ΗΠΑ και ΕΕ

 Ilias Michalas

Πάμε και σε κάτι ανούσιο. (μάλλον θα είναι αφού δεν συζητάει κανείς γι’ αυτό)...
Οι ΗΠΑ μέχρι το 2032 στοχεύουν σε ξένες επενδύσεις ύψους 2 τρις δολαρίων.

  • Θα το πετύχουν με όπλο το IRA που είναι το project - πολιτική της κυβέρνησης Μπάιντεν για την μείωση του πληθωρισμού και προβλέπει κίνητρα και χρηματοδοτήσεις σε επιχειρήσεις που θα εγκατασταθούν στις ΗΠΑ.
  • Εγγυάται επίσης φθηνή ενέργεια και σταθερό περιβάλλον.

Ήδη μεγάλες βιομηχανίες εγκαταλείπουν την γερασμένη και ανήμπορη να αντιδράσει Ευρώπη και μεταφέρουν τις δραστηριότητες τους στις ΗΠΑ.
Η αποβιομηχάνιση της Ευρώπης είναι θέμα χρόνου.
Κάποιοι ασήμαντοι χαρτογιακάδες στις Βρυξέλλες ψελλίζουν κάτι για το πρόβλημα χωρίς να έχουν καμία δυνατότητα παρέμβασης, αφού δεν μπορούν να αποτρέψουν τις αποφάσεις της Αμερικανικής κυβέρνησης.
Ο Ευρωπαίος επίτροπος για την εσωτερική αγορά Τιερί Μπρετόν, αφού είπε ότι το IRA είναι η μεγαλύτερη υπαρξιακή πρόκληση για την Ευρωπαϊκή οικονομία, γύρισε στο πολυτελές του διαμέρισμα, φόρεσε τις μεταξωτές πιτζάμες του και κοιμήθηκε ήσυχος ήσυχος…

  • Δεν ξέρω πόσοι και πόσες έχετε συνειδητοποιήσει ότι η Ευρώπη που με τόση θέρμη και αφοσίωση ανήκουμε, είναι ήδη στο καναβάτσο.
  • Έχει την κατάληξη να είναι ένα τραγικό ακολούθημα των ΗΠΑ, που θυμίζει θυγατρική ποδοσφαιρική ομάδα. Κερδίζει ή χάνει ανάλογα με τα συμφέροντα της “μαμάς”...

Χωρίς κανένα αξιόπιστο πολιτικό πρόσωπο, πρώην υπάλληλοι τραπεζών οι περισσότεροι, δεν έχουν καμία μα καμία ικανότητα ή δυνατότητα να αλλάξουν την κατρακύλα της Ευρώπης, που συνεχίζει να ενισχύει και να ανέχεται έναν ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΠΟΛΕΜΟ που είναι πλέον ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ ότι εξυπηρετεί μόνο τις ΗΠΑ και τα σχέδια τους για αποτροπή της δικής τους οικονομικής καταστροφής…
 (εδώ μπαίνει το ζήτημα “δολάριο”, αλλά το έχω “εξαντλήσει” σε άλλα κείμενα).
Μέσα στο 2022, το ευρώ, έχασε 17% στην ισοτιμία του με το δολάριο.
Τίποτα δεν προμηνύει ότι η υποτίμηση θα σταματήσει.
Όλο το περιβάλλον και οι συνθήκες είναι ένα απέραντο μπάχαλο.
Η “γηραιά ήπειρος” φαίνεται να παραγέρασε…
Είναι κρίσιμη και ΕΘΝΙΚΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ η κουβέντα για το μέλλον της Ευρώπης.
Δεν θα γίνει όμως…
(κανείς δεν κέρδισε εκλογές λέγοντας αλήθειες)...

========================

 =================

 ---------------------------

 ---------------------------

----------------------

----------------------

Periklis Bozinakis

"Δεν υπάρχει έξοδος από τον λαβύρινθο αν δεν συνειδητοποιήσεις ότι ο λαβύρινθος μετασχηματίζεται συνεχώς καθώς κινείσαι μέσα του. Είναι ζωντανός."
Philip K Dick
Σύνορα / πολιτεία / σπίτι / πορτοφόλι / ανθρώπινο σώμα. Αυτά είναι τα στάδια του σύγχρονου ολοκληρωτισμού, με αυτή τη σειρά. Ο Πολυεθνικός Παρασιτισμός, η Νέα Τάξη, είναι μια εκτροπή που εκδηλώθηκε και εξελίχθηκε από τον μακρόκοσμο στον μικρόκοσμο, και όχι το αντίστροφο. Από έξω προς τα μέσα. Από πολιτισμική-οικονομική έγινε σωματική, και σκοτώνει άμεσα. Δεν είναι σχεδιασμένη, πέραν της θεμελιώδους ανάγκης της για απόλυτο έλεγχο. Από εκεί και πέρα τα βήματα προκύπτουν από μόνα τους, ο μηχανισμός γίνεται όλο και πιο ωμός και απροκάλυπτος όσο δεν πετυχαίνει απολύτως αυτό που έχει ανάγκη. Όλη η εκτροπή όμως, εκ θεμελίων, χρειάζεται τον έλεγχο του νου για να υλοποιηθεί. Την άγνοια και την ηλιθιοποίηση του Πελάτη. Του Θεατή-Καταναλωτή. Το World Economic Forum λειτουργεί ως ζωντανός, νοσηρός οργανισμός. Ο επικεφαλής και τα στελέχη του δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς από το να εξυπηρετούν τον παρασιτισμό τους, που πλέον υπάρχει ξέχωρα από αυτούς. Σαν κάποια "θεότητα" που έχει ανάγκη τους "αποστόλους" της. Ένα είδος "νόσου" με τους φορείς της. Πάντοτε τέτοιοι τυφλοί μηχανισμοί διαπράττουν στο τέλος κάποιο ανεπαίσθητο, μοιραίο λάθος. Όταν η απληστία τούς έχει τυφλώσει απολύτως. Στην προκειμένη περίπτωση τα στελέχη του δεν υπολόγισαν τον βαθμό αντίστασης και το ποσοστό των ανθρώπων που θα έλεγαν "όχι" στα προϊόντα τους. Είτε από στοιχειώδη νοημοσύνη, είτε από ένστικτο. Πόνταραν πολλά σε λάθος χαρτί. Και τώρα πετάνε την "κομψή" τους μάσκα φανερώνοντας την αρρώστια που εκπροσωπούν, ξεκάθαρα, ωμά και ανυπόμονα. Μοιραία, με τέτοιο αποτρόπαιο θέαμα, ξυπνάνε και τα πλέον αποβλακωμένα θύματά τους. Στο τέλος θα έχουν αφανίσει όλους τους φανατικούς πιστούς τους (αυτούς που δεν ξύπνησαν ποτέ) και μόνο αυτούς. Και θα έρθουν αντιμέτωποι με τους υπόλοιπους, τους "άλλους". Χωρίς προσχήματα. Χωρίς προσωπεία.

Σχόλια