Greek Mafia - Καραϊβάζ


Κώνος Σιδέρης

Νεοναζί εισβάλλουν ανενόχλητοι στην χώρα. Παράνομοι μετανάστες αποβιβάζονται επίσης ανενόχλητοι στα νησιά, ενώ οι λαθροδιακινητες κλέβουν ανενόχλητοι αυτοκίνητα και κινούνται ανενόχλητοι στο αντίθετο ρεύμα της Εγνατίας σκοτώνοντας διερχόμενους οδηγούς.
Κοινός παρονομαστής αυτών των περιστατικών η "ανικανότητα" των αρμόδιων αρχών.
Κάποιοι λένε ότι  είναι σύμπτωση. Άλλοι πιστεύουν ότι ίσως φταίει το "λάθος DNA που έχει ο Έλληνας".  
Η "ανικανότητα" όμως αυτή φαίνεται να χτυπάει κόκκινο όταν πρόκειται για έρευνες τεράστιας σημασίας όπως η δολοφονία ενός δημοσιογράφου που αφιέρωσε την ζωή του στην πραγματική έρευνα και μάλιστα είχε το θάρρος να ενημερώσει για την θεματολογία των ερευνών του: την διαπλοκή του οργανωμένου εγκλήματος με πολιτικούς και επιχειρηματίες.
Εκεί όχι απλά επεμβαίνει το "λάθος γονίδιο" αλλά πραγματικά ξεπερνά τον εαυτό του. Οι έρευνες για την δολοφονία Καραϊβαζ όχι απλά έπεσαν στο σκοτάδι επί δύο χρόνια, πλην μιας προεκλογικής διακοπής δήθεν προόδου που ακούσαμε πρόσφατα, αλλά οι αρμόδιες αρχές κατάφεραν να χάσουν μέσα από τα χέρια τους μερικές χιλιάδες παρακολουθήσεις που έκαναν οι ίδιες!
"...Μιλώντας στο Mega, η Ροή Παυλέα (η δικηγόρος της οικογένειας) ανέφερε πως μέσα στη δικογραφία του Γιώργου Καραϊβάζ υπήρχαν ηχογραφημένες παράνομες παρακολουθήσεις του δημοσιογράφου από την ΕΥΠ, αλλά έλειπαν 10.000.
«Επειδή έχω ένα πελάτη από την Greek Mafia και υπάρχει το όνομα του Γιώργου στην υπόθεση. Μέσα στη δικογραφία υπάρχουν συνομιλίες με ημερομηνίες που φαίνεται πως παρακολουθούσαν τον Γιώργο. Η ΕΥΠ τον παρακολουθούσε.
 Όπως γνωρίζουμε, οι παρακολουθήσεις πρέπει να έχουν ένα νομικό πλαίσιο και καταγράφονται για κάποιους μήνες. Η παρακολούθηση γίνεται για κάποιους μήνες»,
είπε η δικηγόρος και πρόσθεσε:
«Στις δικογραφίες υπάρχουν κάποιες παράνομες συνομιλίες αλλά υπάρχουν και 10.000 συνομιλίες που έχουν εξαφανιστεί. Φαίνεται πως λείπουν. Στον φάκελο υπάρχουν οι ημερομηνίες από τις παρακολουθήσεις αλλά φαίνεται πως μέσα υπάρχουν λιγότερες...»
Αντίθετα σε άλλες υποθέσεις, όχι απλά οι αρχές έχουν δείξει αποτελεσματικότητα στην διερεύνηση, αλλά ταυτόχρονα έχουν να επιδείξουν και τεράστια ταχύτητα αντιδράσεων. Βλέπε υπόθεση Κιβωτού όπου  οι κρατικές αρχές έδρασαν αστραπιαία, πριν καν προλάβουν να ολοκληρώσουν τις καταθέσεις τους  οι μάρτυρες κατηγορίας.
Εδώ φαίνεται "το DNA του άχρηστου Έλληνα" για κάποιο ανεξήγητο λόγο δεν εμπόδισε την "εφαρμογή του νόμου".
Και αυτό σύμπτωση.
Ας αφήσουμε την πλάκα.
Κανένα DNA δεν φταίει και δεν μιλάμε για καμία σύμπτωση, αλλά για συνταγή. Την συνταγή της επιτελικής μαφίας.
Αυτή είναι η κατάσταση, δυστυχώς.
Η Ελλάδα μετατρέπεται αργά και σταθερά σε μπανανία Νότιας Αμερικής. Όχι ευτυχώς δεν έχουμε γίνει ακριβώς Εκουαδόρ ακόμα, αλλά προς τα εκεί πάμε.
Δεν υπάρχει κανένας μεσσίας που θα μας σώσει, αν σωθούμε θα σωθούμε μόνοι μας  Ή αποφασίζουμε να σκεφτούμε το μέλλον των παιδιών μας, ή "καθόμαστε στα αυγά μας" περιμένοντας το επόμενο κουπόνι τροφίμων από τον γενναιόδωρο  πατερούλη και "βλέπουμε".
Ναι είναι λίγο άβολο, αλλά αυτό είναι το  κακό με την  πραγματικότητα, όσο περισσότερο την αγνοούμε τόσο χειρότερα μας προσγειώνει στο τέλος.

=============

 ---------------

 ------------------

 ---------------------

 ---------------

 -----------------------

Σχόλια