H επιστροφή του Γιάννου


Mε αφορμή την παρουσία του Γιάννου (ένας είναι ο Γιάννος!) σε συζήτηση  στην τηλεόραση, με θέμα την οικονομική κρίση (Καλά εκεί στο κανάλι δεν καταλαβαίνουν το παράτερο του πράγματος; Σαν να καλούν καταδικασμένο για βιασμό, σε ανοικτή συζήτηση για την αθωώτητα και την παρθενία...). Αντιγράφω:
.....
Θυμάστε τότε όλους εκείνους τους τύπους με τις πουράκλες που περιφέρονταν στο Κολωνάκι κι επαγγέλονταν εισαγωγαί – εξαγωγαί πεπιεσμένου αέρος, όλη εκείνη τη «σοσιαλιστική» αγέλη από ύαινες που ΕΚΛΕΨΕ από τον λαό περισσότερα από όσα έκλεψαν οι Γερμανοί όταν κατέλαβαν με πόλεμο την χώρα; Ποτέ στην Ιστορία μας δεν υπήρξε τέτοια μετακίνηση πλούτου. Ποτέ πριν τόσο λίγοι δεν πήραν τόσα πολλά από τόσους πολλούς και τόσο γρήγορα. Εθνικό ριφιφί. Από τον «σοσιαλισμό» τρυπήσανε τον τοίχο μεσοτοιχία με την «ανάπτυξη» κι αποκεί ρίξανε τους τσιμεντόλιθους του αυθαίρετου και μπήκανε στο σπίτι του ΚΑΘΕΝΟΣ, του πήρανε το ΧΡΗΜΑ και τους αφήσανε χαρτάκια της Γενικής Αποθηκών ή όπως διάολο την λέγανε. Ποτέ πριν δεν πουλήθηκαν τόσες πόρσε και μερσεντές, ποτέ πριν δεν έγιναν τέτοιοι λογαριασμοί στα σκυλάδικα. Κι ύστερα ο ανθρωπάκος πήρε το μπεμπέ παλτουδάκι του κι εξαφανίστηκε. Η μαύρη τρύπα της πολιτικής ιστορίας, σαν να μην υπήρξε ποτέ, θα τον σπρώχνουν ακόμη και στις ουρές στο σινεμά. Είχε διατελέσει και Υπουργός Γεωργίας όταν το «συνεταιριστικό κίνημα» έπιασε πάτο κι οι αγρότες γίνανε πλέον «πρεζάκια» των επιδοτήσεων και μονοκαλλιεργητές της μαύρης μοίρας τους. Εκεί άρχισε ο κοινωνικός ιστός να παθαίνει σηψαιμία.

Για να μην το πηγαίνουμε γύρω – γύρω λοιπόν, ποιος φταίει για την συρρίκνωση της παραγωγικής βάσης της χώρας; Τα χρήματα που έμπαιναν από τις Βρυξέλλες από το 1981 ως τώρα για υποδομές, για αναδιάρθρωση της γεωργίας, της οικονομίας εν γένει, που πήγαν, πώς σπαταλήθηκαν, ποιος τα πήρε; Πως σήμερα και μετά από τόσα προγράμματα κι επιδοτήσεις παράγουμε λιγότερο πλούτο απ’ ότι πριν; Κι όταν λέω πλούτο εννοώ απτό προϊόν, μεταποίηση, προστιθέμενη αξία, πλούτο πολυποίκιλο και χειροπιαστό που να δίνει κάποια αυτοτέλεια, κάποια αυτάρκεια στην Πατρίδα, που να μπορείς να το φας, να το πουλήσεις, να το φορέσεις, να το χρησιμοποιήσεις, να υπάρχει στ’ αλήθεια, βρε αδερφέ. Γιατί λοιπόν σήμερα δεν παράγουμε ούτε την τροφή μας, η βαριά βιομηχανία τα τίναξε κι η μεταποίηση, η βιοτεχνία, ψυχορραγεί; Κι αυτοί που ακολούθησαν, ενοχικοί δεξιοί, συνέχισαν να κατεβαίνουν δυο-δυο τα σκαλιά στου κακού τη σκάλα. Τα πάντα και παντού δεν ήταν στελεχωμένα από την «αριστερή αριστοκρατία»; Όλη αυτή η βαριά «διανόηση» με τόσα σχέδια για τον μετασχηματισμό της κοινωνίας τελικά τι έκανε; Πλιάτσικο. Δημιουργήθηκε μια πολιτική τάξη με συμφέροντα ΑΝΤΙΘΕΤΑ από αυτά του Ελληνικού Λαού και του Έθνους ευρύτερα. Παχιές μύγες πάνω στα σκατά της εξουσίας.

To πλήρες άρθρο εδώ: http://taxalia.blogspot.com/2009/12/blog-post_2015.html
==========
  • O γράφων έχει την άποψη ότι βαίνουμε ολοταχώς σε γκρίζες εποχές και καλόν είναι να έχει κανείς ένα καλό οπλοστάσιο - απάντηση - σε διάφορους αγύρτες που επιμένουν να μας σώσουν: Σημειώστε τις παρακάτω εγγραφές:
  1. http://moulari.blogspot.com/2009/11/blog-post_24.html
  2. http://moulari.blogspot.com/2009/11/blog-post_1201.html
  3. http://moulari.blogspot.com/2009/11/blog-post_14.html (..οι πεθαμένοι οικονομολόγοι ανακάμπτουν και αυτοί ) 
  4. http://moulari.blogspot.com/2009/03/to.html 
  5. Iδεολογικές ...κωλοτούμπες (ξέρετε εσείς...) 
  6. Μεταλλαγμένοι σοσιαλιστές  
  7. Μπορούν οι ένοχοι να βρουν τη λύση; 
  8. Ο Μητσοτάκης, ο Σημίτης και η οικονομία  
  9. Λαός υπαλλήλων καταναλωτών  
  10. Ποιός κάνει πραγματικά κουμάντο; --->3 
  11. Αφιερωμένο εξαιρετικά στον Γιάννο και την παρέα των "εκσυχρονιστών" : α. Έκθεση - κόλαφος της Ε.Ε. (σ' αυτή  τη στατιστική υπηρεσία υπηρεσία στηρίχθηκαν...) β.(13/1/2010)..."Υπάρχουν μυστήριοι άνθρωποι. Οπως ο υποβολέας, ο οποίος ορκιζόταν χθες ότι θα περάσει απαρατήρητη η επισήμανση της «Κομισιόν» για τη 14ετή αναξιοπιστία της Ελλάδος, σχετικά με τα στατιστικά στοιχεία. Ετσι και έγινε: σχεδόν όλα τα ΜΜΕ (με εξαίρεση το «Μέγκα», την «Εστία» και τον «Ελ. Τύπο») αγνόησαν τις συνολικές επισημάνσεις της «Κομισιόν», περιορίζοντας το ενδιαφέρον τους στην αναξιοπιστία των στοιχείων που έδιναν οι κυβερνήσεις Καραμανλή. Και όμως: η Εκθεση της «Κομισιόν» λέει ξεκάθαρα (και) τα εξής: «Το 2004, η Eurostat εξέδωσε συνολική έκθεση επί της αναθεώρησης των στοιχείων της ελληνικής κυβέρνησης περί το έλλειμμα και το χρέος, η οποία δείχνει ότι οι ελληνικές στατιστικές υπηρεσίες παραποίησαν στοιχεία για το χρέος και το έλλειμμα την περίοδο μεταξύ 1997 και 2003». Σημειωτέον ότι στην Εκθεση αυτή στηρίχθηκαν οι σχετικές δηλώσεις του Ολι Ρεν...---->
  12. Μεταγεννέστερη εγγραφή(11/5/2010) περί Γιάννου====>>>>>

Σχόλια