Η δημοσιοκαφρία εν ώρα υπηρεσίας.

------------------------------------

"Το ρεύμα είναι ακριβό!, πληρώστε και σκάστε! Έτσι προστάζει το αφεντικό!"

Aυτός ο "κύριος" παριστάνει τον Δημοσιογράφο. 

Όλα αυτά τα προσπέρασε και μπήκε στον άμβωνα (ΤV) για να κατακερευνώσει, να δώσει την χαριστική βολή. 

  • Εσείς φταίτε που δεν μπορείτε να πληρώσετε! Πιστός εκτελεστής  του δόγματος: Δεν υπάρχει εναλλακτική! Πληρώστε και σκάστε! Όλα είναι καλώς καμωμένα, μην την ψάχνετε!

Δεν μιλάμε για τη ρήτρα αναπροσαρμογής - που ανάθεμα αν μπορεί κάποιος πάροχος μπορεί να αιτιολογήσει γιατί για κάποιον χρήστη είναι 787 ευρώ και όχι ...1237 ευρώ για την ίδια κατανάλωση ηλ. ρεύματος! 

Να λοιπόν γιατί το πρόβλημα της χώρας είναι πρόβλημα δημοκρατίας, πρόβλημα ενημέρωσης...Χωρίς ενημέρωση ο πολίτης δεν μπορεί να διαμορφώσει άποψη. Και εδώ οι ολιγάρχες και η εξουσία έχουν κάνει τη δικιά τους παρέμβαση. Έχουν βραχυκυκλώσει την ενημέρωση και μετέτρεψαν τα ΜΜΕ σε εργαλεία για τις δουλειές τους, εντελώς ξεδιάντροπα.  

Δεν υπάρχει δημοσιογραφία, και αυτοί που παριστάνουν τους δημοσιογράφους, διαβάζουν  το μπακαλόχαρτο με τα θέλω του αφεντικού και το μετασχητίζουν σε ειδήσεις  και φυσικά αμείβονται με το κασέ ηθοποιών! Δηλαδή πόσο καταστρέφουν την αλήθεια, πόσο πειστικά λένε ψέμματα. 

Οι ...ηθοποιοί  λοιπόν στο παραπάνω τηλεοπτικό επεισόδιο είναι οι χαρακτήρες που περιγράφονται στο παρακάτω κείμενο. 

  • «Η δουλειά του δημοσιογράφου είναι να καταστρέφει την αλήθεια, να ψεύδεται κατάφωρα, να διαστρεβλώνει, να διαβάλλει, να κολακεύει τον θεό του χρήματος και να πουλάει τη χώρα του και τους συνανθρώπους του για το καθημερινό του ψωμί… Είμαστε υποτελείς και εργαλεία των πλουσίων ανθρώπων που βρίσκονται στο παρασκήνιο. Είμαστε μαριονέτες, εκείνοι τραβάνε τα κορδόνια κι εμείς χορεύουμε. Τα ταλέντα μας, οι δυνατότητες και οι ζωές μας είναι όλα ιδιοκτησία άλλων ανθρώπων. Είμαστε διανοούμενες https://moulari.blogspot.com/2022/04/blog-post_757.html». John Swinton (1829-1901) αρχισυντάκτης στους New York Times

---------------------- 

Υ.Γ. 1. Δεν σχολιάζω τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία σχολιάζει ο ...σχολιαστής αφού δεν αγγίζει την καρδιά του προβλήματος (δεν περιμένω από τον ΣΥΡΙΖΑ να το κάνει...)

Υ.Γ. 2. 

Θαυμάστε την σκηνοθεσία, για να περάσει το μήνυμα. Θωρακισμένος - ογκώδης ο κ. Χ. 

  • Εκπέμπει γλώσσα "αδιαπραγμάτευτης σκληρής αλήθειας!". 

Βλέποντάς τον και ακούγοντάς τον βλέπεις για πιο λόγο είναι ηλίθιο να κάνεις πραξικόπημα με τανκς, όταν έχεις στη διάθεσή σου την τηλεόραση. 

Βέβαια ο κ. Χ και πρετεντέρηδες του είδους του, ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν, γι' αυτό και αυτό που απέμεινε από τα παλαιού τύπου πραξικοπήματα είναι οι θωρακισμένες Μερσεντές των τηλεοπτικών αστέρων - ιεραποστόλων του νέου τρόπου σκέψης. Τα πραγματικά θωρακισμένα Τανκς  δεν χρειάζονται πια. 

----------------------------------

-------------------------------------

 

Σχόλια