Είναι οι επενδύσεις ...ηλίθιε!

blogger: Από τη σημερινή (3-Μαϊου-2018) ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Σε ένα άρθρο που αφορά την Lariplast  διαβάζω στο τέλος του άρθρου:
Aν καταλαβαίνω καλά, λέμε αν καταλαβαίνω καλά, ένα fund που δημιουργήθηκε το Σεπτέμβριο του 2014, στο οποίο συμμετέχουν και Έλληνες επιχειρηματίες θα "επενδύσουν" σε ελληνικές μικρού και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις, αντλώντας κεφάλαια  από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (EIF), την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και την η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΙΒ). 
Πάμε παρακάτω. 
Πριν απ'όλα καλώς τους επενδυτάς. 
Οι ελληνικές επιχειρήσεις για τις οποίες γίνεται ο λόγος - μιλάμε για εκείνες που έχασαν τον βηματισμό τους και έχουν προβλήματα όχι γιατί κάποια μέρα τα αφεντικά τρελάθηκαν, αλλά επειδή διαλύθηκε το σύμπαν και οι τράπεζες για να τις στηρίξουν απλά δεν υπάρχουν. Ως γνωστόν χωρίς τραπεζικό σύστημα δεν υπάρχουν επιχειρήσεις.  Αν τώρα ένας επιχειρηματίας αναγκασθεί να δεχθεί τους "επενδυτές" του εν λόγω Fund δεν έχει το δικαίωμα να σκεφθεί ότι κάποιοι είναι πιο ίσοι- πιο  Ευρωπαίοι από τους έλληνες;  Κάτι με "θεσμικό πλιάτσικο" μου μοιάζει η υπόθεση, γι' αυτό ας δούμε την ουρά του ... Fund. 
Ποιος είναι ο Έλληνας επιχειρηματίας; Πρέπει να είναι και πολύ μάγκας, αλλά ας μην πάμε μακριά:
  • Mερίδιο στη θεσσαλική lariplast απέκτησε η Diorama investments του Δασκαλόπουλου

    και εδώ

    έμεινα ..παγωτό... και καπάκι θυμήθηκα τον Κλεάνθη Γρίβα σε μια παλιότερη εκπομπή (θα δείτε γιατί..πήγαινε στο 7ο λεπτό...)

     

    Μεταγεννέστερη εγγραφή:

    Y.Γ1. Αυτές τις επενδύσεις τις λές ξένες, ελληνικές ή γενικά Ευρωπαϊκές..

    Υ.Γ2. Με τόσα χρήματα μπορεί να μπει μέτοχος σε όλες τις σοβαρές επιχειρήσεις στην Ελλάδα (δεν έχουν απομείνει και πολλές, κι' αυτές είναι φτηνές). Τότε δεν θα έχουμε φτιάξει ένα "τσιφλικά", ένα μονοπώλιο που θα ορίζει μεγάλο μέρος της οικονομικής ζωής της χώρας.

    Υ.Γ3. Πόσοι άλλοι ...έλληνες επιχειρηματίες θα επενδύσουν - ως ξένοι  - στη χώρα;

    Y.Γ4. Όλο αυτό μπορούμε να το ονομάσουμε "ελεύθερη αγορά" ή κατευθυνόμενη οικονομία (από ένα κέντρο χρησιμοποιώντας ανδρείκελα κατά τόπους.... κάτι σαν ΕυροΣΟΒΙΕΤΙΑ) 

    Υ.Γ5. Ποιός είναι ρόλος του άλλου εργαλείου:(Είναι η μεγαλύτερη συγκέντρωση Σημιτανθρώπων σήμερα...Είναι η ίδια ιδεολογική ομάδα που έστησε την ληστεία του χρηματιστηρίου, που τώρα από άλλο μετερίζι και μπόλικα μετρητά έρχεται να .."ξανασώσει" τη χώρα...)

    Υ.Γ6. Τι έγινε τελικά με το γάλα πριν μερικά χρόνια;

    Y.Γ7. Περισσότερα και μαζεμένα... 

    Y.Γ. 8. ...μήπως να  βλέπετε  αυτό το πλιάτσικο ως συνέχεια του πλιάτσικου του χρηματιστηρίου; 

    Y.Γ. 9. H οικονομία "αυτοκρατορικού τύπου" υλοποιείται μπρος στα μάτια μας. Λίγοι (μπορεί και ένας) θα κατέχουν τα πάντα  και οι λοιποί έχουν δυο επιλογές: 1. Να αφήσουν τον κόσμο τούτο (αφού δεν προσαρμόζονται..) 2. Να γίνουν δούλοι και να λένε ευχαριστώ για την ...τύχη τους.

    Υ.Γ. 10. Επειδή κάποιοι θα πουν! "Μα γίνονται τέτοια πράγματα, 70 τόσα χρόνια μετά τον πόλεμο!" Η απάντηση είναι εδώ 

    Y.Γ. 11.

    Θα σας βοηθήσει να καταλάβετε...

     

    ΥΓ.12.

Σχόλια