπικής κοινωνίας. Αν αυτό δεν γίνει, από ανεπάρκεια ή μετά από σχέδιο, μάλλον έχουν άλλους σκοπούς και  οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε εκρήξεις που δεν θα μπορούν να ελεγχθούν. 
Βλέπε επίσης:  

(και παρακάτω ένα εγγραφή με πολλά άρθρα, μακριά από τη "θερμή" εποχή που ζούμε -2-7-2009 - σχετικά με το θέμα)

«Aπειλή για τη σταθερότητα» της Ελλάδας η λαθρομετανάστευση

------------

Συμπερασματικά: 

Μια χώρα δεν έχει καμιά ελπίδα, αν το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων έχουν μετατραπεί σε παραρτήματα ΜΚΟ. 

===============

Πολιτικές εξελίξεις βλέπει η Βασιλική Σιούτη 

Ο κ. Τσίπρας απασφάλισε τη βόμβα του μεταναστευτικού

Ο Πρωθυπουργός είναι ευγενής άνθρωπος. Μετάνιωσε για το «go home» και το γύρισε στο «Yes Madam». Ετσι η Ελλάδα δεν θα γίνει απλώς «αποθήκη ψυχών» όπως λέει ποιητικά το γνωστό κλισέ, αλλά τόπος δυστυχίας για τους μετανάστες και δυσθυμίας για τους Ελληνες. Και όλα αυτά για ένα αντίδωρο, διατήρηση μειωμένου ΦΠΑ σε πέντε νησιά του Αιγαίου, και ενδεχομένως εξάμηνη αναβολή της μείωσης των συντάξεων – ίσια ίσα για να καβατζάρει το χρόνο των εκλογών του Μαΐου.  
  • Ο κ. Τσίπρας περιτύλιξε τη νέα ολέθρια υποχώρηση με οιμωγές για την Ευρώπη που δεν έχει πλέον τις ιδρυτικές αξίες της, την αλληλεγγύη, τον ουμανισμό, τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και στο διεθνές δίκαιο, που δεν αποτελούν κοινό τόπο για τους 28. Μια Ευρώπη που είναι βαθιά διχασμένη, μια ακραία συντηρητική, σωβινιστική αντιμεταναστευτική και μια δημοκρατική, ουμανιστική (στην οποία ανήκει φυσικά η πτωχή πλην τίμια Ελλάς).          
Βέβαια σε αυτή την διαιρεμένη Ευρώπη η Ελλάδα δέχτηκε να παίξει τον ρόλο του χρήσιμου με κοντόθωρη εκλογική στόχευση, αγνοώντας τα δυσβάστακτο μακροπρόθεσμο βάρος που αναλαμβάνει.
Με την συμφωνία που αποδέχτηκε τερματίζεται η υποχρεωτική μετεγκατάσταση προσφύγων σε άλλα κράτη, και αυτή μετατρέπεται σε εθελοντική (δηλαδή ανύπαρκτη, όπως ήταν και τα δύο χρόνια της υποχρεωτικής). 
Θα υπάρχει «συνεργασία» των κρατών μελών στις δευτερογενείς μετακινήσεις. Οπερ θα επιστρέφονται ταχέως στην Ελλάδα ως χώρα πρώτης καταγραφής οι πρόσφυγες που μετακινήθηκαν στη Γερμανία. Υποτίθεται στην ίδια μοίρα είναι και η πρόθυμη Ισπανία που αποδέχτηκε την συμφωνία με την Μέρκελ, μόνο που εκεί το πρόβλημα είναι εικονικό, καθώς οι προσφυγικές και μεταναστευτικές εισροές είναι υπαρκτές αλλά ελάχιστες μετά την ύψωση φράκτη σε δύο ισπανικούς θύλακες, τη Θέουτα και τη Μελίγια, στα σύνορα με το Μαρόκο. Η άλλη μεσογειακή χώρα, η Γαλλία, αυτοεξαιρέθηκε σύμφωνα με δήλωση του Μακρόν.
  • Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι απετράπη ο κίνδυνος της επαναπροώθησης των πρωτογενών ροών, στα κλειστά κέντρα στην Αφρική. Θα μας... κακόπεφτε να γίνει! Στην ουσία απετράπη μια τέτοια προοπτική γιατί καμία από τις χώρες της βορειοανατολικής ζώνης της Αφρικής (Αίγυπτος Λιβύη, Τυνησία, Αλγερία), δεν δέχτηκε να παίξει αυτό το ρόλο. Οπως είχε δηλώσει η Μέρκελ το σχέδιο θα υλοποιείτο μόνο αν συμφωνούσαν οι αναφερόμενες χώρες και εφόσον εμπλεκόταν ο ΟΗΕ!  
Τα κέντρα φιλοξενίας θα δημιουργηθούν εθελοντικώς στις πρώτες χώρες υποδοχής προσφύγων. 
  • Παρότι ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει ήδη hot spots, με δεδομένο όταν αυτά είναι υπερκορεσμένα και άθλια, θεωρείται σίγουρο ότι θα δημιουργηθούν καινούργια. Τη στιγμή δε που η Ιταλική κυβέρνηση υιοθέτησε σκληρή πολιτική έναντι του μεταναστευτικού, δεν αποκλείεται να στραφούν προς τον αδύνατο κρίκο, την Ελλάδα.
  • Σε αυτά προστίθεται και η προειδοποίηση Τσαβούσογλου προς την Ε.Ε. ότι πέραν των επί πλέον 3 δισ. που ζητάει να εκταμιευτούν (αυτό θα γίνει), η Τουρκία θα άρει τη δέσμευσή της στο προσφυγικό, εάν από την Ε.Ε. δεν αρθεί η βίζα για τους Τούρκους Πολίτες (με δεδομένο ότι η Τουρκία έχει 3,5 εκατ. πρόσφυγες /μετανάστες, είναι ορατή η ζοφερή προοπτική που διανοίγεται για μας).
Ο κ. Τσίπρας είπε επίσης ότι απετράπη το ενδεχόμενο να παραπεμφθεί στις καλένδες η προοπτική αναθεώρησης του «Δουβλίνου σε μια δίκαιη κατεύθυνση. Δηλαδή η αναθεώρηση δεν είναι επί θύραις, δεν πίεσε ούτε εκβίασε γι αυτό, απλώς το άφησε να υπάρχει ως «προοπτική»…
Αποφεύχθηκε επίσης κατά τον πρωθυπουργό ο κίνδυνος, να αντιμετωπίζονται με συνοριακούς ελέγχους οι δευτερογενείς ροές προς την Κεντρική Ευρώπη, και να δημιουργηθεί μια μικρή δυτικοευρωπαϊκή Σένγκεν! (παράδοξος φόβος για έναν πολιτικό που κάποτε διερωτάτο «Και τι έγινε να μας βγάλουν από την Σένγκεν». Αλλωστε η «μικρή Σένγκεν» έχει τρόπον τινά δημιουργηθεί, καθώς πλην της Ισπανίας που προαναφέραμε φράχτες έχουν ανυψώσει στα σύνορά η Αυστρία, η Σερβία, η Ουγγαρία, η Λετονία, η Λιθουανία, η Εσθονία, η Φιλανδία, η Νορβηγία, τα Σκόπια, η Βουλγαρία και φυσικά η Ελλάδα – τον διάτρητο του Εβρου. Οι περισσότεροι υψώθηκαν για… χάρη μας!
Η συμφωνία είναι ακόμη γενικών αρχών, άρα θολή ως προς τις λεπτομέρειές της, αλλά επιτρέπει συμπεράσματα. Οι σκληροί τη Ευρώπης, όπως οι του Βίσεγκραντ (Τσεχία, Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβακία), η Αυστρία, η Γερμανία, επικράτησαν κατά κόρον (Η Άνγκελα Μέρκελ ξεφορτώθηκε ένα πονοκέφαλο που απειλούσε τη διάλυση της κυβέρνησής της). Μαζί τους η Ιταλία της σκληρής νέας κυβέρνησης και η Γαλλία που αυτοεξαιρέθηκε. Ισπανία  και Τουρκία θα λάβουν επί πλέον χρηματοδότηση. Η Ελλάδα θα πληρώσει… τον μουτζούρη, καθώς δεν διεκδίκησε ο Πρωθυπουργός ούτε καν επιπλέον χρήματα.   
  • Σαφώς το θέμα είναι ανθρωπιστικό, αλλά αν η Ελλάδα επωμιστεί (που επωμίζεται), όλον τον… ανθρωπισμό της Ευρώπης («Σώσαμε την αξιοπρέπεια της Ευρώπης» που λέει και ο Πρωθυπουργός), τα προβλήματα που θα αναδυθούν θα δημιουργήσουν αντίρροπες κοινωνικές ροπές, με θέριεμα της ξενοφοβίας και της δυσανεξίας.
Το πρόβλημα δεν είναι αυτοί που θα έρθουν από τη Γερμανία. Είναι σχετικά λίγοι. Το πρόβλημα είναι αυτοί που θα συνεχίσουν να έρχονται και θα παραμένουν εδώ. Πόσοι χωράνε; Πως θα ζήσουν;      
Αρκεί να διαβάσει κανείς τα προβλήματα που ανέφερε ο Πρόεδρος της κοινότητας Μόριας, που έχει κάνει τη ζωή των κατοίκων… «μη ζωή», για να κατανοήσει αυτά που θα αναδυθούν. Αλλωστε από όσο ξέρουμε ο κ. Τσίπρας πριν πει το «Ναι» δεν είχε κάποια συνεργασία με τους υπουργούς που εμπλέκονται έμμεσα αλλά καθοριστικά, όπως Υγείας (για την υγεία των προσφύγων/μεταναστών), Εσωτερικών (για την οριοθέτηση Hot spots), Δημόσιας Τάξης (η οποία θα επιβαρυνθεί), Οικονομικών (για το επί πλέον κονδύλι που θα χρειαστεί και από που θα βρεθεί), κ.α. Απλώς είπε το «ναι».
Αυτός ησύχασε μια και θα προπαγανδίσει την παράταση του μειωμένου ΦΠΑ, οι εύκολοι ανθρωπιστές οπαδοί του θα πανηγυρίζουν, αλλά οι νουνεχείς πολίτες θα περιμένουν τα χειρότερα.
==============================
 Blogger:
Μια υπόθεση που έχει πολύ ψαχνό για τον ρόλο των "αλληλέγγυων" και διαφόρων ΜΚΟ είναι η υπόθεση της κατάληψη του City Plaza
βλέπε σχετικά: εδώ, εδώ, εδώ
=======================


Η μετανάστευση ήταν ένα όπλο των αποικιοκρατών... σήμερα του καπιταλισμού


ΑΠΟ ΤΟ "PRESS-GR"
Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας


«Εάν δεν είστε προσεκτικοί, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης
θα σας κάνουν να μισείτε τους ανθρώπους που καταπιέζονται
και να αγαπάτε αυτούς που καταπιέζουν!»
Μάλκολμ Χ

«Ανοιχτά σύνορα, όπως οι δικοί μας κώλοι»... βροντοφώναξε στη γειτονική Ιταλία η "αριστερά" για να καταγγείλει την "ρατσιστική, ξενόφοβη" πολιτική εναντίον της εισροής λαθρομεταναστών και μάλιστα από ΜΚΟ.
"Le Théâtre de l'Absurde" από μια κοσμοπολίτικη ελίτ του υπερεθνικού κεφαλαίου που θέλει να ονομάζεται "μεταρρυθμιστική, ανανεωτική αριστερά" και που δικαιολογεί αυτό που φαντάζει γελοίο και χυδαίο ως "μία αστεία πρόκληση εναντίον του ηθικισμού, του σκοταδισμού και του ρατσισμού".
Πρόκειται για τελετές ταφής της ήδη νεκρής "αριστεράς" κι ενώ το πτώμα είναι σε αποσύνθεση ζέχνει τη μυρωδιά του θανάτου.
Οι μυστικές υπηρεσίες της Γαλλίας και της Γερμανίας, όπως διαπιστώνουν και καταγγέλλουν στην Ιταλία, βρίσκονται πίσω από τις "ανθρωπιστικές" ΜΚΟ διακίνησης λαθρομεταναστών μαζί με τον "φιλάνθρωπο" πολυεκατομμυριούχο Σόρος.
Μόνον η Ισπανία κι η Ελλάδα στην πρόσφατη μίνι σύνοδο για το μεταναστευτικό δεν στήριξαν την Ιταλία κι έχουν αποδεχτεί να...
μετατραπούν σε αποθήκες ψυχών, ώστε να επιλέγουν οι "ανεπτυγμένες" χώρες φθηνό φρέσκο κρέας για τις "οικονομίες" τους, με ταυτόχρονη περικοπή εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων.
Το "ενδιαφέρον" της Ισπανίας για τους λαθρομετανάστες συνίσταται σε δύο "σημεία": εκτιμούν πως θα έχουν δυνατότητα να απελαύνουν το "κρέας" που δεν έχει αξία για τους ανεπτυγμένους και η αποκάλυψη πως η σύζυγος του "αριστερού" νέου πρωθυπουργού Pedro Sanchez ειδικεύεται στις "χρηματοδοτήσεις ΜΚΟ".
Η Ισπανίδα "Μισέλ Ομπάμα"  (La 'Michelle Obama' española), όπως χαρακτηρίζουν τη σύζυγο του "σοσιαλιστή" νέου πρωθυπουργού στην Ισπανία, είναι πολύ βαθιά δικτυωμένη στη μεγάλη μπίζνα των ΜΚΟ και της λαθρομετανάστευσης.
Η Begona Gomez εργάζεται (τρόπος του λέγειν η "εργασία") είναι επισήμως μάνατζερ για την ανεύρεση χρηματοδοτήσεων στις ΜΚΟ που έχουν "αντιρατσιστικό-αντιφασιστικό" χαρακτήρα και "προσφέρουν έργο περισυλλογής, περίθαλψης, ένταξης" των λαθρομεταναστών στην Ευρώπη.
"Begoña es experta en Marketing y en captación de fondos para ONG's"... γράφει το βιογραφικό της. Σε απλά ελληνικά "Η Begona είναι εξειδικευμένη στο Μάρκετινγκ για την προσέλκυση χρηματοδοτήσεων για τις ΜΚΟ".
Έχει τεράστιο ενδιαφέρον η επίσημη "εργασιακή" σχέση της Ισπανίδας "Μισέλ Ομπάμα" ως "Συμβούλου συγκέντρωσης κεφαλαίων" με τις "ανθρωπιστικές" ΜΚΟ κολοσούς της "αλληλεγγύης":
- Anesvad 
Όπως τεράστιο ενδιαφέρον παρουσιάζει η επίσης επαγγελματική της σταδιοδρομία στη γερμανική Deutsche Bank (τι σύμπτωση!), την
Old El Paso (της General Mills), την Ono.
Σήμερα είναι διευθύντρια της Task Force για τη συγκέντρωση κεφαλαίων για το Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης: Universidad Complutense de Madrid.
Εδώ να προσθέσουμε πως η Γαλλία του Μακρόν, που έχει σφραγισμένα τα σύνορά της, σηκώνει το δάκτυλο υπέρ των ανοικτών συνόρων -των άλλων χωρών- κι ειδικότερα της Ιταλίας που έχει σήμερα μια "ακροδεξιά, εθνικοκυριαρχική, ξενόφοβη, λαϊκίστικη" κυβέρνηση. Ναι... η Γαλλία που ακόμη και σήμερα 14 Αφρικανικές χώρες υποχρεώνονται από τη "δημοκρατική" Γαλλία να καταβάλουν Φόρο Αποικίας...
Γιατί η Γαλλία έχει στο στόχαστρο την Ιταλία;
Η Γαλλία έχει εξαγοράσει περίπου το 50% των υγειών ιταλικών κρατικών επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας, αλλά και μεγάλες βιομηχανίες από την κυβέρνηση της "αριστεράς" που ξεπουλούσε κι ιδιωτικοποιούσε τα πάντα χωρίς όρια και ξεπερνώντας κάθε νεοφιλελεύθερη και δεξιά πολιτική. Όμως οι Γάλλοι έχουν στόχο την Eni S.p.A., την κορυφαία ιταλική πολυεθνική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου που είναι ένας τεράστιος κολοσός. Με άλλα λόγια η Γαλλία κι η Γερμανία θέλουν να εξοντώσουν την Ιταλία κι η νέα ιταλική κυβέρνηση είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο που υπάρχει στην Ευρώπη του 4ου Ράιχ.
Σήμερα το φονικό όπλο του υπερεθνικού κεφαλαίου έχει ονοματεπώνυμο:"μεταρρυθμιστική αριστερά" («Ριζοσπαστική αριστερά»... “Radical chic” στην υπηρεσία του ιμπεριαλισμού...).
Αυτή η "αριστερά" με πρόσχημα τα ατομικά δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, τις "πολύχρωμες επαναστάσεις", την "αραβική άνοιξη", τις "Συνταγματικές αναθεωρήσεις", τη νομιμοποίηση των "ελαφρών ναρκωτικών" κ.α.π., οσονούπωκαι το "Δικαίωμα στην Ευθανασία" -ας τη σημειώσουμε αυτή τησυνωμοσιολογική πρόβλεψη- υλοποιεί τις επιλογές του υπερεθνικού κεφαλαίου.
Σήμερα η αιχμή του δόρατος είναι η μετανάστευση, όπου και πέφτει όλο το βάρος στις πλάτες της "αριστεράς" του κεφαλαίου.
Όποιος τολμάει να εκφράσει μία κριτική σκέψη απέναντι σ' αυτή την επίθεση του υπερεθνικού κεφαλαίου εξασφαλίζει τον χαρακτηρισμό του ακροδεξιού, ξενόφοβου, εθνικιστή, ρατσιστή και τόσα άλλα...
Μία ακόμη απάντηση στην "αριστερά" του υπερεθνικού κεφαλαίου έχουμε από την αριστερά της εποχής που δεν είχε εξαγοραστεί από το κεφάλαιο.
Άραγε ήταν ακροδεξιός ο Georges Marchais;


«Πρέπει να σταματήσει η νόμιμη, ή παράνομη μετανάστευση...
Είναι απαράδεκτο να επιτρέπεται η είσοδος μεταναστών εργαζομένων στη Γαλλία, ενώ η χώρα μας έχει σχεδόν δύο εκατομμύρια Γάλλων ανέργων και μετανάστες...»
Georges Marchais, Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας, δημόσια ομιλία του στην Porte de Pantin (Παρίσι), 27 Μάρτη 1980.
Βλέπε και George Marchais, Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας από το 1972 μέχρι το 1994, Ανοιχτή Επιστολή στην L’Humanité (όργανο του Κ.Κ.Γ.), 6 Γενάρη 1981: ΕΔΩ
Όταν η αριστερά δεν ήταν ο λακές των ιμπεριαλιστών!

«Το φαινόμενο της μετανάστευσης, στη διάρκεια των αιώνων, πάντα χρησίμευσε στους ισχυρούς για να αποδυναμώσουν τους καταπιεσμένους, με ενθάρρυνση της πειθούς ή με πράξεις βίας.
Δεν είναι Διεθνιστική Αλληλεγγύη η προσέλκυση των λαών μας αλλού, αλλά στη δημιουργία συνθηκών πάλης για να καταστεί αυτή η γη βιώσιμη, αυτόνομη, εθνικά κυρίαρχη.
Οι δυτικοί μας λένε:  "Η γη σας είναι αφανισμένη, φτωχή, φύγετε!" ενώ αυτοί λεηλατούν πόρους κι αξιοπρέπεια και να υποδουλώνουν τους αλλοδαπούς στις χώρες τους.
Η μετανάστευση ήταν πρώτα ένα όπλο των αποικιοκρατών. Σήμερα είναι όπλο του καπιταλισμού.
Με τον μύθο της μετανάστευσης στο κεφάλι μας, ο αγώνας μας δεν θα είχε ποτέ γεννηθεί, δεν θα κερδίζαμε την εθνική μας κυριαρχία.
Η μετανάστευση, η εγκατάλειψη της γης σου, είναι το πρώτο εμπόδιο στην Επανάσταση. Ο τελευταίος δρόμος του ιμπεριαλισμού.»

Σχόλια