Ντροπή!

Την ώρα που μια κοινωνική ομάδα, ο πιο σημαντικός κρίκος της κοινωνίας, η βάση της: η Αγροτική τάξη*,  είναι στους δρόμους για διεκδικήσει το δικαίωμά της να υπάρχει, η Πολιτεία την αγνοεί και επιλέγει να "γιορτάζει" την "επιτυχία" μιας άλλης κοινωνικής ομάδας, ικανοποιώντας τα καπρίτσια της. Αυτή η ιεράρχηση από την πλευρά της Κυβέρνησης - Πολιτείας  δείχνει και το πρόβλημα αυτής της χώρας. Αδυνατεί - δεν θέλει - να ιεραρχήσει τα προβλήματα. Κλείνει τα μάτια της στην καταστροφή του πιο ζωτικού κλάδου της χώρας για να ασχοληθεί με τα καπρίτσια μιας ομάδας πολιτών που απολαμβάνει προνομιακής  προβολής  και στήριξης από τα ΜΜΕ, όταν άλλες ομάδες δεν έχουν καμία  δυνατότητα πρόσβασης για να ακουσθεί η φωνή τους. Ο αγροτικός κόσμος, αλλά και οι άλλες κοινωνικές ομάδες δίκαια αισθάνονται προσβεβλημένες και παραγκωνισμένες. Δεν υπάρχει κοινός τόπος. Υπάρχει χάσμα μεταξύ λαού και ηγεσίας. Πόσες άραγε διαψεύσεις μπορεί ν' αντέξει ένας λαός. Δεν γίνεται να πάει από διάψευση σε διάψευση, αφού αυτό σημαίνει, ότι κάποιος κοροϊδεύει κάποιον. Σίγουρα αυτός που κοροϊδεύει δεν είναι ο λαός.

Το πολιτικό σύστημα εμφανίζεται να έχει αυτονομηθεί από την κοινωνία και να μην αισθάνεται την ανάγκη να λογοδοτεί σ' αυτή, αφού έχει ανυψώσει εαυτόν στο βάθρο μιας ελίτ που ξέρει... Εξουσία αλλαζών, αυτιστική -κουφή.  Η κουφαμάρα πιστοποιεί την έλλειψη συνενόησης και άρα το χάσμα θα μεγαλώνει κι' αυτό είναι επικίνδυνος οιωνός...

=====================

Από εδώ

... αυτό που είδαμε χθες βράδυ στη βουλή είναι μια άλλη χορογραφία Επίδειξης Δύναμης, απέναντι στον "χοντρό λαό" που επιμένει να μην λέει να εκμοντερνιστεί. Δείτε το ως συνέχεια του ανάλογου εγχειρήματος:

Σχόλια