Στο «σφυρί» χιλιάδες σπίτια και καταστήματα μέχρι την Παρασκευή!

 Αφορούν σε κατοικίες, καταστήματα και ξενοδοχειακές μονάδες.

 Δεν έχει τέλος ο εφιάλτης των ιδιοκτητών ακινήτων στη χώρα μας, καθώς οι πλειστηριασμοί είναι προ των πυλών για χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Ήδη έχουν προγραμματιστεί 2.194 πλειστηριασμοί έως την Παρασκευή, ενώ αναμένονται 120.000 μέχρι το τέλος τους έτους! Η «έκρηξη» των πλειστηριασμών είναι καθημερινό γεγονός, με τον προγραμματισμό να έχει προκαλέσει την οργή και το μένος των πολιτών. Από τους 2.194 προγραμματισμένους πλειστηριασμούς, οι 904 εξ’ αυτών αφορούν σε κατοικίες, οι 41 καταστήματα και 5 ξενοδοχειακές μονάδες. Σύμφωνα μάλιστα με τα επίσημα στοιχεία οι 233 είναι έτοιμοι προς διενέργεια. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

«Γίνεται χαμός με τους πλειστηριασμούς. Πέρυσι, όλο το έτος οι πλειστηριασμοί ήταν 52.000 περίπου. Φέτος το πρώτο τρίμηνο είναι 30.000. Άρα, πάμε για πάνω από 120.000 πλειστηριασμούς μέσα στο έτος. Τώρα έχουμε 2.000 πλειστηριασμούς που είμαστε σε προεκλογική περίοδο. Αυτό που ακούστηκε πως δεν γίνονται πλειστηριασμοί κατοικιών δεν ισχύει, γίνονται κανονικότατα πρώτης κατοικίας. Αύριο, Τετάρτη, βγαίνει ένα ακίνητο στον πλειστηριασμό, 85.000 ευρώ σε μια λαϊκή συνοικία. Ο ιδιοκτήτης αυτός έχει κάνει τα πάντα για να σώσει το ακίνητό του και δεν τα έχει καταφέρει» ανέφερε με νόημα η δικηγόρος Αριάδνη Δούκα. «Υπάρχουν κάποια εργαλεία που μπορεί  ο καθένας από εμάς να χρησιμοποιήσει. Υπάρχει ο εξωδικαστικός μηχανισμός» τόνισε ο φοροτεχνικός Σπύρος Σταυρούλιας. «Οι servicers βγάζουν τεράστια κέρδη. Ένας από αυτούς έβγαλε καθαρά κέρδη το 2019, 19 εκατομμύρια ευρώ και το 2022, 89 εκατομμύρια ευρώ. Τέτοια εκτόξευση κερδών δεν ξέρω αν έχει άλλη εργασία στην Ελλάδα», υπογραμμίζει η δικηγόρος και σημειώνει πως κανένας νόμος δεν έχει βοηθήσει μέχρι σήμερα, εκτός από τον νόμο Κατσέλη που εξυπηρέτησε κάποιους πολίτες. 

================

 Βlogger: 

... και ενώ αυτό έπρεπε να είναι το πρώτο θέμα πηγαίνοντας προς τις εκλογές ...τσιμουδιά αφού κανένα κόμμα δεν θέλει (και δεν πρέπει) να απολογηθεί γι' αυτά που έκανε ΚΑΙ που δεν έκανε! 

 -----------------------


------------------- 

...ποιοί επέτρεψαν αυτό το έγκλημα;

================================

 ----------------------------------

"....Η doValue Greece, μέσω της doValue Greece Real Estate Services διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στη διαχείριση ακινήτων στην ελληνική αγορά, έχοντας στην διαχείρισή της σήμερα περισσότερα από 260.000 ακίνητα και παρέχοντας ένα πλήρες φάσμα υποστηρικτικών υπηρεσιών...."  αν καταλάβατε καλά η συγκεκριμένη εταιρεία έχει στην κατοχή της μεγάλο τμήμα των ακινήτων.... τόσα που τις επιτρέπουν να ορίζει την αγορά. Ποιος επέτρεψε  αυτό το αίσχος; Γιατί οι  γνωστοί φωστήρες δεν βλέπουν χειραγώγηση της αγοράς των ακινήτων; 

Η χώρα λοιπόν αλλάζει χέρια και έχουμε τον πρώτο μεγαλοτσιφλικά - ιδιώτη μπροστά μας. Αλήθεια πόσα έδωσε για να πάρει αυτήν την περιουσία και πιο το όνομα των νέων κοτζαμπάσηδων - τσιφλικάδων; 

Nα λοιπόν που σιγά - σιγά όλο και περισσότεροι καταλαβαίνουν τι σημαίνει "παραίτηση από την Εθνική Κυριαρχία και όλες τις ασυλίες που αυτή παρέχει" ...που θα πάει κάποια στιγμή θα το καταλάβουν όλοι και ο χοντρός συνταγματολόγος που μας έσωσε μαζί με τους άλλους δεν θα μπορεί να κυκλοφορήσει (θα κυκλοφορεί σε περίκλειστες πόλεις...)


 ...μια απάντηση σ' εκείνους που έβαλαν στο ύπνο την ελληνική κοινωνία (με το αζημίωτο) για το τι θα κάνουν οι τράπεζες  που θα κατασχέσουν τα "παλιόσπιτα" των Ελλήνων...

=====================

-------------------------

  • https://www.altamiraproperties.gr/el/ 

    ===========

    Θησαυρίζουν τα κοράκια των πλειστηριασμών!

     ============

    Ο Θόδωρος Καλαντώνης πρόεδρος στη DοValue Ισπανίας, παραμένει πρόεδρος στη doValue Hellas 

    Πρόεδρος της doValue Ισπανίας ορίστηκε ο πρόεδρος της θυγατρικής του ομίλου της Ελλάδας Θεόδωρος Καλαντώνης, εκτελώντας τα καθήκοντά του από τη θέση του προέδρου τόσο της doValue Hellas όσο και στη doValue Ισπανίας.
    Ο κ. Καλαντώνης έχει αναλάβει την προεδρία της εταιρείας διαχείρισης απαιτήσεων τα τελευταία χρόνια, ενώ νωρίτερα εκτελούσε καθήκοντα Αναπληρωτή διευθύνοντα συμβούλου της Eurobank.

    www.bankingnews.gr 

     

Σχόλια