Γιατί η ΝΔ διέγραψε τον Πάτση – Παραιτήθηκε ο επικεφαλής των ΕΛΤΑ

Ντόμινο εκρηκτικών και ραγδαίων εξελίξεων προκάλεσαν οι καταγγελίες για αγορά “κόκκινων δανείων από εταιρεία στην οποία συμμετείχε ο διαγραμμένος πλέον βουλευτής της ΝΔ, Ανδρέας Πάτσης αλλά και τα όσα αναφέρθηκαν περί απευθείας αναθέσεων από τα ΕΛΤΑ. Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι λίγο μετά την διαγραφή Πάτση, παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ Γιώργος Κωνσταντόπουλος για λόγους «προσωπικής ευθιξίας». ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Προηγήθηκε δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσου Ηλιόπουλου, που κατήγγειλε τον ανεξάρτητο πλέον βουλευτή Γρεβενών για απευθείας αναθέσεις σε δύο χρόνια μέσω ΕΛΤΑ. Ειδικότερα, ο κ. Ηλιόπουλος είχε δηλώσει: «Ο κ. Πάτσης όχι μόνο πλουτίζει από κόκκινα δάνεια που αγόρασε στο 1/15 της αξίας τους έναντι 4,3 εκατ. ευρώ, που δεν μπορεί να δικαιολογήσει από το πόθεν έσχες του, αλλά εμφανίζεται να έχει εισπράξει με απευθείας αναθέσεις σε δύο χρόνια από τον κ. Πιερρακάκη μέσω ΕΛΤΑ πάνω από 1 εκατ. ευρώ για νομικές συμβουλές. Το πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα από τους «άριστους» του κ. Μητσοτάκη δεν έχει προηγούμενο. Η αποπομπή των κ. Πιερρακάκη και Πάτση είναι το ελάχιστο που πρέπει να γίνει. Μετά, περιμένουμε να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης γιατί καλύπτει τόσες μέρες το πλιάτσικο των εκλεκτών του».

Τα ΕΛΤΑ εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «δεν τίθεται ζήτημα αυτοτελών αμοιβών των Ελληνικών Tαχυδρομείων προς τον κ. Πάτση, νόμιμο αντιπρόσωπο της DLA Piper στην Ελλάδα. Η όποια δική του αμοιβή προσδιορίζεται από το πλαίσιο και τους όρους συνεργασίας του με την Νομική Εταιρεία».

Η ανακοίνωση των ΕΛΤΑ

«Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, έχουν συνάψει συμφωνία συνεργασίας με την διεθνή Νομική Εταιρεία DLA Piper UK LLP, για την εκπροσώπησή τους στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς και ιδιαίτερα στην Κομισιόν και την DG Comp. Η συνεργασία με τον Διεθνή Νομικό Οίκο ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση στα παραπάνω θέματα κατέστη αναγκαία λόγω της ανάγκης συστηματικής υποστήριξης των ΕΛΤΑ σε εξειδικευμένα θέματα Ευρωπαϊκού Δικαίου, Ανταγωνισμού, Καθολικών Υπηρεσιών κλπ. τα οποία προέκυψαν από την έναρξη υλοποίησης των δράσεων μετασχηματισμού της Εταιρείας το 2021.

»Ειδικότερα, οι υπηρεσίες για τις οποίες κατέστη αναγκαία η σύμβαση, αφορούν:

  1. Τη νομική εκπροσώπηση και υποστήριξη για ζητήματα ευρωπαϊκού δικαίου, δικαίου ανταγωνισμού, δικαίου κρατικών ενισχύσεων, αναφορικά με διαδικασίες ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιων ανεξάρτητων και άλλων διοικητικών Ευρωπαϊκών αρχών ή/και των Ευρωπαϊκών δικαστηρίων, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά:

-Τον πλήρη χειρισμό της υπόθεσης SA.57982 για την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέτρου αποζημίωσης για ζημία που προκλήθηκε από τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19.

-Τον πλήρη χειρισμό της υπόθεσης SA.57538 ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ή / και των Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων αναφορικά με καταγγελία σχετικά με τυχόν κρατική ενίσχυση υπέρ των ΕΛΤΑ.

-Τον πλήρη χειρισμό της υπόθεσης SA.56616 για την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέτρου αποζημίωσης για την παροχή καθολικής υπηρεσίας και οποιαδήποτε επακόλουθη συναφή διαδικασία.

-Την παροχή νομικών υπηρεσιών για κάθε συναφές θέμα που αφορά τα ανωτέρω.

Η χρονική διάρκεια της Σύμβασης είναι αορίστου χρόνου, τιμολογείται μηνιαίως και σε κάθε περίπτωση μέχρις ολοκληρώσεως των υποθέσεων που αφορούν οι παραπάνω υπηρεσίες.

Η τιμολόγηση των υπηρεσιών, γίνεται με βάση τους επίσημους τιμοκαταλόγους της DLA Piper. Τα δε ποσά των τιμολογίων αποστέλλονται προς πληρωμή από την έδρα της εταιρείας και τις οικονομικές της υπηρεσίες, προς τις οποίες γίνεται και η πληρωμή. Σημειώνεται, δε, ότι όλες οι αποφάσεις πληρωμών, έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο «Πρόγραμμα Διαύγεια», στο πλαίσιο του ν. 3861/2010 και του ν. 4727/2020

Κατά συνέπεια δεν τίθεται ζήτημα αυτοτελών αμοιβών των Ελληνικών Tαχυδρομείων προς τον κ. Πάτση, νόμιμο αντιπρόσωπο της DLA Piper στην Ελλάδα. Η όποια δική του αμοιβή προσδιορίζεται από το πλαίσιο και τους όρους συνεργασίας του με την Νομική Εταιρεία, καταβάλλεται από αυτήν, και βέβαια όχι από τον εκάστοτε πελάτη της.

Παρ’ όλα αυτά, για λόγους προσωπικής ευθιξίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΤΑ κ. Γεώργιος Κωνσταντόπουλος, υπέβαλε την παραίτησή του στο Διευθύνοντα Συμβούλο της ΕΕΣΥΠ Α.Ε., κ. Γρηγόρη Δημητριάδη».

Η διαγραφή

Η ΝΔ νωρίτερα διέγραψε από την κοινοβουλευτική της ομάδα  τον Ανδρέα Πάτση, μετά από καταγγελίες για επιχειρηματικές δραστηριότητες που αφορούσαν εξαγορά κόκκινων» δανείων. Προηγουμένως, ο  βουλευτής κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στον γενικό γραμματέα Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Γιάννη Μπούγα, για τις κατηγορίες.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι όλες του οι δραστηριότητες είναι απολύτως νόμιμες. Οι εξηγήσεις του Πάτση δεν έπεισαν τελικά την Πειραιώς, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου: «Οι εξηγήσεις του βουλευτή Ανδρέα Πάτση για επαγγελματικές του δραστηριότητες, που δεν συνάδουν με την ιδιότητα του βουλευτή και τις αρχές της Νέας Δημοκρατίας, δεν κρίθηκαν επαρκείς. Κατόπιν τούτου, με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο βουλευτής Γρεβενών Ανδρέας Πάτσης, τίθεται εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ». Ο ίδιος ο βουλευτής γνωστοποίησε πως δεν παραδίδει την έδρα και θα μείνει ανεξάρτητος:

Υπενθυμίζεται πως οι καταγγελίες ήρθαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, με την Κουμουνδούρου να αναφέρει ότι ο Ανδρέας Πάτσης εμφανίζεται ιδιοκτήτης ξένων εταιρειών ειδικού σκοπού, οι οποίες αγόρασαν κόκκινα δάνεια 63 εκ. στην τιμή των 4,3 εκ. και ο κ. Πάτσης κερδοσκοπεί από αυτό. Σε δήλωση του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος είχε ζητήσει και την παραίτηση του υπουργού  Κυριάκου Πειρρακάκη:

«Ο κ. Πάτσης όχι μόνο πλουτίζει από κόκκινα δάνεια που αγόρασε στο 1/15 της αξίας τους έναντι 4,3 εκατ. ευρώ, που δεν μπορεί να δικαιολογήσει από το πόθεν έσχες του, αλλά εμφανίζεται να έχει εισπράξει με απευθείας αναθέσεις σε δύο χρόνια από τον κ. Πιερρακάκη μέσω ΕΛΤΑ πάνω από 1 εκατ. ευρώ για νομικές συμβουλές. Το πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα από τους “άριστους” του κ. Μητσοτάκη δεν έχει προηγούμενο. Η αποπομπή των κ. Πιερρακάκη και Πάτση είναι το ελάχιστο που πρέπει να γίνει. Μετά, περιμένουμε να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης γιατί καλύπτει τόσες μέρες το πλιάτσικο των βουλευτών του».

Θέμα Πιερρακάκη από ΣΥΡΙΖΑ

Σε νεότερη ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει πάλι θέμα Πιερρακάκη: «Ο κ. Μητσοτάκης γνώριζε ότι ο κ. Πάτσης είχε εισπρακτικές και πλούτιζε από κόκκινα δάνεια από τον Φεβρουάριο του 2020, όταν είχε αποκαλυφθεί πρώτη φορά από την εφημερίδα Δημοκρατία και την εφημερίδα Documento. Γνώριζε ότι είχε ρημάξει στις απευθείας αναθέσεις τα ΕΛΤΑ από τον Ιούνιο του 2021, όταν και κατέθεσε σχετική επίκαιρη ερώτηση στον κ. Πιερρακάκη ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, κ. Κάτσης, χωρίς να λάβει ποτέ απάντηση.

Δύο χρόνια γνώριζε και επικροτούσε το πλιάτσικο, αφού δεν έκανε τίποτα. Πολύ απλά γιατί το πλιάτσικο στα ταμεία είναι η κανονικότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Με καθυστέρηση δύο ετών και μετά από τριήμερη σιωπή έσπευσε τώρα να διαγράψει τον κ. Πάτση, μόνο και μόνο γιατί οι πολίτες έχουν πλέον καταλάβει ότι χιλιάδες σπίτια και πρώτες κατοικίες θα βγουν σύντομα στο σφυρί για χάρη των funds και των τραπεζών. Ακόμα και έτσι ωστόσο, αφού ο κ. Μητσοτάκης αναγνωρίζει την παρανομία και την ανηθικότητα των πρακτικών του κ. Πάτση, τον κ. Πιερρακάκη που έδωσε μέσω των ΕΛΤΑ 1 εκατ. ευρώ απευθείας αναθέσεις στον βουλευτή της ΝΔ γιατί δεν τον αποπέμπει;

Υ.Γ. Δύο ερωτήματα: Ο κ. Πάτσης θα επιστρέψει το 1 εκατ. που τσέπωσε από τον κ. Πιερρακάκη; Θα ελεγχθεί από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες πώς έδωσε 4,3 εκατ. ευρώ για να εξαγοράσει το χαρτοφυλάκιο των κόκκινων δανείων ύψους άνω των 60 εκατ. ευρώ;»

Τι ισχυρίστηκε ο βουλευτής

Σε απάντηση των καταγγελιών της αντιπολίτευσης ο Ανδρέας Πάτσης είχε αποπειραθεί να απαντήσει στον Παύλο Πολάκη που είχε σηκώσει το ζήτημα, μιλώντας για “συκοφαντίες” και κρεσέντο ύβρεων: «Τις τελευταίες μέρες, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π. Πολάκης έχει επιδοθεί σε ένα κρεσέντο ύβρεων και συκοφαντιών σε βάρος μου, ότι δήθεν είμαι ιδιοκτήτης εισπρακτικής εταιρίας και ότι μέσω εταιρίας συμφερόντων μου αγοράζω κόκκινα δάνεια από Τράπεζες στο 1/25 της αξίας τους. Επειδή η αλήθεια είναι μία και μοναδική και καμία σχέση δεν έχει με όσα εν γνώσει του αναληθώς ισχυρίζεται, παραθέτω τα κατωτέρω.

1. Το 1995 υπήρξα εξωτερικός δικηγόρος της Τράπεζας Πειραιώς.Το 1996 η Τράπεζα αποφάσισε να ιδρύσει θυγατρική εταιρία την Multi Collection, με σκοπό την διαχείριση των δανείων της και μόνο. Στην εταιρία αυτή λόγω των γνώσεων και της εμπειρίας μου,μου ζητήθηκε να συμμετάσχω με ποσοστό 42% ενώ το 51% άνηκε στην Τράπεζα η οποία και όρισε 5 στα 7 μέλη του ΔΣ, στελέχη της. Το 2009 με κοινή απόφαση των μετόχων προχωρήσαμε στη λύση και εκκαθάριση της εταιρίας η οποία και έπαυσε κάθε δραστηριότητά της.

2. Το 2010 σε συμφωνία με την τότε διοίκηση της Τράπεζας ίδρυσα την εταιρία ΠΛΑΤΩΝ ΑΕ. Σκοπός της εταιρίας ήταν να αγοράσει από την Τράπεζα αποσβεσθέντα δάνεια. Επρόκειτο για καταναλωτικά δάνεια ετών 1998-2004 για τα οποία η Τράπεζα είχε προβεί σε όλες νόμιμες ενέργειες και δεν είχε καταστεί δυνατή η είσπραξή τους. Σκοπός ήταν να επιχειρήσει η εταιρία τηλεφωνικά να ρυθμιστούν δάνεια όσων το επιθυμούσαν με πολύ μεγάλη έκπτωση επί της οφειλής και να λάβουν στην συνέχεια εξοφλητική απόδειξη από την Τράπεζα. Για την αγορά του δανείου η εταιρία κατέβαλλε στην Τράπεζα το ποσό των 4.3 εκ. από δάνειο το οποίο είχε λάβει. Με τα χρήματα αυτά η εταιρία θα αποπλήρωνε το δάνειο των 4.3 εκ.

Η εταιρία ΠΛΑΤΩΝ δεν εξέδωσε ποτέ καμία δικαστική απόφαση ούτε προχώρησε σε καμία διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης. Στην πραγματικότητα ήταν ένας ενδιάμεσος μηχανισμός μεταξύ οφειλετών και Τράπεζας. Η εταιρία τα τελευταία χρόνια είναι ανεργή. Ο κ. Πολάκης με μισές αλήθειες που ισοδυναμούν με ένα μεγάλο ψέμα προσπάθησε ανεπιτυχώς για μια ακόμα φορά να μειώσει την επαγγελματική και επιχειρηματική μου διαδρομή και να πλήξει την πολιτική μου αξιοπρέπεια και προσωπικότητα. Η οδός της δικαιοσύνης είναι μονόδρομος». Είναι η δεύτερη διαγραφή “Γαλάζιου” βουλευτή, μετά τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο και τον Ευρωβουλευτή Γιώργο Κύρτσο (για λόγους που δεν έχουν να κάνουν με την διαγραφή Πάτση).

===============

ΕΚΕΙ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ ΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΣΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ..ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ...ΕΤΣΙ ΑΠΑΝΤΟΥΣΕ Ο ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΥΡΙΟΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΜΑΣ.
--------------------
---------------

 
Μερικές χρήσιμες πληροφορίες για τον απατεώνα από τα Γρεβενά, βουλευτή της ΝΔ. Όλα τελικά ήταν προβλέψιμα όταν έχεις σπουδάσει στην μεγάλη των απατεώνων σχολή...
Μέλος της νεολαίας ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΠ Νομικής, της τάσης Σημίτη, κάνει λεφτά ως δικηγόρος σε γραφείο βιτρίνα τραπεζίτη ευνοημένου από την εποχή Σημίτη, που εισπράττει κόκκινα δάνεια που έσκασαν από την πολιτική Σημίτη, έπειτα κάνει τη δική του προσωπική λαμογιά, παίρνει μια ομάδα στο καθαρό τοπίο του ελληνικού ποδοσφαίρου, την Νίκη Βόλου, την ανεβάζει Α' Εθνική, εισπράττει τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τις χορηγίες, την διαλύει στα μέσα του πρωταθλήματος, παίρνει τα λεφτά, συνεχίζει τη μπίζνα με τα δάνεια, κάνει καλό επιχειρηματικό γάμο, η γυναίκα του φτιάχνει τοπικό κανάλι, αυτός πηδάει στο άρμα του Μητσοτάκη όπως όλα τα ορφανά της περιόδου πριν την κρίση, προβάλλεται από το κανάλι της γυναίκας του, βγαίνει βουλευτής στα Γκράβαρα, το κανάλι της γυναίκας του χρηματοδοτείται από το Κράτος, κάνει δήλωση πόθεν έσχες 20.000 τον χρόνο και άλλες 10.000 τον χρόνο η γυναίκα του με το κανάλι, τη διορθώνει, την κάνει 1.000.000 και βρίσκει άλλα 4.000.000 από οφ σορ για να αγοράσει κι άλλα κόκκινα δάνεια να πάρει τα σπίτια των δανειοληπτών.
Αυτός δεν είναι άνθρωπος. Είναι η σύγχρονη ελληνική πολιτική ιστορία.
Κι αντί να τον κάνουμε άγαλμα, πάνε και τον διαγράφουν. Ντροπή μόνο, για τη χώρα που φυλάκισε τον Κολοκοτρώνη και έβαλε τον Σωκράτη να πιει το κώνειο...
από τον εκτ. χατζ..

 

 ------------

Γ. Μπ.

Το ΛΥΚόσκυλο έβγαζε Το λαγό και ο κυνηγΟΣ ψήφιζε υπέρ των πλειστηριασμών και "σκότωνε" τα πτωχευμένα νοικοκυριά.
Ο Πάτσης Ανδρέας ήταν γνωστός στην πιάτσα ως ιδιοκτήτης εισπρακτικών εταιριών. Τον Σεπτέμβριο του 2010 ήταν αντιπρόεδρος, στην «ΠΛΑΤΩΝ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΕΙΣ» στην οποία με το μετοχικό κεφάλαιο μόλις 60.000 ευρώ, είχε αγοράσει από την Τράπεζα Πειραιώς χαρτοφυλάκιο απαιτήσεων ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ…
Στη ΝΔ άλλοι (Κουμουτσάκος) λένε πως δεν ήξεραν τις ασχολίες του Πάτση Ανδρέα και άλλοι (Μπακογιάννη) λένε πως άργησαν να τον σταματήοουν.
Ο υιός Πάτσης Πάρης, ήταν Συντονιστής της θεματικής ενότητας Μη εξυπηρετουμένων Επιχειρηματικών Δανείων της Ν.Δ.
Οι Πιερρακάκης, Λιβάνιος και Γεωργαντάς, κατηγορούνται από άλλους βουλευτές, ως υπεύθυνοι για απιστία κατά του δημοσίου που επι ημερών τους και εποπτείας τους τα ΕΛΤΑ υπέγραψαν ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ συμβάσεις με την Δικηγορική Εταιρεια «ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΤΣΗΣ και Συνεργάτες».
Λέγεται πως η σύζυγος του Υπ. Δικαιοσύνης Τσιάρα Κ., είναι συνεταίρος σε αδήλωτη εταιρεία του Πάτση. Ο Τσιάρας Κ. δηλώνει ... άγνοια.
-Iannis Golias ο δικηγόρος Ανδρέας Πάτσης, το 2018 πριν γίνει βουλευτής της ΝΔ, δήλωσε εισόδημα 34.700 ευρώ μαζί με τη σύζυγό. Από επιχειρηματική δραστηριότητα είχε εισόδημα 12,94 ευρώ. είχε μετοχές αξίας 94,04 ευρώ, καταθέσεις 3.339,73 και μηδενικό δανεισμό. Συμμετείχε σε 7 εταιρείες με συνολικό μετοχικό κεφάλαιο 161.600 ευρώ.
Μετά ο Ανδρέας Πάτσης έγινε βουλευτής της ΝΔ και στο πόθεν έσχες του 2019 ξαφνικά εμφανίζεται να λαμβάνει δάνειο 1.000.000 ευρώ από ελβετική τράπεζα και να συμμετέχει με 1.000.000 ευρώ στο κεφάλαιο της εταιρείας LYKTOS PARTICIPATIONS. Την ιδια ωρα οι καταθέσεις του αυξάνονται σε 2,299.969,53 ευρώ από εισοδήματα προηγούμενων ετών, τα οποία όμως δεν έχουν δηλωθεί στο προηγούμενο πόθεν έσχες. Επιπλέον, το συνολικό μετοχικό κεφάλαιο σε επιχειρήσεις φθάνει το 1.325.100 ευρώ. Ο αριθμός τους φθάνει τις 16 εταιρείες.
Mε εξαίρεση την εταιρεία ALL4SEA στην οποία συμμετείχε το 2018 οι υπόλοιπες «ξεχάστηκαν» στο πόθεν έσχες του 2018 και ανάμεσά τους η LYKTOS αφού συμμετέχει σε αυτήν από το 2017.
Το οικογενειακό εισόδημα υπερτριπλασιάστηκε σε 91.000 ευρώ.
Το 2020 τα εισοδήματά του φθάνουν τα 242.000 ευρώ, οι καταθέσεις τα 2,3 εκ. ευρώ, δανεισμός 1,37 εκ. ευρώ και οι συμμετοχές σε επιχειρήσεις τα 1,33 εκ. ευρώ.
Απ το 2019 και μετά, ως βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Πάτσης,
ειχε 3 οφσορ εταιρίες (απαγορεύεται βάσει νόμου βουλευτής να εχει οφσορ) και με αυτες αγόραζε κόκκινα δάνεια με 4,3 εκ ευρω,
στο 1/15 της αξία τους (Συνολική αξία 62.000.000€)
και στη συνέχεια «κυνηγούσε» τους πολίτες οι οποίοι δεν μπορούσαν να αποπληρώσουν το δάνειο τους για να εισπράξει τα οφειλόμενα.
Επίσης, επειδή προφανώς δεν του φτάνανε ολα αυτά τα λεφτά του βουλευτή Πατση, πηρε με απευθείας ανάθεση, 820.000€ απ τα ΕΛΤΑ για 2 χρόνια για νομικές συμβουλές (μολις έσκασε η είδηση παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ)
Ακομα, ειχε πάρει στο σύνολο 24.460,27 ευρώ από το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς, αλλά και από της 3η ΥΠΕ Μακεδονίας, για την παροχή νομικών υπηρεσιών.
ΥΓ.. να μην ξεχάσω να πω οτι την ίδια ώρα που ο βουλευτής της ΝΔ έκανε μπίζνες με τα κόκκινα δάνεια του κοσμάκη, ο γιος του,
στέλεχος της ΝΔ, ηταν υπεύθυνος για τη θεματική ενότητα των κόκκινων δανείων...!!!
Δεν κρίνω, απλά παραθέτω τα γεγονότα.
-Anna Sfetkou: "Πάτσης σε φραγκοδίφραγκα.
Ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης ερευνά τον τραπεζίτη Σάλλα και πέφτει απάνω σε αποδείξεις ότι ο τραπεζίτης κάνει μπίζνες με κόκκινα δάνεια με τον βουλευτή Πάτση. Η μπίζνα είναι «Πάτσης ψηφίζει, Σάλλας δανείζει, Πάτσης Σάλλας τρώνε τα σπίτια στο πέντε με επτά τοις εκατό της αξίας τους.
Ο δημοσιογράφος υποβάλει αναφορά στη βουλή για τις μπίζνες του βουλευτή και για το πόθεν έσχες.
Με το που υποβάλει την αναφορά η ΕΥΠ αρχίζει να παρακολουθεί τον δημοσιογράφο.
Συνεδριάζει η επιτροπή πόθεν έσχες και βγάζει λάδι τον βουλευτή Πάτση.
Όταν ο δημοσιογράφος διαμαρτύρεται γιατί τον παρακολουθούν η κυβέρνηση ψηφίζει νόμο με τον οποίο ο δημοσιογράφος απαγορεύεται να μάθει γιατί τον παρακολουθούσαν.
Η κυβέρνηση ξέροντας πόσο ωραία πάει η μπίζνα τραπεζίτη - βουλευτή λέει «δεν γαμιέται δώστου μερικά μύρια ακόμη απευθείας αναθέσεις, δικός μας είναι και τον καθαρίζουμε αν το μάθουν. Και οι επιτροπές δικές μας είναι»
Την ίδια ώρα ξεσπά σκάνδαλο παρακολούθησης του Ανδρουλάκη που δεν μπορούν να καλύψουν και ξαναβγαίνει στην επιφάνεια το σκάνδαλο της παρακολούθησης Κουκάκη που ερευνούσε τους τραπεζίτες και τους βουλευτές της κυβέρνησης που κάνανε μπίζνες μαζί.
Ο Πάτσης πιάνεται με τη γίδα στην πλάτη να έχει τσεπώσει δικαιώματα είσπραξης δανείων 65 μυρίων πληρώνοντας (με δάνειο από τον τραπεζίτη) μόνο 4 μύρια. Στην ουσία δεν πλήρωσε δεκαράκι τσακιστό.
Η κυβέρνηση κάνει «αχ τι πάθαμε τον κακούργο τι μας έκανε» και διαγράφει τον Πάτση.
Ο Πάτσης, και δικαίως, βγαίνει τώρα και λέει «τι πάθατε ρε; εδώ και χρόνια κάνω αυτή τη δουλειά και το ξέρατε και με καθαρίζατε και με καλύπτατε, τι σκούζετε τώρα;»
Η Ελλάδα είναι μια χωματερη που τον κυβερνά μια μαφία παιδεραστων πρεζεμπορων και τοκογλυφων, μπροστά στην οποία, η μαφία της Κολομβίας είναι ένα μάτσο γατάκια."
==============
  • Μια απίστευτα περιληπτικά περιεκτική προσέγγιση του πρόσφατου θέματος των κόκκινων δανείων, από έναν φίλο που μπορεί να έχουμε ιδεολογικές διαφορές, αλλά δεν είναι μαλωμένος με την κοινή λογική και κυρίως γνωρίζει πολύ καλά για τι πράγμα μιλάει.
  •  
 
"Με την ευκαιρία της ειδησεογραφίας για την επαγγελματική δραστηριότητα του συναδέλφου και βουλευτή Γρεβενών κ. Ανδρέα Πάτση και για την διαγραφή του από τη Ν.Δ., κάποιες γενικότερες σκέψεις.
Η παρατεταμένη υπερδεκαετής οικονομική κρίση προκάλεσε την αναπόφευκτη «έκρηξη» των κόκκινων δανείων των τραπεζών σε όλη την Ευρώπη. Ο μέθοδος που υιοθετήθηκε για την εκκαθάριση αυτών των δανείων ήταν η πώλησή τους σε AIFs (Funds), η διαγραφή τους από τους ισολογισμούς των τραπεζών (ώστε να αποκτήσουν πιστοληπτική φερεγγυότητα και ικανότητα με βάση τις αξιολογήσεις των Οίκων) και η δυνατότητα των δανειοληπτών να εξοφλήσουν τα δάνεια τους σε πολύ μικρότερο ύψος. Το αποτέλεσμα θα είναι η επανεκκίνηση της οικονομίας απαλλαγμένη από στρεβλώσεις και βαρίδια της κρίσης. Σημειωτέον ότι όλες οι τράπεζες δέχθηκαν γαλαντόμα οικονομική στήριξη και ενίσχυση από τους μηχανισμούς στήριξης της Ε.Ε. (με αυξανόμενη την κρατική παρουσία στη μετοχική σύνθεση) και έτσι τα κόκκινα δάνεια σε ποσοστό σχεδόν 100% εξοφλήθηκαν με χρήματα των ευρωπαίων φορολογουμένων και επομένως και από τους δανειολήπτες, στο βαθμό που συνέχιζαν την εργασία τους εντός της κρίσης και υπερφορολογούνταν.
Τι συνέβη στην Ελλάδα. Τα κόκκινα δάνεια πωλήθηκαν σε Funds του εξωτερικού και σε αξία περίπου του 50% του ύψους του κάθε δανείου με εμπράγματη ασφάλεια και σε αξία περίπου 5% του ύψους του κάθε δανείου χωρίς εμπράγματη ασφάλεια (κάρτες, προσωπικά δάνεια κ.λπ.). Οι εξωγχώριες αυτές εταιρίες (Funds) ανέθεσαν την είσπραξη των δανείων αυτών σε εγχώριες εταιρίες διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις (ΕΔΑΔΠ), οι οποίες στην πλειοψηφία τους είναι θυγατρικές, ή συνδεδεμένες, των τραπεζών και χρησιμοποιούν ως εγκατάσταση τους τα υποκαταστήματα των τραπεζών και με προσωπικό αποσπασμένο από την ίδια την τράπεζα. Επομένως, ο δανειολήπτης καλείται να εξοφλήσει ή να ρυθμίσει το δάνειο του με την ΕΔΑΔΠ, για λογαριασμό του Funds, προσερχόμενος στο κατάστημα της τράπεζας που γνωρίζει ήδη πολλά χρόνια και συναντώντας τον πρώην τραπεζικό υπάλληλο, που και αυτόν τον γνωρίζει χρόνια από την προσπάθειά του να εξυπηρετήσει παλαιότερα το δάνειο του στην τράπεζα. Εννοείται ότι ουδέποτε ενημερώνεται για το πραγματικό ύψος του δανείου του σήμερα, ήτοι στο ύψος που το αγόρασε το Funds από την τράπεζα και ουδέποτε λαμβάνει οποιαδήποτε απάντηση για τις καταβολές του στο παρελθόν και το τελικό ύψος της οφειλής του μετά από αυτό. Το μόνο που του προτείνεται είναι νέα ρύθμιση του δανείου μονομερώς και σε αυθαίρετο ύψος, κατά το δοκούν της ΕΔΑΔΠ.
Από την περίπτωση του κ. Πάτση προκύπτει, μάλιστα, ότι οι ίδιες οι τράπεζες δανείζουν τις εξωγχώριες εταιρίες για την αγορά των δικών τους κόκκινων δανείων. Colpo grosso !!
Μία απορία μου είναι με ποια φορολογικά στοιχεία φορολογούνται τα κέρδη των ΕΔΑΔΠ και πώς εξασφαλίζεται ο φορολογικός τους έλεγχος ;
Και η απορία μου που λύθηκε, πλέον, είναι γιατί δεν υπήρξε ένα θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας εγχώριων Funds. Διότι κανείς δεν ήθελε να έχει την ευθύνη του ελέγχου ποιά δάνεια αγοράζουν τα Funds και πώς τα διαχειρίζονται. Η παρέμβαση του συστήματος στα εξωγχώρια Funds είναι «αόρατη» στην Ελλάδα. Ευνοούν αυτούς που θέλουν και αν θέλουν.
Με αυτά και με εκείνα, πάντως, πραγματική επανεκκίνηση της οικονομίας δεν θα έχουμε. Όσο οι δανειολήπτες είναι εγκλωβισμένοι και έρμαιοι στα χέρια των ΕΔΑΔΠ και των Funds.
Τουλάχιστον να μη νομίζουν ότι δεν τους έχουμε καταλάβει!"

 

======

 

 -------------------------------
  • Είναι οι επενδύσεις ...ηλίθιε!

    • (Δείτε το video με τον Κλεάνθη Γρίβα σχετικά με το πως κινήθηκαν οι Γερμανοί για την οικονομική άλωση της Ελλάδας το 1940...)

      ------------------------

      Kάποιοι άλλοι, όνομα και μη χωριό, έχουν τον τρόπο να κρύβονται (ως πότε;) καλύτερα από τον Πάτση...

       .....

      Ανάπτυξη λοιπόν, τύπου Λατινικής Αμερικής. Μπανανία. Όλη η χώρα στα χέρια ενός Fund! Η τύχη της χώρας μεταβιβάζεται στα χέρια ενός ΔΣ ενός Fund και οι εδώ σέμπροι θα ασχολούνται με την ...τακτοποίηση του οικοπέδου, τη συλλογή φόρων και την καταστολή των πάσης φύσεων αντιδρώντων... Κάτι με μεταβίβαση ....εταιρείας μου μοιάζει...

      Blogger:

      • Aν αυτό δεν είναι το ξεπούλημα μιας χώρας, η λεηλασία της και συνάμα την μετατροπή των κατοίκων της σε δουλοπάροικους, ξένους στη χώρα τους τότε τί είναι;
      • Αν αυτό δεν είναι η καταστροφή μιας Εθνικής - κρατικής οντότητας, τότε τί είναι;

      Ας ....καμαρώσουν για την κατάντια, όσοι υπερασπίσθηκαν τα μνημόνια και όσοι "διαπραγματεύτηκαν" την πάσει θυσία παραμονή της χώρας στο ευρώ. Τώρα φαίνεται ποιούς έσωσαν για ποιούς δούλεψαν. Έβαλαν τη χώρα στο κούτσουρο του χασάπη και τώρα επιβλέπουν την εκποίηση.

      Και δυστυχώς είμαστε ακόμα στα πρώτα στάδια της λεηλασίας, που θα συνεχισθεί με εντονότερο ρυθμό τα επόμενα χρόνια. Όταν μετά από τέτοια καταστροφή, το πολιτικό προσωπικό παραμένει το ίδιο, σημαίνει ότι απλά βρίσκεται - μένει σ' αυτή τη θέση για να διαχειρισθεί τη διάλυση. (Σ' αυτό που σίγουρα τα καταφέρνει καλά -επιτρέποντος και των δανειστών είναι η απόκρυψη όλων τω λιστών, όλων των σκανδάλων οικονομικών ή μη που αφορούν την ελίτ...)

      Μπορεί να προχωρήσει μια χώρα, χωρίς να τιμωρήσει εκείνους που οδήγησαν σ' αυτό το πλιάτσικο. Θα δικασθεί κανείς για τα οικονομικά αυτά εγκλήματα, που όσο κι' αν κρύβονται πίσω από "θεσμικές διαδικασίες"  δεν παύουν να είναι εγκλήματα.

      Στην κριτική αυτή φυσικά δεν πρωτοτυπούμε, αφού την καταστροφή και την διάλυση την έχουν περιγράψει - προβλέψει τόσοι άξιοι επιστήμονες... Διαβάστε με δικιά σας ευθύνη. (κρατήστε αντίγραφα!)

      ------------------- 

      Υ.Γ. Μην μασάτε.

       Δεν είναι πάντα ξένοι αυτοί που αγοράζουν για ένα πιάτο φαϊ! Είναι και ντόπιοι που έρχονται με διάφορα επενγδυτικά σχήματα απ΄έξω για ξεκάρφωμα! Καμία λεηλασία δεν θα γινόταν αν δεν υπήρχαν ντόπιοι συνεργάτες (δοσίλογοι).

      Λύση υπάρχει! Οι δανειστές όμως δεν θέλουν να βγείτε από την κρίση.

      Με αφορμή την συνέντευξη του ΡΙΤΣΑΡΝΤ ΒΕΡΝΕΡ (πρόεδρος του τμήματος διεθνούς τραπεζικής του Πανεπιστημίου Σαουθάμπτον) στα ΕΠΙΚΑΙΡΑ (7/2/1013) βρήκα τις απόψεις του που είχε διατυπώσει παλιότερα και τις παραθέτω, κρατώντας αυτό που είναι ο τίτλος της εγγραφής: 
      "Λύση υπάρχει! Οι δανειστές όμως δεν θέλουν να  βγείτε από την κρίση", προσθέτοντας ότι αυτό κάνει ακόμα πιο προδοτικό τον ρόλο της πολιτικής ελίτ της χώρας που αποδεικνύει κάθε στιγμή ότι άλλων σχέδια υλοποιεί και ούτε μια στιγμή δεν διεκδίκησε πραγματική λύση. Ακόμα κι'αν υπηρετούν ένα ευρύτερο σχέδιο - που μπορεί να έχει και οπαδούς -, τίποτα μα τίποτα αυτό δεν δικαιολογεί την αποτέφρωση της χώρας. Συνεργούν στην διάλυση και καταστροφή της χώρας και την δουλοποίηση των πολιτών της. Η εγκληματική αυτή συμπεριφορά έχει μόνο μια εξήγηση. Έχοντας "ανοιχτούς λογαριασμούς" με τους δανειστές - μίζες, μαύρο χρήμα, η πολιτική ελίτ σώζει - έτσι νομίζει - το τομάρι της οδηγώντας τη χώρα στην καταστροφή.

       ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

      ================

      Η συμμετοχή του βουλευτή Ανδρέα Πάτση σε 19 διαφορετικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ήταν γνωστές από τη δήλωση του «πόθεν έσχες» που είχε υποβάλει στη Βουλή. Και όπως φαίνεται, η Βουλή δεν είχε ασχοληθεί ούτε με τα καταστατικά αυτών των επιχειρήσεων, ούτε με τις δραστηριότητές τους, ούτε με τις συμβάσεις που συνάπτουν, ούτε με τους φορείς που συνεργάζονται. 

      Οπότε είναι εύλογο, ο απλός πολίτης να διερωτάται τι νόημα έχει η απλή απαρίθμηση εισοδημάτων, περιουσιακών στοιχείων, επαγγελματικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, αν δεν συνοδεύεται από κανόνες και ελέγχους. Από αυτό που ονομάζουμε «due diligence». Και δικαίως διερωτάται: 

      Υπάρχει άραγε μια λίστα στην οποία να περιγράφονται ποιες είναι οι επαγγελματικές ή επιχειρηματικές δραστηριότητες, που δεν συνάδουν με τη βουλευτική ιδιότητα; 

      Επιτρέπεται ένας εν ενεργεία βουλευτής να αναλαμβάνει δημόσια έργα ή να συνάπτει συμβάσεις με φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα;

      Ασκείται οικονομικός, φορολογικός και νομικός έλεγχος, πάνω στις επιχειρήσεις που συμμετέχουν τα μέλη του κοινοβουλίου; 

      Ασκείται έλεγχος για το αν υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων ανάμεσα στην επιχειρηματική και νομοθετική ιδιότητα των βουλευτών; Μπορεί ένα βουλευτής να παρέχει υπηρεσίες, σε μια επιχείρηση και ταυτόχρονα να νομοθετεί σχετικά με τις δραστηριότητες της επιχείρησης;

      Αλλά και οι φίλοι και ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας, με τη σειρά τους έχουν δίκιο να διερωτώνται αν υπάρχει άραγε μια λίστα στην οποία να περιγράφονται οι επαγγελματικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες που δεν συνάδουν με τις αρχές του κυβερνώντος κόμματος. Και φυσικά διερωτώνται με ποιον τρόπο γίνεται η επιλογή των υποψηφίων βουλευτών της. 

      O Ανδρέας Πάτσης αποδεικνύεται πως είναι ένας ικανότατος και δαιμόνιος επιχειρηματίας. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που ο ίδιος εξέδωσε, το 1996 συμμετείχε κατά 42% σε θυγατρική εταιρεία της Τράπεζας Πειραιώς, με σκοπό τη διαχείριση δανείων. Γνωρίζετε πολλούς ιδιώτες που να συμμετέχουν μετοχικά σε θυγατρικές εταιρείες που έχουν σαν βασικό μέτοχο μια τράπεζα; Εγώ πάντως, όχι. Τι σημαίνει αυτή η προνομιακή μεταχείριση του βουλευτή από την πλευρά του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας και πως μπορεί να τον επηρεάζει σήμερα, από τη θέση του μέλους του νομοθετικού σώματος;

      Στο ίδιο δελτίο τύπου αναφέρεται πως το 2010 «σε συμφωνία με την τότε διοίκηση της Τράπεζας» ίδρυσε μια εταιρεία διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων. Δεν αντιλαμβάνομαι για ποιον ακριβώς λόγο αναφέρει «πως η εταιρεία ιδρύθηκε σε συμφωνία με την Τράπεζα». Θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε με ποιον το συμφώνησε; Και ποια ήταν ακριβώς η συμφωνία με την τράπεζα; Και πόσο τον δεσμεύει αυτή η ειδική συμφωνία στην άσκηση των καθηκόντων του σήμερα, από τη θέση του βουλευτή; 

       Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι ο επιχειρηματίας βουλευτής, δεν χρησιμοποίησε δικά του κεφάλαια για να αγοράσει αυτά τα «κόκκινα δάνεια». Αλλά αγόρασε τα «κόκκινα δάνεια», με δάνειο από την τράπεζα. Δηλαδή, έλαβε από την τράπεζα δάνειο ύψους 4,3 εκατ. ευρώ για να αγοράσει «κόκκινα δάνεια» ύψους 4,3 εκατ. ευρώ. Ενδιαφέρουσα συμφωνία μηδενικού ρίσκου για τον Ανδρέα Πάτση. Άραγε ποια ήταν η εγγύηση ή το ενέχυρο που έδωσε στην τράπεζα, έναντι αυτού του δανείου; Και ποια ήταν τα κέρδη τα οποία αποκόμισε από το 2010 μέχρι σήμερα; Άραγε το δάνειο έχει αποπληρωθεί, εξυπηρετείται κανονικά ή έχει «κοκκινίσει»; 

      Και τα ερωτήματα αυτά, δεν θα χρειαζόταν να διατυπώνονται αν ο Ανδρέας Πάτσης δεν ήταν μέλος του Κοινοβουλίου. Διότι αν δεν ήταν, καλά έπραττε. Θα υφίστατο απλά τον έλεγχο των εποπτικών και φορολογικών αρχών. 

      Εφ’ όσον όμως είναι εν ενεργεία βουλευτής, η ακτινογραφία των επαγγελματικών και επιχειρηματικών του συμφερόντων και οι δεσμεύσεις του που απορρέουν από μετοχικές συμμετοχές και συμβάσεις συνεργασίας, θα έπρεπε να αποτελεί βασικό κριτήριο επιλογής, ακόμα για τη συμμετοχή του σε ψηφοδέλτιο κόμματος. Διότι οι επαγγελματικές δεσμεύσεις, πιθανότατα να μπορούν να καθορίσουν και την ψήφο των βουλευτών. 

      Είναι σίγουρο ότι η ιδιότητα του businessman δεν συνάδει με την ιδιότητα του βουλευτή. Και ότι ουδείς βουλευτής δεν επιτρέπεται με οποιονδήποτε τρόπο «να κάνει δουλειές με το Δημόσιο». Τελεία και παύλα.

      Παράλληλα περιμένουμε από τα κόμματα και τη Βουλή να λάβουν τις πρωτοβουλίες που θα θωρακίζουν τα ωσμωτικά φαινόμενα ανάμεσα σε πολιτικούς και σε επιχειρηματικά συμφέροντα. 

      ================

      Παύλος Πολάκης
      Εειδη θα το πάμε ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ:
      ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΤΣΗ!!
      Διάβασα πως δεν δίνεις την έδρα λέει ….
      Μα δεν πρέπει ,μετά από αυτά που αποκαλύφθηκαν, να ΚΑΤΕΧΕΙΣ ΕΔΡΑ!!!
      Η δικηγορική σου εταιρεία έκανε συμβάσεις με το δημόσιο (ΕΛΤΑ ,νοσοκομείο Καστοριάς ,3η ΥΠΕ ).
      Άρα με βάση το ΣΥΝΤΑΓΜΑ:
      ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΗ Η ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΑΞΙΩΜΑ !!
      Ορίστε και το άρθρο:
      Αρθρο 57 του Συντάγματος:
      «1. Τα καθήκοντα του βουλευτή είναι ασυμβίβαστα με τα έργα ή την ιδιότητα του
      ιδιοκτήτη ή εταίρου ή μετόχου ή διοικητή ή διαχειριστή ή μέλους του διοικητικού
      συμβουλίου ή γενικού διευθυντή ή των αναπληρωτών τους επιχείρησης, η οποία:
      α) Αναλαμβάνει έργα ή μελέτες ή προμήθειες του Δημοσίου ή παροχή υπηρεσιών προς το
      Δημόσιο ή συνάπτει με το Δημόσιο συναφείς συμβάσεις αναπτυξιακού ή επενδυτικού
      χαρακτήρα
      3. Βουλευτές που αποδέχονται οποιαδήποτε από τις ιδιότητες ή τα έργα που
      αναφέρονται σε αυτό ή στο προηγούμενο άρθρο και που χαρακτηρίζονται ότι αποτελούν
      κώλυμα για την υποψηφιότητα βουλευτή ή ότι είναι ασυμβίβαστα με το βουλευτικό
      αξίωμα, εκπίπτουν από το αξίωμα αυτό και επέρχεται ακυρότητα των συμβάσεων ,όπως νόμος ορίζει»
      Άρα τι δεν θα δώσεις;; Αυτό που έχεις εκπέσει ήδη;;; Έχεις καταλάβει να υποθέσω ,από την τελευταία παράγραφο του άρθρου πως οι συμβάσεις που υπέγραψες είναι ΑΚΥΡΕΣ και πρέπει να γυρίσεις τα λεφτά;;;
      ΥΓ.ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗ και ΛΙΒΑΝΙΕ (και ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ)
      Έχετε καταλάβει πως είστε υπεύθυνοι για απιστία κατά του δημοσίου που επι ημερών σας και εποπτείας σας τα ΕΛΤΑ υπέγραψαν ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ συμβάσεις με την Δικηγορική Εταιρεια «ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΤΣΗΣ και Συνεργάτες»;;;;;
      ===================
      Τώρα ξετυλίγεται το κουβάρι
       
      Πολλοί θα διερωτάσθε, πως η ΕΥΠ που εδρεύει στο γραφείο του πρωθυπουργού (sic), δηλαδή στο "Μαξίμου" παρακολουθούσε τον δημοσιογράφο Κουκάκη?
      Ήταν ύποπτος για κατασκοπεία ή αντεθνική δράση?
      Όχι βέβαια.
      Ένας καλός επαγγελματίας δημοσιογράφος είναι.
      Άλλο ερευνούσε ο δόλιος και έπεσε πάνω στο μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορίας και στο πιο βρομερό! Παρακολουθούσαν 25.000 ανθρώπους (sic) για να τους έχουν στο χέρι, δηλαδή να τους εκβιάσουν ή να τους αφανίσουν, αν τυχόν έπεφταν επάνω στις μπίζνες του πολιτικού καμπινέ!
      Ο Κουκάκης ερευνούσε τη δράση του Πάτση, που είχε βουήξει ο τόπος, τη σχέση του με τον σάλα κ τα εκ. του ταμιευτηρίου...
      Άρχισαν λοιπόν να τον παρακολουθούν (το Κοντό λιοντάρι και ...Άδης, ανιψιός) για να ελέγχουν μέχρι που έχει φτάσει κ να μπορέσουν να συγκαλύψουν ολόκληρο κύκλωμα μπροστινών υπουργών, βουλευτών κ υψηλά ισταμένων, που μάσαγαν την περιουσία των φτωχοποιημένων Ελλήνων, δυνάμει του μιζοτάκειου τέρατος του πτωχευτικού, επικουρικά στο κολοσσιαίο έγκλημα της αρπαγής περιουσιών υπό την αιγίδα Μζτκ!
      Ποιος φύτεψε στα Γρεβενά τον πρώην Πασπίτη?
      Τι δουλειά έχει η γυναίκα του Τσιάρα, υπουργού δικαιοσύνης (μη χ...ω) να είναι μέτοχος σε εταιρεία (του Πάτση) αρπαγής περιουσιών του κοσμάκη?
      Ο Τσιάρας παραμένει στη θέση του!
      Ο άνθρωπος που φτιάχνει το νομικό πλαίσιο του ριφιφί?
      Τις απευθείας αναθέσεις???
      Η Γκραμπόβσκι έχει 3 οφσόρ.
      Δεν ξέρει ο άντρας της ότι, όταν η γυναίκα απλού βουλευτή έχει οφσόρ, τρώει 2 χρονάκια στην ψειρού κ μισό μιλιόνι πρόστιμο?
      Είδατε τίποτα???
      Ποιος φύτεψε 22 υπουργούς κ υφυπουργούς, ανθρώπους του Σημίτη στην κυβέρνηση ΝΔ?
      Ο Μτστκς.
      Τι είναι Μτστκς? Ποιοι τον βάλανε και γιατί?
      Οι νοήμονες ξέρουν.
      Γιατί οι μπάτσοι έδωσαν 1 μήνα (sic) στον Μίχο τον κομματάρχη, τον κολλητό, τον τσόγλανο, άντρα της δημοτικής συμβούλου του έτερου ανιψιού?
      Για να εξαφανίσει κ να εξαφανίσουν τα στοιχεία της βρώμικης, εκ του βιβρώσκω, συμμορίας που γμσε το παιδί?
      Γιατί κυκλοφορεί ελεύθερος στα Γιάννενα ο άλλος, ο πλούσιος, ο επιχειρηματίας, ο νεοδημοκράτης με τις μεγάλες πλάτες, ο βρομιάρης, που γα...ε την κόρη του, ο Λέβκοβιτς?
      Ποιος έφαγε τον Καραϊβαζ?
      Οι νοήμονες ξέρουν.
      Ποιος έκανε το 48% του λαού φτωχούς (κάτω του ορίου φτώχειας)?
      Ποιος έκλεισε τα λιγνιτικά κ τα λιγνιτωρυχεία?
      Ποιος γμσε το απαράμιλλης αισθητικής κ ιστορίας ελληνικό τοπίο με τις διαβολογεννήτριες στα απάτητα βουνά? Για να κονομήσουν κάποιοι π..άδες!
      Ποιος στέλνει λογαριασμούς 1 χιλιάρικο σε φτωχαδάκια για 50 τετραγωνικά?
      Ποιος έχει τη μεγαβατώρα 250, ενώ οι άλλοι 100?
      Ποιος σκότωσε δεκάδες χιλιάδες, και που σαι ακόμη, Έλληνες για να κονομήσουν οι φαρμκοβμηχνοι κ οι ακαταδίωχτοι?
      Ποιος φυλάκισε τον ελληνικό λαό, Ποιος απέλυσε? Ποιος ευτέλισε, Ποιος μας αρρώστησε?
      Για το όργιο εκβιασμών στο Δημόσιο, στα νοσοκομεία κ στην ακαδημαϊκή κοινότητα, Ποιος φταίει?
      Για την πρωτοφανή έξαρση εγκλημάτων, ο μόνος που δε φταίει είναι η γμκυβέρνηση?
      Ποιος φταίει εγώ κ συ?
      Για το ουστριλίκι που χει γίνει το ηθικό καθεστώς της χώρας Ποιος φταίει?
      Ποιοι τον φέρατε αυτόν τον Εφιάλτη?
      Εσείς που τον φέρατε κ τώρα κάνετε τουμπεκί, γιατί σας μαρκάρανε στον ποπό, εσείς φταίτε.
      Αν θέλετε αγάπη κ ομόνοια κάντε ένα βήμα.
      Αλλιώς, είστε βρωμιάρηδες, εκ του βιβρώσκω.
       =================
      Εφόσον οι τράπεζες δεν θέλουν "για λόγους κύρους" και για να μην καλλιεργηθεί η "κουλτούρα μη πληρωμών" να κουρέψουν τα δάνεια των δανειοληπτών και προτιμούν για λόγους "καθαρίσματος" των χαρτοφυλακίων τους και "εξυγίανσης" των εταιρειών τους να τα μεταβιβάζουν με αδιαφανείς συμβάσεις έναντι μειωμένου ποσοστού σε κερδοσκοπικές εταιρείες ειδικού σκοπού, αγνώστων λοιπών στοιχείων τότε μόνο μια λύση υπάρχει.
      1. Να γίνει άμεσα αναμεταβίβαση όλων των δανείων στις δανείστριες τράπεζες
      2. Να μεταβιβάσουν αυτά εν συνεχεία ΜΟΝΟ σε ανώνυμες εταιρείες απόκτησης απαιτήσεων οι οποίες έχουν έδρα ή υποκατάστημα στην Ελλάδα σύμφωνα με τις διαταξεις του ν, 4354/2015, ώστε οι αγοράστριες να υπόκειται σε πλήρη κρατικό έλεγχο, αλλά και δικαστικό όποτε αυτό κρίνεται απαραίτητο
      3. Οι μεταβιβάσεις αυτές να καλύπτονται απο πλήρη διαφανεια και οι συμβάσεις να δημοσιοποιούνται και να βρίσκονται στην διάθεση παντός που έχει εννομο συμφέρον. Επίσης να δημοσιοποιείται το πραγματικό τίμημα αγοράς της κάθε απαίτησης
      4. Να επιβληθεί πλαφόν κέρδους (αποκλειομένης της τοκογονίας) για το κάθε επενδυτή που να μην ξεπερνά το 20-25% επ του πραγματικού ποσοστού αγοράς της εκάστοτε απαίτησης. Από το άνω ποσοστό κέρδους θα καλύπτονται και τα έξοδα διαχείρισης των απαιτήσεων αυτών και να απαγορευθεί οι αγοράστριες εταιρείες να λαμβάνουν δάνεια για την αγορά αυτών των απαιτήσεων απο Ελληνικές Τράπεζες
      5. Οι διαχειρίστριες εταιρείες να είναι υποχρεωμένες πριν ζητήσουν την δικαστική είσπραξη των απαιτήσεων να τηρούν όλες τις διατάξεις για την εξωδικαστική ρύθμιση των οφειλών με τους δανειολήπτες Στην περίπτωση που οι δανειολήπτες δεν συμμορφωθούν ή δεν τηρήσουν αυτές τις εξωδικαστικές ρυθμίσεις τότε μονο να δίδεται η δυνατότητα στους δικαιούχους των δανείων να αιτηθούν δικαστικά την αναγκαστική είσπραξη τους.
      6. Οι ρυθμίσεις αυτές να μην ξεπερνούν το όριο δεκαετίας και στη ουσία θα αποτελούν μια δεύτερη ευκαιρία ώστε οι δανειολήπτες να διατηρήσουν την περιουσία τους και να καθαρίσουν το όνομα τους απο τον Τειρεσία.
      7. Στην περίπτωση που το υπόλοιπο της οφειλής παραμένει αδύνατον να εξοφληθεί μέσα στο άνω διάστημα να δίδεται τον δανειολήπτη παράλληλα με μια ρύθμιση χρόνος να διαθέσε σε ελεύθερη εκποίηση περιουσιακά του στοιχεία ώστε να βοηθηθεί στην αποπλήρωση της οφειλής του. Αν το μοναδικό περιουσιακό του στοιχείο είναι η κατοικία του τότε είτε ο δικαιούχος να έχει την δυνατότητα να προβεί σε ανάλογο κούρεμα μέχρι το 120% της πραγματικής εμπορικής του αξίας και να ρυθμίσει το σύνολο εξόφλησης αυτης της αξίας, είτε να δοθεί στον δανειολήπτη η δυνατότητα να εξοφλήσει μέρους της οφειλής του σε βάθος δεκαετίας και με την παρέλευση της δεκαετούς ρύθμισης να εκποιηθεί το ακίνητο ώστε να εισπράξει ο δικαιούχος του δανείου το υπόλοιπο κατά τα ανωτέρω αναφερόμενα
      Τυχόν διάθεση του δικαιούχου να επεκταθεί του ανωτάτου οριου δεκαετούς ρύθμισης δεν αποκλείεται υπό την προϋπόθεση ότι για την αιτία αυτή δεν θα αξιώσει παραπάνω απαίτηση της νόμιμης (κεφάλαιο αγοράς + 20% κέρδος)
      Έτσι μόνο υπάρχει σοβαρή πιθανότητα θα επιλυθεί το πρόβλημα των κόκκινων δανείων και να ξαναμπέι σε μια νέα τροχιά η πραγματική οικονομία και το τραπεζικό σύστημα της χώρας
      Ευνόητο είναι ότι παράγοντες όπως η ανεργια, ο πληθωρισμος, η υπερφορολόγηση, η ενεργειακή κρίση αν δεν επιλυθούν ταυτόχρονα κανένα απολύτως σχέδιο δεν πρόκειται να ευοδωθεί Αλλή οι παραπάνω παράγοντες δεν θα επηρεάσουν μόνο τους δανειολήπτες αλλά και τους επενδυτές καθώς τα ακίνητα θέλοντας ή μη εδω θα παραμείνουν είτε το οικονομικό πεδίο της Ελλάδας καταστεί ελπιδοφόρο είτε μετατραπεί σε καμένη γη
       

Σχόλια