Στα πόσα ψέματα τελειώνει αυτή η τραγωδία;

Χρήστου Δημήτρης

Ένα δεύτερο σοκ ακολούθησε μετά την αποκάλυψη, ότι ο επικεφαλής των επιδημιολόγων και σύμβουλος του πρωθυπουργού κ. Σωτήρης Τσιόδρας με τον συνάδελφό του επίκουρο καθηγητή Δημόσιας Υγείας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου κ. Θεόδωρο Λύτρα, εκπόνησαν μια ενδιαφέρουσα και χρήσιμη μελέτη για την πανδημία και ειδικά το ρόλο και την σημασία των ΜΕΘ, την οποία κατέθεσαν στην κυβέρνηση από τον Μάιο! ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Από τα στοιχεία της μελέτης προέκυπτε ότι: «η νοσηλεία εκτός ΜΕΘ σχετίζεται με 87% αυξημένη θνητότητα και πως το ΕΣΥ αδυνατεί να ανταποκριθεί στον φόρτο, όταν υπάρχουν πάνω από 400 διασωληνωμένοι, με αποτέλεσμα να πεθαίνουν ασθενείς που θα ζούσαν αν νοσηλεύονταν υπό άλλες συνθήκες»!

Και το σοκ ήταν πολύ μεγάλο, διότι πρόσφατα την 1η Δεκεμβρίου, μιλώντας στη βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στον Αλ. Τσίπρα σε έντονο ύφος είπε: «Υπάρχουν σήμερα ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ; Ναι, υπάρχουν. Είναι σε κρεβάτι με κανονική φροντίδα; Είναι. Έχουμε ενδείξεις ότι έχουμε μεγαλύτερη θνησιμότητα σε αυτούς τους ασθενείς, σε σχέση με αυτούς οι οποίοι είναι στις μονάδες εντατικής θεραπείας; Δεν έχω τέτοια ένδειξη. Δεν έχω. Έχετε εσείς; Φέρτε τη!»

Και να που λίγο μετά, η έκθεση που παρέμενε κρυφή επί πέντε μήνες, ήρθε στη δημοσιότητα μετά την δημοσίευσή της στο επιστημονικό περιοδικό Skandinavian Journal of Public Health. Και για να μην υπάρχουν αμφιβολίες σε ποιους παραδόθηκε η έκθεση, ο κ. Λύτρας αποκάλυψε ότι: «δώσαμε τη μελέτη από τον Μάιο σε αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις σε ανώτατο επίπεδο, αλλιώς θα ήμασταν υπόλογοι»!

Μετά από 24 ώρες σιωπής και αμηχανίας, το Μέγαρο Μαξίμου πίεσε τον “Σωτήρη” να κάνει μια δήλωση για να μπορέσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να διαψεύσει ότι η συγκεκριμένη μελέτη ήρθε σε γνώση του πρωθυπουργού! Και ο ιατρός κ. Τσιόδρας ενέδωσε κάνοντας πολιτική (!) παρέμβαση λέγοντας: «Προξενεί μεγάλη θλίψη σε έναν επιστήμονα αλλά και σε ένα απλό πολίτη, η χρήση παλαιότερης επιστημονικής ανάλυσης, ως μέσου πολιτικής αντιπαράθεσης». Λες και δεν είναι και πολιτικό θέμα η απόκρυψη της έρευνας.

Και ο όρκος του Ιπποκράτη Σωτήρη;

Ο όρκος του Ιπποκράτη και η χριστιανική του αγωγή για την αλήθεια και μόνο την αλήθεια, πήγαν περίπατο. Ο κ. Τσιόδρας μπορεί να διαθέτει περίσσιες ιατρικές γνώσεις, πλην όμως συλλαμβάνεται συχνά με έλλειμα γενναιότητας. Το γιατί ο πρωθυπουργός του οποίου είναι σύμβουλος προσποιήθηκε ότι δεν την γνώριζε, δεν τον ενόχλησε;

Και την γνώριζε καθώς η αναπληρωτής υπουργός υγείας κ. Γκάγκα αποκάλυψε ότι «κάθε εβδομάδα έχουμε συνάντηση με τον πρωθυπουργό και ο ίδιος έχει ζητήσει να βλέπει όλα τα δεδομένα που αφορούν την πανδημία». Δυστυχώς δεν είναι πρώτη φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταφεύγει σε ψέματα για να μειώσει τις ευθύνες του. Πρόσφατα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN υποστήριζε ότι η Ελλάδα πάει σχετικά καλά με την πανδημία βρισκόμενη στον μέσο όρο της Ευρώπης.

Και όταν η γνωστή δημοσιογράφος Κριστιάν Αμανπούρ του έδειξε ένα γράφημα για την θέση της χώρας μας στις τελευταίες θέσεις των ευρωπαϊκών επιδόσεων, μάσαγε τα λόγια του. Και μετά, για να μην το μάθουν οι Έλληνες, έδωσε εντολή να κοπεί η ερώτηση και οι απαντήσεις του στην μεταφορά της συνέντευξης στα ελληνικά ΜΜΕ από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ!

Χρήματα για το ΕΣΥ

Άλλωστε πώς να πείσεις, ότι νοιάζεσε για την υγεία των συμπολιτών σου και την άρτια λειτουργία του ΕΣΥ, όταν ένας υπουργός σου (Πέτσας) δήλωνε ότι αν ακούγαμε τον ΣΥΡΙΖΑ και δημιουργούσαμε νέες ΜΕΘ θα πετάγαμε εκατομμύρια και ένα άλλος (Σκέρτσος) πρόσφατα είπε ότι αν προσλάβουμε γιατρούς και νοσηλευτές στο ΕΣΥ το σύστημα θα γίνει πολυτελές;

Και το τελευταίο ερώτημα: αφού η έκθεση παραδόθηκε σε αυτούς που σε ανώτατο επίπεδο παίρνουν τις αποφάσεις, γιατί την έκρυψαν; Μάλλον ρητορική η ερώτηση. Την έκρυψαν διότι δεν είχαν πρόθεση να λάβουν μέτρα και να δαπανήσουν χρήματα για τη Δημόσια Υγεία με επακόλουθο τις εκατόμβες των νεκρών.

================

 Blogger: 

... πρόβλημα, αφού η πολιτική και ιατρική ήρθαν εις σάρκαν μίαν. Οι μεν γιατροί (κάποιοι όχι όλοι) δέχθηκαν να γίνουν εργαλεία πολιτικών και οι πολιτική δανείσθηκε λεξιλόγιο και συλλογιστική της ιατρικής για να κάνει της δουλειά της και να υλοποιήσει ανομολόγητες ατζέντες (...καμιά κρίση δεν πρέπει να πάει χαμένη! Είναι Η ευκαιρία για παρεμβάσεις!)

 ... Μυωπικοί πολιτικοί (αν)εγκέφαλοι που νόμισαν ότι ταϊζοντας- μπουκώνοντας τα ΜΜΕ θα ...φτιάξουν την τελική εικόνα! Μια τόσο μυωπική προσέγγιση  ήταν βέβαιο ότι θα έπεφτε στον τοίχο της σκληρής πραγματικότητας. Και άντε..οι πολιτικοί δεν έχουν πρόβλημα να πουν:  ε και! εμείς ακούγαμε τους γιατρούς! οι γιατροί τι θα πουν; εμείς ακούγαμε τους πολιτικούς; 

====================

Αλιευμένο από το ΦΒ...

1. Δρ Marcia Angell, Αρχισυντάκτρια του New England Medical Journal (NEMJ)-
"Απλώς δεν είναι πλέον δυνατόν να πιστέψουμε μεγάλο μέρος της κλινικής έρευνας που δημοσιεύεται, ή να βασιστούμε στην κρίση των έμπιστων ιατρών ή στις αυθεντικές ιατρικές κατευθυντήριες γραμμές. Δεν απολαμβάνω αυτό το συμπέρασμα, στο οποίο έφτασα αργά και διστακτικά κατά τις δύο δεκαετίες μου ως συντάκτης του New England Journal of Medicine"
2. Δρ Richard Horton, ο σημερινός αρχισυντάκτης του Lancet (θεωρείται ως ένα από τα πιο αξιοσέβαστα ιατρικά περιοδικά που αξιολογούνται από ομότιμους παγκοσμίως)-
«Η υπόθεση κατά της επιστήμης είναι απλή: μεγάλο μέρος της επιστημονικής βιβλιογραφίας, ίσως το μισό, μπορεί απλά να είναι αναληθής. Επηρεασμένη από μελέτες με μικρά μεγέθη δειγμάτων, μικροσκοπικά αποτελέσματα, άκυρες διερευνητικές αναλύσεις και κατάφωρες συγκρούσεις συμφερόντων, μαζί με μια εμμονή για την επιδίωξη μοντέρνων τάσεων αμφίβολης σημασίας, η επιστήμη έχει κάνει μια στροφή προς το σκοτάδι. ”
3. Δρ Χέρμπερτ Λ. Ley Jr, πρώην Επίτροπος της Διοίκησης Τροφίμων και Φαρμάκων-
«Ο FDA προστατεύει τις μεγάλες εταιρείες φαρμάκων, και στη συνέχεια ανταμείβεται, και χρησιμοποιώντας τις αστυνομικές εξουσίες της κυβέρνησης, επιτίθενται σε όσους απειλούν τις μεγάλες εταιρείες φαρμακευτικών προϊόντων. Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι ο FDA τους προστατεύει. Δεν είναι. Αυτό που κάνει ο FDA και τι νομίζει το κοινό ότι κάνει είναι τόσο διαφορετικά όσο μέρα και νύχτα. ”
4. Δρ Raeford Brown, πρόεδρος της Επιτροπής Αναλγητικών και Αναισθητικών της Διοίκησης Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA)-
«Το Κογκρέσο ανήκει στη φαρμακευτική. ”
5. Μια ομάδα που αυτοαποκαλείται CDC Scientists Preserving Integrity, Diligence and Ethics in Research, ή (CDC SPIDER), έβαλε μια λίστα καταγγελιών γραπτώς σε επιστολή προς τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ του CDC Τα μέλη της ομάδας επέλεξαν να υποβάλουν την καταγγελία ανώνυμα για φόβο τιμωρίας-
"Φαίνεται ότι η αποστολή μας επηρεάζεται και διαμορφώνεται από εξωτερικά κόμματα και απατεώνα συμφέροντα... και η πρόθεση του Κογκρέσου για την υπηρεσία μας καταστρατηγείται από κάποιους ηγέτες μας. Αυτό που μας απασχολεί περισσότερο, είναι ότι γίνεται ο κανόνας και όχι η σπάνια εξαίρεση», αναφέρει η επιστολή. «Αυτές οι αμφισβητήσιμες και ανήθικες πρακτικές απειλούν να υπονομεύσουν την αξιοπιστία και τη φήμη μας ως έμπιστου ηγέτη στη δημόσια υγεία. ”
6. Δρ John P. Α. Ιωαννίδης, Αρχισυντάκτης, European Journal of Clinical Investigation (2010 - Παρών)-
«Τα πιο τρέχοντα δημοσιευμένα ευρήματα έρευνας είναι ψευδή. ”
7. Dr William Thompson Ανώτερος Επιστήμονας στο CDC (Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών)-
"Λυπάμαι που οι συνάδελφοί μου και εγώ παραλείψαμε στατιστικά σημαντικές πληροφορίες στο άρθρο μας του 2004 που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Pediatrics. Τα παραλειπόμενα δεδομένα δείχνουν ότι οι Αφροαμερικανοί άνδρες που έλαβαν το M M R πριν από την ηλικία των 36 μηνών διέτρεχαν αυξημένο κίνδυνο για αυτισμό. Αποφάσεις πάρθηκαν σχετικά με το ποια ευρήματα θα αναφερθούν μετά τη συλλογή των στοιχείων, και πιστεύω ότι δεν ακολουθήθηκε το τελικό πρωτόκολλο μελέτης. ”
8. Ο επίκουρος καθηγητής Ray Moynihan, ένας από τους ηγέτες της εκστρατείας του BMJ-
"Όταν θέλουμε να αποφασίσουμε για ένα φάρμακο ή μια χειρουργική επέμβαση, πολλά από τα στοιχεία που χρησιμοποιήσαμε για να ενημερώσουμε ότι η απόφαση είναι προκατειλημμένη," "Δεν μπορούμε να τα εμπιστευτούμε. Επειδή τόσα πολλά από αυτά έχουν παραχθεί και χρηματοδοτηθεί από τους κατασκευαστές αυτών των προϊόντων υγείας. ”
9. Δρ. Φιόνα Γκόντλι, συντάκτρια του BMJ-
"Νομίζω ότι πρέπει να το ονομάσουμε όπως είναι. Είναι η διαφθορά της επιστημονικής διαδικασίας. ”
10. Susanna Rees, βοηθός συντακτικού σε ιατρικό γραφείο γραφής μέχρι το 2002
"Οι ιατρικές υπηρεσίες γραφής κάνουν μεγάλο κόπο για να κρύψουν το γεγονός ότι τα χαρτιά που γράφουν φαντάσματα και υποβάλλουν σε περιοδικά και συνέδρια είναι γραμμένα για λογαριασμό φαρμακευτικών εταιρειών και όχι από τους ονομαστούς συγγραφείς", έγραψε. "Υπάρχει ένα σχετικά υψηλό ποσοστό επιτυχίας για υποβολές φαντασμάτων - όχι εξαιρετικές, αλλά συνεπείς. "
11. Sydney Brenner, βραβευμένος με Νόμπελ Φυσιολογίας ή Ιατρικής το 2002-
".. και φυσικά όλοι οι ακαδημαϊκοί λένε ότι πρέπει να έχουμε αξιολόγηση από ομοτίμους. Αλλά δεν πιστεύω στην αξιολόγηση από ομότιμους γιατί νομίζω ότι είναι πολύ παραμορφωμένη και όπως έχω πει, είναι απλά μια παλινδρόμηση στην κακία..... Νομίζω ότι η αξιολόγηση από ομοτίμους εμποδίζει την επιστήμη. Μάλιστα νομίζω ότι έχει γίνει ένα εντελώς διεφθαρμένο σύστημα. ”
12. Δρ Jay Bhattacharya, καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Stanford, ιατρός και επιδημιολόγος-
"Όταν οι άνθρωποι λένε να ακολουθήσουν την επιστήμη, αυτό που έχω δει είναι ότι συχνά εννοούν λογοκρίνουν επιστήμονες που δεν συμφωνούν με κάποιους επιστήμονες... οι άνθρωποι που ελέγχουν την πολιτική. ”
13. Kamran Abbasi, εκτελεστικός συντάκτης British Medical Journal-
«Η επιστήμη καταπιέζεται για πολιτικό και οικονομικό κέρδος. Το C nineteen έχει εξαπολύσει την κρατική διαφθορά σε μεγάλη κλίμακα, και είναι επιβλαβές για τη δημόσια υγεία. "
==================
Ο καθηγητής Δημ. Κούβελας μιλώντας στο "Ανατρεπτικό Δελτίο" τοποθετήθηκε και για το θέμα της μελέτης του Σωτ. Τσιόδρα για τους θανάτους στις ΜΕΘ και της στάσης που έχει κρατήσει. Και με πολύ σαφή και κατηγορηματικό τρόπο απάντησε στην ερώτηση εάν ευρισκόμενος στη θέση του κ. Τσιόδρα, θα κατονόμαζε και τον παραλήπτη της έρευνας του:

 "Βεβαίως, στη θέση του εγώ θα το έλεγα. Σαφέστατα. Γιατί συνήθως τα δίνουμε με πρωτόκολλο. Άρα, αυτό κάπου έχει πρωτοκολληθεί. Δεν είναι χαρτιά που τα δίνουμε έτσι.... σαν πληροφορίες για γενική ενημέρωση.  Και να σας πω ότι σε αυτές τις λειτουργίες είναι υποχρέωση του επιστήμονα να κοινοποιήσει στον λαό και όχι μόνο στην κυβέρνηση τα αποτελέσματα όταν απειλείται άμεσα η δημόσια υγεία. Άρα και θα έπρεπε να γίνει και να πει σε ποιον το έδωσε, εάν θέλουμε να είμαστε ηθικοί και δεοντολογικώς ορθοί..."
==========

Επειδή η κρίση μόλις άρχισε ..οπλιστείτε.

 

  1. Τα μνημόνια διέλυσαν το ΕΣΥ, αλλά το έμψυχο δυναμικό στέκεται όρθιο: Πολιτικοί δέχτηκαν υπό εκβιασμό να περικόψουν δαπάνες

  2. Covid 19: H διαχείρισή του και τα εμβόλια. (ή βάζοντας τα πράγματα στη σειρά...)

  3. Ο εμβολιασμός και η χαμένη τιμή της Ιατρικής

  4. Πολιτική νομιμοποίηση και υγειονομική αστυνόμευση

  5. Επιστήμη και εξουσία

  6. Δημόσιο σύστημα υγείας: Να μην ξεχάσουμε (Up)

  7. Η τραγωδία των σύγχρονων “μαθητευόμενων μάγων”

  8. Covid 19, μια ανακεφαλαίωση...

  9. Covid 19: Εμβόλια φάρμακα (Π. Βλαχογιαννόπουλος - Δημήτρης Γάκης- Δημ. Κούβελας) 

    Ας βάλλουμε κάποια τάξη στις πληροφορίες. Θεωρώ ότι ένα Blogg αν έχει ρόλο ύπαρξης είναι να βοηθά  στην αξιολόγηση των πληροφοριών, στην ταξινόμησή τους για καταλήξουμε εν τέλει σε κάποια συμπεράσματα. Φρονώ ότι οι τρεις προτεινόμενοι Γιατροί απέδειξαν μέχρι τώρα ότι ξέρουν τη δουλειά τους και είναι ελευθερόφρονες, δηλαδή λένε τι γνώμη τους ελεύθερα όπως επιβάλλεται. 

    Προφανώς θα υπάρχουν αντίθετες απόψεις, έτσι προχωράει το πράγμα, αλλά στο τέλος οι μετρήσεις, οι αριθμοί και εν τέλει η  πραγματικότητα θα επιβάλλει την ισχυρότερη άποψη. Αυτό που είναι καταθλιπτικό και επικίνδυνο είναι η δαιμονοποίηση όλων των απόψεων που είναι απέναντι στο ΕΝΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΟ αφήγημα που διακινείται μέσα από τα ΜΜΕ. Ακούστε τους και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα. Πιστεύω ότι έτσι θα βάλλετε σε σειρά τις σκέψεις σας.

  10. Εμβολιασμοί - Φάρμακα Covid 19 (Mια ανακεφαλαίωση...)

  11. «Πούλα μια ασθένεια και θα πουλήσεις τα φάρμακά σου».Το σφιχταγκάλιασμα της φαρμακοβιομηχανίας με την ιατρική

  12. Αχιλλέας Κούμπος: Γιατρός ΜΕΘ μιλάει για τους μύθους και τις αλήθειες της πανδημίας!

  13. Αχιλλέας Κούμπος: Επιβίωση ή Επιβράδυνση Θανάτου στις ΜΕΘ

  14. Α.Μουσιώνης-Α.Κούμπος:EUROMOMO- ιατρικοποίηση της ζωής,στατιστικοποίηση του ατόμου και κουρελόχαρτα

  15. Αχιλλέας Κούμπος Εντατικολόγος: "Η πολιτική εξουσία να μην βάζει τους πολίτες απέναντι"

  16. Ο θάνατος και ο ετοιμοθάνατος ως εμπόρευμα

  17. Ιατρικοποιημένη καταστολή, ή ο φασισμός τού μέλλοντός μας

  18. Η πραγματικότητα του κορονοϊού και οι θεωρίες συνωμοσίας

  19. Από τον Carl Schmitt στον Giorgio Agamben: μερικές κριτικές παρατηρήσεις πάνω στη «κατάσταση εξαίρεσης» και την «πολιτική της επιδημίας» – Μέρος Α’

  20. Από τον Carl Schmitt στον Giorgio Agamben: μερικές κριτικές παρατηρήσεις πάνω στη «κατάσταση εξαίρεσης» και την «πολιτική της επιδημίας» – Μέρος Β

      1. Αυτοί είναι οι δύο υψηλόβαθμοι του Μαξίμου που γνώριζαν για την έρευνα Τσιόδρα – Λύτρα

      2. Το παρασκήνιο της διαγραφής Κουρουμπλή – Γιατί αντέδρασε άμεσα ο Τσίπρας

       ------------------------------

      Της Ιωάννας Υψηλάντη
      Τον Γ.Γ του Υπουργείου Υγείας Πρεζεράκο δείχνουν ως παραλήπτη της έρευνας Τσιόδρα-Λύτρα, για… τους θανάτους εκτός ΜΕΘ, κάποια δημοσιεύματα. Κανείς άλλος δεν την γνώριζε, μας λένε.
      Βέβαια, γελάει και ο κάθε πικραμένος μ΄αυτές τις σπασμωδικές κινήσεις της κυβέρνησης των αρίστων, αλλά και της “θιγμένης” αντιπολίτευσης, που διέγραψε τον μοναδικό της βουλευτή, που τόλμησε να κάνει πραγματική αντιπολίτευση.
      Είναι τόσο οφθαλμοφανές ότι όλοι γνώριζαν, αφού από τον Μάιο, οποιοσδήποτε κρατούσε στα χέρια του μια τέτοια βόμβα, όπως αυτή η μελέτη δεν υπήρχε περίπτωση να μην ενημέρωνε τους προϊσταμένους του, για το περιεχόμενο της!
      Δεν μιλάμε, για 1-2 μέρες, ούτε για 2 βδομάδες, αλλά για 7 μήνες!
      7 ΜΗΝΕΣ!
      Και τώρα ας πάμε λίγο πίσω, για να θυμηθούμε την περιβόητη “λίστα Λανγκαρντ”, με τρανταχτά ονόματα φοροφυγάδων, που πήγε στην χωματερή της λησμονιάς με την μέθοδο του “όχι εγώ, αυτός”, “όχι αυτός οι άλλοι”, για να μην αποκαλυφθεί ποτέ το “πελατολόγιο” των 1991 αξιοσέβαστων Ελλήνων. Δήθεν επί μήνες την είχε στο συρτάρι του ο Βενιζέλος και την είχε “ξεχάσει”!
      Ας θυμηθούμε και την περίπτωση της “Νοβάρτις”, που παραμένει στις “ανεξιχνίαστες υποθέσεις” της Δικαιοσύνης.
      Κάπως έτσι θα συμβεί και στην περίπτωση της έρευνας Τσιόδρα. Θα βρεθεί, “ξεχασμένη” σε κάποιο συρτάρι, από το “μαύρο πρόβατο”, που θα είναι ολίγον γκρίζο και μετά θα γίνει ολόλευκο, ακόμα κι αν εξεταστεί το θέμα, από 100 εισαγγελείς.
      Το ζητούμενο είναι να μην διασαλευτεί η πολιτική ενότητα, για να μην καταρρεύσει το αφήγημα της πανδημίας και της “επιτυχούς” αντιμετώπισης της με ΜΟΝΑΔΙΚΟ μέσο τον εμβολιασμό!
      Απαγόρευση φαρμάκων, πρωτόγονο σύστημα Υγείας, υγειονομικοί και γιατροί, στα σπίτια τους, “ατομικές ευθύνες”!
      Και σιγή νεκροταφείου, παντού!
      Μπήκαν φίμωτρα σε επιστήμονες, σε μάχιμο προσωπικό των νοσοκομείων, σε δημοσιογράφους, που δεν βιοπορίζονται, από κρατικό χρήμα και στην ελεύθερη έκφραση γνώμης στο διαδίκτυο με νόμους, περί “ψευδών ειδήσεων”.
      Τώρα μένει να βάλουν ένα μεγάλο “ΗΟΑΧ”, στο πρόσωπο του δικού τους Τσιόδρα, του δικού τους Γιαννάκου και του δικού τους Βασιλακόπουλου, που τόλμησαν να μιλήσουν, για τις ΜΕΘ.
      Ποιοι;; Αυτοί, οι πρυτάνεις των ΗΟΑΧ!

      Σημ. (δική μας): Ο πίνακα της ανάρτησης από τη δίκη του Γαλιλαίου, όταν η “επιστήμη” δίκασε και καταδίκασε τον κορυφαίο ως σήμερα Ιταλό φυσικό, μαθηματικό, αστρονόμο και φιλόσοφο… (πίνακας του Robert-Fleury, 1847, σήμερα στο Μουσείο του Λούβρου, Παρίσι).

      press-gr.com

      -----------------

      Ο σώζων εαυτόν σωθήτω»: Πληροφορίες παραίτησης του Σ.Τσιόδρα – Από τις 6 Ιουνίου ήξερε η κυβέρνηση τη μελέτη Μέγα σκάνδαλο με την μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα – Έρχονται εξελίξεις

       Φωτιά» έχει βάλει στο πολιτικό σκηνικό τη χώρας αλλά και στην επιστημονική κοινότητα η μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα για την κατάσταση στις ΜΕΘ, καθώς αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση ήξερε ότι πεθαίνουν άδικα άνθρωποι, όμως δεν έκανε καμία ενέργεια. 

      Η επίμαχη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα αφορά τις ανισότητες στην παροχή ιατρονοσηλευτικής φροντίδας και τη θνητότητα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας εν μέσω δεύτερου τρίτου πανδημικού κύματος, την οποία διενήργησαν από κοινού ο Καθηγητής Παθολογίας ΕΚΠΑ, Σωτήρης Τσιόδρας και ο στενός συνεργάτης του, αν. Καθηγητής Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, Θεόδωρος Λύτρας.

      Η ίδια έρευνα κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, στο πλαίσιο της μεγάλης μελέτης που διεξάγει για την ποιότητα της παρεχόμενης νοσηλευτικής εντατικής φροντίδας στους ασθενείς μέσα στην πανδημία.

      Μάλιστα αποκαλύπτεται ότι ο Θεόδωρος Λύτρας, είχε αναφερθεί δημοσίως στη μελέτη από τις 6 Ιουνίου του 2021. Πιο συγκεκριμένα αναφερόμενος σε ένα άρθρο με τίτλο «Καταγγελίες για θνητότητα 100% στη ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου Αγρινίου: Ζητήθηκε η παραίτηση του διοικητή», είχε γράψει στο twitter. 

      «Το νοσοκομείο Αγρινίου είναι μια ακραία περίπτωση ενός γενικότερου φαινομένου, για το οποίο τα στοιχεία έχουν τεθεί υπόψη στους αρμόδιους. Εν ευθέτω χρόνω θα δημοσιευτούν (ελπίζω σύντομα – εξαρτάται από τον editor και τους reviewers)».

      Eπίσης η μελέτη Τσιόδρα και Λύτρα που δημοσιεύτηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2021, είχε υποβληθεί στις 1 Ιουνίου 2021.

       

Σχόλια