Οι απώλειες, οι θεσμοί και τα γλέντια σε gay bar:

Τα ΜΜΕ δεν ασχολούνται, προτιμούν να βλέπουν επιδερμικά, όλα όσα συμβαίνουν στην δημόσια σφαίρα αυτής της χώρας.

 Του ΤΑΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, Αθήνα

Ταμείο καλούνται να κάνουν τα κόμματα μετά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στη Βουλή, για τον γάμο των ομοφυλόφιλων. Μεγάλες απώλειες είχαν η Νέα Δημοκρατία (Ν.Δ.) και το ΠΑΣΟΚ, μικρές αλλά με ιδιαίτερους συμβολισμούς ο ΣΥΡΙΖΑ. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Πάντως οι νικητές με πρώτο τον Στέφανο Κασσελάκη, το γλέντησαν αμέσως μετά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, σε gay bar.

Αλλά και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας (ΠτΔ) το έριξε έξω, παρέα με τον πρωταγωνιστή της Βουλής που δεν ήταν άλλος από τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο. Το θέμα είπαν στα κόμματα είναι αξιακό και γι αυτό οι έχοντες αντιρρήσεις δεν δημιουργούν κανένα πρόβλημα.

Ο εισηγητής, που ανέλαβε το φορτίο, της υποστήριξης του νομοσχεδίου, δημιούργησε εύλογα ερωτήματα, μια και από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, ουδέποτε εισηγήθηκε νομοσχέδιο (ν/σ) υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, που λέγαμε παλιά.

Παλιός υπουργός με πλούσια κοινοβουλευτική πείρα του λεγόμενου ενδιάμεσου χώρου, χαρακτήριζε το γεγονός πρωτοφανές για τα κοινοβουλευτικά χρονικά. Κι αυτό, γιατί όλα, μα όλα τα ν/σ, τα επεξεργάζονται στα καθ’ ύλην αρμόδια υπουργεία, οι υπηρεσιακοί παράγοντες, με την συμμετοχή συμβούλων του υπουργού.

    Αλλά δεν ήταν μόνο το γεγονός ότι το σχετικό ν/σ δεν το επεξεργάστηκε το υπουργείο Δικαιοσύνης, είναι και το γεγονός ότι όπως αποκάλυψε στην Βουλή η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, το δούλευαν επί μήνες στο Μαξίμου.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν εμφανίστηκε στη Βουλή το διήμερο της συζήτησης, και ο υφυπουργός απείχε από την ψηφοφορία. Μπορεί δηλώθηκε ότι οι εκτός κυβερνητικής γραμμής θα έχουν πλήρη ελευθερία κινήσεων, αλλά στην προκειμένη περίπτωση , τι ρόλο έπαιζε ο Γιάννης Μπρατάκος, όταν κατέγραφε από τα κυβερνητικά έδρανα παρουσίες;

Στο υπό σύγχυση ΠΑΣΟΚ, μετά την απαξιωτική δήλωση για τον Νίκο Ανδρουλάκη, του Χάρη Καστανίδη ότι οι μικροί και οι ελάχιστοι είναι αυτοί που φοβούνται και τη σκιά τους, οι απώλειες δια της απουσίας ξεπέρασαν, κατά τι, αυτές της ΝΔ. Οι πολιτικές κορώνες δεν σώζουν την κατάσταση, όταν ο λόγος είναι άνευ περιεχομένου.

Βεβαίως στα γλέντια και στις χαρές, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε το βράδυ της Πέμπτης πρώτος, όμως η ρήξη με τον αψύ κρητικό μοιάζει αναπόφευκτη. Παρά τις πολλές και καθημερινές αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ, μια πρώτη αναμέτρηση, όσων απέμειναν, θα φανεί το επόμενο τριήμερο στο Συνέδριο, όπου αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Αυτοί που τα έδωσαν όμως όλα στη Βουλή, ήταν οι τρεις μικροί της ακροδεξιάς, όπου μαλλιοτραβήχτηκαν φτάνοντας στο σημείο να λένε απατεώνα ο ένας τον άλλο. Ευρωεκλογές γαρ εν όψει και όπως όλα δείχνουν, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η ακροδεξιά θα σηκώσει το κεφάλι.

Διαγκωνίστηκαν λοιπόν προκειμένου να πείσουν το φιλοθεάμον κοινό, για το ποιός είναι καλύτερος, που θα εκπροσωπήσει τον χώρο στην Ευρωβουλή.

Η κυβέρνηση, μπορεί να αισθάνεται ότι πήρε μια δύσκολη νίκη, παίζοντας στο γήπεδο του αντιπάλου του, που ως τώρα είχε αυτός την πρωτοβουλία, όμως η εικόνα που παρουσίασε η Βουλή δεν τιμά τον θεσμικό της ρόλο.
Αναζητάμε: 500 άτομα γεννημένα πριν το 1983 με μειωμένη ικανότητα ακοήςΕιδικός βαρηκοΐας
Κώστας Σκρέκας: Ίδρυση 12 νέων μορφών επιχειρήσεων σε μόλις 10 λεπτάΔιαβάστε περισσότερα

Πέρα από τον παραγκωνισμό του αρμόδιου υπουργού Γιώργου Φλωρίδη, που ήταν άκρως εξωθεσμική κίνηση, η παρουσία του ανθρώπου με κομβικό ρόλο στο ν/σ για τον γάμο των ομοφυλοφίλων στα έδρανα της κυβέρνησης, και το χειρότερο τα ενθουσιώδη χειροκροτήματα επευφημίας, παρουσίασαν ένα κοινοβούλιο ως αρένα και όχι ως ναό της Δημοκρατίας.

    Ταυτόχρονα ο παραγκωνισμός υπουργών, δημιουργεί ερωτηματικά για την θεσμική λειτουργία του κράτους. Σε προεδρικό σύστημα προσομοιάζει, μια και η εκτελεστική εξουσία λειτουργεί με το μοντέλο του Λευκού Οίκου και η νομοθετική εμφανίζεται εγκλωβισμένη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Δυστυχώς όλα αυτά τα φαινόμενα δεν απασχολούν τα ΜΜΕ, που προτιμούν να βλέπουν επιδερμικά, όλα όσα συμβαίνουν στην δημόσια σφαίρα αυτής της χώρας.

Βεβαίως σε αυτό τον τόπο δεν λείπουν και οι νουνεχείς πολίτες, που τα βλέπουν και δυσανασχετούν. Κι αυτό θα φανεί στις κάλπες τον προσεχή Ιούνιο με αφορμή τις Ευρωεκλογές.

Γιατί δεν θα πρέπει να στηλιτεύουμε την αλαζονεία της εξουσίας των παρακάτω, αλλά και να διατηρούμε το δικαίωμα αυτό για τον εαυτό μας. Διαφορετικά ισχύει αυτό που λένε: Δάσκαλε που δίδασκες…

==============

 ============

 

Σχόλια