Το σχέδιο Merkel, η παράνομη μετανάστευση και ο G. Soros

 

Τα δακτυλικά αποτυπώματα των οργανώσεων του Soros μπορούν να ανιχνευθούν σε όλες τις πτυχές της ευρωπαϊκής προσφυγικής κρίσης, ακόμη και στην περίπτωση της καγκελάριου Merkel – η οποία εξέπληξε πολλούς όταν δήλωσε: «Μπορούμε να τα καταφέρουμε». Όλα αυτά τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα δείχνουν ότι ο Soros συνεργάζεται με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, τόσο στην Τουρκία όσο και στη Λιβύη, προκειμένου να προωθήσει την παράνομη μετανάστευση στην Ευρώπη, ακόμη και με παράνομες μεθόδους. Η συνεργασία αυτή φαίνεται καθαρά και από το γεγονός ότι ο Soros, μαζί με το Islamic Relief του Κατάρ, χρηματοδοτούν οργανώσεις των Αδελφών Μουσουλμάνων, προκειμένου να κάνουν την Αδελφότητα κοινωνικά αποδεκτή στην Ευρώπη –ιδίως στη Γερμανία– και να επιβάλουν την ιδεολογία της.

.

Ξένη Δημοσίευση

«Η κατάσταση στη Συρία και ειδικά οι ενέργειες της κυβέρνησης της Τουρκίας να διεξάγει επιθετικές επιχειρήσεις στα βορειοανατολικά της Συρίας, υπονομεύουν την επιχείρηση κατά του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και την Συρία, βάζει σε κίνδυνο άμαχο πληθυσμό και απειλεί την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή αποτελώντας μια έκτακτη απειλή για την εθνική ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ. Επομένως αποφάσισα ότι είναι απαραίτητο να συνεχιστεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης με την υπ. αριθμό 13894 εκτελεστική εντολή όσον αφορά την κατάστασή στη Συρία», έγραψε ο πρόεδρος Trump σε πρόσφατη επιστολή του προς την πρόεδρο της αμερικανικής Βουλής, κατηγορώντας τον Τούρκο δικτάτορα.

Παράλληλα, ενώ η τουρκική λίρα βυθίζεται σε συνεχώς χαμηλότερες τιμές, στο 7,85 πλέον σε σχέση με το δολάριο γονατίζοντας την οικονομία της χώρας και φέρνοντας τις τράπεζες στα όρια της χρεοκοπίας, η αμερικανική εφημερίδα Herald δημοσίευσε το παρακάτω άρθρο σε σχέση με το τρίγωνο της ντροπής: του Soros, της Merkel και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, το οποίο αποκαλύφθηκε μετά το σκάνδαλο της κατασκοπείας των τεσσάρων ευρωπαϊκών ΜΚΟ στη Λέσβο.

SorosMerkel – Μουσουλμανική Αδελφότητα: το τρίγωνο του τράφικινγκ

Της Anna Sacher

Πηγή: Herald

Οι λεπτομέρειες του πρόσφατου σκανδάλου κατασκοπείας των 4 ευρωπαϊκών ΜΚΟ στη Λέσβο έχουν πλέον ξεκαθαρίσει. Στο σκάνδαλο εμπλέκονται 33 υπάλληλοι των 4 αυτών ΜΚΟ (που έχουν την έδρα τους σε Γερμανία, Αυστρία και Νορβηγία, με πιθανή πρόσβαση στην τουρκική κυβέρνηση και πρόσβαση σε συγκεκριμένες τουρκικές ιστοσελίδες), καθώς και δύο άτομα, με αυστριακή και νορβηγική υπηκοότητα, που διαμένουν εδώ και δύο χρόνια στα παράλια της Τουρκίας. Η δράση τους απέβλεπε στο συντονισμό των παράνομων μεταναστευτικών ροών προς την Ελλάδα.

Τα στοιχεία εναντίον τους –ακόμα και για την κατηγορία της κατασκοπείας– είναι συντριπτικά. Στρατολογούσαν για τους σκοπούς τους μετανάστες εκατέρωθεν του Αιγαίου, ενώ την ίδια στιγμή είχαν άμεση πρόσβαση σε τουρκικές κυβερνητικές ιστοσελίδες. Οι δύο γυναίκες από την Αυστρία και τη Νορβηγία –μέλη της ίδιας ΜΚΟ– λάμβαναν πληροφορίες από τουρκικές κυβερνητικές ιστοσελίδες (ακόμη και ιστοσελίδες που δεν είναι δημόσιες) και στη συνέχεια πληροφορούσαν τους μετανάστες στα τουρκικά παράλια για τις θέσεις του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, του Λιμενικού και της Frontex, ώστε να αναζητήσουν μια ασφαλή διαδρομή προς τη Λέσβο. Την ίδια στιγμή, όπως κατέδειξε η έρευνα, οι δύο κατηγορούμενες στρατολογούσαν μετανάστες που βρίσκονταν στα τουρκικά παράλια και δεν είχαν περάσει ακόμη στα ελληνικά νησιά.

Στόχος τους ήταν να λαμβάνουν από τους μετανάστες φωτογραφίες των ελληνικών πλοίων και να τις στέλνουν στα μέλη των άλλων τριών κατηγορούμενων ΜΚΟ, ώστε να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή αν τα πλοία αυτά είναι εν πλω και περιπολούν ή είναι δεμένα στο λιμάνι. Μέσω των μεταναστών στα τουρκικά παράλια, οι δύο γυναίκες έρχονταν σε επαφή και με άλλους μετανάστες που είχαν ήδη περάσει στη Λέσβο.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των δύο Αφγανών, που είχαν στρατολογηθεί από ΜΚΟ, οι οποίοι φωτογράφιζαν σε μόνιμη βάση το λιμάνι της Μυτιλήνης. Οι έρευνες της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής ξεκίνησαν σταδιακά από τις 23 Μαΐου 2020 και κορυφώθηκαν με τον εμπρησμό στη Μόρια. Υπήρξαν σαφείς ενδείξεις ανάμειξης στον εμπρησμό της δομής, οι οποίες εμπλέκουν και τις 4 ΜΚΟ. Σταθμός των ερευνών ήταν η 9η Μαΐου 2020, όταν αξιωματικοί του Λιμενικού και των δυνάμεων ασφαλείας στη Λέσβο, καθ’ υπόδειξη της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής, έκαναν έρευνα σε ένα πλοίο, που βρισκόταν στη Λέσβο και είχε αγοραστεί από μία συγκεκριμένη ΜΚΟ, με έδρα τη Γερμανία. Στο πλοίο εντοπίστηκε εξειδικευμένο λογισμικό, με το οποίο μια ΜΚΟ που επίσης δραστηριοποιούνταν στη Λέσβο, υπέκλεπτε τις επικοινωνίες του Λιμενικού Σώματος.

Οι αρχές βρήκαν οδηγίες για την χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «Alarm Phone», η οποία μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και ως κινητό τηλέφωνο. Μάλιστα, απεδείχθη ότι η πλατφόρμα αυτή ήταν από τις πρώτες που διακίνησαν τις ψευδείς πληροφορίες περί δήθεν νεκρών μεταναστών από ελληνικά πυρά στον Έβρο. Οι τέσσερις ΜΚΟ που εξετάζονται εδώ είναι οι Mare Liberum, Sea Watch, FFM και Josoor. Και οι τέσσερις χρησιμοποιούσαν την πλατφόρμα αυτή.

Στην πορεία αυτών των γεγονότων έγινε φανερό ότι οι περισσότερες ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από τον Soros συνεργάζονται ξεκάθαρα με την τουρκική κυβέρνηση και τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, ενάντια στα συμφέροντα κάποιων ευρωπαϊκών κρατών. Η συνεργασία αυτή επεκτείνεται σε εγκληματικές ενέργειες, όπως η κατασκοπεία και ο εμπρησμός, προκειμένου να φέρουν παράνομους μετανάστες στη Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Όπως έδειξε η ιστοσελίδα newsit.gr, στις 4 Οκτωβρίου 2020, δύο από τις ΜΚΟ αυτές έχουν την έδρα τους στο Βερολίνο και συνεργάζονται με τουρκικές ιστοσελίδες που ευθύνονται για την εκστρατεία δυσφήμισης της Ελλάδας.

Πρόσφατα, δε, ένα δικαστήριο του Αμβούργου αποφάνθηκε υπέρ της ΜΚΟ Mare Liberium και εναντίον του υπουργείου Μεταφορών, όταν επέτρεψε τον απόπλου δύο πλοίων της ΜΚΟ αυτής, παρά το γεγονός ότι δεν διέθεταν τα απαραίτητα πιστοποιητικά ασφαλείας. Ποιος επηρεάζει τη γερμανική Δικαιοσύνη; Δεν θα ήταν εύκολο και δικαιολογημένο, μετά την αποκάλυψη των εγκληματικών δραστηριοτήτων της ΜΚΟ αυτής, να απαγορευθεί ο απόπλους των πλοίων, αφού δεν διέθεταν και την απαιτούμενη ασφάλεια;

Οι ΜΚΟ του Soros συνεργάζονται με το Ισλαμικό Κράτος για να φέρουν μετανάστες στην Ε.Ε.

Όπως κατέδειξαν οι έρευνες των ιταλικών αρχών, ΜΚΟ, που χρηματοδοτούνται μεταξύ άλλων από τον Soros χρηματοδοτούν ενεργά πλοία ιδιωτών για να μεταφέρουν λαθραία δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες από τη Βόρεια Αφρική, μέσω Ιταλίας, στην Ε.Ε. Έχει αναφερθεί η διακίνηση των ανθρώπων αυτών με τα λαθρεμπορικά δίκτυα του Ισλαμικού Κράτους.

Τον Μάρτιο, σε μία επιτροπή του ιταλικού κοινοβουλίου, ο εισαγγελέας της Κατάνια Καρμέλο Τσουκάρο δήλωσε την ανάγκη μιας επίσημης έρευνας στα οικονομικά των σύγχρονων πλοίων μεταφοράς μεταναστών που χρησιμοποιούν οι ΜΚΟ στη Μεσόγειο. Παρέθεσε στοιχεία ότι στη Λιβύη και άλλα παράκτια κράτη της Βόρειας Αφρικής, διακινητές που έχουν κατηγορηθεί για συνεργασία με το Ισλαμικό Κράτος και άλλες εγκληματικές οργανώσεις, κατευθύνουν τη μετακίνηση δεκάδων χιλιάδων παράνομων μεταναστών στην Ιταλία. Ο Τσουκάρο παρέθεσε στοιχεία ότι οι διακινητές καλούσαν απ’ ευθείας τα μεγάλα πλοία των ΜΚΟ για να κανονίσουν τη μεταφορά των μεταναστών.

Αυτό υποδεικνύει μια στενή συνεργασία ανάμεσα στις συμμορίες των διακινητών και τα χρηματοδοτούμενα από ΜΚΟ πλοία. Ο Τσουκάρο ανακοίνωσε ότι η εισαγγελία του ερευνά την ύπαρξη «ασυνήθιστα» μεγάλων χρηματικών ποσών, τα οποία επιτρέπουν ακόμα και σε μικρές οργανώσεις να ναυλώνουν πλοία. Οι ιταλικές αρχές έχουν ξεσκεπάσει μέχρι τώρα τουλάχιστον δέκα εμπλεκόμενες ΜΚΟ, μερικές από τις οποίες χρηματοδοτούνται από το Open Society Foundation του Soros.

Το 2017, μια δημοσίευση του βρετανικού Think Tank Quilliam κατηγορούσε το Ισλαμικό Κράτος ότι εμπλέκεται σε επιχειρήσεις τράφικινγκ στην Ιταλία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα: «Ενώ κάποιοι πρόσφυγες πληρώνουν τους διακινητές 560 δολάρια για να περάσουν τη Μεσόγειο, το Ισλαμικό Κράτος τους προσφέρει δωρεάν μεταφορά, αν δεχθούν να ενταχθούν στις τάξεις του». Σε κάθε άνθρωπο που φθάνει στις μεσογειακές ακτές, το Ισλαμικό Κράτος προσφέρει ως και 1.000 δολάρια για να τον στρατολογήσει.

Ο Αμερικανός δικηγόρος και ερευνητής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων William Craddick βρήκε ότι πολλές από τις ΜΚΟ που ναυλώνουν πλοία διακίνησης χρηματοδοτούνται από το Open Society Foundation του Soros. Μεταξύ αυτών οι Save the Children και Médicins Sans Frontiéres (MSF), που ναυλώνουν στη Μεσόγειο το πλοίο Aquarius.

Τον Σεπτέμβριο του 2016, ο Soros ανακοίνωσε ότι θα δωρίσει 500 εκατομμύρια δολάρια σε ευρωπαϊκές και αμερικάνικες οργανώσεις που ασχολούνται με τους πρόσφυγες. Αρνήθηκε να διευκρινίσει που και πως θα διατεθούν τα χρήματα αυτά. Μήπως ένα μέρος αυτών των χρημάτων κατευθύνθηκε στον στόλο των πλοίων των ΜΚΟ, που κάνουν τράφικινγκ στη Λιβύη;

Τον Αύγουστο του 2016, το DCLeaks, μια αμερικάνικη ιστοσελίδα αντίστοιχη του Wikileaks, δημοσιοποίησε 2.576 έγγραφα, τα περισσότερα σχετικά με το Open Society Foundation του Soros. Ένα έγγραφο του Open Society Foundation, της 10ης Μαΐου 2016, έλεγε ότι η ευρωπαϊκή προσφυγική κρίση θα έπρεπε να γίνει αποδεκτή ως η «νέα κανονικότητα» και ότι η κρίση αυτή έδινε στο OSF την ευκαιρία να επηρεάσει τη μεταναστευτική πολιτική σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Soros και το «Σχέδιο Merkel»

Τα δακτυλικά αποτυπώματα των οργανώσεων του Soros μπορούν να ανιχνευθούν σε όλες τις πτυχές της ευρωπαϊκής προσφυγικής κρίσης, ακόμη και στην περίπτωση της καγκελάριου Merkel,, η οποία εξέπληξε πολλούς, και μέσα στο ίδιο της το κόμμα, όταν δήλωσε: «Μπορούμε να τα καταφέρουμε» – μετά την απόφασή της να δεχθεί στη Γερμανία χιλιάδες πρόσφυγες που είχαν φθάσει στη Βουδαπέστη. Τότε, τον Σεπτέμβριο του 2015, είχε ανακοινώσει ότι είναι όλοι ευπρόσδεκτοι, με ανοιχτές αγκάλες, χωρίς ερωτήσεις και χωρίς δεσμεύσεις. Πάνω από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες, όχι μόνο από τη Συρία, έφθασαν τότε στη Γερμανία και τις άλλες χώρες της Ε.Ε.

Στα τέλη του 2015, καθώς αυξανόταν η αντιπολίτευση στη Merkel, αυτή παρουσιάστηκε σε μία δημοφιλή τηλεοπτική εκπομπή, όπου δήλωσε: «Έχω ένα σχέδιο». Οι αρχιτέκτονες του σχεδίου, μάλιστα, το ονόμασαν «Σχέδιο Merkel». Το σχέδιο είχε συνταχθεί από το European Stability Initiative (ESI), ένα Think tank με γραφεία στο Βερολίνο, τις Βρυξέλλες και την Κωνσταντινούπολη. Το σχέδιο προέβλεπε ότι, πέραν του ενός εκατομμυρίου του 2015, η Γερμανία θα δεχόταν άλλους 500.000 Σύρους, που ήταν καταγεγραμμένοι στα μητρώα της Τουρκίας, μέσα στους επόμενους 12 μήνες. Και αυτό το σχέδιο ήταν ένα προϊόν του δικτύου του Soros.

Διευθυντής του ESI και συγγραφέας του σχεδίου ήταν ο Αυστριακός κοινωνιολόγος Gerald Knaus, μέλος του χρηματοδοτούμενου από τον Soros Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων (ECFR) και μέλος του Open Society Foundation. Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Die Zeit, το European Stability Initiative λάμβανε χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Ροκφέλερ, το Γερμανικό Ταμείο Μαρσαλ, με έδρα τη Γουάσιγκτον, καθώς και το Open Society. Οι περισσότερες από τις ΜΚΟ που ναυλώνουν πλοία συνδέονται με τον Soros, ενώ λαμβάνουν χρηματοδότηση και από το Ίδρυμα Κλίντον. Και άλλες οργανώσεις, που χρησιμοποιούν πλοία, όπως η Sea Eye, έχουν αρνηθεί τη συμμετοχή τους στο τράφικινγκ, αν και ο δημοσιογραφικός οργανισμός Gefira έχει αποδείξει το αντίθετο.

Όλα αυτά τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα δείχνουν ότι ο Soros συνεργάζεται με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, τόσο στην Τουρκία όσο και στη Λιβύη, προκειμένου να προωθήσει την παράνομη μετανάστευση στην Ευρώπη, ακόμη και με παράνομες μεθόδους. Η συνεργασία αυτή φαίνεται καθαρά και από το γεγονός ότι ο Soros, μαζί με το Islamic Relief του Κατάρ, χρηματοδοτούν οργανώσεις των Αδελφών Μουσουλμάνων, προκειμένου να κάνουν την Αδελφότητα κοινωνικά αποδεκτή στην Ευρώπη –ιδίως στη Γερμανία– και να επιβάλουν την ιδεολογία της.

Ένα παράδειγμα: Στη Λιβύη, η Μουσουλμανική Αδελφότητα δεν ενδιαφέρεται για την ειρήνευση. Η Τουρκία εξακολουθεί την ένοπλη ή φιλοπόλεμη δραστηριότητά της στη Συρία, το Ιράκ, τη Λιβύη, την Αρμενία και την Ελλάδα. Κι όμως, η Ε.Ε. –ιδίως η Γερμανία– παρακολουθεί σιωπηλή, την ώρα που πολιτικοί που έχουν δεσμούς με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα παίρνουν μέρος στη διαμόρφωση της γερμανικής πολιτικής και η παράνομη διακίνηση ανθρώπων συνεχίζεται.

Το 2010 η καγκελάριος Merkel έλαβε το ευρωπαϊκό βραβείο Coudenhove-Kalergi και δήλωσε ότι το βραβείο αυτό αποτελούσε κίνητρο να συνεχίσει τη δουλειά που κάνει στην Ευρώπη. Σίγουρα έχει έρθει πιο κοντά στον στόχο να αποκτήσει η Ευρώπη περισσότερους μετανάστες, χάρη και στις εγκληματικές ΜΚΟ του Soros, τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και το Ισλαμικό Κράτος. Το κατά πόσο επωφελούνται οι άνθρωποι της Μέσης Ανατολής και της Ευρώπης, είναι, βέβαια, ένα άλλο ζήτημα…

ΠΗΓΗ

================

  • Τί είναι το: "Παγκόσμιο Σύμφωνο του ΟΗΕ για την Ασφαλή, Ομαλή και Τακτική Μετανάστευση";

  • Ποιες είναι οι δεκαέξι χώρες που δεν θα προσέλθουν στο Μαρακές για να υπογράψουν το Παγκόσμιο Σύμφωνο Μετανάστευσης του ΟΗΕ.

    57 διανοούμενοι της "Αριστεράς" πωλούν ανθρωπισμό! (Υπάληλοι του Σόρος που δεν μπορούν να πουν φασίστα τον Ερντογάν, αλλά τον βλέπουν σαν μεγάλο ανθρωπιστή, αφού βοηθάει τους ...μετανάστες!)

    ---------------------

    Της Αυστριακής δημοσιογράφου Anna Sacher

    Πηγή: The Herald Report, 8 Oκτωβρίου 2020

    Μετάφραση: Νικόλας Δημητριάδης

    Οι λεπτομέρειες του πρόσφατου σκανδάλου κατασκοπείας των 4 ευρωπαϊκών ΜΚΟ στη Λέσβο έχουν πλέον ξεκαθαρίσει. Στο σκάνδαλο εμπλέκονται 33 υπάλληλοι των 4 αυτών ΜΚΟ (που έχουν την έδρα τους σε Γερμανία, Αυστρία και Νορβηγία, με πιθανή πρόσβαση στην τουρκική κυβέρνηση και πρόσβαση σε συγκεκριμένες τουρκικές ιστοσελίδες), καθώς και δύο άτομα, με αυστριακή και νορβηγική υπηκοότητα, που διαμένουν εδώ και δύο χρόνια στα παράλια της Τουρκίας. Η δράση τους απέβλεπε στο συντονισμό των παράνομων μεταναστευτικών ροών προς την Ελλάδα.

    Τα στοιχεία εναντίον τους –ακόμα και για την κατηγορία της κατασκοπείας– είναι συντριπτικά. Στρατολογούσαν για τους σκοπούς τους μετανάστες εκατέρωθεν του Αιγαίου, ενώ την ίδια στιγμή είχαν άμεση πρόσβαση σε τουρκικές κυβερνητικές ιστοσελίδες. Οι δύο γυναίκες από την Αυστρία και τη Νορβηγία –μέλη της ίδιας ΜΚΟ– λάμβαναν πληροφορίες από τουρκικές κυβερνητικές ιστοσελίδες (ακόμη και ιστοσελίδες που δεν είναι δημόσιες) και στη συνέχεια πληροφορούσαν τους μετανάστες στα τουρκικά παράλια για τις θέσεις του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, του Λιμενικού και της Φρόντεξ, ώστε να αναζητήσουν μια ασφαλή διαδρομή προς τη Λέσβο. Την ίδια στιγμή, όπως κατέδειξε η έρευνα, οι δύο κατηγορούμενες στρατολογούσαν μετανάστες που βρίσκονταν στα τουρκικά παράλια και δεν είχαν περάσει ακόμη στα ελληνικά νησιά.

    Στόχος τους ήταν να λαμβάνουν από τους μετανάστες φωτογραφίες των ελληνικών πλοίων και να τις στέλνουν στα μέλη των άλλων τριών κατηγορούμενων ΜΚΟ, ώστε να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή αν τα πλοία αυτά είναι εν πλω και περιπολούν ή είναι δεμένα στο λιμάνι. Μέσω των μεταναστών στα τουρκικά παράλια, οι δύο γυναίκες έρχονταν σε επαφή και με άλλους μετανάστες που είχαν ήδη περάσει στη Λέσβο.

    Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση των δύο Αφγανών, που είχαν στρατολογηθεί από ΜΚΟ, οι οποίοι φωτογράφιζαν σε μόνιμη βάση το λιμάνι της Μυτιλήνης. Οι έρευνες της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής ξεκίνησαν σταδιακά από τις 23 Μαΐου 2020 και κορυφώθηκαν με τον εμπρησμό στη Μόρια. Υπήρξαν σαφείς ενδείξεις ανάμειξης στον εμπρησμό της δομής, οι οποίες εμπλέκουν και τις 4 ΜΚΟ. Σταθμός των ερευνών ήταν η 9η Μαίου 2020, όταν αξιωματικοί του Λιμενικού και των δυνάμεων ασφαλείας στη Λέσβο, καθ’ υπόδειξη της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής, έκαναν έρευνα σε ένα πλοίο, που βρισκόταν στη Λέσβο και είχε αγοραστεί από μία συγκεκριμένη ΜΚΟ, με έδρα τη Γερμανία. Στο πλοίο εντοπίστηκε εξειδικευμένο λογισμικό, με το οποίο μια ΜΚΟ που επίσης δραστηριοποιούνταν στη Λέσβο, υπέκλεπτε τις επικοινωνίες του Λιμενικού Σώματος.

    Οι αρχές βρήκαν οδηγίες για την χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «Alarm Phone», η οποία μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και ως κινητό τηλέφωνο. Μάλιστα, απεδείχθη ότι η πλατφόρμα αυτή ήταν από τις πρώτες που διακίνησαν τις ψευδείς πληροφορίες περί δήθεν νεκρών μεταναστών από ελληνικά πυρά στον Έβρο. Οι τέσσερις ΜΚΟ που εξετάζονται εδώ είναι οι Mare Liberum, Sea Watch, FFM και Josoor. Και οι τέσσερις χρησιμοποιούσαν την πλατφόρμα αυτή.

    Στην πορεία αυτών των γεγονότων έγινε φανερό ότι οι περισσότερες ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από τον Σόρος συνεργάζονται ξεκάθαρα με την τουρκική κυβέρνηση και τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, ενάντια στα συμφέροντα κάποιων ευρωπαϊκών κρατών. Η συνεργασία αυτή επεκτείνεται σε εγκληματικές ενέργειες, όπως η κατασκοπεία και ο εμπρησμός, προκειμένου να φέρουν παράνομους μετανάστες στη Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Όπως έδειξε η ιστοσελίδα newsit.gr, στις 4 Οκτωβρίου 2020, δύο από τις ΜΚΟ αυτές έχουν την έδρα τους στο Βερολίνο και συνεργάζονται με τουρκικές ιστοσελίδες που ευθύνονται για την εκστρατεία δυσφήμισης της Ελλάδας.

    Πρόσφατα, δε, ένα δικαστήριο του Αμβούργου αποφάνθηκε υπέρ της ΜΚΟ Mare Liberium και εναντίον του υπουργείου Μεταφορών, όταν επέτρεψε τον απόπλου δύο πλοίων της ΜΚΟ αυτής, παρά το γεγονός ότι δεν διέθεταν τα απαραίτητα πιστοποιητικά ασφαλείας. Ποιος επηρεάζει τη γερμανική Δικαιοσύνη; Δεν θα ήταν εύκολο και δικαιολογημένο, μετά την αποκάλυψη των εγκληματικών δραστηριοτήτων της ΜΚΟ αυτής, να απαγορευθεί ο απόπλους των πλοίων, αφού δεν διέθεταν και την απαιτούμενη ασφάλεια;

    Οι ΜΚΟ του Σόρος συνεργάζονται με το Ισλαμικό Κράτος για να φέρουν μετανάστες στην Ε.Ε.

    Όπως κατέδειξαν οι έρευνες των ιταλικών αρχών, ΜΚΟ, που χρηματοδοτούνται μεταξύ άλλων από τον Σόρος, χρηματοδοτούν ενεργά πλοία ιδιωτών για να μεταφέρουν λαθραία δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες από τη Βόρεια Αφρική, μέσω Ιταλίας, στην Ε.Ε. Έχει αναφερθεί η διακίνηση των ανθρώπων αυτών με τα λαθρεμπορικά δίκτυα του Ισλαμικού Κράτους.

    Τον Μάρτιο, σε μία επιτροπή του ιταλικού κοινοβουλίου, ο εισαγγελέας της Κατάνια Καρμέλο Τσουκάρο δήλωσε την ανάγκη μιας επίσημης έρευνας στα οικονομικά των σύγχρονων πλοίων μεταφοράς μεταναστών που χρησιμοποιούν οι ΜΚΟ στη Μεσόγειο. Παρέθεσε στοιχεία ότι στη Λιβύη και άλλα παράκτια κράτης της Βόρειας Αφρικής, διακινητές που έχουν κατηγορηθεί για συνεργασία με το Ισλαμικό Κράτος και άλλες εγκληματικές οργανώσεις, κατευθύνουν τη μετακίνηση δεκάδων χιλιάδων παράνομων μεταναστών στην Ιταλία. Ο Τσουκάρο παρέθεσε στοιχεία ότι οι διακινητές καλούσαν απ’ευθείας τα μεγάλα πλοία των ΜΚΟ για να κανονίσουν τη μεταφορά των μεταναστών.

    Αυτό υποδεικνύει μια στενή συνεργασία ανάμεσα στις συμμορίες των διακινητών και τα χρηματοδοτούμενα από ΜΚΟ πλοία. Ο Τσουκάρο ανακοίνωσε ότι η εισαγγελία του ερευνά την ύπαρξη «ασυνήθιστα» μεγάλων χρηματικών ποσών, τα οποία επιτρέπουν ακόμα και σε μικρές οργανώσεις να ναυλώνουν πλοία. Οι ιταλικές αρχές έχουν ξεσκεπάσει μέχρι τώρα τουλάχιστον δέκα εμπλεκόμενες ΜΚΟ, μερικές από τις οποίες χρηματοδοτούνται από το Open Society Foundation του Σόρος.

    Το 2017, μια δημοσίευση του βρετανικού θινκ-τανκ Quilliam κατηγορούσε το Ισλαμικό Κράτος ότι εμπλέκεται σε επιχειρήσεις τράφικινγκ στην Ιταλία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα: «Ενώ κάποιοι πρόσφυγες πληρώνουν τους διακινητές 560 δολλάρια για να περάσουν τη Μεσόγειο, το Ισλαμικό Κράτος τους προσφέρει δωρεάν μεταφορά, αν δεχθούν να ενταχθούν στις τάξεις του». Σε κάθε άνθρωπο που φθάνει στις μεσογειακές ακτές, το Ισλαμικό Κράτος προσφέρει ως και 1.000 δολλάρια για να τον στρατολογήσει. Ο Αμερικανός δικηγόρος και ερευνητής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων William Craddick βρήκε ότι πολλές από τις ΜΚΟ που ναυλώνουν πλοία διακίνησης χρηματοδοτούνται από το Open Society Foundation του Σόρος. Μεταξύ αυτών οι Save the Children και Médicins Sans Frontiéres (MSF), που ναυλώνουν στη Μεσόγειο το πλοίο Aquarius.

    Τον Σεπτέμβριο του 2016, ο Σόρος ανακοίνωσε ότι θα δωρίσει 500 εκατομμύρια δολλάρια σε ευρωπαϊκές και αμερικάνικες οργανώσεις που ασχολούνται με τους πρόσφυγες. Αρνήθηκε να διευκρινήσει που και πως θα διατεθούν τα χρήματα αυτά. Μήπως ένα μέρος αυτών των χρημάτων κατευθύνθηκε στον στόλο των πλοίων των ΜΚΟ, που κάνουν τράφικινγκ στη Λιβύη; Τον Αύγουστο του 2016, το DCLeaks, μια αμερικάνικη ιστοσελίδα αντίστοιχη του Wikileaks, δημοσιοποίησε 2,576 έγγραφα, τα περισσότερα σχετικά με το Open Society Foundation του Σόρος. Ένα έγγραφο του Open Society Foundation, της 10ης Μαίου 2016, έλεγε ότι η ευρωπαϊκή προσφυγική κρίση θα έπρεπε να γίνει αποδεκτή ως η «νέα κανονικότητα» και ότι η κρίση αυτή έδινε στο OSF την ευκαιρία να επηρεάσει τη μεταναστευτική πολιτική σε παγκόσμιο επίπεδο.

    Ανάλυση CNNi: Η Μέρκελ δεν είναι πια η «καγκελάριος των προσφύγων»

    Ο Σόρος και το «Σχέδιο Μέρκελ»

    Τα δακτυλικά αποτυπώματα των οργανώσεων του Σόρος μπορούν να ανιχθευθούν σε όλες τις πτυχές της ευρωπαϊκής προσφυγικής κρίσης, ακόμη και στην περίπτωση της καγκελάριου Μέρκελ, η οποία εξέπληξε πολλούς, και μέσα στο ίδιο της το κόμμα, όταν δήλωσε: «Μπορούμε να τα καταφέρουμε», μετά την απόφασή της να δεχθεί στη Γερμανία χιλιάδες πρόσφυγες που είχαν φθάσει στη Βουδαπέστη. Τότε, τον Σεπτέμβριο του 2015, είχε ανακοινώσει ότι είναι όλοι ευπρόσδεκτοι, με ανοιχτές αγκάλες, χωρίς ερωτήσεις και χωρίς δεσμεύσεις. Πάνω από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες, όχι μόνο από τη Συρία, έφθασαν τότε στη Γερμανία και τις άλλες χώρες της Ε.Ε.

    Στα τέλη του 2015, καθώς αυξανόταν η αντιπολίτευση στη Μέρκελ, αυτή παρουσιάστηκε σε μία δημοφιλή τηλεοπτική εκπομπή, όπου δήλωσε: «Έχω ένα σχέδιο».  Οι αρχιτέκτονες του σχεδίου, μάλιστα, το ονόμασαν «Σχέδιο Μέρκελ». Το σχέδιο είχε συνταχθεί από το European Stability Initiative (ESI), ένα θινκ-τανκ με γραφεία στο Βερολίνο, τις Βρυξέλλες και την Κωνσταντινούπολη. Το σχέδιο προέβλεπε ότι, πέραν του ενός εκατομμυρίου του 2015, η Γερμανία θα δεχόταν άλλους 500.000 Σύρους, που ήταν καταγεγραμμένοι στα μητρώα της Τουρκίας, μέσα στους επόμενους 12 μήνες. Και αυτό το σχέδιο ήταν ένα προϊόν του δικτύου του Σόρος. Διευθυντής του ESI και συγγραφέας του σχεδίου ήταν ο Αυστριακός κοινωνιολόγος Gerald Knaus, μέλος του χρηματοδοτούμενου από τον Σόρος Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων (ECFR) και μέλος του Open Society Foundation. Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Die Zeit, το European Stability Initiative λάμβανε χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Ροκφέλερ, το Γερμανικό Ταμείο Μαρσαλ, με έδρα τη Γουάσιγκτον, καθώς και το Open Society. Οι περισσότερες από τις ΜΚΟ που ναυλώνουν πλοία συνδέονται με τον Σόρος, ενώ λαμβάνουν χρηματοδότηση και από το Ίδρυμα Κλίντον. Και άλλες οργανώσεις, που χρησιμοποιούν πλοία, όπως η Sea Eye, έχουν αρνηθεί τη συμμετοχή τους στο τράφικινγκ, αν και ο δημοσιογραφικός οργανισμός Gefira έχει αποδείξει το αντίθετο.

    Όλα αυτά τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα δείχνουν ότι ο Σόρος συνεργάζεται με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, τόσο στην Τουρκία όσο και στη Λιβύη, προκειμένου να προωθήσει την παράνομη μετανάστευση στην Ευρώπη, ακόμη και με παράνομες μεθόδους. Η συνεργασία αυτή φαίνεται καθαρά και από το γεγονός ότι ο Σόρος, μαζί με το Islamic Relief του Κατάρ, χρηματοδοτούν οργανώσεις των Αδελφών Μουσουλμάνων, προκειμένουν να κάνουν την Αδελφότητα κοινωνικά αποδεκτή στην Ευρώπη –ιδίως στη Γερμανία– και να επιβάλουν την ιδεολογία της.

    Ένα παράδειγμα: Στη Λιβύη, η Μουσουλμανική Αδελφότητα δεν ενδιαφέρεται για την ειρήνευση. Η Τουρκία εξακολουθεί την ένοπλη ή φιλοπόλεμη δραστηριότητά της στη Συρία, το Ιράκ, τη Λιβύη, την Αρμενία και την Ελλάδα. Κι όμως, η Ε.Ε. –ιδίως η Γερμανία– παρακολουθεί σιωπηλή, την ώρα που πολιτικοί που έχουν δεσμούς με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα παίρνουν μέρος στη διαμόρφωση της γερμανικής πολιτικής και η παράνομη διακίνηση ανθρώπων συνεχίζεται.

    Το 2010 η καγκελάριος Μέρκελ έλαβε το ευρωπαϊκό βραβείο Coudenhove-Kalergi και δήλωσε ότι το βραβείο αυτό αποτελούσε κίνητρο να συνεχίσει τη δουλειά που κάνει στην Ευρώπη. Σίγουρα έχει έρθει πιο κοντά στον στόχο να αποκτήσει η Ευρώπη περισσότερους μετανάστες, χάρη και στις εγκληματικές ΜΚΟ του Σόρος, τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και το  Ισλαμικό Κράτος. Το κατά πόσο επωφελούνται οι άνθρωποι της Μέσης Ανατολής και της Ευρώπης, είναι, βέβαια, ένα άλλο ζήτημα…

    Περισσότερα για την δραστηριότητα των δικτύων του Τζ. Σόρος γύρω από το μεταναστευτικό διαβάστε στα δύο πρόσφατα αφιερώματα του Άρδην:

Σχόλια