Κ. Μητσοτάκης για ενέργεια: "Ως ΕΕ θα παρέμβουμε και θα σπάσουμε το παιχνίδι των κερδοσκόπων"

«Καταφέραμε να μπει ρητή αναφορά στα πλαφόν στην τιμή φυσικού αερίου, ανάμεσα και σε άλλες επιλογές για να συμπιέσουμε τις τιμές», δήλωσε ο πρωθυπουργός. (blogger: έπεα πτερόεντα, σε δουλειά να βρισκόμαστε. Όταν θέλεις να συγκαλύψεις ....και έρχεται ο καθ' ύλην αρμόδιος για να βάλλει τα πράγματα στη θέση τους:

Κοινή συμφωνία για το κείμενο συμπερασμάτων επετεύχθη στη Σύνοδο Κορυφής, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, αν και όπως είπε οι συζητήσεις για την ενέργεια ήταν αρκετές δύσκολες.

....  ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε: ...Πρόσθεσε ότι υπάρχει κατανόηση για το πως δουλεύει η χονδρεμπορική αγορά φυσικού αερίου, πως έχει γίνει αντικείμενο κερδοσκοπίας και δεν αντανακλά πια τις πραγματικές δυνάμεις της προσφοράς και της ζήτησης(Βlogger: άρα γνωρίζεις και επιτρέπεις το πλιάτσικο!) «Ακούσαμε τις ανακοινώσεις της Ντερ Λάιεν ότι η Ευρώπη θα συζητά με μεγάλους προμηθευτές φυσικού αερίου, όπως οι ΗΠΑ, για μακροχρόνιες αγορές υγροποιημένου αερίου και θα έχουμε μεγαλύτερη διαπραγματευτική ισχύ ως Ευρώπη σε σχέση με το να το κάνει κάθε κράτος μεμονωμένα». 

...... «Αξιοποιούμε όλα τα περιθώρια του προϋπολογισμού για να στηρίζουμε τους πλέον ευάλωτους»........

Οι πολίτες πάντως, ανέφερε ο πρωθυπουργός, άμεσα θα δουν τα 200 ευρώ στον λογαριασμό των συνταξιούχων, θα δουν την επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα, την επιδότηση στα 60 λίτρα πετρελαίου ανά μήνα. Αυτά όμως είναι εθνικές πολιτικές για την ανακούφιση των πολιτών, διευκρίνισε. .....

=============================

 Blogger:

Tρίχες! άρες μάρες κουκουνάρες.

"...θα παρέμβουμε και θα σπάσουμε το παιχνίδι των κερδοσκόπων!..." όταν δεν  (θέλει) τολμάει να βάλλει σε τάξη το εδώ  Χρηματιστήριο Ενέργειας (με τις 4 εταιρείες που παίζουν τις κουμπάρες...) που πλιατσικολογεί νομότυπα. 

...τα κλοπιμαία πλησιάζουν τα 5 δισ ευρώ (δες εδώ..) και για ξεκάρφωμα δίνει επιδόματα για να χρεώνει κι' αλλο τον προϋπολογισμό. 

Αυτή τη στιγμή συντελελείται ένα πλιάτσικο αντίστοιχοι του πλιάτσικου του χρηματιστηρίου του 99. 

Οι αναλογίες πολλές.

Α. Γνωστοί - άγνωστοι - στήνουν  δουλειές με Goldman Sachs και HSBC - βλέπε δάνειο στη ΔΕΗ.

Β. Μέσω του "Χρηματιστηρίου Ενέργειας" -ορίζουν ως καρτέλ τις τιμές χωρίς να ιδρώνει το αυτί της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ή της ΡΑΕ. 

 Εν κατακλείδι: 

1. Μας έμεινε ο κ. Κύρτσος που ευθαρσώς εξισώνει ΚΥΡΙΑΚΟ με Μπορίσωφ  που οδηγήθηκε με χειροπέδες...


Και ο Βαρουφάκης:

 "Το είδαμε στην Κρίση της Ευρωζώνης. Το είδαμε και στην εμβολιαστική πολιτική για τον Κορωνοϊό. Το είδαμε και χθες, στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο για τα ενεργειακά. Ήταν όλα τόσο γνώριμα, τόσο προβλέψιμα, τόσο αποκαρδιωτικά:

  • H E.E. σε ένα θέμα ζωτικής σημασίας έκανε για μια ακόμα φορά «πολύ λίγα, πολύ αργά», κλωτσώντας ένα πρόβλημα στο μέλλον ελπίζοντας ότι θα λυθεί από μόνο του, αφήνοντας στο ενδιάμεσο τους πολίτες να υφίστανται τις συνέπειες στις ζωές τους.
  • Ο προσωπάρχης της «Μητσοτάκης Α.Ε.» για ακόμα μια φορά δεν τόλμησε να κακοκαρδίσει τα εγχώρια συμφέροντα που τον στηρίζουν, ούτε να ορθώσει εθνική φωνή στο ευρωπαϊκή Σύνοδο.
  • Και φυσικά, η επικοινωνιακή τακτική του προσωπάρχη της «Μητσοτάκης Α.Ε.» ήταν να κάνει το μαύρο άσπρο: να παρουσιάσει την ανυπαρξία του σαν επιτυχία, την διαιώνιση της προστασίας των κερδών των ολιγαρχών σαν «αποφασιστικότητα να συγκρατήσουμε τις τιμές»

Α, και το «ανήκομεν εις τη Δύση», κωδική ονομασία για τις ΗΠΑ, μόλις έγινε οικονομικά εξαιρετικά προσοδοφόρο-για τις ΗΠΑ.

Y.Γ. Αποδείχθηκε για ακόμα μια φορά, ότι όταν μια χώρα υπερασπίζεται σθεναρά το καλό των πολιτών της, όπως έκαναν η Ισπανία κι η Πορτογαλία, όχι μόνο δεν «κινδυνεύει τη θέση της στην Ευρώπη», αλλά οι υπάκουοι Μητσοτάκηδες αυτού του κόσμου υποχρεώνονται να το παρουσιάσουν αυτό σαν «μικρές εντάσεις, που κάποιες φορές δραματοποιούνται από τα ΜΜΕ».

==============

-------------------------

Blogger: 

Y.Γ. 1

..κρατείστε: "δάνειο 1,6 δισ ευρώ από 1,6 δις ευρώ από την Goldman Sachs και HSBC. Κάτι μου θυμίζει. Όλα τα παιδιά του Σημίτη που έχουν πλαισιώσει τον Κυριάκο έχουν και καλές σχέσεις με την Goldman Sach  και εδώ. Ποιος δεν θυμάται την ίδια τράπεζα να μεσολαβεί και να θησαυρίζει βεβαίως σε βάρος της Ελλάδας την εποχή Σημίτη, προκειμένου να μαγειρέψει τα στοιχεία για να μπει η χώρα στο Ευρώ... θα επανέλθουμε επί αυτού... γιατι τα δάνεια έχουν και προμήθειες  ... Ποιο ...αγόρι μεσολάβησε για το δάνειο; Μήπως εκεί στη ΝΔ έχουν αλλωθεί πλήρως από την ομάδα Σημίτη και έχουν μετατραπεί σε ΣημιτοΠΑΣΟΚ;

Τα όσα λέει ο κ. Παναγιωτάκης είναι μια καταγγελία ενός πλιάτσικου που γίνεται από ένα καρτέλ. Ποια "ελεύθερη"  αγορά και ποιο "Χρηματιστήριο"! Εδώ ούτε τα προσχήματα δεν τηρούνται!

ΥΓ. 2 

Που είναι η ΡΑΕ, που είναι η Επιτροπή Ανταγωνισμού; (Υπάρχουν ή είναι σαν την Εποπτική αρχή του Χρηματιστηρίου την εποχή Σημίτη το 1999;)

Ποιό Χρηματιστήριο με ...4 παίκτες! 

Εδώ έχουμε απλά μια συμπαιγνία ώστε, η μεν ΔΕΗ να εμφανίζει κέρδη! (καταληστεύοντας νοικοκυριά και επιχειρήσεις ) και συνάμα να τσεπώνουν υπερκέρδη οι άλλοι παίκτες! Ή αλλιώς όταν η ΔΕΗ γίνεται εργαλείο για κέρδη ολιγαρχών...

Σαν να είμαστε στην εποχή Γέλτσιν στη Ρωσία 1990, όπου σχολιάζοντας - ενοχλημένος - ένας παράγοντας της αγοράς το άγριο πλιάτσικο τη λεηλασία σε βάρος του Ρώσικου Λαού, πήρε την απάντηση από πιο ...κολοπετσωμένο ότι: "Στα πρώτα στάδια του καπιταλισμού είναι αποδεκτό αυτό το πλιάτσικο, αφού έτσι επιτυγχάνεται η αναγκαία συσσώρευση κεφαλαίου!" 

Y.Γ. ..έχει αξία να ψάξει να δει κανείς που κατεθύνθηκε  το 1,6 δισ. - είναι πολλά λεφτά. Λέω μήπως, ξαναλέω μήπως  πήγε σε τσέπες γερμανών; Αγοράζοντας ανεμιστηράκια, ή ακριβά φωτοβολταϊκά! Γνωστό το κόλπο! μανούλα οι Γερμανοί σε ..τριγωνικά  σχήματα. 

 Να δούμε αν υπάρξει κάποια απάντηση από την ΔΕΗ...

-----------------------------------------

Blogger: 

Σας το λέγαμε από το καλοκαίρι: "Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Κάποια στιγμή όλες οι απάτες αποκαλύπτονται! Όταν μάλιστα αποδειχθεί ότι το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας γίνεται απαγορευτικό για τα ήδη εξουθενωμένα νοικοκυριά, η συζήτηση θα γίνει από την αρχή και οι υπεύθυνοι να κληθούν να εξηγήσουν τις αποφάσεις τους, που όλως τυχαίως ευνόησαν τους Γερμανικούς σχεδιασμούς και το καρτέλ των ΑΠΕ... Η χειρισμοί  γύρω από την ενέργεια και την ΔΕΗ θα κρίνει την βιωσιμότητα  της κυβέρνησης  Μητσοτάκη. τόσο απλά! Το Liberal βλέπει ότι δεν γίνεται να το παίζει αδιάφορο και προσπαθεί να πάρει θέσεις για την επόμενη μέρα.... 

==============================

Προσθέστε και τις παρακάτω πληροφορίες, για να δέσει το ...γλυκό...

----------------------
 
 
=========================================
  1. ΔΕΗ: Συστάθηκε η ΜΕΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. σε συνεργασία με την RWE Renewables για τις ΑΠΕ

  2. “Teacher’s pet” της ευρωπαϊκής τάξης o Μητσοτάκης

  3. Προσωπικό στοίχημα του Μητσοτάκη-Τέλος στον εγχώριο λιγνίτη-με εγκατάσταση γερμανικών ανεμογεννητριών

  4. Παρέμβαση εισαγγελέα για δημοσιεύματα σχετικά με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ

  5. Ηλεκτρική Ενέργεια: Από το "ένα με το μέλλον" στην εξουθένωση του καταναλωτή

  6. Ρουμάνικα κόλπα στη ΔΕΗ και εντολή δανειστών: Της κλέβουν με μαεστρία το πορτοφόλι…

  7. Μανώλης Παναγιωτάκης - Πρώην Πρόεδρος ΔΕΗ: "Ο ρόλος της ΔΕΗ ως δημόσιας επιχείρησης για τη δίκαιη μετάβαση"

  8. Έκλεισε η 4η μονάδα λιγνίτη στην Κοζάνη: Ερημώνουν βιομηχανικές περιοχές στην Β. Ελλάδα για χάρη της γερμανικής «πράσινης ανάπτυξης»

  9. Περιμένοντας την ανάπτυξη από τις ...ΑΠΕ

  10. Διαβάζοντας τους λογαριασμούς ενέργειας (ΔΕΗ).

  11. Τι θα συμβεί στη Δυτική Μακεδονία σε 10 χρόνια

---------------------

Μαξίμου και Στάσσης στην υπηρεσία των παρόχων ενέργειας!

===========

Κατά τα άλλα η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:

....όταν δεν βρίσκει να γράψει τίποτα για τους ντόπιους ολιγάρχες. Αξιοπιστία μηδέν, ή αλλιώς ένα ιστορικό φύλο στην υπηρεσία των  ολιγαρχών.

Σχόλια