Πέρασε ο νόμος για τα ομόφυλα ζευγάρια, που δίχασε την κοινωνία… Η ακτινογραφία μίας δύσκολης ψηφοφορίας: Τα «ναί», τα «όχι» και οι απόντες βουλευτές,


 

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο

EΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

=====

----------------------------------------

«Σύγχρονη κοινωνία, σύγχρονη Ελλάδα – Από εδώ και πέρα προχωράμε»

Στο club Sodade, στη γιορτή που διοργανώθηκε, βρέθηκε μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, όπως είχε προαναγγείλει, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, συνοδευόμενος από τον σύζυγό του, Τάιλερ ΜακΜπεθ.

«Μπράβο σας, μπράβο μας που είμαστε με το σωστό» τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης, σε σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε. «Από εδώ και πέρα προχωράμε. Σύγχρονη κοινωνία, σύγχρονη Ελλάδα» πρόσθεσε υπό τα χειροκροτήματα των παρευρισκόμενων

Σε ερώτηση δημοσιογράφων για την αποχή του Παύλου Πολάκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απάντησε «συνέχεια για αυτό θα με ρωτάτε;». Ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο «χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα περνούσε, ενώ χωρίς το ΠΑΣΟΚ θα περνούσε».

«Αυτό είναι το μόνο που πρέπει να ξέρετε για το ποιο είναι το μόνο προοδευτικό κόμμα στη χώρα και ποιος είναι ο ηγέτης που δεν φοβάται να πει τα πράγματα όπως είναι και να μην έχει καμία αιτιολογία για τον προοδευτικό χαρακτήρα του» ξεκαθάρισε.

Όπως αναφέρει το ieidiseis.gr Στέφανος Κασσελάκης και Τάιλερς Μάκμπεθ ξεφάντωσαν με την επιτυχία Fireworks της θριαμβεύτριας των πρόσφατων Grammy, Katy Perry

=================

Pantelis Savvidis


ΕΙΔΗΣΗ iefimerida:Σκέρτσος, Πατέλης και Κ. Σακελλαροπούλου γιόρτασαν σε γνωστό wine bar μετά την ψήφιση του ν/σ για τα ομόφυλα ζευγάρια.
ΣΧΟΛΙΟ: Το θέμα των ομοφυλόφιλων με απασχολεί στο βαθμό που ως κεντρικό ζήτημα αποδομεί την κοινωνική συνοχή. Κατά τα άλλα δεν με ενδιαφέρει. Θα μου πείτε η κοινωνική συνοχή είναι αποδομημένη έτσι κι αλλοιώς. Σωστά. Δεν υπάρχει ενότητα στην ελληνική κοινωνία και όποιος υποστηρίζει οτι υπάρχει ζει με ψευδαισθήσεις. Δεν θα υπάρξει ενότητα ούτε σε μια εθνική πρόσκληση. Άρα θέμα κοινωνικής συνοχής δεν τίθεται, δεν υπάρχει. Και δεν θα υπάρξει. Περάσαμε τον Ρουβίκωνα. Ο Τσίπρας προγουμένως και ο Μητσοτάκης τώρα την έχουν διαλύσει.
Το δεύτερο θέμα που με αφορά σε σχέση με τους ομοφυλόφιλους είναι η τεκνοθεσία. Εκεί είμαι αντίθετος. Κυρίως για τα παιδιά. Η σχετική αναφορά του Σαμαρά χθες στη βουλή σε ό,τι αφορά τα παιδιά με βρίσκει σύμφωνο. Απο εκεί και πέρα ας κάνουν ό,τι θέλουν. Με αφήνουν αδιάφορο.
Δεν με αφήνει, όμως, αδιάφορο η στάση της Προέδρου της Δημοκρατίας. Η ΠτΔ δεν παίρνει θέση ούτε και σε τέτοια ζητήματα. Αν θέλει να το παίξει ιδεολογική ινστρούχτορας ή κομματάρχης ας μας το πει να την αντιμετωπίζουμε αναλόγως. Προώθηση πολιτικοϊδεολογικών θέσεων με την κάλυψη της Προεδρίας είναι ανεπίτρεπτη.
Παρόλο που διαφωνούμε με αρκετά απο όσα κατα καιρούς λεει σεβόμενοι τον θεσμό την έχουμε εκτός πλαισίου κριτικής.
Αν, όμως, θέλει να εκφράσει μέρος της κοινωνίας και όχι ολόκληρη θα τύχει και άλλης αντιμετώπισης.
=============
Η ...γιορτή!
 

 ------------------
  • ...Το πρώτο και κύριο εργαστήριο κατασκευής σύμμορφων προς την κοινωνία ατόμων είναι η οικογένεια. Η κρίση της σύγχρονης οικογένειας δεν έγκειται μόνο ούτε κυρίως στη στατιστική της διάλυση· το βασικό είναι ο θρυμματισμός και η αποσύνθεση των παραδοσιακών ρόλων -άντρας, γυναίκα, γονείς, παιδιά- και η συνέπειά τους: ο άμορφος αποπροσανατολισμός των νέων γενεών...
Κορνήλιος Καστοριάδης - Η άνοδος της ασημαντότητας (εκδ. Ύψιλον, 2000, μετάφραση Κώστα Κουρεμένου).
Αλιευμένο
 =================

Σακελλαροπούλου, Σκέρτσος, Πατέλης και Καπουτζίδης πήγαν σε πάρτι μετά την ψήφιση του γάμου ομοφύλων

Σε γνωστό wine bar κοντά στην πλατεία Συντάγματος βρέθηκαν αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και αρκετά στελέχη της ΝΔ.

Μετά την ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής, στο διάσημο wine bar βρέθηκε o υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, η Ντόρα Μπακογιάννη, η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή κι άλλοι βουλευτές της γαλάζιας παράταξης.


 το γιορτινό τραπέζι η Κατερίνα Σακελλαρόπουλου, ήταν και μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας που νωρίτερα είχαν παρακολουθήσει στη Βουλή τη συζήτηση και την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Παρόντες στη γιορτή που διοργανώθηκε ήταν και οι Φώτης Σεργουλόπουλος και ο ηθοποιός-σκηνοθέτης Γιώργος Καπουτζίδης, οι οποίοι παρακολουθούσαν από νωρίς τη διαδικασία από τα θεωρεία.

 ==================

 
Το σύστημα ΣΗΜΙΤΗ στα καλύτερά του:
 =================

=================

  Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο υπουργός Επικρατείας και ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού βρέθηκαν μετά την διαδικασία στη Βουλή σε wine bar στο Σύνταγμα.

Άκης Σκέρτσος και Αλέξης Πατέλης απεθύνθηκαν μάλιστα στους θαμώνες του μαγαζιού με μικρόφωνο (ανάμεσα τους και μέλη της ΛΟΑΚΤΙ κοινότητας), κάνοντας λόγο για ιστορική μέρα για αυτούς.

Παρόντες ήταν και η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάνη και η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή, ενώ στο μαγαζί βρέθηκαν και ο Φώτης Σεργουλόπουλος μαζί με τον Γιώργο Καπουτζίδη, οι οποίοι είχαν βρεθεί στα θεωρεία της Βουλής. Παρούσα ήταν και η Φωτεινή Παντζιά.

Δείτε όσα έγιναν στο γνωστό wine bar της Αθήνας στις παρακάτω εικόνες: 


 





==============



Σχόλια