«Κανένας φόρος για όσους κάνουν παιδιά»: Προτεραιότητα για την Ιταλική κυβέρνηση η καταπολέμηση της υπογεννητικότητας

Στην Ιταλία, το δημογραφικό πρόβλημα είναι ιδιαίτερα αισθητό, και μαζί με το μεταναστευτικό βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής της Κυβέρνησης και – επομένως – του Ιταλικού Τύπου. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Στον απόηχο των (αμφιλεγόμενων) δηλώσεων του υπ. Γεωργίας, κ. Λολομπρίτζιντα (“πρέπει να ενθαρρύνεται το δημογραφικό” και “δεν μπορούμε να παραδοθούμε στην εθνοτική αντικατάσταση”) αλλά και της τοποθέτησης της πρωθυπουργού Μελόνι για την υπογεννητικότητα (που μιλά περί “κινήτρου για τις οικογένειες που φέρνουν παιδιά στον κόσμο”), σήμερα η εφημερίδα Il Foglio με άρθρο του διευθυντή Κλάουντιο Τσεράσα φέρνει στο προσκήνιο αυτό που φέρεται ως γραμμή της Ιταλικής Κυβέρνησης, η οποία συνοψίζεται με το μότο “κανέναν φόρο για όσους κάνουν παιδιά”.

Όπως τονίζει το άρθρο “το στοίχημα της γεννητικότητας αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση” και φαίνεται πως θα αντιμετωπιστεί με μια “ηχηρή απάντηση” μέσω “ενός σημαντικού φακέλου που αποφάσισε να ανοίξει τις τελευταίες ημέρες ο υπ. Οικ. Τζιανκάρλο Τζορτζέτι για να παρέμβει δυναμικά στο θέμα”.

Αναλυτικά, Il Foglio τονίζει πως η πρόταση του υπουργού είναι “να παρουσιαστεί μέχρι το τέλος του έτους” ένα “οικογενειακό επίδομα για τους γονείς με παιδιά”, δηλαδή “τα νοικοκυριά με τουλάχιστον δύο παιδιά δεν θα πληρώνουν φόρους”.

Ο Τσεράσα διευκρινίζει πως ένα “ακριβές κριτήριο δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί”, πόσο μάλλον το τι φοροαπαλλαγές αναμένεται να προβλέπει. Όμως φαίνεται πως “ο μηχανισμός είναι ήδη σαφής και, με τον τρόπο του, (θα) είναι ανατρεπτικός” και μάλιστα ενδέχεται να το δούμε σύντομα.

Η μείωση της φορολογίας για τις οικογένειες (με τέκνα) θα αποτελούσε λοιπόν ένα ουσιαστικό κίνητρο για την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας, μια ιδέα την οποία συμμερίζεται ο Μάσιμο Μπιτόντσι, υφυπουργός στο Υπ. Επιχειρήσεων.

Όπως μεταδίδει η Corriere della Sera, σύμφωνα με τον Μπιτόντσι “για να ενθαρρυνθεί η γεννητικότητα καθίσταται αναγκαία η μείωση της φορολογίας για τις οικογένειες με ένα ή περισσότερα εξαρτώμενα παιδιά.

Αυτό δεν σημαίνει την εγκατάλειψη του ενιαίου επιδόματος, αλλά, επιπλέον, θα πρέπει να επανέλθει η έκπτωση των 10.000 ευρώ ετησίως για κάθε παιδί (τώρα 950 ευρώ μέχρι την ηλικία των 21 ετών) μέχρι το τέλος των σπουδών, συμπεριλαμβανομένων των πανεπιστημιακών σπουδών, για όλα τα νοικοκυριά χωρίς εισοδηματικά κριτήρια”.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

=================

-----------------------------

Η νόμιμη Γενοκτονία των Ελλήνων

Οι στόχοι ενός τέτοιου σχεδίου είναι η διάλυση των πολιτικών και κοινωνικών θεσμών, του πολιτισμού, της γλώσσας, των εθνικών αισθημάτων, της θρησκείας, της οικονομικής ύπαρξης εθνικών ομάδων καθώς και η καταστροφή της προσωπικής ασφάλειας, της ελευθερίας, της υγείας, της αξιοπρέπειας και της ζωής των ατόμων που ανήκουν σε αυτές τις ομάδες. Η Γενοκτονία στρέφεται κατά της εθνικής ομάδας ως μία οντότητα, και οι ενέργειες που πραγματοποιούνται, στρέφονται κατά ιδιωτών, όχι με την ιδιότητά τους ως ιδιώτες, αλλά ως μέλη της εθνικής ομάδας.   H Γενοκτονία έχει δύο φάσεις:  1) την καταστροφή του εθνικού προτύπου της καταπιεσμένης ομάδας και  2)την επιβολή του εθνικού προτύπου του καταπιεστή.  Μετά την επιβολή, ο καταπιεσμένος πληθυσμός αποφασίζει αν θα παραμείνει ή θα φύγει ενώ ταυτόχρονα με την απομάκρυνση του πληθυσμού πραγματοποιείται και ο Εποικισμός από τους πληθυσμούς του καταπιεστή».
Σύμφωνα με την Απόφαση 260-ΙΙΙ-Α της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ την 9η Δεκεμβρίου 1948 – τέθηκε σε ισχύ την 12η Ιανουαρίου 1951 – Σύμβαση του ΟΗΕ για την Πρόληψη και την Καταστολή του Εγκλήματος της Γενοκτονίας και οι ευθύνες του θύτη, «Τα συμβαλλόμενα μέρη επιβεβαιούν ότι η Γενοκτονία, συντελουμένη είτε εν καιρώ ειρήνης είτε εν καιρώ πολέμου, τυγχάνει έγκλημα Διεθνούς Δικαίου και αναλαμβάνουν την υποχρέωσιν να προλαμβάνουν και να τιμωρούν τούτο». (Άρθρο 1)  «Γενοκτονία σημαίνει οποιαδήποτε από τις ακόλουθες πράξεις οι οποίες διαπράττονται με την πρόθεση καταστροφής, εν όλω ή εν μέρει, μίας εθνικής, εθνοτικής, φυλετικής ή θρησκευτικής ομάδας ως τέτοιας  α) ανθρωποκτονία μελών της ομάδας,  β) πρόκληση βαρειάς σωματικής ή διανοητικής βλάβης σε μέλη της ομάδας  γ) με πρόθεση επιβολή επί της ομάδας συνθηκών ζωής υπολογισμένων να επιφέρουν τη φυσική καταστροφή της εν όλω ή εν μέρει,  δ) επιβολή μέτρων που σκοπεύουν στην παρεμπόδιση των γεννήσεων εντός της ομάδας  ε) δια της βίας μεταφορά παιδιών της ομάδας σε άλλη ομάδα». (Άρθρο 2). «Οι παρακάτω αξιόποινες πράξεις τιμωρούνται»:  α) Γενοκτονία,  β) συνωμοσία προς διάπραξη Γενοκτονίας,  γ) άμεσα ή έμμεσα η υποκίνηση διάπραξης Γενοκτονίας,  δ) απόπειρα διάπραξης Γενοκτονίας,  ε) συμμετοχή σε Γενοκτονία».( Άρθρο 3).
«Τιμωρούνται τα άτομα που συνωμοτούν και πράττουν τα προαναφερόμενα στο άρθρο 3, ανεξαιρέτως αν έδρασαν με συνταγματικότητα, με δημόσια εντολή ή ατομικά». (Άρθρο 4).
«Τα άτομα που διέπραξαν Γενοκτονία ή μια οποιαδήποτε από τις άλλες πράξεις που απαριθμούνται στο άρθρο 3, θα τιμωρούνται ανεξάρτητα αν είναι μέλη κυβέρνησης, κρατικοί λειτουργοί ή ιδιώτες». (Άρθρο 5).
«Τα άτομα που ευθύνονται για πράξη Γενοκτονίας ή άλλη πράξη όπως αναφέρεται στο 3ο άρθρο, πρέπει να δικαστούν στη χώρα που έχει διαπραχθεί το αδίκημα ή σε κάποιο διεθνές ποινικό Δικαστήριο που θα γίνει αποδεκτό από τους συμβαλλόμενους…..». (Άρθρο 6). 
Σύμφωνα με τη Σύμβαση η Γενοκτονία αφορά ένα έγκλημα που αποβλέπει στη συστηματική, με βίαια ως επί το πλείστον μέσα, επιδιωκόμενη εξόντωση ολόκληρης φυλής ή τμήματος αυτής σε ορισμένο τόπο και πρόκειται για ένα πρωτογενές έγκλημα, το οποίο δεν έχει συνάρτηση με πολεμικές συγκρούσεις. Είναι η καταστροφή ενός έθνους ή μιας εθνικής ομάδας, ένα συντονισμένο σχέδιο διαφόρων ενεργειών που τείνουν να καταστρέψουν τα ουσιαστικά θεμέλια της ζωής των εθνικών ομάδων, με στόχο να εξοντωθούν αυτές οι ομάδες. Η Γενοκτονία αποτελεί το πιο βαρύ έγκλημα, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, για το οποίο μάλιστα δεν υπάρχει παραγραφή. Αυτός ο οποίος διαπράττει τη Γενοκτονία δεν εξοντώνει μια ομάδα για κάτι που έκανε, αλλά για κάτι που είναι.
Σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, το 2012, για πρώτη φορά μετά το 1941, είχαμε δέκα έξι χιλιάδες περισσότερους θανάτους από γεννήσεις στην Ελλάδα.
Η φυσική μεταβολή του πληθυσμού (δηλαδή η μεταβολή που οφείλεται μόνον στη διαφορά γεννήσεων και θανάτων χωρίς συνυπολογισμό της μετανάστευσης) παρουσίασε αρνητική εξέλιξη, με φυσική μείωση του πληθυσμού κατά 16.299 άτομα.
Σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητή Θεσσαλίας, Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γιώργου Ραχιώτη, το γεγονός μπορεί να αποδοθεί και στις σημαντικές κοινωνικές και οικονομικές μεταβολές των τελευταίων ετών...."

Σχόλια