H ελληνική ανταγωνιστικότητα ....

 
(blogger: η γελοιγραφία του Ιωάννου είναι από το ATHENS VOICE -11-17-2-2010 και η ιδέα του για τα γουρούνια έχει τις ρίζες της ... εδώ---->)
.... ο μόνιμο πρόβλημα της Ελλάδας ότι μειώνεται η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της. Μέσα στα τελευταία οκτώ χρόνια, η ελληνική ανταγωνιστικότητα μειώθηκε περίπου 30% σε σχέση με τη γερμανική. Η ανάκτηση του χαμένου εδάφους σημαίνει ότι τα ελληνικά προϊόντα πρέπει να γίνουν φθηνότερα έτσι ώστε να πωλούνται ευκολότερα στις ξένες αγορές και τα ξένα προϊόντα να γίνουν ακριβότερα έτσι ώστε να περιοριστεί η κυριαρχία τους στην ελληνική αγορά. (Blogger: Μειώθηκαν κατά 17,8% οι ελληνικές εξαγωγές το 2009)
Ως την ένταξη στην ΟΝΕ, αυτή η «διόρθωση» γινόταν μέσω της υποτίμησης της δραχμής, σήμερα όμως δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε το ευρώ. Το αντίστοιχο της υποτίμησης του ευρώ είναι η δραστική μείωση των εισοδημάτων έτσι ώστε τα ελληνικά προϊόντα να γίνουν φθηνότερα και τα ξένα προϊόντα να αγοράζονται από τους Ελληνες. Πρόκειται για την «ιρλανδική συνταγή», η οποία δεν είναι τίποτε άλλο από μια υποτίμηση με άλλες μεθόδους..... (Blogger: αξίζει να δείτε:  εδώ ---->, και -----εδώ---->)
....Ελέγχεται και ο ρόλος του προέδρου της κεντρικής τράπεζας της Ευρώπης Ζαν-Κλοντ Τρισέ, που με περισσή αλαζονεία και ακατάβλητη διάθεση τιμωρίας προς τις «άσωτες» δημοσιονομικά χώρες τιμώρησε ουσιαστικά και λεκτικά τους λαούς της Ελλάδας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, επιτρέποντας στους απατεώνες - κερδοσκόπους του συστήματος να αλωνίζουν....
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economyagor_1_11/02/2010_390279 
Βlogger:
...το καταλάβαμε! αν δεν αυξηθεί η ελληνική ανταγωνιστικότητα  να περιμένουμε και άλλη ...υποτίμηση. Aς το δεχθούμε! Αν δεν πετύχει θ' ακολουθήσει κι' αλλη υποτίμηση και βλέπουμε! Αλλά μέχρι τώρα είδαμε μόνο τη μείωση των μισθών και η ανταγωνιστικότητα δεν έχει μόνο αυτή την παράμετρο. Που είναι οι παρεμβάσεις για:
  • έλεγχο των καρτελ, που δεν αφήνουν κανένα μικρό παραγωγό να στεριώσει; (Δείτε αυτό εδώ για το πως τα παλουκάρια κλέβουν -----> και φυσικά δε είναι οι μόνοι. Όλη η αγορά είναι χωρισμένη σε καρτέλ που τη λυμαίνονται, αφού απέναντί τους έχουν ελεγκτικούς μηχανισμούς ανίδεους, ανύπαρκτους και στο τέλος - τέλος ευκόλως αξαγοράσιμους, αφού δεν δεν υπάρχει ένα σαφές ελεγκτικό πλαίσιο! Βέβαια , είμαι σίγουρος ότι κάποιοι, πιο πονηροί, εξαγοράζοντας τους πολιτικά υπεύθυνους  εξασφαλίζουν ασυλία στο κούρσεμα της αγοράς, χωρίς να ασχολούνται με ελέγχους και άλλα τινά....δείτε και εδώ)
  • άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων; (βλ. εδώ  & εδω, και εδώ)
  • πραγματική ισονομία; (Υπάρχουν πολίτες διαφορετικών ταχυτήτων: Αν κόψετε πλαστά τιμολόγια, αν δεν πληρώσετε το ΙΚΑ , θα έχετε μεγάλους μπελάδες, εκτός κι' αν είστε πολύ μεγάλος και χωμένος στα ΜΜΕ, τότε κανείς δεν σ' αγγιζει) (βλ. εδώ & εδώ, αλλά και εδώ)
  • Για τη διαφθορά (μίζες) στο δημόσιο βίο, τεράστια ποσά που μετακυλίονται φυσικά στις πλάτες των πολιτών. (βλέπε: Σκάνδαλο Siemens και με τον προαστιακό---->)
Μήπως το πρόβλημα δεν είναι μόνο ελληνικό, αλλά  όλης της Ευρώπης, που προκειμένου να είναι ανταγωνιστική, θα πρέπει σιγά - σιγά να δίνει μισθούς ...Ινδίας; Αυτό σημαίνει ότι μας περιμένουν πολλές - πολλές μειώσεις μισθών....Δείτε και αυτό ----> "Οι λύσεις είναι δύσκολο να είναι μόνο εθνικές σε ένα τόσο διεθνοποιημένο πρόβλημα"
    Θα μου επιτρέψετε να είμαι απαισιόδοξος με τις προθέσεις και τις ικανότητες  του υπάρχοντος πολιτικού προσωπικού, μακάρι να βγω ψεύτης, (αξίζει να δείτε και αυτό εδώ)


    •  

      Σχόλια