Βαγγ.Κρητικός : "Πλειστηριασμοί- Εφιάλτης χωρίς διέξοδο και τέλος"

 

===================

Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Δανειοληπτών- Καταναλωτών, Βαγγέλης Κρητικός , μιλάει σήμερα στον 98.4 για το πώς τα κόμματα θα όφειλαν να έχουν ως Νο1 θέμα στην προεκλογική τους ατζέντα, τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς. Όπως είπε, η υπόθεση δεν εξελίσσεται απλά στο μείζον κοινωνικό θέμα της χώρας, αλλά αγγίζει και τα ζητήματα πλέον της οικονομικής και εθνικής της κυριαρχίας.
Ο εφιάλτης των ιδιοκτητών ακινήτων στη χώρα μας, είναι χωρίς τέλος καθώς οι πλειστηριασμοί είναι προ των πυλών για χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Τα κόμματα με μια γενναία εθνική κίνηση συναίνεσης στο θέμα θα έπρεπε να πάρουν στρατηγικές αποφάσεις και όχι στην ουσία να "χαϊδεύουν" τα αρπακτικά της αγοράς.
Τα «κοράκια» των αγορών (Funds και servicers) σε αγαστή συνεργασία με τις συστημικές τράπεζες βγάζουν στο σφυρί τα σπίτια των λαϊκών νοικοκυριών και τα καταστήματα μικρών επαγγελματιών εξασφαλίζοντας τεράστια κέρδη.
Ήδη έχουν προγραμματιστεί 2.194 πλειστηριασμοί έως την Παρασκευή, ενώ αναμένονται 120.000 μέχρι το τέλος τους έτους! Η «έκρηξη» των πλειστηριασμών είναι καθημερινό γεγονός, με τον προγραμματισμό να έχει προκαλέσει την οργή και το μένος των πολιτών. Από τους 2.194 προγραμματισμένους πλειστηριασμούς, οι 904 αφορούν σε κατοικίες, οι 41 καταστήματα και 5 ξενοδοχειακές μονάδες. Σύμφωνα μάλιστα με τα επίσημα στοιχεία οι 233 είναι έτοιμοι προς διενέργεια. Πέρυσι, όλο το έτος οι πλειστηριασμοί ήταν 52.000 περίπου. Φέτος το πρώτο τρίμηνο είναι 30.000. Άρα πάμε για πάνω από 120.000 πλειστηριασμούς μέσα στο έτος. Τώρα έχουμε 2.000 πλειστηριασμούς που είμαστε σε προεκλογική περίοδο.
Αυτό που ακούστηκε πως δεν γίνονται πλειστηριασμοί κατοικιών δεν ισχύει, γίνονται κανονικότατα πρώτης κατοικίας. Την ίδια ώρα οι  servicers και τα funds  βγάζουν τεράστια κέρδη. Μόνο ένας από αυτούς έβγαλε καθαρά κέρδη το 2019, 19 εκατομμύρια ευρώ και το 2022, 89 εκατομμύρια ευρώ. Μέγα θέμα και η προέλευση των χρημάτων αγοραστών , είπε, ο κ. Κρητικός,  για τις αγορές των κατοικιών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων  στους πλειστηριασμούς ιδιοκτησίας χιλιάδων Ελλήνων.

==================

 Βlogger: 

... και ενώ αυτό έπρεπε να είναι το πρώτο θέμα πηγαίνοντας προς τις εκλογές ...τσιμουδιά αφού κανένα κόμμα δεν θέλει (και πρέπει) να απολογηθεί γι' αυτά που έκανε ΚΑΙ που δεν έκανε! 

 -----------------------

------------------- 

...ποιοί επέτρεψαν αυτό το έγκλημα;

================================

 ----------------------------------

"....Η doValue Greece, μέσω της doValue Greece Real Estate Services διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στη διαχείριση ακινήτων στην ελληνική αγορά, έχοντας στην διαχείρισή της σήμερα περισσότερα από 260.000 ακίνητα και παρέχοντας ένα πλήρες φάσμα υποστηρικτικών υπηρεσιών...."  αν καταλάβατε καλά η συγκεκριμένη εταιρεία έχει στην κατοχή της μεγάλο τμήμα των ακινήτων.... τόσα που τις επιτρέπουν να ορίζει την αγορά. Ποιος επέτρεψε  αυτό το αίσχος; Γιατί οι  γνωστοί φωστήρες δεν βλέπουν χειραγώγηση της αγοράς των ακινήτων; 

Η χώρα λοιπόν αλλάζει χέρια και έχουμε τον πρώτο μεγαλοτσιφλικά - ιδιώτη μπροστά μας. Αλήθεια πόσα έδωσε για να πάρει αυτήν την περιουσία και πιο το όνομα των νέων κοτζαμπάσηδων - τσιφλικάδων;


 ...μια απάντηση σ' εκείνους που έβαλαν στο ύπνο την ελληνική κοινωνία (με το αζημίωτο) για το τι θα κάνουν οι τράπεζες  που θα κατασχέσουν τα "παλιόσπιτα" των Ελλήνων...

=====================

-------------------------

https://www.altamiraproperties.gr/el/ 

===========

Θησαυρίζουν τα κοράκια των πλειστηριασμών!

Σχόλια