Μ. Παναγιωτάκης: Αποκαλύψεις σοκ για την Ενέργεια

 

===================

 Ο πρώην Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης σε μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη στον 98.4, εξηγεί γιατί η Ρήτρα Αναπροσαρμογής δεν καταργείται από την 1η Ιουλίου , πως τα επιπλέον έσοδα των εταιρειών από τον Ιούλιο του 2021 ειναι πάνω από 1δις 700 εκατομμύρια και τι θα συμβεί αν τα δικαστήρια δικαιώσουν τους καταναλωτές , για τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος αναδρομικά. 

ΠΗΓΗ

==================

Blogger:

...δεν γίνεται να μην θυμώνεις, κάθε φορά που ακούς  για τη ρήτρα της αναπροσαρμογής. Ο κ. Παναγιωτάκης επιβεβαιώνει αυτά που έχουμε γράψει κατά καιρούς. Φαίνεται ότι δεν ιδρώνει το αυτί  τους και συνεχίζουν το πλιάτσικο αφού δεν υπάρχουν αντιστάσεις... Επαναφέρω ότι έχω γράψει κατά καιρούς...

ΑΠΟ ΕΔΩ

...άλλα λόγια ν'αγαπιώμαστε! Μα οι καταγγελίες αφορούν την λειτουργία του κατ' όνομα Χρηματιστηρίου Ενέργειας. Οι κατηγορίες μιλάνε τουλάχιστον για καρτέλ που  ληστεύει τους καταναλωτές. Γι' αυτό, καμία απάντηση. Καμία κουβέντα για το ρόλο της ΔΕΗ που  μετατράπηκε σε βραχίωνα στήριξης των κερδών των ολιγαρχών που βρήκαν την ευκαιρία - "για όλα φταίει ο πόλεμος!" - να κάνουν πλιάτσικο. Οι θέσεις του Κυριάκου δίνουν κάλυψη.

 Όσο για τα κέρδη που θα  φορολογήσει... 

"Ποια κέρδη;

  •  Όταν τα χρήματα μπουν στα ταμεία των εταιρειών αμέσως θα κετευθυνθούν σε ...επενδύσεις, συμβουλευτικάς υπηρεσίας και μισθά, οπότε δεν θα σας πω - λόγω ανατροφής μου - τι θα βρει ο Κυριάκος όταν θα πάει να φορολογήσει το ...ταμείο...(Παίζει να μην βρει και ταμείο, αφού κάποιοι θα προτιμήσουν να κλείσουν το μαγαζί... έχει ξαναγίνει!)"

     ...και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν ...ο άριστος βγαίνει και μας κοροϊδεύει για μια ακόμα φορά.

    Αντί να απαιτήσει τώρα, δηλαδή χθές!, την εφαρμογή των νόμων περί καρτέλ στην λειτουργία του Χρηματιστηρίου  Ενέργειας και να επιβληθούν οι ποινές, δηλώνει ότι ....θα φορολογήσει τα κέρδη! Χα! Χα! χα! (Είπαμε λειτουργία της αγοράς, αλλά να μην το παραχέσουμε, να μην βοηθήσουμε τους φίλους μας;)

    Αυτές οι επιλογές δεν αναιρούνται με τις αθλιότητες περί της επιδότησης των καυσίμων και άλλα τέτοια φαιδρά. Οι άνθρωποι - ηγεσία και επιτελείο -είναι τουλάχιστον επικίνδυνοι. Οι συνήθειες δεν κρύβονται

    Μην μου μιλήσετε περί ελεύθερης αγοράς, χρηματιστήρια και άλλά τινά. Εκ των πραγμάτων χρησιμοποιούνται για πλυντήριο κλοπιμαίων... ΑΠΟ ΕΔΩ

---------------------------------------------

......

Τα όσα λέει ο κ. Παναγιωτάκης είναι μια καταγγελία ενός πλιάτσικου που γίνεται από ένα καρτέλ. Ποια "ελεύθερη"  αγορά και ποιο "Χρηματιστήριο"! Εδώ ούτε τα προσχήματα δεν τηρούνται!

ΥΓ. 2 

Που είναι η ΡΑΕ, που είναι η Επιτροπή Ανταγωνισμού; (Υπάρχουν ή είναι σαν την Εποπτική αρχή του Χρηματιστηρίου την εποχή Σημίτη το 1999;)

Ποιό Χρηματιστήριο με ...4 παίκτες! 

Εδώ έχουμε απλά μια συμπαιγνία ώστε, η μεν ΔΕΗ να εμφανίζει κέρδη! (καταληστεύοντας νοικοκυριά και επιχειρήσεις ) και συνάμα να τσεπώνουν υπερκέρδη οι άλλοι παίκτες! Ή αλλιώς όταν η ΔΕΗ γίνεται εργαλείο για κέρδη ολιγαρχών...

Σαν να είμαστε στην εποχή Γέλτσιν στη Ρωσία 1990, όπου σχολιάζοντας - ενοχλημένος - ένας παράγοντας της αγοράς το άγριο πλιάτσικο τη λεηλασία σε βάρος του Ρώσικου Λαού, πήρε την απάντηση από πιο ...κολοπετσωμένο ότι: "Στα πρώτα στάδια του καπιταλισμού είναι αποδεκτό αυτό το πλιάτσικο, αφού έτσι επιτυγχάνεται η αναγκαία συσσώρευση κεφαλαίου!"

ΑΠΟ ΕΔΩ 

--------------------------------

...χρειάζονται και άλλες αποδείξεις σχετικά με το ολιγαρχικό πολίτευμα που βιώνουμε; Δεν ιδρώνει το αυτί της Κυβέρνησης, αφού τελικά είναι εκεί για να υπηρετεί το συμφέρον των ολιγαρχών χωρίς περιστροφές και ...τσίπα.  

..άλλα λόγια ν'αγαπιώμαστε! Μα οι καταγγελίες αφορούν την λειτουργία του κατ' όνομα Χρηματιστηρίου Ενέργειας. Οι κατηγορίες μιλάνε τουλάχιστον για καρτέλ που  ληστεύει τους καταναλωτές. Εδώ κάποιος του δίνει όνομα! Γι' αυτό, καμία απάντηση. Καμία κουβέντα για το ρόλο της ΔΕΗ (προσοχή η ΔΕΗ είναι ιδιωτική!) που  μετατράπηκε σε βραχίωνα στήριξης των κερδών των ολιγαρχών που βρήκαν την ευκαιρία - "για όλα φταίει ο πόλεμος!" - να κάνουν πλιάτσικο. Οι θέσεις του Κυριάκου δίνουν κάλυψη.

 Όσο για τα κέρδη που θα  φορολογήσει... 

"Ποια κέρδη;

  •  Όταν τα χρήματα μπουν στα ταμεία των εταιρειών αμέσως θα κετευθυνθούν σε ...επενδύσεις, συμβουλευτικές υπηρεσίες και μισθά, οπότε δεν θα σας πω - λόγω ανατροφής μου - τι θα βρει ο Κυριάκος όταν θα πάει να φορολογήσει το ...ταμείο...(Παίζει να μην βρει και ταμείο, αφού κάποιοι θα προτιμήσουν να κλείσουν το μαγαζί... έχει ξαναγίνει!)"

     ...και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν ...ο άριστος βγαίνει και μας κοροϊδεύει για μια ακόμα φορά.

    Αντί να απαιτήσει τώρα, δηλαδή χθές!, την εφαρμογή των νόμων περί καρτέλ στην λειτουργία του Χρηματιστηρίου  Ενέργειας και να επιβληθούν οι ποινές, δηλώνει ότι ....θα φορολογήσει τα κέρδη! Χα! Χα! χα! (Είπαμε λειτουργία της αγοράς, αλλά να μην το παραχέσουμε, να μην βοηθήσουμε τους φίλους μας;

    Να το πούμε πιο καθαρά! Να μειώσει τα κέρδη της CVC ----που έχει μερίδιο στη ΔΕΗ-- για να κινδυνεύσει η θέση της κόρης του; Δεν γίνονται αυτά. Πάνω απ' όλα η οικογένεια!

    Αυτές οι επιλογές δεν αναιρούνται με τις αθλιότητες περί της επιδότησης των καυσίμων και άλλα τέτοια φαιδρά. Οι άνθρωποι - ηγεσία και επιτελείο -είναι τουλάχιστον επικίνδυνοι. Οι συνήθειες δεν κρύβονται

    Μην μου μιλήσετε περί ελεύθερης αγοράς, χρηματιστήρια και άλλά τινά. Εκ των πραγμάτων χρησιμοποιούνται για πλυντήριο κλοπιμαίων...

------------------------------- 

Ότι συμβαίνει, είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου που ξεκίνησε με την επιβολή του μνημονίου.

Η προπαγάνδα, η λογοκρισία, ο μονοθεματικός τηλεοπτικός λόγος, το επίπεδο του δημόσιου λόγου έχει ως στόχο το μυαλό των υπηκόων.

Προσπαθούν κυβέρνηση και δανειστές να απειλήσουν με συντριπτικό τρόπο, τέτοιου μεγέθους, που να ξεπερνά και την αντίληψή μας και κυρίως τη δυνατότητά μας ως κοινωνία να την απορροφήσουμε.
Εκτός λοιπόν από φτωχούς και λεηλατημένους επιδιώκουν και την πλήρη διάλυση της λειτουργίας της κοινωνίας μας.
Μας θέλουν μόνους, κατακερματισμένους, αποσυνδεδεμένους ο ένας από τον άλλο.
Μας θέλουν με κομμένο το ρεύμα, σιωπηλούς και απομονωμένους.
Μας θέλουν άνεργους, κατεστραμμένους και ταυτόχρονα ενοχοποιημένους
Μας θέλουν ψυχικά εξοντωμένους από τη διαρκή ατομική υπερεγρήγορση προκειμένου να αντιμετωπίσουμε ο καθένας ξεχωριστά τους φόρους, τα δάνεια, την ενδεχόμενη απώλεια της εργασίας, τη χαμηλή σύνταξη.
Μας θέλουν στο απειλούμενο από πλειστηριασμούς σπίτι μας, με την αξιοπρέπειά μας χαμένη.
Μας θέλουν ιδιώτες που θα αγωνιούμε ιδιωτεύοντας, ΄΄ φτύνοντάς΄΄ στα μούτρα μας ατάκες περί λαϊκής συναίνεσης και περί λαϊκής νομιμοποίησης.
Γιατί;
Γιατί είναι ο μόνος τρόπος ώστε να τους τα παραδώσουμε όλα χωρίς αντίσταση, χωρίς τη στοιχειώδη αντίδραση. Χωρίς οργάνωση, χωρίς προσδοκία. Χωρίς ζωή τελικά.
Εάν σε πρώτο επίπεδο έχουμε κάτι να παλέψουμε είναι αυτό ακριβώς.Τη δυνατότητά μας να περάσουμε από το συντετριμμένο ΕΓΩ που θέλουν να μας επιβάλλουν, στο οργανωμένο ΕΜΕΙΣ που φοβούνται.
Γνωρίζω καλά ότι η απογοήτευση, η κόπωση, η προδοσία είναι οι χειρότεροι σύμμαχοι για να επανασυγκροτήσουμε το ΕΜΕΙΣ.
Πρέπει όμως να το ξαναεπιχειρήσουμε! Όπως τότε, το 2011 στην πλατεία Συντάγματος.Την Πέμπτη, την ώρα που ψηφίζονται τα μέτρα πρέπει το ΕΜΕΙΣ να είναι παρόν. Με την ίδια αλληλεγγύη, την ίδια συντροφικότητα, την ίδια επιμονή! Με μεγαλύτερη ωριμότητα, χωρίς επιπόλαιες αναθέσεις και εναποθέσεις, με πιο συμπαγή οργάνωση.Κυρίως ξεχωρίζοντας πιο εύκολα πια αυτούς που καμώνονται, από αυτούς που αγωνίζονται. Αυτούς που λένε ΟΧΙ και το εννοούν!
Τρόικα και κυβέρνηση θέλουν να κοιτάμε από τη γωνία φοβισμένοι, μόνοι και κλονισμένοι το ξεπούλημα της ζωή μας.
ΕΜΕΙΣ δεν το επιτρέπουμε! Θεωρώ βαρύ το χρέος μου ως πολίτη να είμαι εκεί για να ενωθώ με το ΕΜΕΙΣ!
====================== 

Σχόλια