Προσδεθείτε! Η πολιτική σήψη γεννά Φουρφιώτηδες…(Up!)

 

 ==============

----------------

Χατζηαγγελίδης Ιπποκράτης

Η υπόθεση Φουρθιώτη είναι ένα ακόμη επεισόδιο στη διαδικασία αποσύνθεσης του πολιτικού συστήματος του Κυριάκου Μητσοτάκη. Πρώτα η υπόθεση Λιγνάδη, όχι καθ’ αυτή αλλά τα παραλειπόμενά της, έδωσε το σήμα ενάρξεως της διαδικασίας. Τον κόσμο της τέχνης διαδέχεται ο υπόκοσμός της, με κοινό παρονομαστή γκρίζες ερωτικές υποθέσεις. Αλλά όλα τυλιγμένα σε ένα χρυσοποίκιλτο life style, το οποίο, αργά αλλά σταθερά υποκαθιστά την ουσία της πολιτικής. 

ΛΟΑΤΚΙ, Vegan και σπισιστές, δήθεν φιλόζωοι που απλώς εμπορεύονται τα δύστυχα αδέσποτα, ΜΚΟ, φεμινίστριες, επαγγελματίες δικαιωματιστές και εθνοαποδομητές συναποτελούν το προνομιακό ακροατήριο του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Δεν έχει, άλλωστε, πάψει ο ίδιος να το κολακεύει από την πρώτη μέρα της πρωθυπουργίας του, με κορυφαία περίπτωση την επιλογή της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας. Αν αθροίσουμε τα μικρά εκλογικά ποσοστά κάθε μιας εκ των ανωτέρω ομάδων, θα δούμε ότι με άνεση υπερβαίνουν το 10%.

Ποσοστό ικανό να δώσει στον εκφραστή του κυρίαρχο ρόλο στο πολιτικό σκηνικό, αν συνυπολογιστεί ότι ταυτόχρονα είναι πρόεδρος της ΝΔ, στην οποία είναι παραδοσιακά προσδεδεμένο ένα μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων. Το πολιτικό σκηνικό, άλλωστε, πιθανόν να ρευστοποιηθεί τόσο λόγω των οικονομικών συνεπειών της εγκληματικής διαχειρίσεως της πανδημίας όσο και λόγω των προσδοκιών που γεννά (και ίσως επιβεβαιώσει) η απλή αναλογική. Αν, μάλιστα, προσθέσετε στην προσωπική εκλογική πελατεία του Μητσοτάκη όσους εκ πεποιθήσεως “καραντινολάγνους” και “μασκοφόρους” ταυτίσθηκαν με τα αντισυνταγματικά μέτρα αντιμετωπίσεως του κορονοϊού, τότε το ποσοστό αυτό μεγαλώνει ακόμη περισσότερο.

Με απλά λόγια, ο Μητσοτάκης όχι μόνον δεν φοβάται την διάσπαση της ΝΔ, αλλά ίσως και να την προκαλέσει, τεχνηέντως βεβαίως, ώστε να την χρεώσει στους εσωκομματικούς του αντιπάλους. Όμως, ακόμη και αν αυτό δεν συμβεί, όσο παραμένει ηγέτης του κόμματος, η ΝΔ δεν έχει σχέση με τις παρακαταθήκες του Κωνσταντίνου Καραμανλή, αλλά ούτε και των διαδόχων του Γεωργίου Ράλλη και Ευάγγελου Αβέρωφ-Τοσίτσα. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Πολιτική παρακμή 

Εν πάση περιπτώσει, με η χωρίς την σφραγίδα, το δικό του πολιτικό μέλλον είναι εξασφαλισμένο, αφού τοποθετούμενος στο χώρο του Κέντρου (θα τρίζουν τα κόκκαλα των ιστορικών του ηγετών) είναι ο απαραίτητος εταίρος, οιασδήποτε κυβερνήσεως συνεργασίας. Μάλιστα, επειδή θα είναι εκείνος που θα έχει κάνει την αρχική κατανομή και διανομή των επιδοτήσεων του Σχεδίου Ανάκαμψης, θα είναι και ο κατ’ εξοχήν εκλεκτός της διαπλοκής που ήδη σχηματίζεται πέριξ αυτού.

Η "αυτοκρατορία" θέλει αλλά δεν μπορεί να επιστρέψει

Η πολιτική μας παρακμή και κατάπτωση έχει ακόμη πολλά επεισόδια. Μπορεί το ανίκανο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα της Μεταπολιτεύσεως να πνέει τα λοίσθια, αλλά ακόμη δεν έχει αναδυθεί αυτό που θα το ανατρέψει. Βεβαίως, στην πολιτική δεν υπάρχει παρθενογένεση, ούτε καν μετά από επαναστάσεις. Όμως, το παρόν σύστημα είναι τόσο βαθιά διαπλεκόμενο, διεφθαρμένο και αδίστακτο, που η διαδικασία ανατροπής του θα είναι αργή και βασανιστική.

Επίδοξοι νεο-σωτήρες, που ήδη έχουμε δει, είναι απλώς τα παραπροϊόντα του συστήματος. Δεν θα διστάσουν να παίξουν το παιχνίδι του όταν έρθει η στιγμή, αφού μόνη τους επιδίωξη είναι η εξουσία και μόνη τους στρατηγική ο καιροσκοπισμός, είτε παριστάνουν τον φιλελεύθερο, είτε τον υπερπατριώτη! 

Προσδεθείτε, λοιπόν, και κρατείστε την ψυχραιμία σας! 

Θα δούμε και άλλα να έρχονται στο φως, εκ φύσεως, το σύστημα βρίθει παραβατικών συμπεριφορών. 

Είναι τόσο βαθιά η σήψη που δεν την χωράει ολόκληρη η (καθ’ ύλην αρμόδια) Φυλακή Τριπόλεως…

=============

=============



  • Μαφιόζικη δολοφονία δημοσιογράφου – Σκηνικό Κολομβίας (upd)

    ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ....
    είναι ίσως η ΑΠΑΝΤΗΣΗ στη ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ του
    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ Γ.ΚΑΡΑΙΒΑΖ 😡✊
    Διάβασε και αυτό
    Τρομερου ενδιαφεροντος το πιο κατω κειμενο του Γ. Καραϊβαζ !
    Sebastian Sofia Antoniu
    Γ. Καραϊβαζ :
    «Υπουργοί, κυβερνητικοί, επιχειρηματίες, απόστρατοι κι εν ενεργεία αξιωματικοί, δικαστικοί, επιχειρηματίες, εκκλησιαστική κοκ.
    Βρώμικο χρήμα, δολοφονίας, εκβιασμοί, μαφία.
    Αυτά δεν τα άκουσαν ποτέ η κ. και οι συνεργάτες πρώην αξιωματικού της ΕΛΑΣ που άκουγαν τις κασέτες και μοίραζαν κοριούς μέσα από την ΚΥΠ για να παγιδευτούν αυτοκίνητα, οι οδηγοί των οποίων βρίσκονταν αργότερα δολοφονημένοι;
    Δεν άκουσε ποτέ η κ. αστυνόμος συνομιλίες του Παπαχρήστου με το αφεντικό της και τ' αφεντικά του;
    Μέσα στη συνείδηση μου βρίσκονται και αυτά. Και όσοι νόμιζαν ότι με την εμπλοκή μου στην υπόθεση θα με φοβίσουν, ώστε να σταματήσω να γράφω για όλο αυτό το συνονθύλευμα της διαπλοκής, πλανώνται οικτρά. 
     
    Μπορεί να να με ισοπεδώσετε ψυχολογικά, επαγγελματικά ακόμη και βιολογικά, αλλά δεν θα σας επιτρέψω να λιώσετε τη φωνή μου».
    Γ. Καραιβαζ
    Υ.Γ.

    --------------

    Kostas Vaxevanis
    Γνωρίζει η Εισαγγελία της Αθήνας ποιος σκότωσε το δημοσιογράφο Καραϊβαζ;

    Η Εισαγγελία της Αθήνας, άσκησε αυτεπάγγελτη δίωξη εναντίον του Στέφανου Χίου και ενεργοποίησε την αυτόφωρη διαδικασία για τη σύλληψή του, με την κατηγορία της διασποράς ψευδών ειδήσεων.  Η δίωξη αφορά σε δημοσίευμα της εφημερίδας του Χίου, στο οποίο βλέπει σύνδεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, με ανθρώπους στο Μέγαρο Μαξίμου.
    Κατ αρχήν να θυμίσουμε πως σύνδεση με το Μαξίμου, είχε δει και στη δική του απόπειρα δολοφονίας, πριν από εννιά μήνες. Η Εισαγγελία όμως δεν είχε ασκήσει  καμία αυτεπάγγελτη δίωξη. Το θέμα όμως δεν... είναι αυτό.
    Ο Χίος κατηγορείται πως κάνει διασπορά ψευδών ειδήσεων. Δηλαδή, κανένας από όσους αναφέρει ή φωτογραφίζει στο δημοσίευμα, δεν προσέφυγε εναντίον του, δεν τον μήνυσε και δεν τον κατήγγειλε καν στην κοινή γνώμη. Οπότε , νομικά και λογικά μιλώντας, ένας  Εισαγγελέας της Αθήνας, αφού διάβασε το συγκεκριμένο δημοσίευμα και αφού διαπίστωσε πως διασπείρει  ψέματα, διέταξε να συλληφθεί.
    Αυτό όμως σημαίνει, πως ο συγκεκριμένος Εισαγγελέας, γνωρίζει ποιος σκότωσε τον δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ, οπότε και εκ των πραγμάτων γνωρίζει πως το δημοσίευμα είναι ψευδές. Αν γνωρίζει όμως ποιος είναι ο δολοφόνος, εκτός από το να διώξει τον Χίο, πρέπει να ενημερώσει τις Αρχές.
    Αν δεν το γνωρίζει, τότε έχει κάνει μια παράνομη πράξη και το χειρότερο, δημιουργεί έντονες υποψίες πως δέχεται εντολές και κάνει παράνομες πράξεις για να δημιουργήσει εντυπώσεις ή για να εκφοβίσει.
    Η Εισαγγελία της Αθήνας, έχει υποχρέωση να καλέσει το Χίο ή οποιονδήποτε δημοσιεύει πληροφορίες σχετικά με τη δολοφονία και να διατάξει έρευνα. Αφού διενεργηθεί η έρευνα, ή αφού βρεθούν οι δολοφόνοι και αποδειχθεί πως δεν ισχύουν όσα δημοσιεύτηκαν, μπορεί η Εισαγγελία να προχωρήσει και σε διώξεις. Διώξεις όμως με χαρακτηρισμούς περί ψευδών ειδήσεων, χωρίς στοιχεία, είναι παράνομες και (ξαναλέω) ύποπτες για τη σκοπιμότητά τους.
    Η προσπάθεια σύνδεσης της αλήθειας και των στοιχείων, αυτομάτως με την ποιότητα δημοσιογραφίας του Χίου είναι νομική παρεκτροπή. Ο νόμος είναι ίδιος για όλους. Αν για παράδειγμα, ο Χίος είναι παρών όταν ένα αυτοκίνητο τραυματίζει έναν άνθρωπο και τον εγκαταλείπει, είναι αυτονόητο πως θα κληθεί ως μάρτυρας να καταθέσει. Δεν υπάρχει νόμος που λέει πως αν ο μάρτυρας είναι ο Χίος, εξαιρείται.
    Η Εισαγγελία δεν κινεί διαδικασίες με βάση την προσωπικότητα των πολιτών, ούτε με βάση υποκειμενικά χαρακτηριστικά, αλλά με βάση τα πραγματικά στοιχεία και το  έγκλημα.
    Οπότε η Εισαγγελία πρέπει να απαντήσει αν γνωρίζει ποιος σκότωσε τον Καραϊβάζ (και μάλιστα αν αυτός δεν σχετίζεται με όσα περιγράφει ο Χίος) ή, αν κάνει κάποια νομική ενέργεια, αυτή μπορεί να είναι μόνο έρευνα με βάση τα καταγγελλόμενα.
    Έχουμε να κάνουμε με νομικό Μεσαίωνα. Η Εισαγγελία με την πρακτική της δημιουργεί ένα πλέγμα ενοχοποίησης όλων των Εισαγγελέων και υπόνοιες, πως επιχειρεί να κάνει τη βρόμικη δουλειά για τους εμφανιζόμενους ως θιγόμενους. Οι οποίοι πρέπει επίσης να απαντήσουν γιατί δεν κάνουν μηνύσεις για να αποκαταστήσουν το όνομά τους. Θα έχουμε και συνέχεια

     =================

    Το ρεπορτάζ του 2018

    Σοκ προκαλεί το «προφητικό», όπως έμελλε να αποδειχτεί, ρεπορτάζ του Γιώργου Καραϊβάζ για τα συμβόλαια θανάτου στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη το 2018.

    Σε αυτό το ρεπορτάζ ο Γιώργος Καραϊβαζ αποκάλυψε πως χύνεται αίμα από την ελληνική μαφία εξαιτίας των συμβολαίων θανάτων.

    Ο αστυνομικός ρεπόρτερ παρουσίασε στο ρεπορτάζ του μία σειρά εκτελέσεων ανθρώπων που είχαν μπει στο στόχαστρο της ελληνικής μαφίας.

    Ο δημοσιογράφος μίλησε για σοκαριστικές δολοφονίες, για εκτελέσεις από  αντίποινα, για δολοφονικά συμβόλαια , αλλά και για την στιγμή που ο υπόκοσμος κήρυξε εκεχειρία για ένα διάστημα.

    Κανείς δεν περίμενε τότε πως το αναλυτικό ρεπορτάζ του, το οποίο ξεδιπλώνει την δράση και τον τρόπο σκέψης της μαφίας θα μπορούσε σήμερα να χαρακτηριστεί κατά μία έννοια «προφητικό», καθώς η αστυνομία θεωρεί πολύ πιθανό πίσω από την δολοφονία του να κρύβεται ένα συμβόλαιο θανάτου.

    Οι επίμαχες αναρτήσεις

    Στις 16 Δεκεμβρίου 2020 το θύμα των αδίστακτων εκτελεστών σημείωνε στο site του: «σας ενημερώνουμε λοιπόν πως μία από τις βασικότερες πηγές ενημέρωσης μας για τις κρίσεις και τις τοποθετήσεις πριν από κάθε ετήσια διαδικασία ήταν κατά κύριο λόγο οι συγκεκριμένοι (σ.σ. οι προαναφερόμενοι δολοφονηθέντες ποινικοί). Πολλές φορές μας εξέπληξαν με την ακρίβεια των … «προβλέψεων» τους και ειδικά για τις θέσεις κρίσιμου και υψηλού ενδιαφέροντος. Προσέξτε. Αυτό που λέμε και κοινοποιούμε ήταν πως γνώριζαν. Αυτό που δεν ξέρουμε κι αλίμονο δεν θα μας έλεγαν ποτέ, ήταν ο βαθμός της επίδρασης τους πάνω στις κρίσεις και στις τοποθετήσεις».

    Εντυπωσιάζει ακόμη ότι ο Γιώργος Καραϊβάζ σε άλλο δημοσίευμα του τον Νοέμβριο του 2019 αναρωτιόταν γιατί δεν έχει εξιχνιασθεί κανένα από τα συμβόλαια θανάτου (σ.σ. έχουν καταγραφεί περισσότερα από 25 την τελευταία τετραετία), μιλώντας για σκοπιμότητα των αρχών ασφαλείας.

    Όπως έγραφε «ποιος τολμά και ποιον συμφέρει να διαλευκάνει έστω και μία από τις ανεξιχνίαστες υποθέσεις που έχουν το ανεξίτηλο χρώμα του συμβολαίου θανάτου; Και μην μας πείτε για εκείνη του Γιάννη Μακρή (σ.σ. σημειώθηκε τον Νοέμβριο του 2018 στη Γλυφάδα και συνελήφθησαν δύο Βούλγαροι δράστες) επειδή ακριβώς βρίσκεται πολύ έξω από το πεδίο της δραστηριότητας που σχετίζεται ή αφορά στο σύστημα. Παλιό ή νέο».

    Κι ίσως η τραγική ειρωνεία ότι φαίνεται ότι έπεσε κι ο ίδιος θύμα ενός παρόμοιου εγκληματικού σχεδίου από ποινικούς που διαβλέπουν την αδυναμία της ΕΛ.ΑΣ. να εξιχνιάσει έστω μία από αυτές τις αλλεπάλληλες οργανωμένες δολοφονίες.

    ==============

    Το τελευταίο ρεπορτάζ του εκτελεσμένου αστυνομικού συντάκτη: 
     
    Σε βαρέλι δίχως πάτο μετασχηματίζεται η φαρσοκωμωδία απροσμέτρητης κακογουστιάς και υποκρισίας στην αστυνομία. Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες όσο κι εξακριβωμένες πληροφορίες του www.bloko.gr, σε βάρος του υψηλού φυλασσόμενου έχουν υποβληθεί τους τελευταίους μήνες, αρχής γενομένης από το καλοκαίρι, 4 μηνύσεις από πολίτες που υποστηρίζουν ότι εξαπατήθηκαν. Ο πολιορκημένος από αστυνομικός υψηλής κρισιμότητας στόχος, φέρεται να είχε συστήσει εταιρεία τηλεπώλησης ακριβών κινητών τηλεφώνων σε τιμές … κάτω του κόστους. Το γεγονός της ιδιοκτησίας της επίμαχης εταιρείας, όπως και ο ονομαστικός τραπεζικός στις οποίες γινόταν οι καταθέσεις των χρημάτων, εξακριβώθηκε πως ανήκαν στο ίδιο πρόσωπο. Στον υψηλά φυλασσόμενο. Σε τουλάχιστον 4 μέχρι σήμερα περιπτώσεις και σε αστυνομικές υπηρεσίες της Λάρισας, Αμαρουσίου και Αμπελοκήπων στην Αθήνα, σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος του μετά από καταγγελίες ισάριθμων πολιτών, ότι παρότι κατέβαλαν το χρηματικό αντίτιμο, καταθέτοντας συμπληρωματικά τα … παραστατικά αγορών, ουδέποτε παρέλαβαν τα τηλέφωνα. Μάλιστα, η εταιρεία με τις προσφορές, τύγχανε συστηματικής προβολής από κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας δια μέσω και του ίντερνετ. Η τελευταία καταγγελία, έγινε στα μέσα του περασμένου Ιανουαρίου. Συνεπώς, το επιπλέον ερώτημα που προκύπτει είναι εάν η αστυνομία διαθέτει συνοδούς ασφαλείας και σε κατηγορούμενους για απάτες. Ή μήπως δεν γνώριζε η αστυνομία, ποιες έρευνες κάνει η αστυνομία; Εάν ναι, θα μπορούσε κάλλιστα να διευρύνει τον κύκλο της προστασίας και σε άλλους υπόδικους, όλων των κατηγοριών της εγκληματικότητας, ούτως ώστε να τους συλλαμβάνει άκοπα και δίχως κατασπατάληση δυνάμεων σε αναζητήσεις, στην περίπτωση έκδοσης ενταλμάτων ή και καταδικών. Πρόκειται για μια απόλυτα λειτουργική και αχρεωστήτως καταβληθείσα λύση. Το εξοργιστικά οξύμωρα είναι πως σύμφωνα με τις αναφορές, εκβιάζονταν ακόμη και οι αστυνομικοί συνοδείας! Ειδικά όλοι όσοι αρνήθηκαν να εκτελέσουν χρέη οδηγού, πιέστηκαν να το κάνουν με το επιχείρημα ότι θα καταγγελθούν στις “εταιρικές” προς αυτόν εσωτερικές υποθέσεις για εκβιαστική διεκδίκηση μηνιαίου πανωμισθώματος ύψους 500 ευρώ! Μάλιστα, οι συγκεκριμένες αναφορές λέγεται πως … αξιοποιήθηκαν προκειμένου να ληφθεί χθες κατεσπευσμένα η απόφαση της επιτροπής για αφαίρεση των αστυνομικών από τον υπό προστασία στόχο!!! ΕΛΑΣ και ΓΑΔΑ, υπάρχει ακόμη πιο κάτω;
----------------------------


 Είχε προειδοποιήσει με αποκαλύψεις ενώπιον της δικαιοσύνης

Έχουμε γράψει ότι η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ δεν είναι ένα μεμονωμένο έγκλημα, αλλά ένα έγκλημα που στρέφεται κατά του πολιτεύματος. Αφενός επειδή ο δολοφονημένος ήταν καταξιωμένος δημοσιογράφος, αφετέρου διότι επρόκειτο να καταθέσει στην δικαιοσύνη για μεγάλη υπόθεση διαφθοράς. Άρα με την δολοφονία του, παρεμποδίστηκε η ίδια η λειτουργία της δικαιοσύνης, εβλήθη δηλαδή ο ακρογωνιαίος λίθος του πολιτεύματος.

Δείτε πιο άρθρο του έχει μπει στο μικροσκόπιο των αρχών. Το τέλος του άρθρου ενδέχεται να θορύβησε κάποιους που ήθελαν να αποτρέψουν την κατάθεση του δημοσιογράφου.
Δημοσιεύτηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στο bloko.gr

Το κείμενο που ακολουθεί, εκλάβετε το ως μια κοινωνική προσφορά του bloko.gr στην ευρύτερη αστυνομική οικογένεια, που εξακολουθεί να αιθεροβατεί στις αριστοφανικές νεφέλες της αφέλειας, εκεί ακριβώς που βρισκόμασταν αναπεπταμένοι κι εμείς.

Τώρα που και οι δύο έχουν εκλείψει από το δημόσιο βίο, αποδεσμευόμαστε κι εμείς να πούμε κάποια πράγματα, για να διαφωτίσουμε όσο μπορούμε ένα παρασκήνιο στο οποίο βρίσκονται αρκετοί οι μυημένοι και κυρίως οι πολιτικοί ταγοί μας.

Σας ενημερώνουμε λοιπόν πως μία από τις βασικότερες πηγές ενημέρωσης μας για τις κρίσεις και τις τοποθετήσεις πριν από κάθε ετήσια διαδικασία ήταν κατά κύριο λόγο ο Δημήτρης Μάλαμας και δευτερογενώς ο Καπές. Εξ’ όσων επίσης γνωρίζουμε, δικός τους βασικός “επικοινωνιολόγος” των όσων μετέπειτα βλέπαμε σε κρίσεις και τοποθετήσεις ήταν ο Σπύρος Παπαχρήστου, όσιο κι αυτός βρισκόταν στη ζωή. Στη συνέχεια ανέπτυξαν τα δικά τους δίκτυα ενημέρωσης.

Πολλές φορές μας εξέπληξαν με την ακρίβεια των … “προβλέψεων” τους και ειδικά για τις θέσεις κρίσμου και υψηλού ενδιαφέροντος. Προσέξτε. Αυτό που λέμε και κοινοποιούμε ήταν πως γνώριζαν. Αυτό που δεν ξέρουμε κι αλίμονο δεν θα μας έλεγαν ποτέ, ήταν ο βαθμός της επιδραστικότητας τους πάνω στις κρίσεις και στις τοποθετήσεις. Ο Παπαχρήστου την είχε και είναι πανθομολογημένο. Για τους δύο Δημήτρηδες δεν ξέρουμε και γι αυτό θέλουμε να είμαστε ακριβείς στη διατύπωση. Το απαύγασμα του όποιου συμπεράσματος εναπόκειται στη δική σας κρίση.

ΥΓ: Το κείμενο αφιερώνεται επίσης σε όλους όσοι μέσα στην οικογένεια της ΕΛΑΣ, στο άκουσμα του ονόματος Μάλαμας, ανασήκωναν ώμο και βλέμμα με δεικτική απορία, προσποιούμενοι άγνοια περί του ονόματος και της υπόστασης.

ΥΓ 2: Υποσχόμαστε κι άλλες αποκαλύψεις. Πολύ σύντομα και ειδικά για την υπόθεση που τις τελευταίες ημέρες (;) προκαλεί αναστάτωση στην ΕΛΑΣ.

ΥΓ 3: Καταθέτουμε τη βεβαιότητα μας πως δεν πρόκειται να εξιχνιαστεί καμία από τις τρεις δολοφονίες/.

ΥΓ 4: Τα τηλέφωνα του Μάλαμα τα εξαφάνισαν οι αστυνομικοί συνοδοί του. Η αστυνομία δεν μπορεί να τα βρει ή δεν θέλει; Εμείς πάντως θέλουμε.

του Γιώργου Καραϊβάζ

==============================

==============================

Τι αποκάλυπτε ο Γιώργος Καραϊβάζ για το κύκλωμα διαφθοράς, τον Λιγνάδη κλπ: 

«Αει στο διάολο κρετίνοι»

Ως δημοσιογράφος, ως πολίτης και ως οντότητα, έχω μάθει να λογοδοτώ (συγνώμη για τον ενικό αναφοράς αλλά είναι αμιγώς προσωπική υπόθεση) στη συνείδηση μου και στοναναγνώστη που μου εμπιστεύεται την ενημέρωση του.

Πάνω σ’ αυτό το τρισυπόστατο της υπόστασης οφείλω πρώτα και κύρια στον εαυτό μου, ν’ απολογηθώ και να ομολογήσω, αλλά και να αιτιολογήσω την ποιότητα του τίτλου, όπως επίσης και να ζητήσω συγνώμη από τον αναγνώστη για το κουραστικό μακροσκελές του πράγματος, αλλά και πάλι περιλαμβάνει συνοπτικά όλα όσα θα ήθελα να γράψω.

Ας ξεκινήσουμε με μια παλιά υπόθεση. Η ασφάλεια και συγκεκριμένα το οργανωμένο έγκλημα, παραπέμπει τον Δημήτρη Καπέ ,με κατηγορίες περί σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Μάρτυρας υπεράσπισης του είμαι κι εγώ. Σε ερώτηση εισαγγελέα στην προδικασία, «πως εσείς δεχτήκατε να γίνεται μάρτυρας υπεράσπισης του», η απάντηση μου ήταν η εξής: «Ως πολίτης πρώτα και κύρια και ως πολίτης με αυξημένες γνώσεις συνεπώς και υποχρεώσεις στο όνομα της δικαιοσύνης και στην απόδοση της, αρνούμαι να δεχτώ πως η αστυνομία αφενός σκευωρεί, αφετέρου αποπειράται να εξαπατήσει την ίδια τη Δικαιοσύνη»

Κάπως έτσι κινήθηκαν και οι ερωταποκρίσεις και στο δικαστήριο. Ανοίγουμε αναγκαστική παρένθεση για να πούμε πως η δημοσιογραφική σχέση με τον Δημήτρη Καπέ ανάγεται στο 1996 κι έκτοτε συνοδεύεται με σχέσεις ειλικρίνειας. Πολύ περισσότερης ειλικρίνειας απ’ ότι με επιφανείς αξιωματικούς. Το σε τί συνίστατο η απάτη της ασφάλειας έχει εξηγηθεί σε παλιότερα άρθρα μου και αν χρειαστεί θα επανέλθω.

Στο δικαστήριο, όταν τέθηκε διαθλαστικά το ίδιο ερώτημα, η απάντηση μου σχετίστηκε με την αναγωγή στη συνείδηση. Μεταξύ άλλων είχα πει ότι, «προσωπικά μπορεί να θεωρώ τον κ. Καπέ υπαίτιο διάπραξης ποικίλων όσων εγκλημάτων. Ακόμα και δολοφονιών. Δεν έχει καμία σημασία όμως το τί θεωρώ ή το τί πιστεύω εγώ, αλλά ποια στοιχεία έχει η αστυνομία και πως με αυτά μπορεί να αποδειχτεί ενώπιον σας η ενοχή. Και απ’ όσα γνωρίζω, κάτι τέτοιο δεν έχει καταστεί εφικτό. Επίσης, αν έγραφα αυτά που θεωρούσα ως δεδομένα, σήμερα δεν θα ήταν κατηγορούμενος ο κ. Καπές, αλλά εγώ στη θέση του κι εκείνος ως κατήγορος μου για συκοφαντία». Επαναλαμβάνω όμως σε μορφή ρητορικού ερωτήματος, «θα διατηρήσω ήσυχη τη συνείδηση μου όταν γνωρίζω με γεγονότα και αποδείξεις ότι υπάρχει αστυνομική σκευωρία κι εγώ να σιωπώ;». 

Ποιος δημοσιογράφος θα πήγαινε να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης και δεν θα έβαζε την ουρά κάτω από τα σκέλια και μάλιστα κόντρα στην ασφάλεια, εάν είχε την οποιαδήποτε παράνομη συναλλαγή μ’ ένα κακοποιό; Αντίθετα, στο όνομα της συνείδησης μου, δημοσιοποίησα πληροφορίες που σχηματοποιούν, όχι κάποια καρτούν, αλλά ολόκληρο άτλαντα από μίκυ μάους αλλά και αυθεντικά πρόσωπα με επικοινωνίες, συναλλαγές κοκ με τον Παπαχρήστου (το τελευταίο ούτε γνώριζα, ούτε επικοινώνησα έστω και μία φορά μαζί του) και δευτερογενώς με Μάλαμα, καθιστώντας με -κατά τη συνείδηση μου- στόχο των επαγγελματιών της δολοπλοκίας. Το μόνο από σειρά δημοσιογράφων με τους οποίους οι δύο μακαρίτες είχαν στενή σχέση. Αλλά και προφανώς υπήρξα κάρφος -ο μόνος ίσως- που δεν αναπαρήγαγα αμάσητα τα αφηγήματα τους και έγραφα για τις σχέσεις της ανομίας με τη κατ’ επίφαση νομιμότητα.

Υπουργοί, κυβερνητικοί, επιχειρηματίες, απόστρατοι κι εν ενεργεία αξιωματικοί, δικαστικοί, επιχειρηματίες, εκκλησιαστική κοκ. Βρώμικο χρήμα, δολοφονίας, εκβιασμοί, μαφία. Αυτά δεν τα άκουσαν ποτέ η κ. και οι συνεργάτες πρώην αξιωματικού της ΕΛΑΣ που άκουγαν τις κασέτες και μοίραζαν κοριούς μέσα από την ΚΥΠ για να παγιδευτούν αυτοκίνητα, οι οδηγοί των οποίων βρίσκονταν αργότερα δολοφονημένοι; Δεν άκουσε ποτέ η κ. αστυνόμος συνομιλίες του Παπαχρήστου με το αφεντικό της και τ’ αφεντικά του;

Μέσα στη συνείδηση μου βρίσκονται και αυτά. Και όσοι νόμιζαν ότι με την εμπλοκή μου στην υπόθεση θα με φοβίσουν, ώστε να σταματήσω να γράφω για όλο αυτό το συνονθύλευμα της διαπλοκής, πλανώνται οικτρά. Μπορεί να να με ισοπεδώσετε ψυχολογικά, επαγγελματικά ακόμη και βιολογικά, αλλά δεν θα σας επιτρέψω να λιώσετε τη φωνή μου. Εξ’ ου και το αει στο διάολο κρετίνοι.  

Ένα από τα πράγματα που δεν αντέχω και με πλήττουν θανάσιμα, είναι η «αποκάλυψη» της προμήθειας 1.000 ευρώ τον Απρίλιο του 2016 από το Δημήτρη Μάλαμα. Έναν Δημήτρη Μάλαμα που φέρεται να σκόρπιζε τα χιλιάρικα ένθεν κακείθεν, αλλά δεν υπάρχει καμία άλλη συνομιλία με τη γραμματέα του για την διανομή του μαύρου χρήματος σε κάποιο άλλο πρόσωπο. Έδωσε εντολή για παράνομη συναλλαγή στη γραμματέα του μέσω συμβατής γραμμής, μόνο για εμένα και μόνο για μία φορά. Τον καιρό που γνώριζε πως τον άκουγε και η κουτσή Μαρία και την περίοδο που κι εμείς γνωρίζαμε πως μας άκουγε η ΚΥΠ. Αλλά όπως είχα πει, «δεν έχω κάτι να κρύψουμε, οπότε καλή ακρόαση στα παλικάρια». Τον Απρίλιο του 2016, ο Δημήτρης Μάλαμας είχε στραφεί όπως είπαμε στις νόμιμες επιχειρήσεις, δημιουργώντας το επιχειρηματικό καταπίστευμα για το τρία παιδιά του που πλέον θα έμπαιναν στο στίβο της ζωής.

Τότε ήταν που μου ζήτησε να επικοινήσω με το εμπορικό τμήμα του ΑΝΤ1 για να διαφημιστεί ως χορηγός σε πρωινή εκπομπή του καναλιού, ενώ παράλληλα συζητήσαμε την προοπτική ν’ αναλάβω την εμπορική επικοινωνία της επιχείρησης του. Δεν θυμάμαι εάν ή όχι συγκαταλέχθηκε ως χορηγός εκπομπής λόγω κόστους. Αυτό που θυμάμαι είναι πως η δική μας συζήτηση περί μελλοντικής συνεργασίας χάλασε και η προκαταβολή επιστράφηκε ως αχρεωστήτως καταβληθείσα.

 Αυτά τα ολίγα προς το παρόν.

======================

Που στρέφονται οι έρευνες για Καραϊβάζ – Συγκλονιστικές αποκαλύψεις

Νέα στοιχεία έρχονται διαρκώς στο φως για την μαφιόζικη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, την ώρα που οι αρχές έχουν καταλήξει ότι πρόκειται για κοινό έγκλημα και “συμβόλαιο θανάτου”. Οι αστυνομικοί έχουν πάρει υλικό από κάμερες στη γύρω περιοχή, ενώ η δημοσιοποίηση βίντεο με τους δράστες προκάλεσε βροχή τηλεφωνημάτων από πολίτες.

Οι αστυνομικές αρχές δέχθηκαν περισσότερες από 100 τηλεφωνικές κλήσεις από άτομα, τα οποία μεταφέρουν πληροφορίες. Κάποιες από αυτές ελέγχεται μάλιστα αν μπορούν να αξιοποιηθούν, προκειμένου οι αστυνομικοί να φτάσουν στα ίχνη και την ταυτότητα των δραστών. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι άτομα που βρίσκονταν κοντά στο σημείο, όπου έγινε η δολοφονία, αλλά και σε άλλα σημεία, μετέφεραν στους αστυνομικού ότι είδαν δίκυκλο, στο οποίο επέβαιναν άτομα με τους σωματότυπους και το ρουχισμό των δραστών.

Ήθελαν νεκρό τον Καραϊβάζ

Την ίδια ώρα, συγκλονίζουν τα ευρήματα της ιατροδικαστικής έρευνας, από την οποία γίνεται ακόμη πιο ξεκάθαρο ότι οι δολοφόνοι ήταν αποφασισμένοι να σκοτώσουν τον δημοσιογράφο και όχι να στείλουν κάποιο μήνυμα. Η νεκροψία-νεκροτομή που ολοκληρώθηκε το Σάββατο, έδειξε ότι ο Γιώργος Καραϊβάζ δέχτηκε συνολικά 10 από τις 13 σφαίρες του εκτελεστή στο σώμα του. Οι έξι από αυτές κατέληξαν στον θώρακα, μία στον λαιμό και μία στην αριστερή παλάμη.

Ενδεικτικό του ότι οι δολοφόνοι ήθελαν τον δημοσιογράφο νεκρό είναι και το γεγονός ότι δέχθηκε δύο χαριστικές βολές στο κεφάλι, προκειμένου να είναι σίγουροι για τον βέβαιο θάνατό του. Έγινε επίσης γνωστό ότι αυτές οι δύο βολές ήταν στον κρόταφο, κάτι που ενισχύει την πιθανότητα να δέχτηκε την δεύτερη, ενώ είχε πέσει ήδη κάτω. Η έρευνα έδειξε και ότι κάποιες από τις έξι βολές που δέχθηκε ο δημοσιογράφος στον θώρακα προκάλεσαν διαμπερή τραύματα, ενώ η πύλη εισόδου ήταν από μπροστά. Με βάση το τελευταίο στοιχείο θεωρείται βέβαιο ότι αυτές ήταν οι πρώτες που δέχτηκε.

Παραλλήλως, το είδος των θανατηφόρων τραυμάτων φαίνεται ότι έδειξε πως ο Γιώργος Καραϊβάζ χτυπήθηκε από τον δολοφόνο του και ενώ έσκυβε για να αποφύγει τις βολές του. Τέλος, σε ό,τι αφορά το τραύμα στην παλάμη, εκτιμάται ότι ο δημοσιογράφος άπλωσε ενστικτωδώς το χέρι του για να προστατευτεί από τις σφαίρες.

Μυστήριο με το σκούτερ

Προβληματισμό στις αρχές προκαλεί το γεγονός ότι οι δολοφόνοι χρησιμοποίησαν σκούτερ για να μεταβούν στον τόπο του εγκλήματος. Είναι η πρώτη φορά στην Ελλάδα που δράστες χρησιμοποιούν σε ενέδρα θανάτου δίκυκλο μικρού κυβισμού, παρότι αυτό θα ήταν αναποτελεσματικό σε περίπτωση καταδίωξης. Οι αστυνομικοί διακρίνουν, ωστόσο, σε αυτήν επιλογή ότι το σκουτεράκι μπορεί να ελιχθεί ευκολότερα σε πόλεις όπως η Αθήνα, περνώντας παραλλήλως απαρατήρητο.

Τα σχέδια της κυβέρνησης για Γυμνάσια και Δημοτικά – Πότε θα ανοίξουν

Σε αυτό συμβάλλει κατά τους αστυνομικούς και το γεγονός ότι πρόκειται για ένα από τα πλέον δημοφιλή δίκυκλα, τα οποία κυκλοφορούν στην πρωτεύουσα. Οι αστυνομικοί εξετάζουν πάντως ως επικρατέστερο το σενάριο, οι δράστες κατά την απομάκρυνσή τους από την περιοχή να χρησιμοποίησαν και άλλο όχημα, αφού πρώτα ξεφορτώθηκαν, με κάποιον τρόπο, το δίκυκλο.

Με δεδομένο πάντως ότι το δίκυκλο έχει καταγραφεί από κάμερες, οι αστυνομικοί προσπαθούν από την πινακίδα να εντοπίζουν σε ποιον ανήκει. Πρώτος στόχος τους παραμένει βέβαια να ξεκαθαρίσουν εάν αυτό είχε κλαπεί ή εάν νοικιάστηκε από κάποια εταιρία μίσθωσης οχημάτων. Οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι οι αστυνομικοί δεν έχουν ξεκάθαρη εικόνα, ενώ το δίκυκλο δεν έχει εντοπιστεί ακόμη.

Τι ερευνούν οι αστυνομικοί

Οι αρχές εκτός από το σκούτερ αναζητούν και το πιθανό κρησφύγετο των δραστών και για τον λόγο αυτόν, σύμφωνα με πληροφορίες ελέγχονται ξενοδοχεία και μισθώσεις Airbnb, αλλά και καταστήματα. Το σενάριο ότι οι δολοφόνοι ενδεχομένως να ήρθαν από το εξωτερικό έχει βάλει στο μικροσκόπιο των αστυνομικών και τις αφίξεις στα αεροδρόμια, όπως και στις άλλες πύλες εισόδου στη  χώρα.

Με δεδομένο μάλιστα ότι το σενάριο αυτό, δηλαδή οι δύο δράστες να ήταν πληρωμένοι εκτελεστές από το εξωτερικό, εξετάζεται ως το βασικότερο, οι αρχές ερευνούν και τις αναχωρήσεις μετά την δολοφονία. Κι αυτό γιατί πιθανολογούν ότι, ενδεχομένως, οι δολοφόνοι να κατάφεραν να φύγουν ήδη από τη χώρα. Μια άλλη παράμετρος που απασχολεί τις αρχές είναι και το από που αγόρασαν οι δράστες τα ρούχα που φορούσαν. Κι αυτό γιατί σε τέτοιου είδους επιθέσεις και εφόσον οι δολοφόνοι είναι από το εξωτερικό, συνηθίζεται να αγοράζουν τα ρούχα που θα φορούν κατά την εκτέλεση του εγκλήματος.

Στο στόχαστρο των αρχών έχουν μπει και οι τηλεφωνικές κλήσεις που έγιναν κοντά στο σημείο της δολοφονίας, λίγη ώρα πριν και μετά τη δολοφονία. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν αν οι δύο δολοφόνοι είχαν μιλήσει με κάποιο τρίτο πρόσωπο για να ενημερωθούν σχετικά με τις κινήσεις του Γιώργου Καραϊβάζ. Ερευνούν επίσης, αν υπήρξε κάποια επικοινωνία, με την οποία οι δράστες ενημέρωσαν με κάποιο τρόπο για την ολοκλήρωση της αποστολής τους.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τα κίνητρα των δολοφόνων και του “εντολέα” της μαφιόζικης εκτέλεσης οι αστυνομικοί έχουν βάλει, ήδη από το Σαββατοκύριακο, στο μικροσκόπιο των ερευνών τους τα δημοσιεύματα του δημοσιογράφου. Ενδελεχώς ερευνώνται και τα θέματα με τα οποία είχε κατά καιρούς ασχοληθεί ο Γιώργος Καραϊβάζ, προκειμένου να οριοθετηθούν οι σχετικές έρευνες.

=======================

«Βόμβα» Liberation για Καραϊβάζ: Διερευνούσε αρκετές υποθέσεις για μέλη του κυβερνώντος κόμματος

12 Απριλίου 2021

Με την στυγερή δολοφονία του αστυνομικού συντάκτη Γιώργου Καραϊβάζ που συγκλόνισε το Πανελλήνιο, ασχολείται με εκτενές δημοσίευμά της η ηλεκτρονική έκδοση της γαλλικής εφημερίδας «Liberation», προχωρώντας σε μια αποκάλυψη που προκαλεί αίσθηση.


Συγκεκριμένα, το ρεπορτάζ του ανταποκριτή στην Αθήνα, Φαμπιέν Περιέ, αναφέρει ότι ο Γιώργος Καραϊβάζ, που σκοτώθηκε έξω από το σπίτι του στην Αθήνα την Παρασκευή, «διερευνούσε αρκετές υποθέσεις που αφορούσαν μέλη του κυβερνώντος κόμματος και τον κόσμο της νύχτας».

Ακόμη, στο δημοσίευμα, σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για μια γρήγορη έρευνα, ενώ το άρθρο της εφημερίδας, μεταξύ άλλων φιλοξενεί την τοποθέτηση του αρχηγού της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, αλλά και τη δήλωση του παλαίμαχου αστυνομικού συντάκτη Πάνου Σόμπολου.

Το ρεπορτάζ της γαλλικής εφημερίδας έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την μέχρι σήμερα δημοσιογραφική κάλυψη των συστημικών ΜΜΕ που δεν έχουν ως τώρα ούτε καν αναφέρει την δημοσιογραφική κάλυψη περιπτώσεων που άφησαν έκθετη την κυβέρνηση, με πλέον πρόσφατες τις υποθέσεις του κατηγορούμενου για βιασμούς κατά συρροή Δημήτρη Λιγνάδη ή του κατηγορούμενου για απάτη εις βάρος του Δημοσίου δημοσιογράφου Μένιου Φουρθώτη.

Πηγές: Rosa.gr, Αυγή

Πηγή: kosmodromio.gr

====================

Εκτέλεση Καραϊβάζ

Διαρροή βίντεο-ντοκουμέντο με τους δολοφόνους του Καραϊβάζ

11 Απριλίου 2021
Βίντεο ντοκουμέντο στο οποίο φέρονται να απεικονίζονται οι δύο δολοφόνοι του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ πάνω στο σκούτερ με το οποίο διέφυγαν, ήρθε ταυτόχρονα στη δημοσιότητα από τους τηλεοπτικούς σταθμούς Mega και Open και από newsit, protothema. Σύμφωνα πληροφορίες που επικαλούνται τα μέσα, το βίντεο που διέρρευσε βρίσκεται στα χέρια των υψηλόβαθμων αξιωματικών του Ανθρωποκτονιών που ερευνούν την υπόθεση. Την ίδια ώρα, έγινε γνωστό ότι ο Στ. Χίος, εκδότης του «Μακελειού», αναζητείται από την Ελληνική Αστυνομία μετά από αυτεπάγγελτη δίωξη της εισαγγελίας για «διασπορά ψευδών ειδήσεων». Το «Μακελειό» ισχυρίζεται πως διαθέτει στοιχεία που δείχνουν εμπλοκή κυβερνητικών στελεχών στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.
Διαβάστε τη συνέχεια στο thepressproject.gr

Στην Κολομβία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Του Κώστα Βαξεβάνη
11 Απριλίου 2021
Οταν δολοφονείται ένας δημοσιογράφος μέρα μεσημέρι η μοναδική αστυνομική πλευρά του θέματος πρέπει να είναι η διαλεύκανση της δολοφονίας. Αρνούμαι συνειδητά να μπω στη σεναριολογία για το ποιος μπορεί να είναι ο δολοφόνος και κυρίως στην ανήθικη διαδικασία που αναζητά «πόσο μπλεγμένος ήταν ο δημοσιογράφος».
Επί των ημερών του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον Ιούλιο του 2010, δολοφονήθηκε ο Σωκράτης Γκιόλιας. Επί ημερών του Χρυσοχοΐδη πριν από μερικούς μήνες έγινε απόπειρα δολοφονίας του Στέφανου Χίου. Και επί ημερών του Χρυσοχοΐδη δολοφονήθηκε το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής ο Γιώργος Καραϊβάζ.
Δεν με αφορούν και δεν πρέπει να αφορούν κανέναν πολίτη οι προσπάθειες που γίνονται για να ενοχοποιηθεί ο νεκρός ή να δικαιολογηθεί η φρικιαστική πράξη. Οπως είχα γράψει όταν έγινε απόπειρα εναντίον του Χίου: «Αν σήµερα σιωπήσουμε επειδή ο Χίος είναι αυτός που είναι, αν αποδεχτούμε ότι το βεβαρυμένο παρελθόν του είναι η εξήγηση και η δικαιολογία για μια δολοφονία, τότε ανοίγει ο δρόμος για να δολοφονείται ο κάθε ανεπιθύμητος ή ενοχλητικός δημοσιογράφος. Απλώς το σύστημα θα έχει ως μοναδική διεκπεραιωτική υποχρέωση να ενοχοποιήσει όσο πρέπει αυτόν που θα εξοντώσει και η κοινωνία θα είναι θεατής και θα αποδέχεται».
Διαβάστε τη συνέχεια στο www.documentonews.gr


Σχόλια