Προς το νέο μοντέλο κοινωνίας

Δύο «αναχρονισμοί»: Οι όροι «πατέρας/μητέρα» και ο ομοιογενής εθνικά πληθυσμός της Ελλάδας

του Γιώργου Πατέλη

Την περασμένη εβδομάδα συνέβησαν δύο γεγονότα που έχουν τις ρίζες τους στη μεταμοντέρνα αντίληψη περί κοινωνίας, ατόμου και δικαιωμάτων. Το πρώτο ήταν ότι η γαλλική κυβέρνηση απεφάνθη ότι πλέον δεν θα υπάρχει η ιδιότητα «πατέρας» και «μητέρα» στα διάφορα πιστοποιητικά και επίσημα έγγραφα του γαλλικού κράτους: εφεξής οι γονείς θα δηλώνονται με την ιδιότητα «γονέας 1» και «γονέας 2». Αυτό γίνεται τάχα για να προστατευτούν τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών που επιθυμούν να έχουν παιδί και καταπιέζονται ή δεν μπορούν να προσδιορίσουν ποιος είναι ο πατέρας και ποιος η μητέρα του παιδιού. Για να απαλειφθεί λοιπόν αυτή η «αδικία», για να κατοχυρωθεί το δικαίωμά τους, θα καταργηθεί για την υπόλοιπη πλειοψηφία το «αναχρονιστικό» πατέρας και μητέρα.
Το δεύτερο γεγονός ήταν η ανοικτή παραδοχή εντός της Βουλής από τον Αλ. Τσίπρα ότι το δημογραφικό πρόβλημα θα ξεπεραστεί μέσω της μετανάστευσης. Ο έτερος δηλαδή «αναχρονισμός» είναι μία χώρα, η Ελλάδα, που έχει αρκετά ομοιογενή εθνικά πληθυσμό, και πρέπει με το στανιό να γίνει μούλτι-κούλτι, επειδή αυτό το σχέδιο έχει εκπονηθεί από διεθνείς «μοντέρνους» οίκους και ιδρύματα. Γνωρίζουμε καλώς πως ο τέτοιος σχολιασμός θα μας κατατάξει αμέσως στην απεχθή κατηγορία των «εθνολαϊκιστών», με την οποία έχει ασχοληθεί δις στις πρόσφατες συνεδριάσεις της η Λέσχη Μπίλντεμπεργκ, ένα από τα διεθνή think tanks στα οποία παίρνουν μέρος επιλεγμένα πρόσωπα της πολιτικής, της οικονομίας και των ΜΜΕ. Οι προσκεκλημένοι της εν λόγω Λέσχης οφείλουν να μην κάνουν κανένα λόγο για το τι και πώς συζητιέται στις συναντήσεις αυτές. Π.χ. ο κύριος Παπαχελάς έχει πάρει μέρος σε συναντήσεις της Λέσχης αυτής. Ρωτήστε τον τι συζητούν. Δεν θα σας απαντήσει. Δεσμεύεται…
Ο Αλ. Τσίπρας παραδέχτηκε ανοιχτά στην Βουλή ότι το δημογραφικό πρόβλημα θα ξεπεραστεί μέσω της μετανάστευσης. Ο πρωθυπουργός θεωρεί «αναχρονισμό» ότι η Ελλάδα έχει αρκετά ομοιογενή εθνικά πληθυσμό, και πρέπει με το στανιό να γίνει μούλτι-κούλτι, επειδή αυτό το σχέδιο έχει εκπονηθεί από διεθνείς «μοντέρνους» οίκους και ιδρύματα

Ελλάδα και δημογραφικό

Δεν αποτελεί είδηση πως η χώρα γερνάει και πως το δημογραφικό πρόβλημα, η σχέση γεννήσεων και θανάτων, έχει φτάσει σε πολύ ανησυχητικό σημείο. Οι στατιστικές είναι καταθλιπτικές και η υπογεννητικότητα είναι μεγάλη, όπως και η γήρανση του πληθυσμού. Κοντά σε αυτήν την κοινωνική κατάσταση για την οποία υπάρχουν πολλές αιτίες, με κυρίαρχη την οικονομική ένδεια που αποτρέπει να αποκτήσουν πολλά παιδιά οι ελληνικές οικογένειες, υπάρχει και η αιμορραγία της νέας μετανάστευσης: 500-600 χιλιάδες Έλληνες, κυρίως νέοι, εγκατέλειψαν τη χώρα τα τελευταία 10 χρόνια λόγω των μνημονίων και της οικονομικής δυσπραγίας που επιβλήθηκε.
Πρόσφατα, την περασμένη βδομάδα, ο ναός της δημοκρατίας, η Βουλή, φιλοξένησε μια «θαρραλέα» συζήτηση (πάλι ερήμην της κοινωνίας) για το δημογραφικό. Πέρα από την πρόταση της ΝΔ να επιδοτείται κάθε γέννα με ένα ποσό 2.000 ευρώ, δεν ακούστηκε τίποτα άλλο αξιόλογο. Ο πρωθυπουργός όμως έκανε πάλι τη διαφορά: σαν γνήσιος σοροσικός (οπαδός ή ακόλουθος του Τζ. Σόρος) θεωρεί πως η μετανάστευση πληθυσμών από χώρες που πλήττονται προς τη γηράσκουσα και υπογεννητική Ευρώπη μπορεί να αναζωογονήσει τις κοινωνίες, να επιλύσει ζητήματα υπογεννητικότητας και, προστιθέμενοι οι πληθυσμοί αυτοί, σε λίγες δεκαετίες να δώσουν μια άλλη Ευρώπη, πιο νέα, πιο σφριγηλή, πιο πολυπολιτισμική.
Αυτή η λύση εξ ανάγκης θεωρείται βολική, ακόμα και για πολιτικούς λόγους, αφού οι κοινωνίες (όπως έχουν μορφοποιηθεί κατά τον 20ό αιώνα) εμφανίζονται ανελαστικές για τις προδιαγραφές που θέτουν οι εκπρόσωποι της παγκοσμιοποίησης. Επομένως, να ένας επιπρόσθετος λόγος για αλλαγή της σύνθεσης της κοινωνίας. Όπως παλιά, κατά την αστική άνοδο, έπρεπε να αποτιναχθούν οι μολυβένιοι μανδύες της φεουδαρχίας, τώρα πρέπει να αποτιναχθούν τα βαρίδια του κάπως ενοποιημένου κράτους-έθνους και να δημιουργηθούν πιο ανακατεμένοι πληθυσμοί –άρα και πιο τεμαχισμένοι– χωρίς διόλου κοινωνικές προδιαγραφές, ώστε αγορά να λειτουργεί (με τη συνδρομή των τεχνολογιών ελέγχου και αποκλεισμού) πιο εύρυθμα. Η απόφαση έχει παρθεί και βιώνουμε την εφαρμογή της κατά δόσεις και κατά στάδια. Η ίδια η Μέρκελ, που σήμερα παρουσιάζεται ως η πλέον νουνεχής πολιτικός της Γηραιάς Ηπείρου, έχει προσχωρήσει εδώ και καιρό στη «λύση» αυτή.

Τι ακριβώς είπε ο Τσίπρας

«Σύμφωνα με τα στοιχεία του Population Europe του Ινστιτούτου Max Planck», είπε στη Βουλή ο πρωθυπουργός, «χώρες οι οποίες, παρά την πρόσφατη άνοδο της ακροδεξιάς σε ορισμένες περιπτώσεις, έχουν πολιτικές ένταξης και ενσωμάτωσης στην Ευρώπη, και πιο συγκεκριμένα πολιτογράφησης μεταναστών –είτε για διαμένοντες για μεγάλο διάστημα μόνιμα στη χώρα είτε πολύ περισσότερο για μετανάστες δεύτερης και τρίτης γενιάς– αναμένεται τα επόμενα χρόνια να δουν ανατροπή των δυσοίωνων προβλέψεων για το δημογραφικό, δηλαδή να δουν αύξηση στον πληθυσμό τους. Τέτοιες χώρες είναι η Γερμανία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Σουηδία, το Βέλγιο. Εκτιμάται ότι θα αυξήσουν τον πληθυσμό τους σημαντικά έως το 2050, κατά κύριο λόγο εξαιτίας της μεταναστευτικής τους πολιτικής. Αντίθετα, χώρες που πρωτοστατούν σε αυτή τη σύγχρονη σταυροφορία ενάντια στους πρόσφυγες και τους μετανάστες από άλλες ηπείρους και οραματίζονται την “Ευρώπη των κλειστών συνόρων”, την “καθαρή Ευρώπη” –οι περισσότερες εξ αυτών χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και της Βαλτικής– εκτιμάται ότι θα έχουν δραματική μείωση του πληθυσμού τους τόσο λόγω της μη ενσωμάτωσης μεταναστών, όσο και λόγω της μόνιμης φυγής στο εξωτερικό».
Και συνέχισε: «Το κρίσιμο ερώτημα είναι –μιας και λέτε να μην συζητήσουμε μόνο με το βλέμμα μας στην τρέχουσα συγκυρία, αλλά στο μέλλον– το εξής: Η Ελλάδα σε ποιες χώρες θέλουμε να κατατάσσεται; Σε ποια πλευρά της ιστορίας επιλέγει να σταθεί; Οι πολιτικές επιλογές στο πρόσφατο παρελθόν –πλην λαμπρών εξαιρέσεων που απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα– τείνουν στο δεύτερο παράδειγμα, να μας κατατάσσουν και εμάς μαζί με τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και της Βαλτικής σε αυτό το θέμα. Όμως, εγώ θα πω καθαρά ότι εμείς πιστεύουμε πως αυτός ο δρόμος είναι καταστροφικός και δεν υπήρξε ποτέ μονόδρομος για τη χώρα, γιατί αυτή η χώρα βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι ηπείρων, σε ένα σταυροδρόμι πολιτισμών. Σε αυτό το σταυροδρόμι γεννήθηκε και μεγάλωσε ο παγκόσμιος, ο οικουμενικός πολιτισμός, ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός. Και πιστεύω ότι είμαστε μια χώρα που πρέπει να έχουμε εθνική υπερηφάνεια και εθνική αυτοπεποίθηση, να πιστεύουμε ότι η ενσωμάτωση ανθρώπων που έρχονται από άλλες χώρες εδώ δεν αποτελεί απειλή, αλλά αποτελεί πλούτο. Εμείς, λοιπόν, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για μια κοινωνία συμπεριληπτική, για μια χώρα που πρέπει να είναι πρότυπο συνύπαρξης και αλληλεγγύης, για μια χώρα που θα πρέπει να αγκαλιάζει τον πλούτο των παραδόσεων και των διαφορετικών καταγωγών, με δύο λόγια για την Ελλάδα των ανοιχτών οριζόντων, όπως άλλωστε τέτοια ήταν στις μεγαλύτερες στιγμές της ιστορίας της».
Αυτά είπε ο Τσίπρας. Αλλά το μεταναστευτικό θα βρεθεί στο επίκεντρο της δημόσιας ζωής με πολλαπλούς τρόπους και άμεσα. Γιατί έχει πολλές πλευρές και επιπτώσεις (οικονομικές, γεωπολιτικές, πολιτιστικές, θρησκευτικές, κοινωνικές κ.λπ.) και δεν είναι απλά μάννα εξ ουρανού για την θεραπεία της υπογεννητικότητας και της γήρανσης του πληθυσμού…
====================

===================

ΘΕΛΟΥΝ ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

Ο ΣΥΡΙΖΑ, αντί να ενθαρρύνει αύξηση των γεννήσεων, επιδιώκει να αντικαταστήσει μέρος του πληθυσμού με αλλοδαπούς μουσουλμάνους
Από τον
Φαήλο Κρανιδιώτη*
Ο πρωθυπουργός το είπε ξεκάθαρα: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να αναπληρώσει τις απώλειες από τη δεύτερη μεγαλύτερη υπογεννητικότητα της Ευρώπης με τους νομιμοποιούμενους παράνομους αλλοδαπούς. Στο 1,3 παιδιά ανά ζευγάρι είμαστε και, αν αφαιρεθούν οι αλλοδαποί, πάμε κάτω από τη μονάδα, ενώ θα πρέπει να φτάσουμε στο 2,1 για να μείνει ίδιος ο πληθυσμός μας. Σύμφωνα με δηλώσεις που είχε κάνει ο Μουζάλας, που δεν είναι οπαδός της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ, αλλά και από όσα γνωρίζουμε όσοι έχουμε μάτια και βλέπουμε, η συντριπτική πλειονότητα όσων παραβιάζουν τα σύνορά μας, περί το 85%, είναι πλέον σκέτοι οικονομικοί πρόσφυγες. Από αυτούς που θέλει να νομιμοποιήσει πλήρως η Συνθήκη του Μαρακές για την Ασφαλή και Τακτική Μετανάστευση -μα τι ωραίο και πολιτικά ορθό όνομα (!)-, την οποία υπέγραψε η κυβέρνηση και με την οποία συμφώνησε η Ν.Δ. με δήλωση του αρμόδιου τομεάρχη Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, με την οποία η μετανάστευση μετατρέπεται από προνόμιο σε δικαίωμα. Οπως στο Pride και στη σύνθετη ονομασία erga omnes, όπως στη θέση περί σεβασμού του κουρελόχαρτου των Πρεσπών, έτσι και στο Μεταναστευτικό, στη μοιραία πολιτική του καλωσορίσματος και στο δημογραφικό, η κυβέρνηση και η ηγετική ομάδα του Μητσοτάκη είναι χέρι χέρι.

Δεν μπορεί να υπάρξει Ελλάδα χωρίς Ελληνες και τους Ελληνες δεν τους χαρακτηρίζει απλά ένα χαρτί ταυτότητας ή διαβατήριο. Το όμαιμον, ομόγλωσσον, ομόθρησκον και ομότροπον είναι οι ιδανικές προϋποθέσεις να θεωρείσαι Ελληνας. Υπάρχουν εξαιρέσεις, όπου κάποιοι δεν τα έχουν και τα τέσσερα, όμως σίγουρα απαιτείται ένας ιδιαίτερος συναισθηματικός και ηθικός δεσμός με ό,τι είναι και εκπροσωπεί αυτή η Πατρίδα, οι Ιδέες, οι Ηρωες και τα Σύμβολά της. Το τι άλλωστε Πατρίδα, με ποια ταυτότητα, τι κράτος ήθελαν να φτιάξουν οι αγωνιστές δωρητές της Ελευθερίας μας το προσδιόρισαν ήδη τα πρώτα επαναστατικά Συντάγματα. Ελληνικό Εθνος και Ορθοδοξία. Και οι πρόνοιες αυτές δεν άλλαξαν έως σήμερα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκρυψε τις θέσεις του για το ζήτημα πριν ακόμη γίνει κυβέρνηση. Δημόσια και προγραμματικά ήταν υπέρ της πολιτικής των ανοικτών συνόρων, του να φέρουν οι μετανάστες και τις οικογένειές τους, ήταν και είναι υπέρ της απονομής της ιδιότητας του Ελληνα πολίτη με αυτοματισμούς και ελάχιστες προϋποθέσεις. Χωρίς εξατομικευμένα κριτήρια. Χωρίς καμία πρόνοια για τη μη υπονόμευση της εθνικής και κοινωνικής συνοχής από αυξανόμενους μεγάλους αριθμούς αναφομοίωτων αλλοδαπών.

Η πλειονότητα των προσφύγων και των λαθρομεταναστών είναι σουνίτες μουσουλμάνοι. Σε καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν έχουν αφομοιωθεί και ενταχθεί πλήρως. Η κουλτούρα πολλών εξ αυτών, οι αντιλήψεις τους για τα δικαιώματα των γυναικών, των παιδιών, των ομοφυλοφίλων και κάθε μη μουσουλμάνου έρχονται σε ευθεία σύγκρουση με τον ευρωπαϊκό νομικό πολιτισμό και τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα των ευρωπαϊκών εθνών. Οι παλιές αποικιακές δυνάμεις που εισήγαγαν εκατομμύρια μουσουλμάνους, ως εργατικά χέρια, ή επέτρεψαν τη μετανάστευσή τους και μετά την αρχή της δύσης της ευρωπαϊκής βιομηχανίας κατάφεραν απλά να δημιουργήσουν παράλληλες κοινωνίες, ήτοι γκέτο. Σήμερα τα προβλήματα αυτών των γκέτο, με τις μάζες αναφομοίωτων ανθρώπων, σε συνδυασμό με τη φτώχεια και την αδυναμία πολιτισμικής ενσωμάτωσης, είναι εκρηκτικά. Δημιουργήθηκαν κοινωνικές συνθήκες που αποτελούν θερμοκήπιο για την καλλιέργεια της ισλαμικής τρομοκρατίας. Μην ξεχνάτε πως π.χ. στη Γαλλία, στην Αγγλία, στο Βέλγιο οι περισσότεροι ισλαμιστές τρομοκράτες ήταν home boys, παιδιά δεύτερης και τρίτης γενιάς μεταναστών και όχι νεοαφιχθέντες. Το Ισλάμ, που δεν είναι απλά θρησκεία αλλά πολιτικό σύστημα, είναι από τη φύση του επεκτατικό. Οταν δε ο πληθυσμός των πιστών ξεπεράσει ένα συγκεκριμένο ποσοστό, τότε οι εκδηλώσεις επιβολής στην πλειονότητα γίνονται πιο επιθετικές, ενώ θεωρούν τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως εμείς τα αντιλαμβανόμαστε, ύβρι και αμαρτία.
Οι Ελληνες λοιπόν αντιμετωπίζουμε έναν ύπουλο εχθρό, την υπογεννητικότητα. Αν συνεχίσουμε έτσι, θα γίνουμε Χετταίοι, μουσειακό είδος. Δείτε στη σελίδα μας το πρόγραμμά μας για το Δημογραφικό - Μεταναστευτικό, με πρακτικές προτάσεις με εθνικό πρόσημο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, αντί να σκεφτεί και να υλοποιήσει πολιτικές ενθάρρυνσης της αύξησης των γεννήσεων από τις Ελληνίδες, θέλει απλά να αντικαταστήσει μέρος του πληθυσμού με αλλοδαπούς μουσουλμάνους, αφού τέτοιοι έρχονται κυρίως με διακινητή το κράτος-συμμορία και όχι Γιαπωνέζοι ταοϊστές, Ινδοί βουδιστές ή Ελβετοί λουθηρανοί. Είναι Αφγανοί, Πακιστανοί, Αραβες, Σομαλοί κ.λπ.

Η πολιτική αυτή είναι φυσικά ευθυγραμμισμένη με του Σόρος, της Μέρκελ και του διεφθαρμένου ιερατείου της Ε.Ε., όμως βλάπτει σοβαρά την Πατρίδα. Είναι επικίνδυνη, διότι θα δημιουργήσει γρήγορα μια τεράστια μειονότητα, που δεν πρόκειται ποτέ να αφομοιωθεί, και θα αλλοιώσει επικίνδυνα για την ασφάλεια και τη διατήρηση της εθνικής μας ταυτότητας τον πληθυσμό.
Η βαθιά σολομωνική της Αριστεράς, οι ιδεοληψίες κατά του Εθνους, υπέρ του διεθνισμού και μιας φαντασιακής παγκόσμιας κοινότητας αδερφοσύνης οδηγούν σε αυτή την εξαμβλωματική και αυτοκτονική πολιτική. Παλιότερα πίστευα πως δεν καταλαβαίνουν ποιον λαό κυβερνούν. Εκανα λάθος. Ακριβώς επειδή ξέρουν κι επειδή θεωρούν το φρόνημα του Εθνους μας ακατάβλητο, αφού με έναν αιώνα προπαγάνδα δεν κατάφεραν να αλλάξουν τα μυαλά και την ταυτότητα των ανθρώπων, αποφάσισαν να τους αντικαταστήσουν με άλλους.
Νομίζουν δε πως αυτοί οι άλλοι, που θεωρούν την Αριστερά μια από τις αιρέσεις των απίστων, θα τους ψηφίζουν ευγνώμονες εσαεί. Αφού πια ξέρει αγγλικά ο πρωθυπουργός μας, θα του το πω ιδιωματικώς: you wish my fish. Θα κονομήσουμε μειονότητα φαρδιά, πλατιά και αρκούντως επιθετική στο μέλλον, που θα κάνει τα δικά της και θα συνεννοείται με κάτι καλούς γειτόνους απέναντι. Θα τρέχουμε και δεν θα φτάνουμε, όλοι μας αδιακρίτως.
*Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ
www.neadexia.gr
========================
ΣΧΕΤΙΚΆ ΜΕ ΤΟ  ΝΕΟ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΛΟ (ΑΝΟΙΚΤΟ ....ΑΝ ΠΡΟΤΙΜΆΤΕ!!!)

...και τώρα μια συνεισφορά για το αρχείο σας. 
---------------
1. 

Το Τζέισον-Αντιγόνη βγήκε χωρίς φόρεμα για πρώτη φορά «Αλλάξαν τα ρούχα μου, αλλά όχι αυτό που είμαι»

 Μπήκε φορώντας φορέματα στη Βουλή, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, στη γαλλική πρεσβεία. Τώρα πλέον κρίνει πως δε χρειάζεται τη φούστα προκειμένου να δηλώσει πως η ταυτότητα φύλου δεν συνδέεται με την έκφραση φύλου.


«Έχω πια μια εμφάνιση που με κάνει να περνώ απαρατήρητο, χάνομαι στο πλήθος. Ήθελα ίσως να “ηρεμήσω” κάπως και να κάνω μια ενδοσκόπηση. Όταν έκοψα τα μαλλιά μου τα προσέφερα σε καρκινοπαθείς γυναίκες για περούκα». Πράγματι, στο καφέ που συναντηθήκαμε, στο κέντρο της Αθήνας, κανείς δεν το κοίταξε περίεργα και δεν έδειξε να το αναγνωρίζει. Κανείς δεν κατάλαβε ότι είναι το πρώτο άτομο που παρουσιάστηκε στη δικαστική αίθουσα του Ειρηνοδικείου του Αμαρουσίου για να διεκδικήσει τη διαγραφή του φύλου του από τα επίσημα αρχεία του κράτους και να αναγνωριστεί επίσημα ως το πρώτο άφυλο άτομο στην Ελλάδα.

«Αλλάξαν τα μαλλιά και τα ρούχα μου, δεν άλλαξε αυτό που είμαι. Αυτοπροσδιορίζομαι ως άφυλο άτομο. Δεν πιστεύω στη διάκριση των φύλων, σε αυτή την κοινωνική κατασκευή, δηλαδή στην πρώτη κατηγοριοποίηση στην οποία υπαγόμαστε πριν ακόμη γεννηθούμε. Ονειρεύομαι έναν κόσμο όπου δεν θα καταγράφονται τα φύλα για να μην χρειάζεται να προσπαθήσει κανείς για να πείσει για την ταυτότητα φύλου του. Η απόφαση του Μακρόν να αντικατασταθούν οι όροι μητέρα και πατέρας από το γονέας 1 και γονέας 2 είναι καταπληκτική. Είναι απόλυτα απελευθερωτικό αυτό. Τι μπορεί να σημαίνει μπαμπάς και μαμά πέρα από τα στερεότυπα;».

Ο δικαστικός του αγώνας απέδωσε μερικώς, για την ώρα τουλάχιστον: «Το αίτημα για τη διαγραφή του φύλου δεν έγινε δεκτό. Αναγνωρίστηκε, όμως, για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά το τρανς μη δυικό άτομο. Το δικαστήριο επέτρεψε επίσης να εισαχθεί το όνομα Αντιγόνη δίπλα στο Ιάσων, αλλά δεν προέβη στην διαγραφή του φύλου από τα νομικά έγγραφα λόγω νομοθεσίας». Περιμένει την εκδίκαση της έφεσής του και, αν δεν τα καταφέρει, θα πάει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: «Το θέμα αυτό δεν αφορά μόνο εμένα προσωπικά, έχει σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν είναι πολλά τα άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως άφυλα, αλλά ακόμη και ένα να καταπιέζεται, είναι ζήτημα του συνόλου να γίνει σεβαστή η ελευθερία του να υπάρχει όπως θέλει και όπως είναι. Αγωνίζομαι για να αλλάξουν βαθιά ριζωμένες αντιλήψεις στον πατριαρχικό μας κόσμο που έχει φτιαχτεί πάνω σε δίπολα».
Το Jason-Αντιγόνη ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό «Εκπαίδευση και ανθρώπινα δικαιώματα» του ΕΚΠΑ και προετοιμάζει την διπλωματική του εργασία για την κοινωνική ταυτότητα των vegan φεμινιστριών. Εκ πρώτης όψεως ίσως πια να μην του φαίνεται, όμως καμία επιλογή του δεν είναι συνηθισμένη, ούτε καν προβλέψιμη. 

Βlogger: μόνο για βλάκα δεν το κόβω το Τζέισον Αντιγόνη εξετέλεσε με πλήρη επάρκεια ένα ρόλο - αποτέλεσε ένα εργαλείο στα χέρια των "δικαιωματιστών" που τελικά πέτυχαν το σκοπό τους και εισάγουν  χώρα στην νέα εποχή! (Προφανές είναι ότι είναι δασκαλεμένος καλά και το ίδιο καλό εκτελεστικό όργανο!
"Ακτιβιστής για τα ανθρώπινα και ζωικά δικαιώματα που μάχεται υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ, της αθεΐας, του διαχωρισμού κράτους-Εκκλησίας και είναι κατά του φασισμού, της ομοφοβίας, του ρατσισμού και κάθε είδους διακρίσεων." Ήτοι μεγάλο Δημοκρατᾡ (πως να ονομάσουμε τον-την δημοκρατικό ...τύπο στο ουδέτερο;)
Τον βλέπω οσονούπω και καθηγητή Πανεπιστημίου! (Μη γελάτε, κρατήστε το! Θα ανταμειφθεί για τον ακτιβισμό του και θα του αναδοθεί ένας μεγαλύτερος ρόλο γιατί και Υπουργός! Έτσι κι' αλλιώς στις θέσεις αυτές μπαίνουν εκτελεστικά όργανα εγνωσμένης ...αξίας...) 
Καθόλου αθώα δεν είναι η στοχευμένη παρέμβαση του παραπάνω τύπου με τα κανάλια να τον ακολουθούν. Είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου κατασκευής ενός νέου τύπου ανθρώπου - δούλου
Παρακάτω μερικά από την δράση του(το,τη) Τζέισον Αντιγόνη
============================


 2.

Το Τζέισον Αντιγόνη εξομολογείται: «Γιατί δεν θέλω να έχω φύλο» 

O ακτιβιστής για τα ανθρώπινα και ζωικά δικαιώματα που μάχεται υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ και της αθεΐας μιλά για το bullying που δέχτηκε στα παιδικά του χρόνια, το σεξ, την επιθυμία  του να κάνει παιδί και τον φίλο του, Ζακ Κωστόπουλο

Το παιδικό του όνειρο ήταν να γίνει ηθοποιός γι’αυτό και σπούδασε θεατρολογία. Το βαθύτερο όνειρό του όμως ήταν η σχέση με τον κόσμο. Να μιλάει και να αντιτίθεται σε οτιδήποτε αποτελεί γενική παραδοχή. Αυτό είναι το Τζέισον Αντιγόνη. Ακτιβιστής για τα ανθρώπινα και ζωικά δικαιώματα που μάχεται υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ, της αθεΐας, του διαχωρισμού κράτους-Εκκλησίας και είναι κατά του φασισμού, της ομοφοβίας, του ρατσισμού και κάθε είδους διακρίσεων.

Τα παιδικά του χρόνια ήταν αρκετά δύσκολα, ειδικά στο σχολείο που το μπούλινγκ χαρακτηριζόταν περισσότερο ως πείραγμα παιδιού προς παιδί, και όχι ως σωματική και λεκτική βία, όπως αναγνωρίζεται πλέον σήμερα.

Όταν τα βρήκε με τον εαυτό του το Τζέισον Αντιγόνη - όπως επιθυμεί να προσφωνείται - απελευθερώθηκε και άρχισε να μάχεται για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, των τρανς, των βίγκαν, των άθεων και να πολεμά καθετί φασιστικό και ομοφοβικό.

Στη 1 Νοεμβρίου του 2017, το Τζέισον-Αντιγόνη Dane βρέθηκε στη δικαστική αίθουσα του Ειρηνοδικείου του Αμαρουσίου, με σκοπό να διεκδικήσει τη διαγραφή του φύλου του, από τα επίσημα αρχεία του κράτους. Για πρώτη φόρα στα χρονικά, εκδικάζεται το αίτημα διαγραφής της ταυτότητας φύλου ενός ανθρώπου από τη ληξιαρχική πράξη της γέννησης του, καθώς δεν αυτοπροσδιορίζεται με το δίπολο φύλων, άντρας - γυναίκα.

Το Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου δέχθηκε να εισαγάγει το όνομα Αντιγόνη δίπλα στο ήδη δοσμένο του όνομα, αλλά δεν ικανοποίησε το σκέλος του αιτήματος που αφορούσε σε πλήρη διαγραφή του καταχωρισμένου του φύλου από τα νομικά του έγγραφα. Γι' αυτό, η υπόθεση βρίσκεται σε έφεση, προκειμένου να διορθωθεί η αντίφαση της απόφασης αυτής.

Στις 8 Μαίου του 2018 το Τζέισον Αντιγόνη βρίσκεται στα θεωρεία της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου που δίνει το δικαίωμα στα ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης να προχωρήσουν σε αναδοχή παιδιού. Ήταν η πρώτη του επίσκεψη στη Βουλή αλλά όχι και η τελευταία όπως επισημαίνει, αφού από τα θεωρεία της Βουλής έχει βάλει στόχο τα έδρανα του κοινοβουλίου.

«Είμαι το Τζέισον Αντιγόνη Dane. Το άρθρο «το» μπροστά από το όνομά μου σημαίνει το άτομο. Δυστυχώς βαπτίστηκα Ιάσωνας και για μένα είναι παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων να βαπτίζεις ένα ανήλικο. Διάλεξα το όνομα Αντιγόνη γιατί η Αντιγόνη είναι το σύμβολο της αντίστασης του παιδιού και αυτό με εξέφραζε. Εγώ θυμάμαι τον εαυτό μου από την ηλικία των 10 ετών που έλεγα: "πότε θα μεγαλώσω για να κάνω τα πράγματα πολύ καλύτερα από τους μεγάλους;" Όπως και το φύλο, κανονικά θα έπρεπε να μην αποδίδεται και να είναι κάτι που θα πρέπει να επιλέξει ένα άτομο σε ενήλικη φάση όταν θα θέλει και αν είναι δική του επιλογή.

Υπάρχουν και τα ίντερσεξ άτομα και γενικότερα η βιολογία και οι κοινωνικές σπουδές έχουν αποδείξει ότι κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή βιολογικά ο κάθε άνθρωπος. Εισπράττω πολύ αγάπη από τον κόσμο ακόμα και από την τρίτη ηλικία.

Εγώ από μικρή ηλικία έπαιζα με κούκλες και είμαι πολύ χαρούμενη για αυτό. Ως παιδί, μου φορέθηκε ο σεξουαλικός προσανατολισμός, δέχτηκα bullying και αυτό είναι μια κλασσική αφήγηση των γκέι αγοριών. Εγώ έχω επαφές με όλα τα φύλα. Μπορώ να έχω σεξουαλική και ρομαντική έλξη από όλα τα φύλα. Με άντρες είναι η μεγαλύτερη εμπειρία μου αλλά το καλύτερο σεξ το έχω κάνει με γυναίκα.

Όταν ήμουν μικρός δέχτηκα σκληρό bullying στο σχολείο. Μπορώ να πω ότι στο Πανεπιστήμιο απελευθερώθηκα και τα τελευταία χρόνια έχω τολμήσει να κυκλοφορώ με φουστάνια. Θεωρώ ότι εμείς οι ακτιβιστές δεν είμαστε προκλητικοί αλλά ελεύθεροι.

Εγώ πάντα είχα την επιθυμία να κάνω παιδιά από μικρό παιδί. Θέλω πολύ να αποκτήσω ένα παιδί αλλά δεν ξέρω αν θα προκύψει και πιστεύω ότι το παιδί μου θα μεγαλώσει με πολύ αγάπη μαζί μου.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον φίλο μου Ζακ Κωστόπουλο. Ο Ζακ δεν θα γυρίσει πίσω αλλά πρέπει να δικαιωθεί η μνήμη του. Πιστεύω ότι μπήκε μέσα στο κοσμηματοπωλείο για να σωθεί» εξομολογήθηκε το Jason Αντιγόνη στην εκπομπή ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ του ALPHA. 





 







3.

Έξαλλο το Τζέισον-Αντιγόνη! Αποχώρησε από τη Βουλή




Η διχοστασία ακόμα και μέσα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατεί για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης που θεσπίζει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.
Πλήρης διάσταση όμως υπάρχει και στους κόλπους της συγκυβέρνησης, με βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. να διολισθαίνουν και να ξεπερνούν σε ομοφοβικές αντιλήψεις ακόμα και τη Χρυσή Αυγή! Ανάλογο κλίμα επικρατεί και στις τάξεις του Κινήματος Αλλαγής, με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη αλλά και την εισηγήτρια Εύη Χριστοφιλοπούλου να τα ψέλνουν από κοινού σε όσους βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έχουν διαφωνίες και δεν θέλουν να ψηφίσουν το επίμαχο άρθρο.
Χθες στα θεωρεία έκαναν βρέθηκαν και πολλοί εκπρόσωποι της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, με τα «φλας» να τα τραβάει το Jason- Αντιγόνη.
H τοποθέτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη που χαρακτήρισε την ομοφυλοφιλία ως έγκλημα αντίστοιχο της παιδοφιλίας φαίνεται πως εξόργισε το Jason – Αντιγόνη που αποχώρησε από τα θεωρεία της Ολομέλειας ως ένδειξη διαμαρτυρίας.
======================
 και τώρα διάβασμα!

και

ΣΥΡΙΖΑ=ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΠΟΣ: O Ελληνικός λαός εξέλεξε ένα Δούρρειο Ίππο

  • Να λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑς αποδεικνύεται ένα πολυεργαλείο για το τσάκισμα της ραχοκοκαλιάς αυτής της χώρας και που ....οδηγεί την Ελλάδα σε μια νέα εποχή. Ξεχάστε την Ελλάδα που ξέρατε. Δεν επιθυμούν μόνο την οικονομική εξαθλίωση, αλλά θέλουν και την πολιτιστική αποικιοποίηση, πολιτιστική αποσάθρωση - εξ' ού και οι επιθέσεις σε ιστορία και παραδόσεις! Έτσι θα πετύχουν  μη αντιστρεπτή βλάβη στο σώμα αυτής της χώρας και η υποταγή θα είναι πλήρης. Υπάρχει ελπίδα; 

    Ναι υπάρχει. Προς τούτο οι δυο παρακάτω εγγραφές:

    ==============

     

    Πατρίδες τέλος, θρησκείες τέλος, οικογένειες τέλος, δικαίωμα ιδιοκτησίας τέλος!

    Αν σας έλεγε κανείς "Πατρίδες τέλος, θρησκείες τέλος, οικογένειες τέλος, δικαίωμα ιδιοκτησίας τέλος!", το μυαλό κάποιων -μεγαλύτερων σε ηλικία- ίσως θα πήγαινε στην ένδοξη Σταλινική εποχή της Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών (και καλό είναι τα "ορφανά του Στάλιν" να μη σπεύσουν να "τσιμπήσουν"). Κάποιοι που γεννήθηκαν μεταγενέστερα και δεν γνώρισαν τα χρόνια της  ΕΣΣΔ, μπορεί να μην καταλαβαίνουν καν τι σημαίνουν τα πιο πάνω, καθώς τα ιδεώδη των Δυτικών Δημοκρατιών βασίζονταν για χρόνια στις ιδέες του Διαφωτισμού και της Γαλλικής Επανάστασης. Ή τουλάχιστον έτσι μας παραμύθιαζαν κι εξακολουθούν να μας παραμυθιάζουν.
    Κι όμως, το πιο πάνω μέσα σε εισαγωγικά τμήμα αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο τις πολιτικές που προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση και τώρα που έρχονται εκλογές καλά θα κάνουμε να προβληματιστούμε πάνω σ' αυτό, καθώς τα πρώτα μπορεί κάποιους να μη τους συγκινούν, ωστόσο η κατάργηση ή απαλλοτρίωση του δικαιώματος ιδιοκτησίας θίγει τους πάντες!

    Το "Πατρίδες τέλος" πάει στην καλπάζουσα ομοσπονδοποίηση της Ευρώπης, υπό την ηγεσία του Γαλλογερμανικού Άξονα. Μια εντελώς μη δημοκρατικά νομιμοποιημένη νομενκλατούρα στις Βρυξέλλες εμφανίζεται ως βιτρίνα να παίρνει αποφάσεις ερήμην των λαών και τα τοπικά κοινοβούλια καλούνται να ενσωματώσουν στις εθνικές νομοθεσίες το "κοινοτικό δίκαιο". Ένα "δίκαιο", στο οποίο οι πολίτες είναι παράπλευρη απώλεια στο βωμό της εξυπηρέτησης των μονοπωλίων, π.χ. η Μίζενς να εξάγει ανεμογεννήτριες κι οι ...
    υπόλοιποι να πάνε να κόψουν το λαιμό τους. Στο ίδιο πλαίσιο ο αναλώσιμος Τσίπρας αναγνώρισε τη "Μακεδονία" των Σκοπιανών, τι τις θέλουμε άλλωστε τις εθνικές διαφοροποιήσεις σε μια ενοποιημένη ΕΕ;

    Το "θρησκείες τέλος" το βλέπουμε στις πολιτικές επιβολής της "ανοχής στη διαφορετικότητα" του ισλαμισμού, σύντομα οι Βρυξέλλες θα είναι η πρώτη μουσουλμανική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Σταυροί και εικόνες "ενοχλούν", ο Σύριζα μάλιστα τα κατάφερε ν' ανακαλύψει πολεοδομικές παραβάσεις στο ξαναστήσιμο γκρεμισμένου σταυρού. Αλλά είναι τα τζαμιά ακριβώς ο τόπος όπου καλλιεργείται ο τζιχαντισμός κι όχι η ειρηνική συνύπαρξη των λαών. Οι ιμπεριαλιστικές επιθέσεις των Δυτικών για τον έλεγχο των ενεργειακών και λοιπών πλουτοπαραγωγικών πηγών του πλανήτη γεννούν κύματα προσφύγων, με συνέπεια την πληθυσμιακή και θρησκευτική αλλοίωση της Ευρώπης. Μπορεί η Βιέννη ν' ανέκοψε το 1529 και το 1683 την κατακτητική προέλαση των Τούρκων και του Ισλαμισμού στη Δυτική Ευρώπη, αλλά είναι ακριβώς οι Βρυξέλλες που πέντε αιώνες αργότερα άνοιξαν διάπλατα την κερκόπορτα της νέας εισβολής. Κι ακριβώς χάρη στις πολιτικές των Βρυξελλών και τις πολιτισμικές καταβολές των Αυστριακών τους προέκυψε ο Κουρτς.

    Το "οικογένειες τέλος" μας ήρθε με τη νομιμοποίηση των ομοφυλοφιλικών γάμων, την ομοφυλοφιλική υιοθεσία και, πλέον, την κατάργηση της έννοιας του πατέρα και της μητέρας: στη Γαλλία ο Μακρόν, αφού πρώτα προκάλεσε τον ξεσηκωμό των κίτρινων γιλέκων, εφαρμόζει πλέον αναγραφή "Γονέας 1 - Γονέας 2", προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα την κατάργηση των οικογενειακών δεσμών. Θέμα χρόνου η Γαλλική πρωτοβουλία να επεκταθεί παντού, αλλά επίσης θέμα χρόνου να καταφέρει ο Μακρόν να εξαγριώσει τους Γάλλους τόσο ώστε να ανεβάσει στην Προεδρία τη Λεπέν. 
    Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο Facebook. Να επισκέπτεστε τακτικά το ιστολόγιο για να δείτε τις αναρτήσεις, το FB μάλλον δεν θα σας στείλει σχετική ειδοποίηση. Οδηγίες ρύθμισης για τις "Προτιμήσεις Ενημερώσεων" στο Facebook θα βρείτε εδώ.

    Το "δικαίωμα ιδιοκτησίας τέλος" μας ήρθε βεβαίως απ' τη Γερμανία, με την πρωτοφανή άποψη να μην αποζημιωθούν οι εκεί επιχειρήσεις για το υποχρεωτικό κλείσιμο μέχρι το 2038 των ανθρακικών εργοστασίων ηλεκτροπαραγωγής. Φυσικά, το δικαίωμα ιδιοκτησίας δεν καταργείται για όλους, αλλά μόνο για όσους έτσι αποφασίζει η ΕΕ. Στη Γερμανία μπορεί να υπάρχουν εργοστάσια-σαπάκια, που ενδεχομένως έπρεπε να είχαν ήδη κλείσει, αλλά υπάρχουν κι εργοστάσια υπερσύγχρονα, που μπήκαν σε λειτουργία τις δυο τελευταίες δεκαετίες, με τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες μείωσης εκπομπών ρύπων και το 2038 θα έχουν μπροστά τους ακόμα ικανή παραγωγική ζωή, μέχρι το 2055-60. Επιπλέον, το υποχρεωτικό κλείσιμο καθιστά πλέον ουσιαστικά "εκτός νόμου" την τεχνολογία CCS (Carbon Capture & Storage, κατακράτησης και αποθήκευσης του CO2), τεχνολογία με την οποία τα ανθρακικά εργοστάσια μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν, με μεγαλύτερο κόστος βεβαίως, αλλά παρέχοντας ασφάλεια ηλεκτροδότησης.
    Οι ενεργειακές ανοησίες της ΕΕ, με τις οποίες το ρεύμα συνεχώς ακριβαίνει, οδεύουν ολοταχώς να καταστήσουν φθηνότερη λύση για τους πολίτες του Νότου την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών με οικιακές μπαταρίες, σε συνδυασμό με ντιζελογεννήτριες για το χειμώνα. Μέσα στον προηγούμενο μήνα η Μίζενς παρουσίασε το δικό της μοντέλο μπαταρίας, θα χρειαστεί χρηματοδότηση για να κάνει απόσβεση της επένδυσης, οπότε σύντομα θα πρέπει να περιμένουμε απ' το Σύριζα, μετά το δωράκι στη Ντόιτσε Τέλεκομ, να δώσει επιδότηση και σ' όσους βάλουν μπαταρίες, κατά προτίμηση της Μίζενς. Κι αν δεν το δώσει κυβέρνηση Σύριζα, επειδή δεν θα προκάνει, θα το δώσει κυβέρνηση φίλων του Χριστοφοράκου. Το δωράκι πάντως θα δοθεί κι απ' τις τσέπες μας θα βγει!
    Και θα ξεκοιλιάζουμε τον πλανήτη με ολοένα και πιο έντονους ρυθμούς προκειμένου να βρούμε τα υλικά για τα Φ/Β, τις μπαταρίες και τα καλώδια που θα χρειαζόμαστε, πάντα στο όνομα της αειφορίας. Επειδή οι περιεκτικότητες των μεταλλευμάτων συνεχώς μειώνονται, θα χρειαζόμαστε όλο και περισσότερα φράγματα τελμάτων. Κάπου-κάπου θα σκάει κι από κανένα φράγμα τελμάτων, θα παρασέρνει τους άτυχους που βρέθηκαν στα κατάντη, όπως πρόσφατα στη Βραζιλία, αλλά αφού δεν σκάει στο Παρίσι, στο Βερολίνο ή στην Αθήνα δεν έχει σημασία, οι υπόλοιποι είμαστε αναλώσιμοι.
    Για αναδημοσίευση, πρέπει να φαίνεται υποχρεωτικά ολόκληρο το κείμενο "Πηγή: greeklignite.blogspot.gr".

     

Σχόλια