Για όσο παραμένουν ατιμώρητοι οι πολιτικοί, ο κ. Σημίτης θα συνεχίζει να γράφει και να προκαλεί τον ελληνικό λαό…

 FILE PHOTO: Οι αρνητικοί πρωταγωνιστές της κρίσης των Ιμίων. Ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ο τότε υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος (Α) με τον εξοχότατο Γεώργιο Α. Παπανδρέου (Δ). Ευθύνονται για τις “γκρίζες ζώνες”. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Είναι μερικοί πολιτικοί που αρνούνται να αποδεχθούν τις ευθύνες τους και μέχρι το τέλος θα επιμένουν να εμφανίζουν το άπρο-μαύρο. Έχουν βλάψει τα εθνικά συμφέροντα της χώρας, αλλά ισχυρίζονται ότι καλώς έπραξαν.

Μέσα στον φανταστικό κόσμο που ζουν δεν μπορούν καν να αντιληφθούν ότι οι πολίτες τους γύρισαν την πλάτη. Επειδή στην Ελλάδα και στην Κύπρο δεν πληρώνουν ποτέ οι πολιτικοί, αυτά θα συμβαίνουν πάντα. Και είναι σημαντικό να μην φοβόμαστε το σύστημα τους και να μιλούμε και να τους αντικρούουμε.

  • Κλασσική περίπτωση αυτού του είδους των πολιτικών, είναι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Ο εν λόγω κύριος καλύπτεται και σήμερα από ένα ΚΥΚΛΩΜΑ που έστησε όταν κυβερνούσε την Ελλάδα και αντέχει μέχρι και σήμερα. Δεν είναι φοβερό ότι βλέπουμε τα αποτυπώματά του παντού; Ακόμα και στις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας…

Συχνά πυκνά γράφει και δημοσιεύει κείμενα στα έγκυρα μέσα ενημέρωσης της χώρας, τα οποία παρουσιάζονται χωρίς την άλλη άποψη. Και αυτό δεν είναι δημοσιογραφικά ορθό. Συμβαίνει όμως. Ο κ. Σημίτης, με τον τρόπο αυτό, προσπαθεί να περάσει τις απόψεις του, τις οποίες διαβάζουν τα μέλη των ελίτ της Αθήνας και της Λευκωσίας και …εκστασιάζονται. Ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει τολμήσει ποτέ να αντιμετωπίσει ένα συνάδελφο στην τηλεόραση, ο οποίος θα του κάνει ερωτήσεις και δεν θα του δίνει πάσες.

Είχα γίνει μάρτυρας μίας -τρόπος του λέγειν- συνέντευξης του κ. Σημίτη σε ένα από τα πολλά φόρουμ που έχω παρακολουθήσει. Λυπήθηκα τον αγαπητό συνάδελφο, που βρέθηκε ενώπιον αυτού του …απροόπτου, άλλα να ρωτά και άλλα να απαντά ο πρώην πρωθυπουργός. Ήταν ως να διάβαζε ένα ποίημα. Ήταν μία κακοστημένη παράσταση που κατέληξε σε φιάσκο. Φρίξαμε.

Σε άλλη σοβαρή χώρα, θα ήταν το πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων. Όμως, ακόμα και σήμερα διατηρείται αυτό το πέπλο προστασίας στον πρώην πρωθυπουργό και οι διευθυντές των ελληνικών μέσων ενημέρωσης, πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους και να διορθώσουν αυτήν τη δημοσιογραφική απρέπεια.

Διότι ο κ. Σημίτης έχει μεγάλη ευθύνη και για την τραγωδία της οικονομίας. Αυτός έστησε τον «χορό», τον οποίο χόρεψε και ο Κώστας Καραμανλής για να έρθει ο εξοχότατος Γεώργιος Α. Παπανδρέου και να τα διαλύσει όλα στην οικονομία. Παρέδωσαν τη χώρα στον σκληρό μηχανισμό που έστησαν οι εταίροι μας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και φτώχευσαν τον ελληνικό λαό.

Αλλά τα πολιτικά «εγκλήματα» του πρώην πρωθυπουργού αφορούν τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα. Θα μείνει για πάντα ο «Σημίτης των Ιμίων και της Μαδρίτης», ο πολιτικός που δέχθηκε το γκριζάρισμα του Αιγαίου, δημιουργώντας ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα για τη χώρα.

  • Πρέπει να καταθέσω εδώ ότι προσωπικά δεν με πείραξε το «ευχαριστώ» στους Αμερικανούς, διότι πίστευε πως ο μακαρίτης ο Ρίτσαρντ Χόμπρουκ, εκτελώντας εντολές του τότε προέδρου Μπιλ Κλίντον, απέτρεψε τον ελληνοτουρκικό πόλεμο, αν και με βάση τα απόρρητα έγγραφα που διαβάσαμε εγώ και ο συνάδελφος Αθανάσιος Έλλις, οι Τούρκοι εκείνο το βράδυ δεν είχαν σχέδια για να πολεμήσουν.

Οι Αττίλες γνώριζαν ότι θα έχαναν, σε ένα πόλεμο μικρής διάρκειας, και είδαν ως «σωτηρία» τη μεσολάβηση του Χόλμπρουκ. Οι Τούρκοι γνώριζαν και κάτι άλλο: ότι ο ναύαρχος Λυμπέρης που λοιδορήθηκε όσο κανένας Έλληνας πολίτης από τους Σημίτηδες και τους Πάγκαλους, είχε στοχεύσει εκείνο το βράδυ όλα τα πλοία του τουρκικού πολεμικού στόλου. Εάν δεν ήταν δειλό το πολιτικό σύστημα, όλα θα βρίσκονταν στο βυθό. Ο Χόλμπρουκ το γνώριζε. Και γι’ αυτό εκτέλεσε με ακρίβεια την εντολή να αποτραπεί ο πόλεμος.

Το σύστημα του τότε πρωθυπουργού έδωσε εντολή να καταστραφεί η φήμη του ναυάρχου. Διότι γνώριζε ο Λυμπέρης τι συνέβη εκείνη τη νύχτα. Οι πολιτικοί εγκλημάτισαν εις βάρος της Πατρίδας… Όμως, ο κ. Σημίτης και ο κ. Πάγκαλος παρέμειναν στις θέσεις τους παρά το γεγονός ότι …άφησαν να πάρουν οι άνεμοι την ελληνική σημαία.

Και δεν ήταν -έτσι απλά- ότι έδωσαν εντολή να φύγει η σημαία από ένα ελληνικό νησί. Αλλά το έθεσαν στη «γκρίζα» λίστα, με αποτέλεσμα να αμφισβητείται η ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο. Μετά από ένα χρόνο, τον Ιούλιο του 1997, έδωσε τη χαριστική βολή με τη «Συμφωνία της Μαδρίτης», όπως αποκαλύψαμε στο πρόσφατο βιβλίο, που γράψαμε με το Νίκο Μελέτη.

Ο κ. Σημίτης, όπως και ο Θεόδωρος Πάγκαλος του «μαζί τα φάγαμε», συνεχίζουν να ομιλούν χωρίς να ντρέπονται, διότι οι διεφθαρμένοι και εθνικά επικίνδυνοι πολιτικοί δεν τιμωρούνται. Ούτε στην Ελλάδα, ούτε στην Κύπρο.

Συμβαίνει και κάτι άλλο θλιβερό. Ο τρόπος σκέψης του κ. Σημίτη για τα εθνικά θέματα, κυριαρχεί στις ελίτ της Αθήνας και της Λευκωσίας. Και είναι ένας τρόπος σκέψης που κυριαρχείται από ηττοπάθεια… Τι μας λένε; «Ας δώσουμε κατιτίς (στον Ερντογάν) να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο με την Τουρκία»…

ΠΗΓΗ

-----------------

«Καὶ ἔσονται οἱ δύο εἰς σάρκα μίαν»..
Διαβάζοντας κανείς τον κυριακάτικο φιλοκυβερνητικό Τύπο δεν μπορεί παρά να συμπεράνει πως "Σημητισμός" και "Μητσοτακισμός" συγχωνεύτηκαν παντοιοτρόπως και αρμονικά στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τον πολιτικό που συχνά-πυκνά αναφέρεται σε «μικρή χώρα», σε «οθωμανική επαρχία» και «νεαρό έθνος» και που σχεδόν μονοκρατικά, ελλείψει αντιπολίτευσης, καθορίζει την ταραγμένη πορεία της χώρας. 
  • Σταθερά και αταλάντευτα στο πνεύμα του νεοφιλελευθερισμού, της εθελούσιας ξενικής εξάρτησης και της παγκοσμιοποίησης, με πρόταγμα τον οικονομισμό και τις «Πράσινες» επενδύσεις, τον πολυπολιτισμό και τον δικαιωματισμό, την άμβλυνση της ιστορικής μνήμης και την απαξίωση της ελληνορθόδοξης πίστης, την ευνοιοκρατία, την ψευτοδημοκρατία και την επικοινωνιοκρατία.
  • Όσο για τον σημερινό μέσο «ΝΕΟ ΈΛΛΗΝΑ», που έμαθε να προσαρμόζεται και να καρτερεί, χαρακτηριστική είναι η επισήμανση του αείμνηστου Κωστή Παπαγιώργη (*) : «Υποβιβασμένη φύσει και θέσει, η νεοελληνική κοινωνία μοιάζει βοηθητικό διάζωμα ξένων κοινωνιών, πεδίο δοκιμών, αγορά αντί παραγωγή, πελατεία παρά κατάστημα, μετάφραση και όχι πρωτότυπο, όποτε είναι ευνόητο σε κάθε άτομο, ακόμη και το νοήμον, αυτός ο υποβιβασμός να χρωματίζει με σκούρα χρώματα σύνολο το φρόνημά του».
(*) Κωστής Παπαγιώργης, «Κέντρο Δηλητηριάσεων», σελ. 283, (2006).
 

 ==============================

Ο Σημίτης έστρωσε τον δρόμο στην Τουρκία να ζητά “αποστρατιωτικοποίηση”

Υπό κανονικές συνθήκες θα επρόκειτο για το ιστορικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ δύο πρώην πρωθυπουργών. Ο κύριος Κώστας Σημίτης νιώθει άγχος για την μεταχείριση που θα του επιφυλάξει η ιστορία όσον αφορά στην στάση του την βραδιά των Ιμίων και την ημέρα της Συνόδου της Μαδρίτης για αυτό και πασχίζει επί είκοσι χρόνια να αποσυνδέσει το όνομα του από το άγος της μειοδοσίας που του αποδίδει διαχρονικώς ο ελληνικός λαός στις δημοσκοπήσεις.

Το γεγονός όμως ότι επανέρχεται με βιβλίο του (εκδόσεις Σιδέρης) για να επιτεθεί στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και στον πρώην Υπουργό Εξωτερικών Πέτρο Μολυβιάτη για την εγκατάλειψη της εθνικώς ολέθριας συμφωνίας στο Ελσίνκι το 1999 (όπου η Ελλάς ανεγνώρισε ότι έχει «συνοριακές διάφορές και συναφή θέματα» με την Τουρκία- γκρίζες ζώνες δηλαδή) και το γεγονός ότι συμμετέχει στο βιβλίο αυτό,απαραδέκτως με κείμενό του, ο νυν επί κεφαλής στις διερευνητικές συνομιλίες Παύλος Αποστολίδης δείχνει πως ο κύριος Σημίτης δεν ενδιαφέρεται απλώς για την τρωθείσα φήμη του.

Κάνει κάτι παραπάνω: Επιχειρηματολογώντας για το Ελσίνκι 1 στρώνει το έδαφος για το Ελσίνκι 2 προς τέρψιν των ημετέρων συμμάχων. Και βεβαίως επιτιθέμενος στους κυρίους Καραμανλή και Μολυβιάτη κάνει την «βρώμικη» πολιτική δουλειά για λογαριασμό τρίτων. Προσπαθεί ματαίως να απαξιώσει πατριωτικές φωνές οι οποίες θα εμπόδιζαν ένα Ελσίνκι 2 που θα τον δικαίωνε αναδρομικά για τις εθνικές του αμαρτίες.Πατριωτικές φωνές που κάποιοι τρέμουν.

Η «Εστία» δημοσιεύει σε άλλες σελίδες τα βασικά σημεία της παρεμβάσεως Σημίτη στα «Νέα» του κυρίου Μαρινάκη η οποία συνοψίζεται στην εξής κατηγορία κατά Καραμανλή για το Ελσίνκι: «Απεδέχθη έτσι την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία με ανεπίλυτες τις ελληνοτουρκικές διαφορές ως προς τα όρια των υφαλοκρηπίδων και των αιγιαλίτιδων ζωνών τους. Η Τουρκία βγήκε από τη στενωπό χωρίς καμία αντίδραση».

Ωστόσο πριν τεθεί θέμα απαντήσεως από τον κύριο Καραμανλή ο οποίος πρέπει κάποτε βεβαίως να μιλήσει,ο κύριος Σημίτης πρέπει προηγουμένως να απαντήσει σε δύο ερωτήματα που έχουν προκύψει από την ιστορική έρευνα και, τα οποία προσπερνά συστηματικώς!Θα παρέπεμπε βάσει του Ελσίνκι το ζήτημα της ελληνικής κυριαρχίας στα Ίμια στην Χάγη με βάση το Ελσίνκι; Ναι ή ου; Θα παρέπεμπε το ζήτημα της αποστρατιωτικοποιήσεως των νήσων του Αιγαίου στην Χάγη; Ναι η ου; Αυτό προκύπτει από τα απόρρητα τηλεγραφήματα της 20ης Ιανουαρίου 1998, του Αμερικανού πρέσβεως Νίκολας Μπερνς που δημοσιεύει στο βιβλίο του ο Μιχάλης Ιγνατίου. Από αυτά-τα δημοσίευσε η Εστία το 2020- προκύπτει ότι:

Πρώτον ότι«η Ελλάς συζητούσε να κριθεί η κυριαρχία των Ιμίων στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης αλλά υπό τξν προϋπόθεση, ότι θα προσέφευγε η Τουρκία σε αυτά για να αμφισβητήσει την κυριαρχία τους! Σύμφωνα με τον Μπερνς, «η ελληνική κυβέρνηση θέλει να αναγνωριστεί ότι είναι η Τουρκία που αμφισβητεί το εδαφικό στάτους κβο. Και έπειτα η Ελλάδα θα αποδέχονταν την παραπομπή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης».

Δεύτερον, η κυβέρνηση Σημίτη «απέρριπτε την ιδέα ότι τα Ίμια μπορούν να διασυνδεθούν με προϋπάρχουσες διαφορές για τα χωρικά ύδατα και την υφαλοκρηπίδα». Σύμφωνα με τον Μπερνς, ο Σημίτης επεδείκνυε «επιμονή» για τον διαχωρισμό των θεμάτων «αν και δεν είναι σαφές για πόσο» (σημείωνε δηκτικώς.)»

Σύμφωνα με τα ίδια τηλεγραφήματα Μπερνς, τρίτον, «Από την άποψη της ελληνικής πλευράς η αποστρατιωτικοποίησις των νησιών μπορεί να ακολουθήσει ή να αποτελέσει αναπόσπαστο μέρος αλλά όχι να προηγηθεί μιας συμφωνίας για τις βασικές πολιτικές καί νομικές διαφορές στο Αιγαίο».

Επειδή σε αυτό ακριβώς το σημείο ευρισκόμεθα τώρα, και οι Τοῦρκοι επιμένουν να παραπεμφθούν στη Χάγη θέματα κυριαρχίας νησιών και αποστρατιωτικοποιήσεως –έστω με την πρακτική του τεμαχισμού– ερωτούμε τον κύριο Σημίτη: Αυτήν την δικαίωση του Ελσίνκι ονειρεύεστε; Με παραπομπή ζητημάτων εθνικής κυριαρχίας και εθνικής ασφάλειας στην κρίση της Χάγης; Για αυτό επιτίθεσθε στον Κώστα Καραμανλή; Έτσι βγήκε η Τουρκία από την «στενωπό». Απαντήσατε κύριε Σημίτη!

ΕΣΤΙΑ

===================
  1. Ο σημιτισμός κατακτά και την Ηρώδου Αττικού

  2. Η απάντηση στο κείμενο του κ. Σημίτη στα ΝΕΑ: Τα Ίμια και η Μαδρίτη θα τον “κυνηγούν” για πάντα…

  3. Ο Μητσοτάκης, ο Σημίτης και η οικονομία

  4. Μήνυμα στήριξης υπέρ του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στέλνει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

  5. Ο άνθρωπος χωρίς κανένα χάρισμα.

Σχόλια