Ρηματική διακοίνωση προς τη Γερμανία για τις πολεμικές αποζημιώσεις

Ρηματική διακοίνωση επέδωσε σήμερα στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών ο πρέσβης της Ελλάδας στο Βερολίνο, με την οποία η ελληνική κυβέρνηση καλεί τη γερμανική πλευρά να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις για την επίλυση του εκκρεμούς ζητήματος των αξιώσεων της Ελλάδας από τη Γερμανία για την καταβολή πολεμικών επανορθώσεων και αποζημιώσεων από τον Πρώτο και τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ειδικότερα, όπως ενημέρωσε το ΥΠΕΞ, η ρηματική διακοίνωση που επιδόθηκε κατόπιν οδηγιών της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών, Σίας Αναγνωστοπούλου, έρχεται «σε συνέχεια της σχετικής συζήτησης σε επίπεδο Πολιτικών Αρχηγών στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, στις 17 Απριλίου, και σε εκτέλεση της απόφασης που ελήφθη με ευρεία πλειοψηφία, λαμβάνοντας υπ΄όψιν το Πόρισμα – Έκθεση της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών προς τη χώρα μας».
  • «Οι ελληνικές αξιώσεις αφορούν αποζημιώσεις και επανορθώσεις για ζημίες που υπέστη η Ελλάδα και οι πολίτες της κατά τον Πρώτο και Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, για πολεμικές αποζημιώσεις για τα θύματα και τους απογόνους των θυμάτων της γερμανικής Κατοχής, την αποπληρωμή του Κατοχικού Δανείου και την επιστροφή των λεηλατηθέντων και παράνομα αφαιρεθέντων αρχαιολογικών και άλλων πολιτιστικών αγαθών», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.
Καταλήγοντας, το ΥΠΕΞ επισημαίνει ότι «η ελληνική κυβέρνηση καλεί τη γερμανική κυβέρνηση σε διαπραγματεύσεις  για την έμπρακτη ικανοποίηση των συγκεκριμένων αξιώσεων, η οποία έχει ιδιαίτερη σημασία για τον ελληνικό λαό, ως ζήτημα ηθικό και υλικό». ΠΗΓΗ
==================
 blogger: Με την ανακίνηση του θέματος, σημείωνα:

BLOGGER: 
Το πιθανότερο (99%) η όλη μεθόδευση γύρω από τις Γερμανικές αποζημιώσεις να είναι στο πλαίσιο της εσωτερικής πολιτικής, για εκτρέψει την κουβέντα, σε δουλειά να βρισκόμαστε... Επειδή όμως στο προτεκτοράτο τίποτα δεν γίνεται χωρίς να το πει το ...αφεντικό και κανείς πράκτορας (δηλ. ο "αρχηγός" του προτεκτοράτου)  δεν ρισκάρει το κεφάλι του - ο πράκτορας ρισκάρει πάντα τα κεφάλια των άλλων - υπάρχει μια πιθανότητα, η ανακίνηση του θέματος- κατ΄εντολήν των Αμερικανών - να εξυπηρετεί τα σχέδιά τους  αφού έτσι επαναφέρουν ένα μοχλό πίεσης στη Γερμανία και συνάμα ξαναθυμίζουν ότι όπως το 1953 πίεσαν τους συμμάχους τους να ...σβήσουν τα χρέη της Γερμανίας, τώρα μπορεί να πιέσει ώστε οι σύμμαχοι να τα απαιτήσουν.... (στο τέλος τέλος όλες οι συμφωνίες  έχουν αξία όταν υπάρχουν αξιόπιστες κάνες όπλων για να τις επιβάλλουν και στην περίπτωσή μας ξέρουμε ποιος έχει το όπλο...).
------------------------
blogger: (κάποια άλλη στιγμή..)
blogger: 

Η Γερμανία αποφάσισε να διαλύσει την Ευρώπη - για την ακρίβεια να την καταστήσει αποικία, με ότι αυτό σημαίνει - από τον τρόπο που αντιμετώμισε τα χρέη του Νότου. Δεν λειτούργησε σαν πολιτική δύναμη με όραμα, αλλά στενά λογιστικά βρήκε την ευκαιρία να εμπεδώσει την κυριαρχία της και να την μετατρέψει και σε πολιτική, αλλά και πάλι έκανε λάθος. Η Ευρώπη σαπίζει επειδή η Γερμανία δεν μπόρεσε να ενσωματώσει - να προτείνει  ένα Ευρωπαϊκό όραμα, αλλά είδε μια Γερμανική Ευρώπη. Δεν φταίει λοιπόν ο "αναιδής" Τράμπ που ρίχνει κλωτσιές στην ετοιμόρροπη "Ευρωπαϊκή" παράγκα. Φταίει που το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα είναι σαθρό και υπηρετεί μόνο συγκεκριμένες ελίτ. Κανείς δεν θα κλάψει που κάποιες καλοταϊσμένες ελιτ εκλείψουν! Σίγουρα όχι εγώ!
Υ.Γ1. Γιατί ο κ. Γκάμπριελ δεν ζητά τα φώτα του Σόϊμπλε; 
ΥΓ2. έγραφα πριν ένα εξάμηνο:
Βlogger:
Ώρα να θυμηθούν όλοι την μεγάλη δικηγοράντζα με τις ρόδες που κουνούσε το δάκτυλο στον Αμερικανό Υπουργό Οικονομικών. Να το θυμηθούν διπλά όσοι - και είναι πολλοί - 'Ελληνες πολιτικοί συμφώνησαν με τον μοντέλο του Σόιμπλε - και μετατράπηκαν σε πειθήνια σκυλάκια του. (Ένας Σόϊμλπε που και οι Γερμανοί σε λίγο θα θέλουν να ξεχάσουν, αφού θα τους θυμίζει τη μα.. κακία που έκαναν να αφήσουν τον έλεγχο της οικονομίας σε έναν στενοκέφαλο δικηγόρο που βλέπει παντού υπόχρεους του νόμου και οφειλέτες. Βέβαια ως δικηγοράντζα, ουδέποτε σκέφτηκε ότι και ο ίδιος παρανομεί - στο δικό του νομικό σύμπαν! - όταν  έχει ως χώρα πλεονάσματα πάνω από 6% του ΑΕΠ σε βάρος φυσικά όλων των εταίρων-υποτελών).
Mεταγενέστερη  εγγραφή: 30-1-2018: Ο Σόιμπλε εξαπάτησε τους Γερμανούς!...  


Σήμερα συμπληρώνω τα εξής: 
Ελπίζω η ανακίνηση του θέματος να μη γίνεται για ψηφοθηρικούς λόγους και για την ανύψωση του "αριστερού" φρονήματος και πράγματι υπάρχουν: 1. Καλή προετοιμασία (Ντοκουμέντα - Νομική υποστήριξη) 2. Πραγματική πολιτική βούληση (και όχι μια ακόμα δηθενιά). 3. Έχει προηγηθεί συζήτηση με σύμμαχες χώρες που έχουν λόγο και ...μνήμη.  Αν δεν συμβαίνουν όλα τα παραπάνω, φοβάμαι ότι θα οδηγηθούμε σε μια ακόμα ήττα που μπορεί να είναι και καθοριστική -τελική. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο έγκλημα να οδηγηθεί η χώρα σε μια μια μάχη για να τη χάσει...
Για το αρχείο σας...
πριν προχωρήσετε στην ανάγνωση των παρακάτω, σας προτείνω να διαβάσετε ένα πολύ διεισδυτικό άρθρο που γράφτηκε σε ανύποπτο χρόνο: 

Αποφεύγοντας χαριστικές παραχωρήσεις 

και μετά πάτε παρακάτω....

Σχόλια