Le Figaro : Η παγκοσμιοποίηση της ισραηλινο-αραβικής σύγκρουσης

Δεν είναι ο θυμός του «αραβικού δρόμου» ή των φτωχών αράβων που εκφράζεται στις κινητοποιήσεις υπέρ των παλαιστινίων - ωσάν να ήταν κοινωνιολογικό πρόβλημα. Αυτό που φωνάζει και απειλεί είναι η Ούμα, η παγκόσμια μουσουλμανική κοινότητα. Στην Αγγλία δεν είναι οι Άραβες που είναι στους δρόμους αλλά οι Ινδο-πακιστανοί, που είναι πολύ επιθετικοί, όπως τους είχαμε δει και στις διαδηλώσεις κατά του Σαλμάν Ρουσντί. Δεν έχουμε να κάνουμε με ένα απλώς εδαφικό, περιφερειακό ζήτημα. Η σύγκρουση είναι βαθιά θρησκευτική και παγκοσμιοποιημένη.
Μπαίνουμε σε μια νέα εποχή που είναι αυτή της παγκοσμιοποίησης της ισραηλινο-αραβικής σύγκρουσης. Μπροστά στα μάτια μας βλέπουμε αυτή την «μουσουλμανοποίηση» της σύγκρουσης. Η παλαιστινιακή γη έχει γίνει στο φαντασιακό των μουσουλμάνων το προκεχωρημένο φυλάκιο των ιερών τόπων. Όσο δεν καταλαβαίνουμε τη σημασία της θρησκευτικής νοητικής γεωγραφίας, και ειδικότερα του ρόλου της Μουσουλμανικής Αδελφότητας σε όλη αυτήν την σύγκρουση θα έχουμε ελάχιστες πιθανότητες να την επιλύσουμε. Από την αρχή, ο Yoyssef al-Qaradaoui, ο «γκουρού» της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, ενθάρρυνε τους πλούσιους και καλλιεργημένους μουσουλμάνους της Δύσης να υποστηρίζουν τους Παλαιστίνιους, το έκανε θρησκευτικό καθήκον για κάθε μουσουλμάνο στην γη. Τα κατάφερε αρκετά καλά όπως διαπιστώνουμε στον επικοινωνιακό πόλεμο και τον εμπορικό πόλεμο με το BDS (Boycott, Divestment, Sanctions) εναντίον των εταιριών που υποτίθεται κερδίζουν από την «γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού». Οι Παλαιστίνιοι είναι πλέον οι ήρωες της φαντασιακής παγκόσμιας μουσουλμανικής κοινότητας.
Florence Bergeaud-Blackler
Le Figaro
21/12/23

via Babis Georges Petrakis

==========

Blogger:

Μουσουλμάνοι και παγκοσμιοποιητές βλέπουν: οι μεν την Ούμα, οι δε την παγκόσμια αγορά, χωρίς τα ενοχλητικά έθνη κράτη. Αυτός που είναι και ο λόγος που τους βλέπουμε συχνά μαζί....

===========

----------------------------------------------

Gefira: Ο Soros... με τεχνάσματα Hitler θέλει να αλλάξει τον πληθυσμό της Ευρώπης 

...υπάρχει ένα νήμα που συνδέει την παγκοσμιοποίηση με το Ισλάμ που δεν είναι ορατό δια ...γυμνού οφθαλμού και για τούτο χρειαζόμαστε τον κ. Μάζη:

Ποια θρησκεία εξυπηρετεί τη Παγκοσμιοποίηση;

Σχόλια